η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.918
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Μα πατε να μας πεισετε οτι το hobby ειναι μετρησιμο;;; Εδω σας αρεσουν πιο πολυ οι 604 απο τους 627 (Κε Κογια:116:;;). Οι 627 μετρανε καλυτερα ομως. Over and out, θα λειψω λιγες μερες στο εξωτερικο:135::135:
Ρε συ Παναγιώτη, να ρωτάμε τώρα και τα αυτονόητα; Φυσικά και είναι μετρήσιμο. Υπάρχει χόμπυ που δεν είναι μετρήσιμο; Αυτό που δεν είναι μετρήσιμο είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε "της ψ@λής μου ο χαβάς", (που λέει και ο rdoherty).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

Τέλος πάντων, ας μη συφιλλιαστώ. Άιντε κυριακάτικα...
συφιλλιάσου ελεύθερα, μόνο μη μας κολλήσεις...:137:

πες μας και για τα τζάουλ και για τα κουλόμπ της τροφοδοσίας και για την τάση στο τετράγωνο και την χωρητικότητα, πες ότι θες, αρκεί να μας πεις και κάτι σχετικό με το θρεντ.... :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Απάντηση: Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" -

Και πως μετραμε την αναλυση ενος συστηματος καθοτι μου διαφευγει το οργανο;;
Άνοιξε ένα καινούριο θρεντ να δούμε πως μετράμε τι.:142:
Εδώ συζητάμε κάτι άλλο, δε θέλω να σου απαντήσω στο ερώτημά σου το άσχετο.:126:

D

deleted user 10898

Guest
γιατρε τι σημαινει "να αναπαραγει πιστα?"
α)η αναπαραγομενη κυματομορφη να ειναι η ιδια με αυτη που γραφτηκε στον δισκο (ασημενιο πλαστικο η σκληρο...) μετρημενη ακριβως εμπρος απο το ηχειο σε ανηχοικο θαλαμο?
β)η αλληλεπιδραση του παραγομενου ηχιτικου κυματος απο τα ηχεια με τον συγκεκριμενο χωρο στον οποιο ειναι το ηχοσυστημα να αποδιδει την καταγεγραμμενη στον δισκο κυματομορφη οταν φτανει σε μικροφωνο η αυτια στη θεση ακροασης?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

ΝΑι αλλα αυτα ισχυουν (η θα επρεπε να ισχυουν) για τους επαγγελματιες. Ερευνητες, ριβιουρες (τι λεω τωρα?) και κατασκυαστες (καποιους απο αυτους).
Ωραία, άρα δέχεσαι ότι ισχύουν. Στην πράξη όμως, τελικά ισχύουν έστω και για κάποιους ή όχι?
Για τους απλους ακροατες (για χομπι λεμε, σωστα?) ΟΧΙ!
Εκτος και αν υπαρχουν καποιοι που θεωρουν οτι κανουν ερευνα.
Αυτοι πρεπει να αποδειξουν πρωτα τις ικανοτητες τους για να τους παρουμε στα σοβαρα.
Αποψη μου φυσικα.
Οπως αποψη μου ειναι οτι το θεμα ειναι ακυρο απο τη αρχη.
Ωραία, σαφώς τιμώ και δέχομαι την άποψή σου.
Αλλά διαφωνώ.

Δηλαδή (να ένα απλό παράδειγμα) για τον απλό ακροατή δεν έχει σημασία ο ενισχυτής του να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία του? Βλακεία είναι?
Ή είναι σωστή επιλογή να παίρνει ενισχυτή 50 βαττ για ηχεία που στις προδιαγραφές τους λένε 200-600 βαττ?

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να το κάνει στα πλαίσια έρευνας ή να αποδείξει κάποιες ικανότητες?

Κατάλαβες που διαφωνώ? :126:

Διότι βλέπω να γίνονται απίστευτες "πατάτες" αγορές και απίστευτες "αηδίες" συνδυασμοί πχ ενισχυτικών-ηχείων, πάντα όμως στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, όπως την αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε "καραψαγμένος γνώστης" ή το "αυτί που ξέρει από λάιβ ακούσματα"....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

γιατρε τι σημαινει "να αναπαραγει πιστα?"
α)η αναπαραγομενη κυματομορφη να ειναι η ιδια με αυτη που γραφτηκε στον δισκο (ασημενιο πλαστικο η σκληρο...) μετρημενη ακριβως εμπρος απο το ηχειο σε ανηχοικο θαλαμο?
β)η αλληλεπιδραση του παραγομενου ηχιτικου κυματος απο τα ηχεια με τον συγκεκριμενο χωρο στον οποιο ειναι το ηχοσυστημα να αποδιδει την καταγεγραμμενη στον δισκο κυματομορφη οταν φτανει σε μικροφωνο η αυτια στη θεση ακροασης?
Εν συντομία: όχι το (α), ναι το (β).
(παρένθεση: η συμμετοχή του χώρου σε αυτό που φτάνει στα αυτιά σου στη θέση ακρόασης είναι συνήθως πενταπλάσια από τη συμμετοχή του ίδου του ηχείου, άρα ακούς βασικά το χώρο σου και αυτόν πρέπει πρώτα απ'όλα να καταφέρεις ώστε να "δονείται" σωστά από το ανάλογο ηχείο.)

Να όμως ένα ωραίο θέμα για ένα καινούριο θρεντ!
Όποτε θες άνοιξε ένα θρεντ με αυτή την απορία σου, ώστε να βγάλεις μια άκρη ακόμα και για τον ορισμό της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, πιστεύω θα έχει μεγάλη συμμετοχή...:144:

Reaction score
0
Παμε ενα-ενα
1.
Ναι, δεν χρειάζεται να παίζει πάνω από τα 12 αλλά μετά ψάχνουν για μεγάφωνο που παίζει μέχρι τα 100...
Ποιος ειπε οτι δεν χρειαζεται πανω απο 12?Εγω οχι.Οσο για τα 100,ή 30 ή 40,ειναι δειγμα του ποσο μακρυα ειναι τα σπασιματα απο την audible περιοχη.Σιγα μην ακουμε πανω απο 18

2.
Να έχεις άποψη αν είναι τόσο σημαντικό για σένα αλλά για ό,τι έχεις, τουλάχιστον, ακούσει.
Γιατί είπαμε, τους Hypex το πολύ να τους είχες δει από φωτογραφία αν κρίνω από τα σχόλια σου. Αλήθεια είχες υπόψην σου ποιός είναι ο Bruno που έβαλα παραπάνω? Εκεί στην Πάτρα έχετε αναπτύξει κάτι καλύτερο από τους UcD και το κρατάτε κρυφό;
Βεβαιως για μενα.Ειδες ποτε να μπαινω σε θεματα με διακοπτικους και να λεω παρτε λαμπατο?
Οι διακοπτικοι ειναι φοβεροι για ορισμενες χρησεις κατ εμε.
Αν εχεις καμια αναισθητη γουφεραντζα ριξ΄του.
Οσα ακουσα ομως με αναισθητα ηχεια ηταν Αμαν Παναγια μου.
Και σιγα μην μας κανεις και ανακριση ποια ακουσα και που και ποτε.Βλεπω μιμησαι καποιους....

3.
Μεγάφωνα φτιάχνεις (με απόδοση...διαστημική), ενισχυτές φτιάχνεις μπροστά στους οποίους οι έτοιμοι είναι γελοίοι (εν τω μεταξύ, για να μην μπερδευτούν οι αναγνώστες μας, να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ είμαι αυτός που την είδε κατασκευαστής και τρανός μηχανικός), αλλά παρόλ'αυτά στο "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" που είπα ένοιωσες ότι φωτογραφίζω το δικό σου σύστημα ή έστω αυτό που χρησιμοποιούν κάποιοι "ομοϊδεάτες" σου; Στη θέση σου θα προβληματιζόμουν.
Για το ποια φωτογραφιζεις κρατω επιφυλαξεις.Ουτε σε γνωριζω ουτε με γνωριζεις.
Κατασκευαστης δεν ειμαι,ποιος σου εδωσε αυτη την εντυπωση.Ουτε το παιζω δηθεν.Και ναι την πλειοψηφια των ετοιμων λαμπατων την θεωρω γελοια,σε σχεση με τις κατασκευες που κανουν γενικα χομπιστες(παλι το γυριζεις στο προσωπικο.Γιατι?)

Για τα φοστεξ,εινα καταπληκτικα μεγαφωνα για αυτο που ειναι,με τα δυνατα τους σημεια και τις αδυναμιες τους.Και φυσικα μακραν οι πιο τιμιες μοναδες του εμποριου.

4.
Επίσης αν το καλύτερο μέτρο σύγκρισης που μπορούσες να σκεφτείς για τις κατασκευές σου είναι "συμβατικά" ηλεκτροδυναμικά ηχεία του εμπορίου που στοιχίζουν 700 ευρώ το ζευγάρι, τότε μαντεύω ότι το "αίλουρος" δεν το πήρες από την ικανότητά σου να επιχειρηματολογείς.

Θα περιμένω να μας πεις περισσότερα για το καταπληκτικό αυτό μεγάφωνο καθώς και για τους μετασχηματιστές εξόδου που χρησιμοποιείς στους ενισχυτές σου. Εγώ έβαλα ακόμα και datasheet και δοκιμές των μεγαφώνων και τον ενισχυτών που είχα στο μυαλό μου και μπορώ να σου βρω πολλά περισσότερα. Εσύ;
Τα συμβατικα ηλεκτροδυναμικα που αναφερα,αν καταλαβες,ειναι για να δεις οτι δεν μπορεις να κρινεις κατασκευες πολυ καλυτερες ακουστικα και μετρητικα και να εχεις ως μετρο συγκρισης αυτα.
Εχεις υποψη σου τι ποσοστο Thd εισαγουν οι μετσχηματιστες,σε ποιο φασμα και γιατι?Και αν μπορεις να το μειωσεις σε μη μετρησιμα επιπεδα?Μαλλον οχι

Τα datasheet τι καταλαβες οτι λενε δλδ?

5.
Wannabe τεχνολάγνος; Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ως έννοια διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τυπικά προσόντα που πρέπει να πληρεί κάποιος για να χαρακτηριστεί original και όχι ντεμέκ τεχνολάγνος (αν επιλέξεις να είσαι, είσαι - αν δεν θέλεις, δεν είσαι). Πάμε σε wannabe κατασκευαστές και μηχανικούς αν θέλεις γιατί εκεί έχει ζουμί η κουβέντα.

Κάτι ουσιαστικότερο τώρα, για να συνεχίσουμε την κουβέντα στα πλαίσια του thread)...
Μας λες ότι τα ηχεία σου τα έχεις μετρήσει και φτάνουν μέχρι τα 100kHz (λέμε τώρα) ενώ τους ενισχυτές σου τους ξανασχεδιάζεις αν βγάζουν πάνω από 0.5% THD.
Τελικά μετράς ή όχι και γιατί; Τη νόημα έχουν οι μετρήσεις αν σου αρέσει αυτό που ακούς; Δεν αρκεί η ακρόαση για να αποκτήσεις "άποψη"; Μη μας τα μπερδεύεις πάνω που τα είχαμε ξεκαθαρίσει.
Wannabe τεχνολαγνος,σε αντιθεση με το σκετο τεχνολαγνος,ο οποιος μπορει να εχει καποια αποψη για αυτο που στηριζει,ειναι αυτος που σκιζει τα ιματια του υπερ μιας τεχνολογιας χωρις να χερει καν πως δουλευει.Οπως δεν γνωριζει και τιποτε για αυτο που απορριπτει.

Βεβαιως και μετρω,οσο μου επιτρεπουν τα μηχανηματα.Η μετρηση ειναι απαραιτητη συνθηκη.Αλλα οχι ικανη.Χρειαζεται και να μετρα και να σου θυμιζει οτι ακους μουσικη και οχι συχνοτητες

6.
πολύ πίκρα ρε φιλαράκι, τι έγινε, θίχτηκες ή ζηλεύεις?

πάντως αν έχεις κολλήματα με τους διακοπτικούς, δεν βρίσκεσαι στο σωστό θρεντ, συνεχίζεις να είσαι εκτός θέματος.

αν επίσης θεωρείς το συγκεκριμένο φόρουμ ότι έχει επίπεδο "καφενέ" στο Hi-Fi, καθώς και μένα μαζί με κάποιους άλλους "υπεύθυνο" για αυτή την "κατάντια", πάλι σε λάθος θρεντ βρίσκεσαι, πάλι εκτός θέματος. Άσε που δε συμφωνούν αρκετοί μαζί σου. Αν θες άνοιξε κάποιο θρεντ να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις σου και εκεί να φας τα "μούτρα" σου με σοβαρά αντεπιχειρήματα, όχι όπως κάνεις εσύ...

Επίσης αν δε σου αρέσουν τα ρίμπον, είναι άσχετο με αυτό το θρεντ. Αλλά αφού δεν έχεις δώσει λευτά σε εμπόρους όπως λες, δεν έχεις ζήσει με ρίμπον, άρα πως διάβολο δε σου αρέσουν αυτά τα εκπληκτικά και ηχητικά και από τεχνικές προδιαγραφές μεγάφωνα? Μήπως απλά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει "κρεμαστάρια"?

Συνεχίζω να θεωρώ πως δεν έχεις αρκετή φαιά ουσία για να καταλάβεις τι συζητάμε σε αυτό το θρεντ. Και δε θα μου αποδείξεις με "κακιούλες" το αντίθετο. Μόνο με τις πράξεις σου. Και τα άσχετα πόστς σου στο θρεντ αυτό αποδεικνύουν ότι έχω δίκιο, ότι μιλώ αντικειμενικά. Κακώς θίγεσαι όταν σου λένε την αλήθεια....
Πικρα?Καθολου.Οσο για το επιπεδο καφενε ρωτησε καμια εκατοστη βασικα μελη γιατυι σταματησαν να γραφουν.

Ριμπον εχω στις υψηλες.Raal.Και δεν τα αλλαζω να κατεβει ο Αντιχριστος:)

Οσο για την ουσια του thread,Μπορει να αργησα να τοποθετηθω,οποταν ας το κανω τωρα.

Η αξια της αποψης ειναι καθαρα προσωπικη,γιατι ο καθενας ακουει οπως θελει.Κανενας ομως δεν μπορει να του την στερησει.
Οσο για τις δοκιμες,κυριως με μεγαλο "κοινο",στην πλειοψηφια τους πεφτουν μεσα.Γιατι αν ενα μηχανημα δεν...,ακουγεται απο την πρωτη.Αν χρειαζεται να κλεινουν ματια με κουρτινες για να ακουσουν το τσικι τσικι και να συσκεπτονται δυο μερες για αποτελεσμα,μαλλον οι διαφορες στα μηχανηματα ειναι αναξιες αναφορας.

7.Αυτο που δεν μας λετε ειναι,δυο μηχανηματα που μετρανε το ιδιο τελεια,ακουγονται το ιδιο?Και αν οχι ποιο ειναι το σωστο?Ακους και αποφασιζεις?

Reaction score
10
Eγώ πάλι ηχείο χωρίς ribbon δεν μπορώ να ακούσω πλέον...Sorry για το off topic!

Το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225

Μωρέ , είναι χόμπυ το να ακούς μηχανές , ξέχωρο απ' τη μουσική :138:; θα με τρελλάνετε :135:
Μα γιατί φίλε μου? Δεν ξέρεις πχ την συνομοταξία των "μηχανάκηδων"?
Που απλά αλλάζουν πχ μηχανές για να έχουν την ικανοποίηση συμβίωσης μαζί τους έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.
Κι ας ακούν 20 δίσκους μουσικής σε όλη τους τη ζωή...:137:

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό το χόμπι...:144:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Ωραία, άρα δέχεσαι ότι ισχύουν. Στην πράξη όμως, τελικά ισχύουν έστω και για κάποιους ή όχι?

Ωραία, σαφώς τιμώ και δέχομαι την άποψή σου.
Αλλά διαφωνώ.

Δηλαδή (να ένα απλό παράδειγμα) για τον απλό ακροατή δεν έχει σημασία ο ενισχυτής του να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία του? Βλακεία είναι?
Ή είναι σωστή επιλογή να παίρνει ενισχυτή 50 βαττ για ηχεία που στις προδιαγραφές τους λένε 200-600 βαττ?

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να το κάνει στα πλαίσια έρευνας ή να αποδείξει κάποιες ικανότητες?

Κατάλαβες που διαφωνώ? :126:

Διότι βλέπω να γίνονται απίστευτες "πατάτες" αγορές και απίστευτες "αηδίες" συνδυασμοί πχ ενισχυτικών-ηχείων, πάντα όμως στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, όπως την αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε "καραψαγμένος γνώστης" ή το "αυτί που ξέρει από λάιβ ακούσματα"....
Σε αυτο εχεις απολυτο δικαιο

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.139

...Αν επιλέξεις αυτό που "γουστάρεις" κάνεις απλά το χαβαλέ σου και ίσως περνάς καλά. Αλλά δεν έχεις καν αγγίξει την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Είναι άλλο χόμπι η ακρόαση μουσικής κι άλλο το Hi-Fi.:137:
Α, καλά. Διαλέγω το πρώτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225

Η αξια της αποψης ειναι καθαρα προσωπικη,γιατι ο καθενας ακουει οπως θελει.Κανενας ομως δεν μπορει να του την στερησει.
Φίλε βλέπω πως συμφωνούμε 1000%. Φυσικά κανείς δε μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα της άποψης. Εννοείται. Είναι σημαντικό όμως, να γίνει κοινώς αποδεκτό πως η αξία της άποψης υπάρχει μόνο για τον εαυτό του και για κανέναν άλλο.

Οσο για τις δοκιμες,κυριως με μεγαλο "κοινο",στην πλειοψηφια τους πεφτουν μεσα.Γιατι αν ενα μηχανημα δεν...,ακουγεται απο την πρωτη.
Ναι. Όπως το λες. Στην πλειοψηφία τους. Δεν είναι λοιπόν ικανή συνθήκη. Εξαρτάται από την ποιότητα του ακροατηρίου.

Και φυσικά, αν ξέρεις τι ακούς, η διαφορά ακούγεται ΑΜΕΣΑ.

Αν χρειαζεται να κλεινουν ματια με κουρτινες για να ακουσουν το τσικι τσικι και να συσκεπτονται δυο μερες για αποτελεσμα,μαλλον οι διαφορες στα μηχανηματα ειναι αναξιες αναφορας.
Όχι "μάλλον", αλλά ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
Κι εδώ βρίσκεται η μεγάλη χρησιμότητα των τυφλών δοκιμών. Η κατάρριψη μύθων και δήθεν διαφορών.
Διότι αν έχεις και ακροατήριο που "σκίζει τα ιμάτιά του" πχ για τα καλώδια και τους βάλεις με "κουρτίνες" που λες κι εσύ και δε καταλαβαίνουν κιχ, τότε και τους κάνεις ρόμπα, αλλά και βγάζεις στη φόρα την αλήθεια, ότι πχ δεν υπάρχει διαφορά.

Αυτο που δεν μας λετε ειναι,δυο μηχανηματα που μετρανε το ιδιο τελεια,ακουγονται το ιδιο?Και αν οχι ποιο ειναι το σωστο?Ακους και αποφασιζεις?
Όχι, δεν ακούγονται το ίδιο. Αλλά τέτοιο πράγμα δε ξέρω να υπάρχει. Όλα μετράνε διαφορετικά και κανένα τέλεια. :142:

Κι αν μετράνε το ίδιο, χρειάζονται άλλα μετρητικά, μεγαλύτερης διακριτικής ικανότητας, ή χρειάζεται να μετρήσεις άλλα πράγματα.

Φυσικά, αν είναι να επιλέξεις για το προσωπικό σου ηχοσύστημα-χώρο, ανάμεσα σε δυό μηχανήματα που μετράν εξίσου καλά και όσο καλύτερα γίνεται, προφανώς επιλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, αυτό δε θέλει συζήτηση, θα είσαι ανόητος να μη το κάνεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225

Ριμπον εχω στις υψηλες.Raal.Και δεν τα αλλαζω να κατεβει ο Αντιχριστος:)
Eγώ πάλι ηχείο χωρίς ribbon δεν μπορώ να ακούσω πλέον...
Τελικά έχουμε πολλά κοινά... :126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

Κι αν μετράνε το ίδιο, χρειάζονται άλλα μετρητικά, μεγαλύτερης διακριτικής ικανότητας, ή χρειάζεται να μετρήσεις άλλα πράγματα.

Φυσικά, αν είναι να επιλέξεις για το προσωπικό σου ηχοσύστημα-χώρο, ανάμεσα σε δυό μηχανήματα που μετράν εξίσου καλά και όσο καλύτερα γίνεται, προφανώς επιλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, αυτό δε θέλει συζήτηση, θα είσαι ανόητος να μη το κάνεις.
Α μπραβο...
Παραδειγμα,δυο τελεστικοι,μετρανε τελεια,και μετρανε το ιδιο.Αλλα ακουγονται διαφορετικα.Ποιος ειναι ο σωστος?
Αυτο που λεω παντοτε ειναι οτι ισως δεν μετραμε παντα το σωστο πραγμα.

Και βεβαιως θα διαλεξεις αυτο που σου ακουγεται πιο σωστο και πιο φυσικο.Για παραδειγμα αν ακουσω γυαλισμενο ηχο σαξ,ξερω οτι αρεσει σε πολλους,αλλα ειναι λαθος.Το σαξοφωνο στα 2 μετρα σε "γδερνει"

Reaction score
4

Μα πατε να μας πεισετε οτι το hobby ειναι μετρησιμο;;;
....
Μια ερώτηση.
Ενδιαφέρεται κάποιος να κάνει αναβάθμιση και ψάχνει νέα-καλύτερη-συσκευή.
Δεν θα κοιτάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ;
....ή θα το ακούσει μόνο.
Αν πούμε και τα δύο πρέπει, δεχόμαστε ότι "είναι μετρήσιμο"

Μωρέ , είναι χόμπυ το να ακούς μηχανές , ξέχωρο απ' τη μουσική ; θα με τρελλάνετε :135:.......
Και όμως έτσι είναι !
Αν εγώ δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος από το πως ακούω μουσική, θα με ρωτήσουν από τι.
Αν έχουν ακριβότερο set πιστεύουν ότι η απόλαυση είναι μεγαλύτερη !
Ρώτα τους αν θες....:137:

.....

πες μας και για τα τζάουλ και για τα κουλόμπ της τροφοδοσίας και για την τάση στο τετράγωνο και την χωρητικότητα, .....
Και τον λαβουαζιερ παρακαλώ....:414:

Reaction score
4.235

Τι λετε βρε ασχετοι. Και γω σας πηρα στην αρχη σοβαρα και νομιζα θα διαβαζα κατι αξιο λογου. Είναι δυνατον να συμφωνειται ολοι για τα ριμπον? Αν ηταν τοσο καλα όπως μας τα λετε τοτε ολες οι εταιρεις θα κατεληγαν εκει. Όμως το 80% των εταιριων (ισως και παραπανω) ακουλουθουν διαφορετικη τεχνολογια. Αυτοι δηλαδη δεν ξερουν? Δεν εχουν τεχνικους, από μετρησεις είναι ασχετοι? Για σοβαρευτειτε λιγακι. Τα ριμπον είναι για τους παραξενους για να λενε ότι ακουνε κατι διαφορετικο από αυτό που ακουει ο πολυς κοσμος και να το παιζουν κουλτουριαρηδες του ηχου! Κουνια που σας κουναγε. Σας αρεσει να ειστε οι εκκεντρικοι της παρεας και να το παιζεται και οι επιστημονες του ηχου. Μοιαζεται λιγο σαν αυτους που επιμενουν στο βινυλιο και στο γραμοφωνο αλλα αποτελουν συντριπτικη μειοψηφια. Βγαλτε τα βαμβακια από τα αυτια σας και ακουστε λιγο μουσικη, από κανενα μεσο της προκοπης.
Σας βαρεθηκα, παω να συνεχισω τα ουζα μου.

Reaction score
0
Να πω την αμαρτια μου,και ας πεσετε ολοι σαν τα ορνεα επανω μου...
Τα μονα ριμπον που μου αρεσαν στις ψηλες ειναι τα raal
Δωστε:)

(φυσικα ισχυουν ολα τα προαναφερθεντα περι ακουστικων εντυπωσεων ..μπλα μπλα μπλα μπλα:))

Reaction score
659

Τελικά έχουμε πολλά κοινά... :126:
εγω παλι πιστευω οτι το ribbon ακουγεται ψευτικο και δε το αντεχω με τιποτα (για πολυωρη ακροαση)...

ακουσα τις προαλλες το διαμαντενιο tweeter ενος Tidal Sunray και επαθα σοκ με την φυσικοτητα των πριμων. Θα ειχε πλακα να βαλετε κανενα ηχειο με Ribbon διπλα του για να καταλαβετε ποσο πολυ υστερει η μια τεχνολογια εναντι της αλλης...

Για να λεμε ομως και του στραβου το δικιο ισως να ειναι και θεμα υλοποιησης και οχι τεχνολογιας . Για το Raal εχω ακουσει πολυ καλα λογια μιλωντας με τον σχεδιαστη του Kaiser Kawero που ψιλοσαρωσε στα reviews στο Rocky Mountain Festival 2008... Ο ανθρωπος φαινεται οτι ξερει τι κανει οποτε κραταω μια πισινη για το συγκεκριμενο ribbon...

Σας εχει τυχει να ακουσετε δυο διαφορετικα ηχεια με κεραμικα μεγαφωνα και το ενα να ειναι ο θεος και το αλλο το μεγιστο χρεπι? Εκει ειναι θεμα υλοποιησης...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

εγω παλι πιστευω οτι το ribbon ακουγεται ψευτικο και δε το αντεχω με τιποτα (για πολυωρη ακροαση)...

ακουσα τις προαλλες το διαμαντενιο tweeter ενος Tidal Sunray και επαθα σοκ με την φυσικοτητα των πριμων. Θα ειχε πλακα να βαλετε κανενα ηχειο με Ribbon διπλα του για να καταλαβετε ποσο πολυ υστερει η μια τεχνολογια εναντι της αλλης...

Για να λεμε ομως και του στραβου το δικιο ισως να ειναι και θεμα υλοποιησης και οχι τεχνολογιας . Για το Raal εχω ακουσει πολυ καλα λογια μιλωντας με τον σχεδιαστη του Kaiser Kawero που ψιλοσαρωσε στα reviews στο Rocky Mountain Festival 2008... Ο ανθρωπος φαινεται οτι ξερει τι κανει οποτε κραταω μια πισινη για το συγκεκριμενο ribbon...

Σας εχει τυχει να ακουσετε δυο διαφορετικα ηχεια με κεραμικα μεγαφωνα και το ενα να ειναι ο θεος και το αλλο το μεγιστο χρεπι? Εκει ειναι θεμα υλοποιησης...
Σχεδον σε ολες τις πτυχες του χομπυ.Σχεδον....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ποιος ειπε οτι δεν χρειαζεται πανω απο 12?Εγω οχι.Οσο για τα 100,ή 30 ή 40,ειναι δειγμα του ποσο μακρυα ειναι τα σπασιματα απο την audible περιοχη.Σιγα μην ακουμε πανω απο 18
Αν εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, γιατί θίχτηκες;

Βεβαιως για μενα.Ειδες ποτε να μπαινω σε θεματα με διακοπτικους και να λεω παρτε λαμπατο?
Γιατί είδες ποτέ εμένα να μπαίνω σε θέμα με λαμπάτο και να λέω "πάρτε διακοπτικό";
Απλά το ότι εγώ μπορεί να ενδιαφέρομαι περισσότερο για τους διακοπτικούς (για πολλούς και διάφορους λόγους) ενοχλεί. Λες και απαγορέψαμε στον οποιονδήποτε να ανοίξει thread για λάμπες...
Ή μήπως έπρεπε για κάθε thread ή post που γράφω για ClassD να ανοίγω και ένα αντίστοιχο για λαμπάτους ώστε να κρατάω ισορροπίες; Δεν είμαι πολιτικός καρντιά μου...

Και σιγα μην μας κανεις και ανακριση ποια ακουσα και που και ποτε.Βλεπω μιμησαι καποιους....
Εκεί σε έπιασε η ευαισθησία;
Εδώ εσύ βγάζεις συμπεράσματα για τις θεωρητικές μας γνώσεις και μας κάνεις και "ντα-ντα" (γιατί προφανώς λέμε πράγματα που δεν τα εγκρίνεις) βασιζόμενος αποκλειστικά στο τι ηχεία έχουμε σπίτι μας...

Ουτε σε γνωριζω ουτε με γνωριζεις.
Κι όμως (νομίζεις ότι) ξέρεις τόσα πολλά για μένα... Κληρονομικό χάρισμα να υποθέσω;

Κατασκευαστης δεν ειμαι,ποιος σου εδωσε αυτη την εντυπωση.
Έλα ντε. Είδες περίεργος που είναι ο κόσμος;
Εγώ το παίζω κατασκευαστής και μηχανικός όταν αναφέρομαι στην ποιότητα έτοιμων kit που απλά συναρμολογώ κι εσύ που μας έχεις ζαλίσει από εχτές με τους υπερ-ενισχυτές που σχεδιάζεις και κατασκευάζεις όπως και με τα υπερ-μεγάφωνά που εσύ και η παρέα σου φτιάχνετε κατά βούληση (ενώ φυσικά δεν καταδέχεστε να αγοράσετε τα γελοία προϊόντα του εμπορίου), είσαι κατά βάθος ένας φτωχός, πλην τίμιος, χομπίστας.
Μάλλον το "σεμνά και ταπεινά" του Καραμανλή σε εκφράζει απόλυτα. :142:

(παλι το γυριζεις στο προσωπικο.Γιατι?)
Ποιός το ξεκίνησε στο προσωπικό; Εγώ απλά το συνεχίζω.
Στην τελική, αν δεν είσαι σε θέση να τελειώσεις κάτι μην το ξεκινάς.
Εκτός αν νόμιζες ότι με άκυρες συγκρίσεις, προσωπικές επιθέσεις και αβάσιμα επιχειρήματα θα με "έβαζες στη θέση μου". Guess again.

Η πλάκα είναι ότι τελικά, απ'ότι είδα στα τελευταία σου post, το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λόγια στο βασικό ερώτημα του thread.
Απλά με "συμπαθούσες" από καιρό φαίνεται και έψαχνες αφορμή να μου την πεις... Άμα σε φτιάχνω τόσο να σου δώσω και το τηλέφωνό μου μην κουράζουμε το forum με τα προσωπικά σου προβλήματα.

Τα συμβατικα ηλεκτροδυναμικα που αναφερα,αν καταλαβες,ειναι για να δεις οτι δεν μπορεις να κρινεις κατασκευες πολυ καλυτερες ακουστικα και μετρητικα και να εχεις ως μετρο συγκρισης αυτα.
Τελικά γνωριζόμαστε ή όχι;
Εσύ δηλαδή ως αναφορά έχεις πάντα τα ηχεία που τυχαίνει να έχεις σπίτι σου; Αυτό πρέπει να είναι το απόλυτο μέτρο μας για το τι είναι σωστότερο/καλύτερο; Ενδιαφέρουσα θεωρία, δε λέω. Τώρα που θα γίνεις και μέλος ΔΕΠ (αφού πέτυχες τα quote) να την προχωρήσεις με κανένα paper.

Nα ξέρεις πάντως ότι αυτοί που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσύ ώστε να έχουν σπίτι τους τα καλυτερότερα μηχανάκια, ακούνε και κανένα σύστημα παραέξω...
Αυτό σου επιτρέπω να το γράψεις στο paper σου χωρίς να βάλεις reference στο post μου.

Εχεις υποψη σου τι ποσοστο Thd εισαγουν οι μετσχηματιστες,σε ποιο φασμα και γιατι?Και αν μπορεις να το μειωσεις σε μη μετρησιμα επιπεδα?Μαλλον οχι

Τα datasheet τι καταλαβες οτι λενε δλδ?
Έλα ρε αίλουρε, εμείς τι να ξέρουμε εδώ στην Κρήτη. Σιγά μην ξέρουμε να διαβάσουμε και datasheets.
Με τα leftovers της γνώσης που ρουφάτε εκεί στην Πάτρα ζούμε.

Πάντως να ξέρεις ότι ακόμα κι αυτά τα "leftovers" είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ξέρει ο μέσος χομπίστας - για να μη μιλήσω γι'αυτούς που είναι χρόνια στο "χώρο" (sic), έχουν σκάσει τρελά φράγκα, έχουν ακούσει 1000δες συστήματα και δεν ξέρουν ούτε καν πως μεταδίδεται ο ήχος, τι είναι dB και τι watt.

Εντάξει εσύ μάλλον δεν τους έχει συναντήσει ποτέ αυτούς εκεί στα εργαστήρια που είσαι χωμένος... ή ίσως και να μην σε ενοχλούν γιατί, παρ'ότι άσχετοι, έχουν ακριβό ηχείο στο σπίτι άρα η άποψή τους έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική μου.
Καλά το πας.

Wannabe τεχνολαγνος,σε αντιθεση με το σκετο τεχνολαγνος,ο οποιος μπορει να εχει καποια αποψη για αυτο που στηριζει,ειναι αυτος που σκιζει τα ιματια του υπερ μιας τεχνολογιας χωρις να χερει καν πως δουλευει.Οπως δεν γνωριζει και τιποτε για αυτο που απορριπτει.
Σωστά. Δεν ξέρω τίποτα για τους διακοπτικούς. Μη στη χαλάσω τώρα εγώ τη θεωρία σου για το άτομο μου, τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου.
Που να γνωριζόμασταν κιόλας δηλαδή... Ένα καφέ να πάμε θα μου τη γράψεις χαλαρά τη βιογραφία μου, σε κόβω έγω.

Η μετρηση ειναι απαραιτητη συνθηκη.Αλλα οχι ικανη.
Γιατί χρειαζόταν να βάλεις bold σε κάτι που έχω πει ήδη εγώ πολύ νωρίτερα;
Κάτι papers που ανεβάζω κατά καιρούς σχετικά με το αν μετράμε ή όχι τα σωστά πράγματα τα έχει πάρει το μάτι σου ή μόνο πόσες ίντσες το έχω το kevlar μου σε ενδιαφέρει τελικά;

Τελικά το συμπέρασμα είναι αυτό που λέω και παραπάνω. Επί του θέματος δε διαφωνούμε αλλά κάτι έπρεπε να βρεις για να μου την πεις. Νταξ' ρε αίλουρε.. Συγγνώμη που το DIY δεν είναι κλειστό χόμπι, αποκλειστικά για τους μηχανικούς. Κάποια στιγμή να την ξεπεράσετε αυτή τη συντεχνιακή νοοτροπία πάντως. Καλό θα σας κάνει. :136:

Τελικά αυτός ο Bruno ξέρει τίποτα ή φούμαρα πουλάει;
Αληθεύει ότι έφυγε από τη Philips για να έρθει στην Πάτρα και όταν στράβωσε η δουλειά αναγκάστηκε να ανοίξει τη Hypex για να βγάζει τα προς το ζην;!

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid