A
amoustakas
Guest
Με μπάτζετ στα 1000 ΕΥΡΩ θα έψαχνα και στα μεταχειρισμένα για λύσεις.
Μας χαλατε την ψυχολογια κυριε Μπουτια!Δύο ενστάσεις...Πρώτον,είναι προτιμότερο να προμηθευόταν με λίγο μεγαλύτερο κόστος την καινούρια έκδοση G4 που έχει βελτιωμένη απόδοση και παραμετρικό ισοσταθμιστή.Η διαφορά - ιδίως στην απόδοση των πρώτων οκτάβων και την αλληλεπίδραση αυτών με τις μεσαίες - αξίζει και θα βιωνόταν στην πορεία.Δεύτερον,κρίνεται σκόπιμο να προτεινόταν sub με μονάδα εκπομπής που να είχε διαστάσεις μεγαλύτερες από τα ήδη υπάρχοντα δεκάϊντσα μεγάφωνα του δορυφόρου.
Προφανώς εσύ θέλεις απλά να απαντάς.όχι οι αναρτήσεις εδώ είναι ειδικά για το άτομο που ανοίγει το νήμα....
αυτός που δεν ξέρει και δεν είναι σίγουρος ανοίγει νήμα και ρωτά
Αν μετρήσω από τοίχο σε τοίχο μπορεί να είναι και 3,6μ που λες εγώ μετράω από το κάθισμα μέχρι το ηχείο όμως....αυτό κατάλαβα!Ο χωρος σου ειναι λιγο...παραξενος. Τρια μετρα πλατος δεν ειναι συνηθισμενο νουμερο. Τα περισσοτερα εργολαβικα τα κανανε 3,6 μ. Οποτε οταν εχεις μηκος 10 η 11 μετρα και πλατος 3 μετρα υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες. Αυτο ειναι προβλημα. Ευτυχως οχι για σενα! Μην σκας.
Εδω ριχνουμε το μπαλακι σ αυτους που ασχολουνται επαγγελματικα κι εχουν γνωσεις, πχ Ζαπαντης η Καστρουνης. Δεν παιρνουν κεφαλια, και θα σε βοηθησουν παρα πολυ. Προσωπικα και πριν τις αγορες θα τους επερνα, η τουλαχιστον ενα πρωτο τηλεφωνο. Ειναι εξαιρετικα παιδια και χαιρεσαι και τον καφε που πινεις μαζι τους. Στο σαμπ υπαρχει πιθανοτητα (οχι μικρη) να δυσκολευτεις, αλλα και παλι γι αυτους ειναι παιχνιδακι.
Παμε παρακατω ομως. Ειμαι φαν των ενεργων. Τον ενισχυτη σου τον ξεχνας. Μηχανημα ειναι δεν χρειαζεται να κλαιμε επειδη θα το αποχωριστουμε. Θα τον παρει καποιος αλλος που θα του κανει την δουλεια.
Ειναι σημαντικο να βαδισεις με σχεδιο. Ακομη και γραμμενο να το εχεις βημα προς βημα τι θα κανεις. Για την φροντιδα χωρου και τα μηχανηματα. Το οικονομικο σκελος. Να εχεις μια εικονα τι θα κοστισει ολο το σχεδιο τι η καθε επι μερους μοναδα και πως θα βαδισεις ακομη και χρονικα.
Παιρνεις δυο δεκαιντσα ενεργα που εχουν και ενισχυτες και τελος. Ενα σαμπ της ιδιας εταιριας οποτε σε πρωτη φαση εχεις φτιαξει ενα δικαναλο. ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.
Αναλογως μπατζετ
1. https://www.skroutz.gr/s/19269842/KRK-Rokit-10-3-G4.html
Σαμπ:https://www.skroutz.gr/s/10355644/KRK-10-S2.html![]()
KRK Rokit 10-3 G3
Βρες τιμές για KRK Rokit 10-3 G3 σε 2 καταστήματα στο Skroutz. Διάβασε χαρακτηριστικά & πραγματικές αξιολογήσεις χρηστών!www.skroutz.gr
Εδω εισαι στο 2.1 και λιιιγο πιο πανω απο τα 1.000 ευρω. Σταδιακα κι αναλογως οικονομικων δυνατοτητων προσθετεις για να πας 5.2 Πισω δεν θα βαλεις ηχεια αλλα στο πλαι νομιζω μπορεις. Αυτο τον δρομο του σταδιακα προσθετω αφου πρωτα εχω κανει ενα πλανο, ακολουθουμε οι περισσοτεροι που δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να χτισουμε μια και εξω το συστημα. Ετσι καταλαβαινουμε καλυτερα τις διαφορες αυτων που προσθετουμε στο συστημα.
Προσωπικα απο τα KRK ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το πως παιζουν και νομιζω οτι θα σε ικανοποιησουν με το παραπανω (σε φιλο τα εχω ακουσει κατ επαναληψη δυνατος ρωμαλεος ηχος και κρυσταλινος).
Τα σαμπ θα βοηθησουν παρα πολυ. Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις πρωτα σκετα ηχεια θ αρχισεις λιγο να προβληματιζεσαι αν θα πρεπει να βαλεις και σαμπ. Οταν βαλεις το πρωτο σαμπ και σεταριστει σωστα θα νομισεις οτι δεν χρειαζεσαι δευτερο. Αλλα καθε προσθηκη θα σ ανεβαζει ενα σημαντικο σκαλι.
Ολα αυτα χωρις αγχος, σιγα σιγα. Και θα μπεις στο κλαμπ των ενεργων
WELCOME!![]()
Όπως βλέπω επιμένετε όλοι σας να πάω στα 10" krk όπως μου τα είχε προτείνει και ο ear στην αρχή.........Δύο ενστάσεις...Πρώτον,είναι προτιμότερο να προμηθευόταν με λίγο μεγαλύτερο κόστος την καινούρια έκδοση G4 που έχει βελτιωμένη απόδοση και παραμετρικό ισοσταθμιστή.Η διαφορά - ιδίως στην απόδοση των πρώτων οκτάβων και την αλληλεπίδραση αυτών με τις μεσαίες - αξίζει και θα βιωνόταν στην πορεία.Δεύτερον,κρίνεται σκόπιμο να προτεινόταν sub με μονάδα εκπομπής που να είχε διαστάσεις μεγαλύτερες από τα ήδη υπάρχοντα δεκάϊντσα μεγάφωνα του δορυφόρου.
Μην λες τα μυστικά όλων μας...
Τριακόσια ευρά το ζεύγος για την πρώτη και 330 ανά τεμάχιον για τη δεύτερη.Do your Math.Μας χαλατε την ψυχολογια κυριε Μπουτια!
Η καθε ενσταση σου κοστιζει 500 ευρω.
Αλλη φορα θα πληρωνεις παραβολο για την καθε ενσταση (για να ειναι εγκυρη) και μετα θα γραφεις![]()
To KRK 10 G4 θα μπορούσε να τοποθετηθεί μέχρι και οριζοντίως ως κεντρικόν...Ερώτηση....
Θα μπορούσα να τα συνδυάσω κιόλας αργότερα? Δλδ τα δύο για πίσω ( ή πλάγια)πχ. Να είναι krk8"?
Για κεντρικό τι θα μπορούσε να μπει?
Το δικό μου σκεπτικόν είναι να ΄΄κρατούσε΄΄ όσο δυνατόν περισσότερο δεδομένο setup,έχοντας εξαρχής απόδοση που θ'απέτρεπε έντονες επιθυμίες για ΄΄βελτιώσεις΄΄.Αν μετρήσω από τοίχο σε τοίχο μπορεί να είναι και 3,6μ που λες εγώ μετράω από το κάθισμα μέχρι το ηχείο όμως....αυτό κατάλαβα!
Το σαλόνι έχει λίγο κενό από πίσω του και τα ηχεία μπορώ να τα τοποθετήσω περίπου 40 πόντους μπροστά από τον τοίχο!
Όπως βλέπω επιμένετε όλοι σας να πάω στα 10" krk όπως μου τα είχε προτείνει και ο ear στην αρχή.........
Δεν είναι ότι δε θέλω...απλά το σκεπτικό μου απο την αρχή ήταν να τελειώσει όσο πιο γρήγορα όλο το στήσιμο!
Άλλο με 200€ δορυφόρους και άλλο 500€ όπως είδα το g4
Το σκέφτομαι όμως γιατί με αυτά τα ηχεία και 2.1 να στήσω για αρχή έτσι όπως τα λέτε φαντάζομαι θα είναι πιο αποδοτικά...
Επίσης σε sub μετά που πάμε..???
Broadband απορρόφηση, όχι διάχυση στην συγκεκριμένη εφαρμογή.Μπορεις να βαλεις ηχοδιαχυτες απο πισω.
Και μακριά από...στοιβαγμένες κουβέρτες ή άλλα αυτοσχέδια υλικά μη συνοδευόμενα από πιστοποιημένες προδιαγραφές.Broadband απορρόφηση, όχι διάχυση στην συγκεκριμένη εφαρμογή.
Άρα μήπως είναι καλύτερα για μένα που δεν έχω αυτή την απόσταση να μπουν 8" πίσω?Το ιδανικο ειναι ΟΛΑ ΙΔΙΑ. Ομως δεν ειναι κακος συμβιβασμος στα πισω να βαλεις τα οκταιντσα. Κεντρικο ομως δυστυχως δεκαιντσο.
Κοιτα, παρτο αποφαση μια φορα θα πληρωσεις μετα το ξεχνας. Εγω στην αρχη πηρα τα δυο Adam, μετα το κεντρικο και το σαμπ (αυτα ηρθαν παρεα!)
Λιγα πραγματα στα του χωρου. Αν μπορεις τα ηχεια και τα σαμπ σχεδον να κολησουν στον τοιχο. Δεκα με εικοσι ποντους αερα. Ομως ... παμε στα δυσκολα.
Πισω σου, πισω απο τον καναπε ο τοιχος πρεπει να ειναι σε καποια αποσταση. Ιδανικα ενα μετρο. Ξερω οτι δεν ειναι καθολου ευκολο. Αλλα θ ακους τις αντηχησεις απο τον τοιχο οσο πλησιαζεις προς αυτον. Χωρις σαμπ μικρο το κακο, με σαμπ το πραγμα σοβαρευει. Μπορεις να βαλεις ηχοδιαχυτες απο πισω. Αυτο ουτως η αλλως βοηθαει. Ξερω οτι ακουγεται παραξενα. Αλλα ειπαμε χωρις βιασυνες.
Υπαρχουν υλικα που ειναι πολυ ωραια αισθητικα. Θα κανουν ακομη πιο ωραιο τον χωρο. Κοστιζουν. Γι αυτο σωστος υπολογισμος απο πιο μπροστα για να κανεις καποτε ενα καλο βημα.
Δεν φαντάζεσαι Βασίλη πόσο χαίρομαι , που ο πίσω τοίχος από μένα απέχει 4-5 μέτρα.Το ιδανικο ειναι ΟΛΑ ΙΔΙΑ. Ομως δεν ειναι κακος συμβιβασμος στα πισω να βαλεις τα οκταιντσα. Κεντρικο ομως δυστυχως δεκαιντσο.
Κοιτα, παρτο αποφαση μια φορα θα πληρωσεις μετα το ξεχνας. Εγω στην αρχη πηρα τα δυο Adam, μετα το κεντρικο και το σαμπ (αυτα ηρθαν παρεα!)
Λιγα πραγματα στα του χωρου. Αν μπορεις τα ηχεια και τα σαμπ σχεδον να κολησουν στον τοιχο. Δεκα με εικοσι ποντους αερα. Ομως ... παμε στα δυσκολα.
Πισω σου, πισω απο τον καναπε ο τοιχος πρεπει να ειναι σε καποια αποσταση. Ιδανικα ενα μετρο. Ξερω οτι δεν ειναι καθολου ευκολο. Αλλα θ ακους τις αντηχησεις απο τον τοιχο οσο πλησιαζεις προς αυτον. Χωρις σαμπ μικρο το κακο, με σαμπ το πραγμα σοβαρευει. Μπορεις να βαλεις ηχοδιαχυτες απο πισω. Αυτο ουτως η αλλως βοηθαει. Ξερω οτι ακουγεται παραξενα. Αλλα ειπαμε χωρις βιασυνες.
Υπαρχουν υλικα που ειναι πολυ ωραια αισθητικα. Θα κανουν ακομη πιο ωραιο τον χωρο. Κοστιζουν. Γι αυτο σωστος υπολογισμος απο πιο μπροστα για να κανεις καποτε ενα καλο βημα.
Φτιάξε πρώτα τα μπροστινά με όλες τις διατυπώσεις και τα πισινά...θα ακολουθήσουν.Άρα μήπως είναι καλύτερα για μένα που δεν έχω αυτή την απόσταση να μπουν 8" πίσω?
Εχοντας υπ οψιν απ αυτο που παω να κανω στην δικη μου περιπτωση εγραψα την γνωμη μου.Broadband απορρόφηση, όχι διάχυση στην συγκεκριμένη εφαρμογή.
Έχεις δίκιο.... (Παρόρμηση)Φτιάξε πρώτα τα μπροστινά με όλες τις διατυπώσεις και τα πισινά...θα ακολουθήσουν.
Fix your mind and the...back will follow. :A
Εξαρτάται από...τι έχει καθένας μας στο μυαλό του.Συνήθως τα πισινά έπονται των εμπροσθίων.![]()
Αν ειναι ο καναπές κολλημένος στον τοίχο, μόνο απορρόφηση.Εχοντας υπ οψιν απ αυτο που παω να κανω στην δικη μου περιπτωση εγραψα την γνωμη μου.
Για την ακριβεια εγω κανω διαχυσοαποροφηση!
Βαζω εκει που φαινεται διαχυση κι απο πισω πετροβαμβακα για αποροφηση. Ομως τετοιες λυσεις ετοιμες δεν υπαρχουν. Θελω να πιστευω οτι την εβδομαδα που μας ερχεται θα το προχωρησω.