Την βοήθειά σας παρακαλώ για σταθεροποιητή τάσης vmark kds-5000

Reaction score
0
Κατ αρχήν Καλησπέρα στα μέλη του forum θα ήθελα την βοήθεια κάποιου σχετικά με τον σταθεροποιητή τασης (vmark kds-5000).Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής : μόλις βάλω στην πρίζα τον σταθεροποιητή μου ρίχνει την γραμμή απο τον πίνακα,(ο πίνακας έχει και αντιηλεκτροπληξιακο διακόπτη)
δοκίμασα σχεδον όλες τις μπρίζες και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο δεν εχει δουλεψει καθόλου είναι του κουτιού
τον παρέλαβα σήμερα απο Αθήνα (είμαι Θεσσαλονίκη).Η σύνδεση που έχω κάνει με τον σταθεροποιητή είναι με καλώδιο ρεύματος 3G2,5 στην μοναδική input υποδοχή θετικού και αρνητικού όπως επίσης και την γείωση.Ρώτησα έναν ηλεκρολόγο τηλεφωνικός και μου είπε οτι μάλον έχει προβλημα ο σταθεροποιητής.
Εαν δεν βρεθεί λύση θα επιστραφεί για αντικατάσταση
Τα φώτα σας παρακαλώ. . .

Reaction score
1
Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ για σταθεροποιητή τάσης vmark kds-5000

Έχω παρόμοιο πρόβλημα με το πολύμπριζο της Crystal Audio. Μερικές φορές όταν το ανοίγω από τον διακόπτη μου ρίχνει την ασφάλεια.

Reaction score
0

Aν βάλουμε μεγαλύτερες ασφάλειες στον πίνακα θα βοηθήση καθόλου?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.936

Aν βάλουμε μεγαλύτερες ασφάλειες στον πίνακα θα βοηθήση καθόλου?

Όχι βέβαια! Είναι επικίνδυνο αυτό που είπες.

Reaction score
1.844

... μόλις βάλω στην πρίζα τον σταθεροποιητή μου ρίχνει την γραμμή απο τον πίνακα,(ο πίνακας έχει και αντιηλεκτροπληξιακο διακόπτη)
...
Εαν δεν βρεθεί λύση θα επιστραφεί για αντικατάσταση
Τα φώτα σας παρακαλώ. . .
Δηλαδή ρίχνει ασφάλεια ή πέφτει ο Δ.Δ.Ε. (αντιηλεκτροπληξιακός).
Αν είναι το 2ο θέλει σίγουρα αντικατάσταση, αν είναι το 1ο μπορεί να χρειάζεσαι μετατροπές στον πίνακα. :126:

Reaction score
0

To πρώτο είναι δηλαδή ρίχνει την ασφάλεια.
Τι μετατροπές θα μπορούσαν να γίνουν στον πίνακα ?:201:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086

Δοκόμασέ το και σε κάποιο άλλο σπίτι, σε κάποιον γείτονα ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Αν κάνει τα ίδια, πες να σου στείλουν ένα άλλο, γιατί αυτό μπορεί να είναι ελαττωματικό. Αν και το άλλο κάνει τα ίδια, πάρε τα χρήματά σου πίσω.

Reaction score
0

Καλή ιδέα θα το δοκιμάσω άμεσα .:607:
Να ρωτήσω και δύο τρία πραγματάκια ακόμη αν γνωρίζετε, πρώτον στην πίσω πλευρά έχει ένα κουμπί που λέει < reset cirquit breaker > ποιά είναι η λειτουργία του?
Δεύτερο εάν κατασκευάσω ενα κουτί απο mdf ίσως με ένα ανοιγόμενο πορτάκι το γεμίσω με ηχομόνωση
και βάλω μέσα το σταθεροποιητή θα υπάρξει θέμα με θερμοκρασίες ?
Εχω ακόυσει οτι γενικά οι σταθεροποιητές κάνουν ένα θόρυβο και οι relay και οι servo.
Τρίτον τι delay θα πρέπει να έχουμε 6 seconds η 120 seconds ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Προφανώς το βάζεις σε πρίζα με ασφάλεια 20Α.
Ο σταθεροποιητής προκαλεί στιγμιαία υπερφόρτωση, που είναι όμως αρκετή για να ρίξει την ασφάλεια.

Σου προτείνω να δοκιμάσεις το εξής...
Με την ασφάλεια του πίνακα σου <<πεσμένη>> σύνδεσε τον σταθεροποιητή στη πρίζα σε θέση ΟΝ.
Μετά ανέβασε τη ασφάλεια του πίνακα.
Αν την ρίξει σήκωσε την αμέσως πριν περάσει ικανός χρόνος.
Να έχεις το χέρι σου κοντά.
Αν μετά την κρατάει το μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.936

εάν κατασκευάσω ενα κουτί απο mdf...
και βάλω
μέσα το σταθεροποιητή θα υπάρξει θέμα με θερμοκρασίες ?
Απαγορεύονται ρεύμα με ξύλο μαζί!

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, παίρνει φωτιά αμέσως το ξύλο.

Καλύτερα σιδερένιο κουτί.

Reaction score
0

Αφού το πήρα παραμάσχαλα πήγα σε άλλο σπίτι και επιβεβαιώθηκε οτι τελικά δουλεύει χωρίς πρόβλημα, ήρθα σπίτι και δοκίμασα το κόλπο με τον πίνακα και ναι έχεις απόλυτο δίκιο, έκανα ακριβώς οτι μου είπες και τελικά άναψε χωρίς να ρίχνει την ασφάλεια. :622:
Ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια

Reaction score
0

Σωστά ρεύμα και ξύλο μαζί δεν είναι καλός συνδιασμός σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, θα κατασκευάσω ένα σιδερένιο κουτί λοιπόν και θα το γεμίσω με dynamat extreme για ηχομόνωση που έχει και φύλο αλουμινίου.

Reaction score
1.844

To πρώτο είναι δηλαδή ρίχνει την ασφάλεια.
Τι μετατροπές θα μπορούσαν να γίνουν στον πίνακα ?:201:
Προφανώς το βάζεις σε πρίζα με ασφάλεια 20Α.
Ο σταθεροποιητής προκαλεί στιγμιαία υπερφόρτωση, που είναι όμως αρκετή για να ρίξει την ασφάλεια ...
Κατάλαβες τώρα τι μετατροπές; Φυσικά η αλλαγή της ασφάλειας με μεγαλύτερη δεν παύει να αποτελεί ρίσκο, αν η καλωδίωση μέχρι τις καταναλώσεις (πρίζες κ.λ.π.) που έπονται δεν επαρκεί. Ενδεχομένως να θέλουν αλλαγή και οι καλωδιώσεις. :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.744

Σωστά ρεύμα και ξύλο μαζί δεν είναι καλός συνδιασμός σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, θα κατασκευάσω ένα σιδερένιο κουτί λοιπόν και θα το γεμίσω με dynamat extreme για ηχομόνωση που έχει και φύλο αλουμινίου.
πρόσεξε μόνο να μη κάνεις και θερμομόνωση, γιατί θα βράσεις το σταθεροποιητή σου, θα τον κάψεις.

Ξέρεις τι είναι το inrush current limiter? Με ένα τέτχιο δε θα έχεις πρόβλημα. Ή με ένα soft start.

Reaction score
0

Η καλωδίωση του σπιτιού είναι αρκετά (αν και 15ετίας ) καλή το γνωρίζω γιατί ο μηχανικός που έφτιαξε την οικοδομή είναι φίλος και φρόντισε να είμαστε οκ αφού να φανταστείτε μέχρι και αναμονές για ηχεία πέρασε με μπριζάκια στο καθιστικό.Το μοναδικό θέμα που είχαμε ήταν η χάλια εγκατάσταση που έκανε ο ηλεκτρολόγος στον πίνακα, και αυτό βέβαια λύθηκε αφού πήραμε άλλον ηλεκρολόγο και έφτιαξε τον πίνακα απο την αρχή, υποθέτω όμως πως οι ασφάλειες που έβαλε είναι λίγο μικρές για κάποια φορτία.Εάν είναι εφικτό να μπούν έστω και λίγο μεγαλύτερες ασφάλειες θα γίνει κατόπιν συνεννοήσεως με ηλεκτρολόγο.:126:
To inrush current limiter ύστερα απο ένα γρήγορο ψάξιμο στο google ψιλοκατάλαβα τι κάνει όπως επίσης και το soft start, αυτό που δέν ξέρω είναι απο πού μπορώ να προμηθευτώ καλής ποιότητας τέτοιου είδους κυκλώματα και πώς θα κάνω την εγκατάστασή τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.744

το inrush current limiter θα μπει σε σειρά με τα 230V εισόδου (μέσα στο κουτί του μηχανήματος) αμέσως μετά το φις εισόδου. Κόβεις κάπου το καλώδιο και το βάζεις. Απλά περιορίζει τα μέγιστα αμπέρ που θα περνάν. Είναι ένα μικρό εξάρτημα και πολύ βολικό στην τοποθέτηση οπουδήποτε.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το soft-start, αλλά επειδή συνήθως αυτό είναι κάτι πιο ογκώδες κ πιθανά να μη βολεύει να το βάλεις μέσα στο μηχάνημα, μπορείς να το βάλεις σε ένα εξωτερικό κουτί με διακόπτη on/off και να συνδέσεις μετά αυτό το κουτί το δικό σου μηχάνημα και να έχεις στάνταρ ON τον διακόπτη από το μηχάνημά σου και να χειρίζεσαι το άνοιγμα και κλείσιμο του μηχανήματός σου από το διακόπτη στο εξωτερικό κουτί του soft-start.

Reaction score
0

το inrush current limiter θα μπει σε σειρά με τα 230V εισόδου (μέσα στο κουτί του μηχανήματος) αμέσως μετά το φις εισόδου.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το soft-start, αλλά επειδή συνήθως αυτό είναι κάτι πιο ογκώδες κ πιθανά να μη βολεύει να το βάλεις μέσα στο μηχάνημα, μπορείς να το βάλεις σε ένα εξωτερικό κουτί με διακόπτη on/off
Ωραία εύκολο μου ακούγεται θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου, το μόνο που μου μένει είναι να προμηθευτώ ένα απο τα δύο.Εσείς με την εμπειρία που έχετε, ποιός απο τους δύο τρόπους θεωρείται οτι έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ?

Reaction score
1.844

Το soft-start, αλλά θα προτιμούσα το inrush current limiter! :107:
Το καλύτερο δεν είναι απαραίτητα και το ενδεικνυόμενο. Αφού το current limiter είναι αρκετό για την περίπτωσή σου. :126:

Reaction score
0

Οκ current limiter λοιπόν σαν ενδεδειγμένη λύση:444:
Θα πρέπει να προσέξω κάτι όσον αφορά τα Ohm και τα Α?
Μήπως γνωρίζετε κάποιον ιδιώτη η κατάστημα που μπορώ να το προμηθευτώ κάπου στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού?

Reaction score
1.844

Σαλονίκη όχι, αφού το γράφει, Βύρωνας. :403:

Ο costas EAR όμως είναι Σαλονικιός, περίμενε. :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος