Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear


toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.462
Reaction score
1.953
Παρατήρησα πως ενώ ακούγαμε για πολύ ώρα σε στάθμες πραγματικά για επέμβαση της αστυνομίας, με το volume στο -3 και στο 0, τα αυτιά μας παρέμειναν χωρίς αίσθημα κόπωσης, χαλαρά, ξεκούραστα.
. . .
αντέχονται χωρίς αίσθημα ακουστικής κόπωσης στάθμες που παλιότερα δεν ήταν ανεκτές για πολύ ώρα, χωρίς να αφήσουν αίσθημα ακουστικής καταπόνησης.
ΑΥΤΟ !! ΑΚΡΙΒΩΣ είναι που πρέπει να φοβάσαι !
Υποθέτω, πως σε αρκετό βαθμό για το παραπάνω φαινόμενο, ευθύνεται ο χώρος, η έξτρα ακουστική περιποίηση, αλλά δεν ξέρω, δε μπορεί να είναι μόνον αυτό.
αν μείωσες περεταίρω και ομοιόμορφα το RT, ιδίως αν αύξησες την ομοιότητα των πρώτων ανακλάσεων με την ον-άξις, μπορεί
έως και 15 dB πάνω από στάθμη αναφοράς.
. . .
Τι να καταλάβουμε με 120 - 130 DB.
Συνεχίστε λεβέντες μου, σύντομα και με 150dB δεν θα καταλαβαίνετε (. . .τίποτα)
 



daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.620
Reaction score
78.758
και να φάει κανα χακ....από άμπασο δικάναλο χάκερ που ζητάει εκδίκηση :laugh:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.546
Reaction score
129.171
Τίτλοι τέλους. 🤣🤪😁

Πάει αρκετός καιρός πλέον, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς και με εξωπραγματικά απίστευτα μετρητικά δεδομένα η εφαρμογή waveforming στο χώρο μου. 😎

Είμαι ακόμα σε κατάσταση "σοκ και δέους" από το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά, εξωφρενικά εξωπραγματικό στο μπάσο, σε οτιδήποτε κι αν ακούω, ιδίως σε μακρόσυρτες νότες μπάσου (όπως λόγου χάριν στο εκκλησιαστικό όργανο) που "φορτώνουν" το χώρο και συσσωρεύεται (σε οποιοδήποτε χώρο και ανεξαρτήτως αριθμού διαθέσιμων σαμπ) η έμμεση ενέργεια χαμηλών στο χώρο (steady state), η οποία υπερτερεί ενεργειακά κατά πολύ (>80%) της άμεσης ενέργειας από τα μεγάφωνα των σαμπ. Νόμοι της φυσικής..

Αυτά πλέον, με ένα μαγικό τρόπο, χάριν στην πραγματικά μαγική τεχνολογία της trinnov, δεν υπάρχουν, εξαφανίστηκαν!

Ακούω πχ εκκλησιαστικό όργανο επακριβώς όπως παίζει μέσα στην εκκλησία που ήταν, ακούω πεντακάθαρα τις χωρικές πληροφορίες της εκκλησίας, τον παλμό του αέρα από τις χαμηλές συχνότητες του εκκλησιαστικού οργάνου, χωρίς ίχνος αλλοίωσης, το αποτέλεσμα είναι λίαν επιεικώς εξωγήινο σε σχέση με οτιδήποτε έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου από οποιαδήποτε ηχεία ανεξαρτήτως κοστολογίου σε κλειστό χώρο.

Η ανάλυση και η περιγραφή στις χαμηλές συχνότητες, μέχρι τους υπόηχους, μάλιστα μέχρι βαθειά μέσα στους υποήχους (επιτυχώς ενεργοποιημένη η "πίεση" από το σοφτγουερ του waveforming κάτωθεν των 16 κύκλων) είναι εξωπραγματική, δεν έχω λόγια..

Η δε καθαρότητα του χαμηλού, έχει οδηγήσει σε σημαντική αντιληπτή διαφορά ποιότητας ήχου σε όλο το φάσμα, ως προβλέπεται. Βέβαια άλλο να το ξέρεις θεωρητικά, κι άλλο να το ζεις, ιδίως σε αυτό το επίπεδο decay..

Έχω ακόμα να κάνω μερικές επιπρόσθετες μετρήσεις για το τελικό calibration του waveforming (κι άλλες θέσεις του μικροφώνου, αρκετές μάλιστα, τώρα όμως θα γίνουν μετρήσεις με τόνους μόνον στα σαμπ, όχι στους δορυφόρους), αλλά όποτε κατεβαίνω κει κάτω για αυτή τη δουλειά, απλώς ακούω μουσική.. Δε βιάζομαι, όταν γίνουν κι αυτές, θα σας ανεβάσω τις μετρήσεις, έτσι για χάζι.

Game over λοιπόν, ωραία ήταν η διαδρομή. 🤗

Αισθάνομαι την γλυκιά "υποχρέωση", εδώ, δημοσίως, να ευχαριστήσω θερμά τον Έλληνα αντιπρόσωπο της trinnov για την αμέριστη υποστήριξή του στο εγχείρημα και την επιμονή του στην διαμεσολάβησή του με τους τρινοβάδες, καθώς και τον φίλο μου τον Αλέξη τον Ζαπάντη, πιστοποιημένο εγκαταστάτη της trinnov, για την όλη σύνθετη και λίαν απαιτητική διαδικασία υλοποίησης του waveforming. 🙂

Προφανώς, θέλω να ευχαριστήσω και τους τρινοβάδες, για τον επαγγελματισμό τους και την υποστήριξή τους στους πελάτες τους, αλλά και για την εκπληκτική δουλειά που κάνουν στο audio, ανεβάζοντας τον πήχη σε πρωτόγνωρα επίπεδα. 👍
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.546
Reaction score
129.171
Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω δημοσίως και τον Βασίλη, τον γνωστό μας billpeppas, άλλον έναν Έλληνα πιστοποιημένο εγκαταστάτη της trinnov, τον οποίον συμβουλευόμουν εξ'αρχης (και κατ'επαναληψιν), με σωρεία ερωτημάτων, τα οποία μου απάντησε με χαρά, και αναλυτικά, παρά τον κατά περίπτωση σημαντικό φόρτο εργασίας του, και χωρίς απολύτως κανένα (το υπογραμμίζω) προσωπικό του όφελος. 😎

Πράγμα που φάνηκε άλλωστε, από την συμβουλευτική συμμετοχή του σε αυτό το θρεντ.

Να λέγονται κι αυτά. 👍
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.546
Reaction score
129.171
Επέστρεψα από μια καλοκαιρινή εξόρμηση, οι "διακοπές" όμως συνεχίζονται για μερικές εβδομάδες ακόμα, οπότε βρισκόμενος μέσα σε πισίνα σας γράφω αυτές τις αράδες. 🤪
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.268
Reaction score
20.906
Τίτλοι τέλους. 🤣🤪😁
:thumbsup::thumbsup:

Παρακαλώ να κλειδωθεί το thread, δεν μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα.

Το thread να ανοίγει μόνο περιστασιακά, όταν κάποιος επισκεφθεί τον χώρο του Κώστα, δει "το φως το αληθινό" και θελήσει να μοιραστεί την εμπειρία του.

:biggrin::biggrin::biggrin:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.546
Reaction score
129.171
Άξιο αναφοράς είναι το πόση (χρήσιμη) στάθμη χάνεις με την υλοποίηση του waveforming.

Μετρημένα κουκιά είναι.
Χάνεις την παραγόμενη ενέργεια από 2 σαμπ (πες 6 dB), χάνεις την έμμεση ενέργεια που κέρδιζαν λόγω χώρου τα 2 αυτά σαμπ (σε δίεδρες γωνίες είναι 6dB, σε 3-εδρες είναι 9 dB από το καθένα), χάνεις και την ενέργεια του χώρου (από τα οπίσθια τοιχωματικά όρια - σχεδόν 3 dB από το κάθε σαμπ) από το σύνολο των εμπρός σαμπ.

Πόσο είναι αυτό; Σε μένα, μετρημένα, ~17 dB.

Δεν διαβάζετε λάθος.

Δεκαεφτά ολόκληρα ντεσιμπέλ.

Ενεργοποιώντας την επιλογή για waveforming, χρειάστηκε να προσθέσω ακριβώς 17 dB για να φτάσω μετρήσιμα την στάθμη που είχα πριν, με τα 5 σαμπ να βαράνε κανονικά στο δωμάτιο! 😜

Βασικά, πέραν των μετρήσεων, πρόσθεσα ακόμα 3dB και πήγα συνολικά στα +20 dB σε καθένα από τα 5 σαμπ, διότι το πολύ χαμηλό decay φέρνει άλλη "ακουστική" ισορροπία στο αντιληπτό μπάσο..

Εννοείται, πατώντας εκ νέου calibration, έρχονται άριστα οι στάθμες των σαμπ, ακολουθώντας το ταργκετ κερβ που έχεις δώσει. Δε χρειάζεται να "διορθώνεις στάθμες", το έκανα για να δω τι χάνεται..

Οπότε, για να μπορέσεις να υλοποιήσεις waveforming, πρέπει να έχεις διαθέσιμα 20 dB παραπανίσιας ακουστικής ισχύος από τα σαμπ. 💋

Από τα σαμπ, που τυπικά, δε μας φτάνει το max SPL τους.. χαιρετάς 20 dB! ✂

Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. 😎

Χρειάζεται να είναι τρομερής ισχύος τα διαθέσιμα σαμπ. Δεν γίνεται αλλιώς.

Ευτυχώς για το χώρο μου, η ισχύς και από 1 σαμπ που πήρα, αρκεί και με το παραπάνω. Τώρα έχω 3 τέτοια να "βαράνε", και 2 τέτοια να "ρουφάνε".
 
Last edited:









Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.395
Μηνύματα
2.901.361
Members
38.036
Νεότερο μέλος
ChristosM
Top