Έλεος πια με τις χοντράδες και τα ψέματα του hi-end...

I

iason

Guest
Dac με θύρα ethernet κατασκευάζει η Linn, αν και δεν το ονομάζει ακριβώς DAC. Εν πάση περιπτώσει, το ethernet είναι πιο δύσκολο στην υλοποίηση, αλλά βεβαίως επιτρέπει μακρά καλώδια, όπως για παράδειγμα η σύνδεση του dac με κάποιον file server που βρίσκεται στο υπόγειο, κάτι όχι ευρέως απαντώμενο σε χαϊεντόσπιτα. Ο χαϊεντάς ο σωστός θέλει να τα έχει όλα μπροστά του και να τα βλέπει, και ει δυνατόν οι ενισχυτές να μπλέκονται μέσα στα πόδια του μπροστά από το ρακ. Όταν θέλει να αλλάξει δίσκο στο πικάπ, να δρασκελίζει τον τελικό για να φτάσει στο πικάπ. Πώς δηλαδή, θέλει θυσίες το hi end. Άντε έτσι;
Θέλει να τα βλέπει όλα μπροστά του γιατί τα έχει χρυσοπληρώσει!!!;)

Reaction score
3.085
Σωστά είναι αυτά που έγραψες αλλά δεν μπορούν να πείσουν τους "υπολογιστικάριους" ότι πρέπει να δώσουν 1.000€ για καλώδιο USB και 10.000€ για καλώδιο ethernet ώστε να ακούσουν "σωστά" μουσική.

Θα τους δώσω και ιδέες για το μέλλον, ας φτιάξουν modem-routers και switches χιλιάδων ευρώ για αυτούς που ακούν διαφορές στα καλώδια δικτύου...
Βασικό θέμα του νήματος είναι τα καλώδια ethernet και όπως έχεις διαβάσει τα έχω ήδη ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα καλώδια που μεταφέρουν 0 και 1, αυτό δεν σημαίνει ότι δίνω άφεση αμαρτιών στους καλωδιάδες...
Το USB είναι ακόμα μια περίπτωση λάθους χρήσης ενός πρωτοκόλλου, τουλάχιστον στην αρχή, το βελτίωσαν αλλά έχουν δρόμο ακόμα...
π.χ. η Gigabyte έχει μια μητρική με ειδικά σχεδιασμένη θύρα USB για DAC σε λογική τιμή κάτω από 100€, κάτι αντίστοιχο από τους θεούς του hi-end θα κόστιζε χιλιάρικα....
Dac με θύρα ethernet κατασκευάζει η Linn, αν και δεν το ονομάζει ακριβώς DAC. Εν πάση περιπτώσει, το ethernet είναι πιο δύσκολο στην υλοποίηση, αλλά βεβαίως επιτρέπει μακρά καλώδια, όπως για παράδειγμα η σύνδεση του dac με κάποιον file server που βρίσκεται στο υπόγειο, κάτι όχι ευρέως απαντώμενο σε χαϊεντόσπιτα. Ο χαϊεντάς ο σωστός θέλει να τα έχει όλα μπροστά του και να τα βλέπει, και ει δυνατόν οι ενισχυτές να μπλέκονται μέσα στα πόδια του μπροστά από το ρακ. Όταν θέλει να αλλάξει δίσκο στο πικάπ, να δρασκελίζει τον τελικό για να φτάσει στο πικάπ. Πώς δηλαδή, θέλει θυσίες το hi end. Άντε έτσι;
Καλημέρα σε όλους

Εμένα τώρα, γιατί όλα τα παραπάνω (και τα άλλα, που δεν quote-άρισα) μου θυμίζουν κάτι σαν αυτό κι αυτό (με πολλά χιλιάρικα, λέμε)?

Αλλά, δεν συνεχίζω, τα έχει γράψει ο Κόγιας μερικά χρόνια πριν, απαντώντας μου στην προτροπή να "συζητήσουμε σοβαρά", το θέμα που αναφέρω στο 2ο link:

"Κατ' αρχάς, εννοείται πως αυτοί οι γραφικοί τύποι δεν έχουν καθετοποιημένη μονάδα. Η πλήρης καθετοποίηση - ή έστω, η μερική τοιαύτη - σ' αυτό το αντικείμενο, προϋποθέτει παραγωγική κλίμακα πολύ υψηλότερη από κάποιες δεκάδες μέτρα. Αν έχει κανείς τέτοιο εργοστάσιο, δεν κάθεται να ασχοληθεί μόνο με τα καλώδια που κυνηγούν οι χαϊεντάδες, διότι αυτό θα τον οδηγήσει στο κλείσιμο.

Πέραν αυτού, κοίταξε να δεις. Εάν ένας καλωδιάς χρησιμοποιεί όλον αυτό το συρφετό "τεχνολογιών", σαν αυτές που μοστράρει αυτός ο πωστονλέν, ο Φόνο Ακούστικα δε λας Ντελικατέτσας Εμοσιονάλες, προφανώς για να κάνει το καλώδιό του να ακούγεται όσο γίνεται πιο "καλά", δύο τινά συμβαίνουν. Ή είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, ή γνωρίζει πολύ καλά τί κάνει, αλλά προσφέρει αυτό που θέλει η αγορά, οι υποψήφιοι πελάτες του, με την επιχειρηματολογία που αυτοί θέλουν να ακούσουν, δηλαδή μια επιχειρηματολογία που ακροβατεί μεταξύ παραδόξου και γελοίου – προφανώς διότι σ’ αυτήν αρέσκεται το εγώ τους (μέσω του μηχανισμού pride of ownership).

Προσωπικά, μετά όλα αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς στα site των καλωδιάδων, έχω πεισθεί αμετακλήτως πως αυτοί ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή είναι παντελώς άσχετοι, δεν έχουν ιδέα για το τι παίζει σ’ αυτό που φτιάχνουν και πουλάνε, ασχέτως των σπουδών που τυχόν έχουν κάποιοι απ’ αυτούς – αν έχουν. Να φανταστείς ότι προ πολλού καιρού είχε πάρει το μάτι μου ένα ανείπωτο μαργαριτάρι, από άτομο που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός –όπως τουλάχιστον ο ίδιος λέει. Έλεγε λοιπόν αυτός ο κατά τα άλλα πολύ ευχάριστος τύπος, (ο μίστερ «φασινέιτιν» του γνωστού βίντεο περί των greek ωντιοφίλ, αν δεν κάνω λάθος δηλαδή), ότι αν έφτιαχνε τα ηλεκτρολογικά σε ένα αεροδρόμιο, θα κρατούσε τη μια φάση της ΔΕΗ αποκλειστικά για τη μεγαφωνική εγκατάσταση του αεροδρομίου, για να είναι σίγουρος πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα βρόχων γείωσης και δεν θα βουίζουν τα ηχεία. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρει κανείς από πού να φυλαχτεί.

Τέλος πάντων, γιατί είναι σοβαρή υπόθεση: Διότι είναι προτιμώτερο να βγάζεις εύκολα –και πολλά- λεφτά, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον καθένα που θέλει να νιώθει ξεχωριστός –και πληρώνει όσο – όσο γι’ αυτό, παρά να τον προσβάλλεις ευθέως, λέγοντας του πως είναι ηλίθιος. Πώς να στο πω ρε παιδί μου, είναι πιο ανθρωπιστικό να του γδέρνεις την τσέπη και να νιώθει ευτυχισμένος, παρά να του λες ότι είναι ηλίθιος και να του αφήνεις την τσέπη γεμάτη. Αφού το τραβάει ο οργανισμός του, πώς το λένε! Στο κάτω της γραφής, μπορεί να μην είναι ηλίθιος, αλλά απλώς να μην ξέρει – ή να μη θέλει να ξέρει. Τα άκουσε μια, τα άκουσε δυό, τα άκουσε τρεις, δεκατρείς, ε, στο τέλος λέει, χέσε μας ρε Κόγια, κι άσε μας να ξοδεύουμε τα λεφτά μας εκεί που θέλουμε. Από μέρους μου δεκτόν.

Βέβαια, κάποια στιγμή, ο άσχετος θα αρχίσει να τσαμπουνάει πως το δικό του είναι το καλύτερο, τι σκ@τά το πλήρωσε ένα κάρο λεφτά, αφού έτσι μπορεί να θρέψει τον κακομαθημένο εγωπαθή εαυτό του, ε, και ακριβώς εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

(Δεν ξέρω αν με πιάνεις – που μάλλον σίγουρα με πιάνεις)…

Αυτά αγαπητέ μου Παναγιώτη!
Με φιλικούς χαιρετισμούς, ο αγαπητός φίλος σου
Αλέξης"

Reaction score
5.606
Τώρα τι σχέση εχει το πικαπ με τον τελικό με τον file server δεν το καταλαβαίνω . Οπως και να στησεις έναν file server στο υπόγειο που ίσως δεν έχεις , για να βάλεις έναν σκληρό δίσκο η ενα μικρό νας 3-4 giga που φτάνει για να ακούς μια ζωή μουσική απο μια φορα το κάθε κομμάτι .

Η συζήτηση ήταν άλλη , αλλα όταν θέλεις να βρεις κάτι για να τα χωσεις σε μια μερίδα ανθρώπων που κάνει κάτι που θεωρεί σωστό για έτσι του αρέσει , μπλέκεις σερβερ με πικαπ και τελικούς .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.194
Κάτι τέτοια λέει ο Βετούλης και με προβληματίζει.... γιαυτό και για να κοιμάμαι ήσυχος, έδωσα κάτι παραπάνω για ένα καλωδιάκι (usb με pcocc & ofc καλωδίωση) από μια επώνυμη κονσουμεράδικη (Prolink) εταιρία....:rolleyes: :laugh:
Ωραίο δωράκι είχε το ωραίο κουτάκι που πήρες! :fuckyou:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τώρα τι σχέση εχει το πικαπ με τον τελικό με τον file server δεν το καταλαβαίνω . Οπως και να στησεις έναν file server στο υπόγειο που ίσως δεν έχεις , για να βάλεις έναν σκληρό δίσκο η ενα μικρό νας 3-4 giga που φτάνει για να ακούς μια ζωή μουσική απο μια φορα το κάθε κομμάτι .

Η συζήτηση ήταν άλλη , αλλα όταν θέλεις να βρεις κάτι για να τα χωσεις σε μια μερίδα ανθρώπων που κάνει κάτι που θεωρεί σωστό για έτσι του αρέσει , μπλέκεις σερβερ με πικαπ και τελικούς .
Μάκη καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοούμε απλά δεν θες να το παραδεχτείς...:D

Reaction score
5.606
Ένα λεπτό ρε Γιώργο , χρειάζεται σερβερ στο υπόγειο για να βάλεις την μουσική σου ?
Τι σχέσεις εχει το πικαπ και ο τελικός στην μέση της κουβεντας περι καλωδιου δεδομένων ?
Έτσι και αλλιώς εσείς λέτε οτι οι χαιενταδες ακούνε μόνο απο πικαπ .

Γιατί σας άρεσει να βρίσκεται δικαιολογίες και να μπλέκεται το ένα με το αλλο ?
Μήπως σας βολεύει ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Ένα λεπτό ρε Γιώργο , χρειάζεται σερβερ στο υπόγειο για να βάλεις την μουσική σου ?
Τι σχέσεις εχει το πικαπ και ο τελικός στην μέση της κουβεντας περι καλωδιου δεδομένων ?
Έτσι και αλλιώς εσείς λέτε οτι οι χαιενταδες ακούνε μόνο απο πικαπ .

Γιατί σας άρεσει να βρίσκεται δικαιολογίες και να μπλέκεται το ένα με το αλλο ?
Μήπως σας βολεύει ?
Μάκη μου, άμα βάλεις σερβερ, τί στο υπόγειο τι στο σαλόνι, το ψυχρό έθερνετ που κατακερματίζει τη μουσική δεν το γλιτώνεις. Εκτός αν πάρεις το περί ου των δεκαχιλιάδωνε. Τότε μάλιστα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Δεν ξέρω αν θέλεις να σου εξηγήσω και την άρρηκτη σχέση πικάπ και file server. Να το εξηγήσω; Όχι δηλαδή για να μη λέτε ότι μιλάω με μισόλογα...

Reaction score
5.606
Ρε Κώστα δεν έχω κάτι μαζι σου αλλα πολλές φορές γίνεσαι πολυ εριστικος .
Εξήγησε μου γιατί δεν καταλαβαίνω εγω τουλαχιστον .
Για όλα όσα γράφω . Σε ευχαριστω εκ των προτέρων που δεν θα τα μπλέκεις με αλλα δεδομένα και εξηγήσεις , μόνο όσα ρωτάω θα μου εξηγήσεις .
Περί πικαπ τελικό σερβερ .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Ααααααχχχ, σόρρυ που άργησα να απαντήσω, στρώσαμε να φάμε να στηλωθούμε λίγο. Έφτιαξα ένα τραχανά μούρλια και τσακίσαμε και κάτι παϊδάκια από χτες το βράδι. Το κοτοπουλάκι θα το φάμε απόψε... Λοιπόν τί λέγαμε - α ναι! Άκου να μαθαίνεις.

Πας στο ebay και παίρνεις μια αρχαία κάρτα με EMU10k - 17 ευρουλάκια, τζάμπα πράμα. Την κοτσάρεις στο desktop να πούμε, βάζεις και driver και είναι έτοιμη (αλλά με WinXP και πίσω, στα 7ρια απ' ό,τι θυμάμαι, δεν...). Οκ. Χλατς, της κοτσάρεις επάνω την έξοδο του φόνο, και ριπάρεις το βινύλιο της αρεσκείας σου. Σηκώνεις cooledit, το κόβεις σε κομμάτια, παίρνεις το κομμάτι της αρεσκείας σου και το κάνεις flac. Στέλνεις το flac στον file server, ξανασυνδέεις το φόνο στον προ, δίπλα στον DAC, ένα κλικ μακριά - πολύ κοντά δηλαδή, τσακ βάζεις το βινύλιο να παίζει και σηκώνεις το flac με τον foobar και το ψιλοσυγχρονίζεις και μετά αρχίζεις το Α/Β τεστ - προϋποτίθεται βέβαια να έχεις ταιριάσει τις στάθμες. Κι άμα βρεις διαφορά, εμένα να με χ...

Θα μου πεις τώρα, καλά και χρειάζεται file server γι' αυτή τη δουλειά; Κάτσε να σου σκάσει κανας μονός δίσκος και θα σου πω εγώ αν χρειάζεται. Άσε δηλαδή που μπορείς να "συλλέξεις" το ίδιο βινύλιο ριαρισμένο από δώ κι από 'κεί, και να κάνεις πλάκα πώς ακούγεται το ένα και πώς το άλλο.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το flac είναι άχρηστο για τέτοιες δοκιμές. Ακόμη και 256άρι ή 320άρι mp3 να το κάνειςτο αρχειάκι, πάλι δεν θα ακούσεις διαφορά σε σχέση με το βινύλιο, (καθώς το mp3 επαρκεί και με το παραπάνω για να αποτυπώσει όλη την ποιότητα του πικάπ, όσο ακριβό κι αν είναι αυτό). Υπάρχουν και κάποιοι που δεν το δέχονται αυτό, προφανώς διότι έχουν μείνει σ' εκείνον το άθλιο codec του audiograbber πίσω στο 1997 - ο audiograbber δεν ήταν; Δε θυμάμαι και καλά. Αυτό τους συμφέρει, αυτό λένε - άσε δηλαδή που μπορεί να μην ξέρουν καν τον lame.

Όσο για τον τελικό, έχει κι αυτός σχέση και παραέχει. Πάω στοίχημα πως όταν κάνεις αυτή τη δοκιμή, θα στη σπάσει η γυναίκα σου -τότε θα βρει την ώρα! - "Μάκηηηηη, πότε επιτέλους θα πάρεις από τη μέση αυτή τη γκουμούτσα, θέλω να σφουγγαρίσω"! Σπάζεσαι μετά ή δε σπάζεσαι...

Reaction score
3.085
....
Όσο για τον τελικό, έχει κι αυτός σχέση και παραέχει. Πάω στοίχημα πως όταν κάνεις αυτή τη δοκιμή, θα στη σπάσει η γυναίκα σου -τότε θα βρει την ώρα! - "Μάκηηηηη, πότε επιτέλους θα πάρεις από τη μέση αυτή τη γκουμούτσα, θέλω να σφουγγαρίσω"! Σπάζεσαι μετά ή δε σπάζεσαι...
Ααααα...., δεν μας τα λες καλά, Κώστα. Δηλαδή δεν έχει δίκιο η γυναίκα - όχι του Μάκη, η όποια γυναίκα - όταν θέλει να σφουγγαρίσει και σκοντάφτει πάνω σε μια "γκουμούτσα"?

Χώρια που, αν ήξερε ότι η "γκουμούτσα" κάνει και κανα-δυο-τρία χιλιάρικα, μπορεί να πάθαινε και αποπληξία, ειδικά αν έχουν μείνει πάνω από 3 δόσεις ΕΝΦΙΑ απλήρωτες (για παραπάνω από τόσο, δεν συζητάω, η αποπληξία είναι σχεδόν βέβαιη, ακόμα κι αν ο ΕΝΦΙΑ έχει εξοφληθεί)!

Γι αυτό υπάρχουν τα καλά, τα μουράτα, τα χειροποίητα, τα γυαλιστερά racks, που κάνουν 2 ή 3 φορές όσο η γκουμούτσα, αλλά που έχουν κιόλας περάσει και από (επιστημονικό) ριβιού, άσχετα αν η συμβία αγνοεί το πραγματικό κόστος.
-

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Το hi end εγγράφεται στα μυστικά κονδύλια του υπ. εξωτερικών. Τα έχουμε πει αυτά... :p

Reaction score
620
Ααααα...., δεν μας τα λες καλά, Κώστα. Δηλαδή δεν έχει δίκιο η γυναίκα - όχι του Μάκη, η όποια γυναίκα - όταν θέλει να σφουγγαρίσει και σκοντάφτει πάνω σε μια "γκουμούτσα"?

Χώρια που, αν ήξερε ότι η "γκουμούτσα" κάνει και κανα-δυο-τρία χιλιάρικα, μπορεί να πάθαινε και αποπληξία, ειδικά αν έχουν μείνει πάνω από 3 δόσεις ΕΝΦΙΑ απλήρωτες (για παραπάνω από τόσο, δεν συζητάω, η αποπληξία είναι σχεδόν βέβαιη, ακόμα κι αν ο ΕΝΦΙΑ έχει εξοφληθεί)!

Γι αυτό υπάρχουν τα καλά, τα μουράτα, τα χειροποίητα, τα γυαλιστερά racks, που κάνουν 2 ή 3 φορές όσο η γκουμούτσα, αλλά που έχουν κιόλας περάσει και από (επιστημονικό) ριβιού, άσχετα αν η συμβία αγνοεί το πραγματικό κόστος.
-
Ο Χριστός και η Παναγία και οι 12 αποστολοι μαζι..10.000€ για ενα ρακ....o_O

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Βασικό θέμα του νήματος είναι τα καλώδια ethernet και όπως έχεις διαβάσει τα έχω ήδη ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα καλώδια που μεταφέρουν 0 και 1, αυτό δεν σημαίνει ότι δίνω άφεση αμαρτιών στους καλωδιάδες...
Το USB είναι ακόμα μια περίπτωση λάθους χρήσης ενός πρωτοκόλλου, τουλάχιστον στην αρχή, το βελτίωσαν αλλά έχουν δρόμο ακόμα...
π.χ. η Gigabyte έχει μια μητρική με ειδικά σχεδιασμένη θύρα USB για DAC σε λογική τιμή κάτω από 100€, κάτι αντίστοιχο από τους θεούς του hi-end θα κόστιζε χιλιάρικα....
Δυστυχώς Γιώργο η σειρά AMP-UP της Gigabyte, δεν είναι πλέον σε παραγωγή και δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχει αντικατασταθεί με κάποια άλλη.

Τώρα όσον αφορά τα καλώδια, θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Κατ' αρχήν αν εξαιρέσουμε τις οπτικές ίνες, όλα τα υπόλοιπα καλώδια (ethernet, usb, κτλ.) από την στιγμή που μεταφέρουν ρεύμα (Ι) και τάση (V) είναι αναλογικά καλώδια και όχι ψηφιακά.

Ανάλογα λοιπόν με την τάση, την ένταση του ρεύματος, την συχνότητα, τον αριθμό των αγωγών, αλλά και την απόσταση που πρέπει να μεταφέρουν το σήμα, έχουν οριστεί πρότυπα για το κάθε τύπου καλωδίου που σκοπό έχουν να ορίσουν τις Ελάχιστες δυνατές προδιαγραφές που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και αξιόπιστα το συγκεκριμένο καλώδιο - πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων (ethernet, usb κτλ).

Καταλαβαίνουμε ότι από την στιγμή που τα πρότυπα ορίζουν τις Ελάχιστες προδιαγραφές, δεν αποκλείεται κάποιος να κατασκευάσει κάτι ακόμα καλύτερο που να ξεπερνά σε απόδοση τις προδιαγραφές και άρα να ζητάει και παραπάνω χρήματα για αυτό.

Τώρα το αν κάποιος ζητά λίγα παραπάνω χρήματα, ή ένα σκασμό παραπάνω χρήματα είναι δικό του θέμα και μάλλον είναι περισσότερο θέμα marketing - promotion και λιγότερο τεχνολογίας.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αγαπητέ Χάρη επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε μερικά πράγματα...
Δεν υπάρχουν αναλογικά και ψηφιακά καλώδια, υπάρχουν αναλογικά και ψηφιακά σήματα.
Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του καλωδίου καθορίζουν αν μπορεί να περάσει μόνο το αναλογικό σήμα του ήχου της τάξης των KHz ή μπορεί να περάσει και ψηφιακό σήμα της τάξης των MHz.

Δεν έγραψα πουθενά ότι απαγορεύεται σε κανέναν να παρουσιάσει καλώδια με βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί από τους οργανισμούς πιστοποίησης.
Να δίνει όμως ένα data sheet για να καταλαβαίνουμε την βελτίωση με νούμερα μην την "ακούμε" μόνο.

π.χ. Belden CAT 6

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.712
Για τα καλώδια που αφορούν καθαρά την εικόνα, αν δεν ήθελαν να κοροϊδεύουν και να κερδοσκοπούν με διάφορες υψηλές τεχνολογίες και πρωτόκολλα (HDMI - ότι χειρότερο έχει βγει σε ψηφιακό καλώδιο εικόνας), θα μπορούσαν να κλειδώσουν σε SDI και θα τελείωναν όλα. Αλλά πάνω στο καλώδιο έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία, είναι δυνατόν να ισοπεδωθούν όλα;;;

Επίσης τη σχέση έχει το mp3 με το βινύλιο;
Πριν κάποια χρονια δούλευα σε ένα studio, και επειδή γουστάραμε να κάνουμε συγκρίσεις και για να δούμε επιτόπου με μηχανήματα αξιόπιστα τη συμβαίνει,
πήραμε από ένα CD και ένα βινύλιο το ίδιο κομμάτι, τα ψηφιοποιήσαμε full uncompressed, και τα βάλαμε όλα πάνω στο ίδιο session στα Pro TOOLS για να ακούμε a-b direct (CD > uncompressed file, βινύλιο > uncompressed file, mp3 320, 256, 192, aac και κάποια αλλα). Υπήρχε αισθητή διαφορά ανάμερα στο mp3 320 και στα uncompressed files των CD και βινυλίου. Και με ένα cartridge των 200€, σε ενα πικαπ των 500€. Για ποιο κάτω στο mp3 είναι αστείο να μιλήσω.

Μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν: full balanced.

Κονσόλα της Solid State Logic
http://www.solid-state-logic.com/post/consoles.asp

Ηχεία Mayer Sound
http://www.meyersound.com/products-index/

Pro Tools software
http://www.avid.com/us/products/family/pro-tools/

CD Lexicon

DAC απο LEXICON και APOGEE DIGITAL

και Πικαπ Technics MkII με ένα κεφάλι των 200€.

ps
Επειδή υπήρχε και πολυκάναλο studio πιστοποιημένο από την DOLBY, με compressors της DOLBY, κάναμε και ένα TEST του πως ακούγεται το master του πολυκάναλου ήχου μια ταινίας απευθείας από την κονσόλα, και πως όταν περάσει από τους compressors της DOLBY για το 5.1. Η μέρα με τη νύχτα. Ευτυχώς μετά ήρθε το DD TRUE HD, αλλα και πάλι δεν τρελαίνομαι, σε σχέση με το master.

Reaction score
5.606
Έχω γνωστό που διαχειρίζεται ταινειες μάστερ οπως έρχονται απέξω .
Μέγεθος ταινειας 140 με 180 giga η κάθε μια !
Τον έχω φάει να μου δώσει μια για να δω διάφορες αλλα δεν το συζητάει καν !
Που θα παει , δεν θα μου γλιτώσει ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab