- Reaction score
- 1.153
Απάντηση: Re: Project-to do or not to do?
ΜΕΡΣΙ ΜΠΟΚΟΥ!Με ένα κύκλωμα και για τα δύο μεγάφωνα.
ΜΕΡΣΙ ΜΠΟΚΟΥ!Με ένα κύκλωμα και για τα δύο μεγάφωνα.
Να υποθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για αυτό?Με ένα κύκλωμα και για τα δύο μεγάφωνα.
φίλε μου, στο λινκ που έδωσες είδες και την φωτό δίπλα?Να υποθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για αυτό?
http://diyaudioprojects.com/Technical/Baffle-Step-Correction-Circuit-Calculator/
Μα αυτό το έχω ήδη φτιάξει.Το ΣΚ που μας πέρασε ξέκλεψα μια ωρίτσα και το έφτιαξα.:135:φίλε μου, στο λινκ που έδωσες είδες και την φωτό δίπλα?
μη μου πεις ότι πας για κάτι τέτοιο:
![]()
:135::135::135:
Σίγουρα συνολικό μήκος ... αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος και μάλλον εξαρτάται από το πρόγραμμα είναι αν ο όγκος της καμπίνας που υπολογίζει περιλαμβάνει ή όχι τον όγκο του σωλήνα. Σίγουρα πάλι πάντως δεν περιλαμβάνει τα "δεσίματα".Αν σε simulation το πρόγραμμα βγάλει σωλήνα bass reflex μήκους π.χ. 20cm,οι 20 αυτοί πόντοι αναφέρονται σε όγκο εντός της καμπίνας ή το συνολικό μήκος?
παραμένουν 20. και παίρνεις ένα σωλήνα 20 cm που έρχεται "πρόσωπο" με την μπροστά επιφάνεια της μπάφλας.Για να γίνω πιο συγκεκριμένος,αν υποθέσουμε ότι η μπάφλα είναι 5cm,τα 20cm του σωλήνα γίνονται 25cm ή παραμένουν 20 οπότε και έχω 15cm εντός της καμπίνας?
Το γνωστό και ως "μαγείρεμα".Επίσης πολλές φορές έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, ανάλογα και με το μεγάφωνο, αυξάνοντας τον όγκο του κουτιού που σου προτείνει το πρόγραμμα και συντονίζοντας αναλόγως και το σωλήνα.
Bassbox 6 Pro.Έχει επιλογές για τα ηχοαπορροφητικά.Το θέμα είναι να έχεις ένα καλό πρόγραμμα που να σου υπολογίζει και τις αλλαγές ανάλογα με το ηχοαπορροφητικό.
τζιζ, κακό.Για το baffle compensation circuit anyone?
Γιατρέ μου με προβληματίζεις...:203:τζιζ, κακό.
να μη το χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις.
Βρε το έχω χωνέψει.Το πορτοφόλι μου δεν το χωνεύει...Που θα πάει, θα το χωνέψεις...
Ρε μανία με τις...πόρτες.Το τελευταίο κρος που έφτιαξα για Magnepan μου κόστισε 700.000 δρχ. Τι μου θυμίζεις...
...και σίγουρα δεν σκοπεύω να υλοποιήσω ένα τόσο εξτρεμιστικό κρος.Εξακολουθώ να πιστεύω πως ναι μεν η λύση active cross+digital EQ+τελικοί ενισχυτές είναι η ιδανική αλλά σίγουρα πιο ακριβή από ένα παθητικό κρος με σχετικά "καλά" υλικά.Το τελευταίο κρος που έφτιαξα για Magnepan μου κόστισε 700.000 δρχ. Τι μου θυμίζεις...