Όταν είσαι άρρωστος!

Μηνύματα
16.961
Reaction score
24.155
οχι
αν έχεις τριφασική εγκατάσταση η απώλεια ουδετέρου μπορεί να σου φέρει 380 στις άκρες εξαρτάται όμως και από την υπόλοιπη εγκατάσταση.
επίσης ο ρελές διαφυγής δεν προστατεύει από απώλεια ουδετέρου γιατί δεν την ανιχνεύει.
σε κάθε περίπτωση έχουμε πιθανά 1 ή περισσότερα σφάλματα στον συνδιασμό εγκατάστασης και ενισχυτή που χρήζουν διερεύνησης.
επίσης όταν βάζουμε σύρμα στην ασφάλεια βάζουμε ένα μικρό λεπτό νήμα του καλωδίου που θα λιώσει και όχι ολόκληρο το καλώδιο (και αυτό αν επιμένουμε οτι πρέπει να γίνει τώρα ντε και καλά η δουλειά)
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Τα chario θέλουν ρεύμα για να αποδώσουν. Έτσι ο γιαμι, δεν τα καταφέρνει..... Δυστυχώς....




Δηλαδή πρέπει να κοιτάξω και για ηλεκτρολόγο???? Sos. Παρακαλώ την γνώμη σας.
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Αν ναι θέλω τηλέφωνο κάποιου εμπιστοσύνης, αν γνωρίζετε κανένα φυσικά. Μένω Νέα Σμύρνη.....
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Πάντως αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει όπως πριν, πάω για καινούργια αγορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την ηχητική του απόδοση.
Σίγουρα πρέπει να μάθεις γιατί έχεις 2 διακόπτες που πρέπει να σηκώνεις και τί κάνει ο καθένας.
Θέλω καλό ηλεκτρολόγο παιδιά μου....
 

Μηνύματα
16.777
Reaction score
19.771
Τα chario θέλουν ρεύμα για να αποδώσουν. Έτσι ο γιαμι, δεν τα καταφέρνει..... Δυστυχώς....




Δηλαδή πρέπει να κοιτάξω και για ηλεκτρολόγο???? Sos. Παρακαλώ την γνώμη σας.
Δεν νομίζω αλλά για σιγουριά καλά θα ήταν.

Τριφασικό έχεις ;

Βάλε κάτι άλλο ξανά σε αυτή την πρίζα (όχι το σύστημα χα χα) να δείς εάν σου την ξαναρίχνει την ασφάλεια.
 

Μηνύματα
3.075
Reaction score
650
θέτω στην καμένη ασφάλεια εξωτερικό σύρμα και την ξανα βάζω στην θέση της (επάνω στον τελικό δηλαδή).
Εγκληματικό λάθος. Την επόμενη φορά δε θα το ξανακάνεις, είμαι σίγουρος.
 


Μηνύματα
16.777
Reaction score
19.771
Τώρα ξαναδιάβασα πιο προσεκτικά το πόστ σου. Δεν είχες γείωση ; Αυτό είναι μόνο για "βρίσιμο". Μην κάνεις τέτοια βρε συ Βάκη. Και τώρα ακόμη ευτυχώς δεν ακούμπησες κάτι στο μηχάνημα ((και είχε πέσει και η ασφάλεια στον πίνακα. (πινακάκι)).
 



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
18.312
Reaction score
42.663
... Περαστικα, εχουν αναποδιες αυτες οι μερες. :/
+ Ας μας εξηγήσει καποιος στο τελος τι συνεβη , απο περιέργεια (κ κάποιο ενδιαφερων).
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Μετά τις 20 θα έχω νεώτερα. Πιστεύω να μην έκανα σοβαρή ζημιά. Το κόστος δεν με απασχολεί, αρκεί να τον δω ενεργό και πάλι. Μου λείπει η χροιά του, φυσικά μαζί με το Τέρι του, το οποίο είναι και αυτό παροπλισμένο.
Ακόμη και ο yamaha με αυτόν, αποκτά διαφορά στην απόδοση. Στους πολυκαναλους για μένα είναι απαραίτητος ένας τελικός. Κανονικά για όλα τα κανάλια. Όμως και έτσι, για τα δύο κύρια δηλαδή, υπάρχει εύκολα ακουστή διάφορα.
 

Μηνύματα
414
Reaction score
437
Περαστικά και κουράγιο! Οι αναποδιές όταν συμβαίνουν σε μέρες τέτοιες τις κάνουν αξιομνημόνευτες, καλά κάνεις και το κοινοποίησες να ξεθυμάνει η πίκρα.
Ένας ηλεκτρονικός θυμάμαι μου είχε πει "όλα φτιάχνονται", ελπίζω να ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση.
Τα Advance θυμάμαι μια εποχή ο αντιπρόσωπος τα έδινε στον Σάκη Πετρόπουλο (East Electronics) για service.
 


Μηνύματα
218
Reaction score
124
Στον πίνακα προφανώς έχεις και διακόπτη και ασφάλεια στην νεα γραμμή. Ο ενισχυτής λόγω βλάβης έκαψε την ασφάλειά του τις δυό πρώτες φορές. Όταν έβαλες το σύρμα για να "επισκευάσεις" την ασφάλειά του, το μπαρούτιασες γιατί προφανώς η ασφάλεια στον πίνακα έπεσε αργά. Έπεσε όμως όπως λες.
Αν ήταν διαρροή (προς τη γη) θα σου είχε πέσει το ρελέ διαφυγής που φαντάζομαι έχεις στο σπίτι και όχι η ασφάλεια.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Όσες φορές έκαψε ασφάλεια και τελικά έπαθε ζημιά και ο ίδιος, η μία ασφάλεια ήταν ήδη πεσμένη.
Το είδα μόνο όταν πήγα να τις κατεβάσω, αφού έγινε η ζημιά.

Προφανώς, ή έπεσε την πρώτη φορά (το πιο πιθανό), ή έπεσε αμέσως μετά το άνοιγμα τους από εμένα.
Τώρα τι συμβαίνει όταν περνά μεν το ρεύμα (από την μία προφανώς) και τι ρεύμα περνά, διότι κάποιος λόγος θα υπάρχει που έθεσε δύο ο ηλεκτρολόγος, είναι το θέμα.
Μόλις κατέβω Αθήνα, θα έρθει ηλεκτρολόγος να λύσω πρώτα αυτό το πρόβλημα. Έχω μεγάλη περιέργεια.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
56.190
Reaction score
139.714
Όσες φορές έκαψε ασφάλεια και τελικά έπαθε ζημιά και ο ίδιος, η μία ασφάλεια ήταν ήδη πεσμένη.
Το είδα μόνο όταν πήγα να τις κατεβάσω, αφού έγινε η ζημιά.
Έπεσε το αυτοματάκι (ασφάλεια) στον πίνακα, αφού έγινε η ζημιά στον ενισχυτή σου.

Ο ηλεκτρολόγος, σωστά τα έκανε. Έβαλε στον πίνακα ένα διακόπτη (για να χρησιμοποιείς κυρίως αυτόν), και μια ασφάλεια. Απλώς οι ασφάλειες στον πίνακα είναι "αργές", αποτελούν τα όρια αμπέρ της γραμμής (10-20Α, αναλόγως διατομής) και έχουν περιθώρια αυξημένων ρευμάτων εκκίνησης, όταν πέφτουν είναι ήδη αργά.

ΥΓ. Και γω στον πίνακα έχω 1 διακόπτη για να ανοίγω όλο το σεταπ, και αυτόν χρησιμοποιώ. Σε σειρά με αυτόν, έχει μπει κι ένα αυτοματάκι (ασφάλεια 20Α) και ένας αντιδιαρροης. Οτιδήποτε από τα 3 αυτά εάν το κατεβάσω, κόβεται το ρεύμα στο σεταπ. Όλα είναι εν σειρά με τη φάση, ως προβλέπεται.
 
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.926
Reaction score
9.039
Είμαι στην Αίγινα τώρα και το μυαλό μου είναι εκεί.
Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ή είμαι σε διακοπές ή είναι αργίες πχ μεγάλη εβδομάδα και λοιπόν οι πάντες.
Τέλος πάντων. Υπομονή.

Οι χαζομάρες έχουν πάντα αντίκτυπο που πονάει...
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Μηνύματα
2.970.989
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924
Top