Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
3.237
Οι στάθμες πάντως, ήταν στο εντελώς τέρμα πάνω όριο του ανεκτού, προφανώς δε μπορεί κανείς να ακούει σε τέτοιες στάθμες για πάνω από 3-4' (και πολύ λέω)...
και να μην πάθει ζημιά έπρεπε να προσθέσεις. ;)
Πριν κανα δυο βδομαδες μέτρησα με το ίδιο app σε imax 129db κορυφές στο τρέιλερ του Godzilla και μέση στάθμη είχε κάπου στα 108 με 112db αν θυμάμαι καλά γιατί δεν κράτησα screenshot.
Αυτά στο sweet spot ας πούμε της αίθουσας. :D
Την Πέμπτη που θα ξαναπάω θα κάνω καμία μέτρηση πάλι έτσι για το χαβαλέ και θα κρατήσω και screenshot.
Αν καταφέρεις και το φτάσεις το δικό σου σε τέτοιο επίπεδο πραγματικά... :hi:

A

AKARL

Guest
Λοιπόν, έχω νέα.

Δυστυχώς δεν έχω νέα από τυχόν αλλαγή του ήχου της μέτρικ, υπήρξε αρκετό χρονικό διάστημα με "κενό ακρόασης" και δεν έχω σοβαρή σύγκριση του πριν και του μετά. Μια υποψία μόνο υπάρχει, περί μεγαλύτερης ακρίβειας, αλλά χωρίς δυνατότητα εκτίμησης για τυχόν τονικές διαφοροποιήσεις, όπως μάλλον υπονόησε ο νταποστ, διότι τέτοια ακουστική μνήμη δεν υφίσταται. :p

Στου Κοτσίδη που υπήρξε άμεση σύγκριση των 2 μέτρικ, ήταν σαφής η υπέροχη της "νέας", αλλά μεταξύ μας, αυτό προέκυψε κυρίως διότι έλλειπε (επιτέλους) το λαμπάτο καρακτερ, που δε το συμπαθώ διόλου. :D:p

Τες πα, αυτά είναι μάλλον ανούσια.
Πάμε στην ουσία:

Το τέλος του δικάναλου ήρθε στο χώρο μου.

:dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2:

:party::party::party:

Δεν ξαναπαίζει δικάναλο το σύστημα.

ΠΟΤΕ. :beach:

ΤΕΛΟΣ
. :drinks:

Τα 5 τεμάχια 310 και τα δύο Άνταμ πίσω, όλα μαζί, πέραν της τραγικής στάθμης που σήκωσαν (δεν αντέχεται, μιλάμε για πόνο:oops:, αφού κατέβασα την έξοδο της μέτρικ, από line+10 σε line-4) και σημειώστε πως στα 310 το ρυθμιστικό στην πλάτη για "Output level control" (output level in 1 m based on 0 dBu input level) το έχω στο 100, ενώ έχει 4 συνολικά ρυθμίσεις (94; 100; 108; 114 dB SPL) είναι απίστευτα ασυμπίεστη και δεν ενοχλεί ακόμα και στην ομιλία με τον διπλανό σου! Μια χαρά μιλούσαμε με τον Τέμη, με τα ηχεία να δίνουν συνεχώς >120 ντεσιμπέλ στο κινητό του, εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο! :o

Αλλά πιο σημαντικό, πολύ πιο σημαντικό, έβγαλαν ένα συμπαγές και ομοιογενούς τονικότητας ηχητικό πεδίο στο οποίο "μπήκα μέσα" κατά την αναπαραγωγή πολυκάναλα του δικάναλου, με μια άλλη αίσθηση μουσικής σκηνής, με πλάτος και βάθος και εστίαση μπροστά μου όλων των στοιχείων της ηχογράφησης, που συγκριτικά το δικάναλο άκουσμα είναι εντελώς γτπκ, θυμίζει ...μονοφωνικό γραμμόφωνο! :gotcha:

Αυτά.

Πάρτε ενεργά. :p
Πολλά.:dance2:
ΙΔΙΑ. 8-)
Ωραία γούστα βγάζεις ρε καρντάσι, μπράβο! :hi:
Τσάκα και δγυό τραγουδάκια, του μακρυμάλλη, αφχιερωμένα εκσαιρετικά! :drinks:

Reaction score
15.466
Ωραια κομμαθια , μπραβο !

και πολύ ωραια και η καινουργια φωτο - ηντα 'παθες ? εθωργιες το ραμπο οπροχθες κ' εφιονιστηκες ? γι εχει πραμα μυστικιστικο (πως τα λετε 'σεις) νοημα ?

A

AKARL

Guest
Ωραια κομμαθια , μπραβο !

και πολύ ωραια και η καινουργια φωτο - ηντα 'παθες ? εθωργιες το ραμπο οπροχθες κ' εφιονιστηκες ? γι εχει πραμα μυστικιστικο (πως τα λετε 'σεις) νοημα ?
'Παέ είμαι κουμπάρε. Είχα μνιά πρόσκαιρη υπαρξιακή κρίση. Όλα καλά.;)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δυστυχώς δεν έχω νέα από τυχόν αλλαγή του ήχου της μέτρικ, υπήρξε αρκετό χρονικό διάστημα με "κενό ακρόασης" και δεν έχω σοβαρή σύγκριση του πριν και του μετά. Μια υποψία μόνο υπάρχει, περί μεγαλύτερης ακρίβειας, αλλά χωρίς δυνατότητα εκτίμησης για τυχόν τονικές διαφοροποιήσεις, όπως μάλλον υπονόησε ο νταποστ, διότι τέτοια ακουστική μνήμη δεν υφίσταται. :p
Καλά, λέμε καμία μ@λ@κί@ να περνάει η ώρα, μη με παίρνετε σοβορά;-)

Λοιπόν, η ακουστική βελτίωση που επιφέρει το 3d είναι υπεράνω της δικής μου αντίληψης περί audio. Χωρίς αλλαγή σε dac, αναλογικά στάδια, τροφοδοτικά, καλώδια (!), κλπ., οι τύποι της μέτρικ έφτιαξαν ένα μηχάνημα και λογισμικό που ακούγεται σημαντικά καλύτερα από το 2d που ήταν ούτως ή άλλως καλό. Με τις ίδιες πλακέτες στυλ PC 286, τα ίδια αρχαία dacs, τις ίδιες καλωδιοταινίες από τη Στουρνάρη. Τι άλλαξαν; Όλο το software, όλο το dsp, το ρολόι και το interface με τον υπολογιστή.

Δικαιολογούν αυτά τη βελτίωση στον ήχο; Ειδικά όταν παλιότερες σοβαρές δοκιμές της 2d με εξωτερικά ρολόγια δεν είχαν δείξει αξιόλογη βελτίωση. Από ότι φαίνεται, ναι. Έτσι, δυστυχώς, θα μας υποστείτε για καιρό ακόμη. Μαζί με τη μέτρικ.

Last edited:

Reaction score
4.764
Μα η υλοποιηση είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα σχεδιασμό μηχανήματος
Το software απλά είναι η αιτία για να ξεδιπλώνει της αρετές του ...

Reaction score
3.237
και να μην πάθει ζημιά έπρεπε να προσθέσεις. ;)
Πριν κανα δυο βδομαδες μέτρησα με το ίδιο app σε imax 129db κορυφές στο τρέιλερ του Godzilla και μέση στάθμη είχε κάπου στα 108 με 112db αν θυμάμαι καλά γιατί δεν κράτησα screenshot.
Αυτά στο sweet spot ας πούμε της αίθουσας. :D
Την Πέμπτη που θα ξαναπάω θα κάνω καμία μέτρηση πάλι έτσι για το χαβαλέ και θα κρατήσω και screenshot.
Αν καταφέρεις και το φτάσεις το δικό σου σε τέτοιο επίπεδο πραγματικά... :hi:
Να βάλω τα δυο screenshots για τα παραπάνω που ανέφερα.:)
Το πρώτο είναι από το τρέιλερ του Godzilla και το δεύτερο από την ταινία Alita:Battle angel από την ίδια θέση.
Στην ταινία έκανα δυο φορές την μέτρηση και ειχα την στάθμη και της δυο φορές στα 124db.

EA033569-5D18-41F5-B5D8-D6F13334C342.png 8B05CD09-64B8-44C8-ADC5-356B68B8F46A.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Πριν καναδυό μέρες, εκεί που άκουγα διάφορα σε χαλαρές στάθμες, έχωσα ένα βαρβάτο τεμάχιο από Moby, οπότε αναπόφευκτα το γκαζωσα γερά,:p και στο τσακίρ κέφι :D έδωσα μαζί με το 870 και το ένα επικ στο τέρμα, να βαράει με γενναία διαδρομή τα 15-άρια του, να κουνηθούν καλά οι καναπέδες, να ανακατευτούν τ'άντερα.:gotcha:

Μετά από καναδυό λεπτά το χαμήλωσα, χόρτασα, έκλεισα και το έπικ, άφησα μόνο του το 870, διότι θέλει ρυθμίσεις το επικ, άσε που περιμένω και τα φιουζιον να τα παίξουν ανθρωπινα όλα τα σαμπ.8-)

Ήρθε η γυναίκα από τον επάνω όροφο, και μου είπε το εξής: "κάτι κακό έγινε πριν που έπαιζε δυνατά, αισθάνθηκα πολύ άβολα, είχα ένα τρόμο".

Κάτσε να συνδέσω και το δεύτερο επικ, και το JBL από πίσω, να δεις μετά τρόμο της είπα, τώρα είναι χαλαρά...:D:D:D

Όντως πάντως, το επικ δίνει γερή γροθιά, δεν είναι κάνα ψοφιο.:vinsent:

Ευτυχώς που έχω 2 επικ. :lol::lol::lol:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Λοιπόν, η ακουστική βελτίωση που επιφέρει το 3d ...
Αγαπητέ μου φίλε και συνοδοιπόρε στην απόλαυση της μέτρικ, ένα θα σου πω:

Η ακουστική βελτίωση της μέτρικ με το 3d upgrade, αν "ποσοστιαία" θεωρήσουμε ότι είναι της τάξης του 5-6 %, τότε συγκριτικά, η ακουστική βελτίωση από πολυκάναλη ακρόαση με 5 τεμάχια 310 σε σχέση με τα 2 τεμάχια, για τυπικό δικάναλο περιεχόμενο, είναι περίπου 678565 %. :D

Το δάσος, και το δέντρο. :drinks:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Πριν καναδυό μέρες, εκεί που άκουγα διάφορα σε χαλαρές στάθμες, έχωσα ένα βαρβάτο τεμάχιο από Moby, οπότε αναπόφευκτα το γκαζωσα γερά,:p και στο τσακίρ κέφι :D έδωσα μαζί με το 870 και το ένα επικ στο τέρμα, να βαράει με γενναία διαδρομή τα 15-άρια του, να κουνηθούν καλά οι καναπέδες, να ανακατευτούν τ'άντερα.:gotcha:

Μετά από καναδυό λεπτά το χαμήλωσα, χόρτασα, έκλεισα και το έπικ, άφησα μόνο του το 870, διότι θέλει ρυθμίσεις το επικ, άσε που περιμένω και τα φιουζιον να τα παίξουν ανθρωπινα όλα τα σαμπ.8-)

Ήρθε η γυναίκα από τον επάνω όροφο, και μου είπε το εξής: "κάτι κακό έγινε πριν που έπαιζε δυνατά, αισθάνθηκα πολύ άβολα, είχα ένα τρόμο".

Κάτσε να συνδέσω και το δεύτερο επικ, και το JBL από πίσω, να δεις μετά τρόμο της είπα, τώρα είναι χαλαρά...:D:D:D

κλαιω

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.299
Πριν καναδυό μέρες, εκεί που άκουγα διάφορα σε χαλαρές στάθμες, έχωσα ένα βαρβάτο τεμάχιο από Moby, οπότε αναπόφευκτα το γκαζωσα γερά,:p
α ρε μαλλιά Moby ..... reference music για test σε καταντήσαμε! :p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
Αν το βρείτε, ακούστε το.

View attachment 117581
δες και αυτο:

https://www.discogs.com/Franck-Vigr...land-Radio-Activity-Revisited/release/7940063
Να βάλω τα δυο screenshots για τα παραπάνω που ανέφερα.:)
Το πρώτο είναι από το τρέιλερ του Godzilla και το δεύτερο από την ταινία Alita:Battle angel από την ίδια θέση.
Στην ταινία έκανα δυο φορές την μέτρηση και ειχα την στάθμη και της δυο φορές στα 124db.
View attachment 117574 View attachment 117575
Ποιο ειναι το application?

Reaction score
4.156
…………………………….

Τα πολλά σαμπ ακόμα κάθονται. Περιμένουν υπομονετικά να φτάσουν τα φιούζιον. Όταν μπουν όλα τα σαμπ σε λειτουργία, υποπτεύομαι ότι θα προκαλούν τρόμο σε βαθμό λιποθυμίας.:D:p:D:p

Είναι πολύ μικρός ο χώρος για αυτά τα σαμπ που έχω πάρει, αν δουλέψουν όλα μαζι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ελπίζω να μη πέσει κανας τοίχος με τις δοκιμές, στις οποίες καλού κακού λεω να φοράω ωτοασπίδες...:p:D
Αχ δασκαλε που διδασκες! Οι χαιενταδες αλλαζουν ηχεια - ενισχυτες - πικαπ - καλωδια. Οι ουλτρα χαινεταδες (για ποιον χτυπάει η καμπανα) αλλαζουν σπιτια για να ικανοποιησουν τα αδηφαγα σαμπ :drinks:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.478

Αφού δεν σου έχωσε κάναν επικό φούσκο, πάλι καλά να λες!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM