Αγορα "καλου" DAC.

Reaction score
1.765
Απάντηση: Αγορα "καλου" DAC.

ρε παιδια ελεος.

ατομα που εμπιστευομαι τη γνωμη τους μου ειπαν οτι το buffalo εχασε χαλαρα απο το

emm labs.

μπορει το sabre να ειναι το καλυτερο τσιπακι που υπαρχη αλλα το buffalo δεν ειναι

η καλυτερη δυνατη υλοποιηση του.

ωστοσο και εσυ gpol με τον diabolical το υποτιματε αφου ουτε στρωμενο το ακουσατε

ουτε με balanced συνδεση (βασικοτατο) ουτε και τα placid τροφοδοτικα ειχαν βγη τοτε

imho η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Reaction score
9
Εγώ δεν υποτιμω τίποτα από τη στιγμή που δεν το έχω ακούσει όπως είπα και σε προηγουγουμενο post μου!

Reaction score
1.765
Απάντηση: Re: Αγορα "καλου" DAC.

Εγώ δεν υποτιμω τίποτα από τη στιγμή που δεν το έχω ακούσει όπως είπα και σε προηγουγουμενο post μου!
α συγνωμη νομιζα απο τα γραφομενα σου οτι το ειχες ακουσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.654

μπορει το sabre να ειναι το καλυτερο τσιπακι που υπαρχη αλλα το buffalo δεν ειναι η καλυτερη δυνατη υλοποιηση του.
Σημαντική δόση "αλήθειας" έχει αυτή η πρόταση.

Στα "χαρτιά" το νέο και ωραίο sabre δεν έχει αντίπαλο. Αυτό είναι γεγονός.

Στην πράξη όμως, δεδομένου ιδίως του κοστολογίου της προσιτής λύσης του μπάφαλο, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή αξιολόγηση μιας τέτοιας μηχανής από παράγοντες όπως ο χώρος, το ηχείο, η οδήγηση, η ποιότητα της ηχογράφησης κλπ κλπ κλπ, η αναζήτηση οτιδήποτε ανώτερου καταντά ουτοπία ή απλή ανοησία.

ΙΜΗΟ φυσικά, και σεβόμενος πάντα την "άλλη άποψη".

Reaction score
5

Στην πράξη όμως, δεδομένου ιδίως του κοστολογίου της προσιτής λύσης του μπάφαλο, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή αξιολόγηση μιας τέτοιας μηχανής από παράγοντες όπως ο χώρος, το ηχείο, η οδήγηση, η ποιότητα της ηχογράφησης κλπ κλπ κλπ, η αναζήτηση οτιδήποτε ανώτερου καταντά ουτοπία ή απλή ανοησία.

Στα ανωτέρω να προσθέσω ως πρώην κάτοχος bufallo 32, πως το συγκεκριμένο έχει αποκλειστική προτίμηση στην έξοδο balanced, μιας που μόνο από εκεί αποδίδει καλά. Άρα η κατοχή ενισχυτικών με τέτοια είσοδο είναι μονόδρομος, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το έδωσα.

Τώρα σχετικά με συγκρίσεις του με άλλα dac, το μόνο που εμφάνισε σαφέστατη υπεροχή ήταν το Emm Labs και πάντα από balanced.
Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση μέσω rca είναι άτοπη μεν αλλά χρήσιμη δε.
Ακόμα και έτσι ακούστηκε αρκετά καλά αν και ούτε δύο ώρες στο ρεύμα δεν είχε, σε σημείο να ψάχνουμε για λεπτομέρειες(για παράδειγμα σε σύγκριση με το orpheus του gpol) μέσα στο καλοστημένο σύστημα του, το μήπως είναι λεπτόηχο.

Να σημειώσω εδώ πως μόνο για τη δική μου εξυπηρέτηση ο Γιώργος Μπακούσης είχε φτιάξει ψευτοRCA, αφού ο ενισχυτής μου δε διέθετε xlr.

Οι εντυπώσεις μου για το βουβάλι κατά το δίμηνο κατοχής μου είναι καλές και πηγάζουν κυρίως από τον παράγοντα αξία προς κόστος, πραγματικά με 800 ευρώ που κόστισε το "στήσιμό" του, πήρα ένα πολύ καλό ήχο που σε "επώνυμα" fix εταιριακά κουτιά και ίσως με κάποια καλούδια περισσότερο, κοστίζουν υπερδιπλάσια χρήματα(πχ. Simaudio).

Ταπεινή μου γνώμη, και επειδή η αγορά ψηφιακών είναι άμεσα "ξεπεράσιμη" από την ίδια την τεχνολογία, μην επενδύσεις σε τέτοια αγορά ποσό μεγαλύτερο των χιλίων ευρώ. ΙΜΗΟ :447:

Reaction score
657

Καταρχην να τονισω οτι συμφωνω απολυτως οτι οι τεχνικες προδιαγραφες του chip της ESS ειναι αχτυπητες και ειμαι σιγουρος οτι πολλα απο τα super dac των επομενων ετων θα υιοθετησουν το συγκεκριμενο chip. Αρα δεν υπαρχει καμια διαθεση υποτιμησης back. Οπως σου εχω ξαναπει περιμενω να ακουσω μια super υλοποιηση του ESS γιατι ψαχνω και εγω να παρω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα στην καλυτερη δυνατη τιμη.

Επισης ειμαι απολυτως σιγουρος οτι η υλοποιηση του buffalo που εχω ακουσει εγω ειναι σαφεστατα μετρια και αδυνατει να σταθει διπλα στα super dac του σημερα. Διαφωνω με τον φιλο Σωτηρη οτι ψαχναμε να βρουμε διαφορες μεταξυ του Buffalo και του Orpheus Dac One (που σημειωτεον ειναι υλοποιηση του 2001). Δεν ξερω ποσο εκπαιδευμενο ειναι το αυτι του καθενος αλλα για μενα ηταν απλα χαωδης οι διαφορες σε τετοιο βαθμο που η ακουστικη κιθαρα ακουγοταν σαν μπαγλαμαδακι (και μαζι μου συμφωνουν και οι αλλοι δυο που ηταν μαζι μου απο τους οποιους ο ενας σχεδιαζε να το παραγγειλει πριν το ακουσει). Η μονη δικαιολογια που θα μπορουσα να του δωσω ειναι οτι παιζαμε το bufallo απο RCA και ηταν και αστρωτο. Αλλα ηταν τοσο χαος που δε μπορουσα να φανταστω πως θα μπορουσε καν να πλησιασει σε αποδοση το Orpheus ακομα και απο τα balanced. Φανταστειτε λοιπον πως μου φαινονται σχολια του τυπου το buffalo ειναι καλυτερο απο το Medea το οποιο ειναι απλα θεος. Αυτο ειναι super παραπληροφορηση, ετσι απλα....

Και μεχρι να δειτε ατομα που εχουν super dac οπως καλη ωρα το Medea να τα πουλανε για να αγορασουν το "υπερτερο" buffalo (και να τους μεινουν και μερικα χιλιαρικα στην τσεπη) παρακαλω να μην πιστευετε αυτες τις φαντασιωσεις. Γιατι μεχρι τωρα μονο buffalo βλεπω να πουλιουνται

Υ.Γ Προσπαθηστε να πειτε στον DOL FON να πουλησει το Prism , το Weiss και το Emm Labs του και να παρει 3 buffalo να κανει τη δουλεια του...

Reaction score
657

Ταπεινή μου γνώμη, και επειδή η αγορά ψηφιακών είναι άμεσα "ξεπεράσιμη" από την ίδια την τεχνολογία, μην επενδύσεις σε τέτοια αγορά ποσό μεγαλύτερο των χιλίων ευρώ. ΙΜΗΟ :447:
Σωτηρη κανεις μεγαλο λαθος. Τωρα που αγορασες εναν πολυ σοβαρο ενισχυτη θα μπορεσεις να αντιληφθεις τη σημασια της καλης πηγης. Συμφωνω οτι μπορεις να παρεις κορυφαιο ηχο με λιγα λεφτα (Cambridge Audio 840C) αλλα αν ακουσεις ενα απο τα μεγαλα Dac στο συστημα σου μαλλον θα αναθεωρησεις....

Για να τελειωνουμε με τις αναφορες στα super DAC τα 3 κορυφαια αυτη τη στιγμη επαγγελματικα DAC στον κοσμο βγαινουν απο 1. Prism 2. Weiss 3. Emm Labs. Καλο ονομα εχει αρχισει να χτιζει και η Metric Halo. Υπαρχουν και καποια αλλα DAC μεγαλης κλασης οπως τα Vekian, Orpheus Labs, Stylos, DCS. Το buffalo στην παρουσα μορφη τα βλεπει ολα αυτα με τα κυαλια....

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κάποια συσκευή μπορεί να παίζει τόσο χειρότερα από single ended εξέδους σε σύγκριση με τις balanced?
Το αντίθετο έχει λόγο να συμβαίνει σε όχι προσεγμένης κατασκευής συσκευές και το έχω συναντήσει, αλλά το αντίθετο ποτέ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Re: Απάντηση: Αγορα "καλου" DAC.

Αλλά δεν διατίθεται ως τελικό, branded προϊόν, και ως φαίνεται, αυτό για πελάτες σαν τον John είναι κριτήριο απόρριψης.
Καλημερα!

Οχι δεν εχω κανενα προβλημα που ειναι εντελως branded προιον.
Και βεβαια δεν απορριπτω τιποτα αν δε το ακουσω.
Βεβαια να πω την αληθεια μεσα μου βαθια δεν το βαζω στην ιδια υποληψη μ ενα Weiss η ενα DCS η ΕΜΜ αλλα τουλαχιστον θελω να το ακουσω να ειμαι ειλικρινης.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
To κακο ειναι οτι ο τωρινος προενισχυτης μου (επεται αναβαθμιση αργοτερα) δεν εχει εισοδους balanced.Εκτος κι αν συνδεσω το DAC κατευθειαν στους τελικους.

Ενταξει να δωσω ενα προβαδισμα στη balanced συνδεση αλλα ποση πια διαφορα να χει απο τη single ended?

Eπονται ακροασεις του νεου DCS οπως και του νεου Weiss .Τα υπολοιπα δε βρεθηκαν ακομη...

Reaction score
140
Εντελώς πληροφοριακά το weiss Minerva δοκιμάστηκε με το ίδιο ακριβώς καλώδιο ( virtual dynamics ) σε rca και σε xlr και δεν παρατήρησα ουδεμία διαφορά
Το τεστ έγινε μπαμ μπαμ μιας και παίζει ταυτόχρονα και το rca και το xlr στο μινερβα

Reaction score
1.765

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κάποια συσκευή μπορεί να παίζει τόσο χειρότερα από single ended εξέδους σε σύγκριση με τις balanced?
Το αντίθετο έχει λόγο να συμβαίνει σε όχι προσεγμένης κατασκευής συσκευές και το έχω συναντήσει, αλλά το αντίθετο ποτέ.
ετσι ειναι σχεδιασμενο.

δεν εχει καν balanced εξοδους.

τα rca που υπαρχουν επανω στο κουτι απλα χρησιμοποιουν

το ποδι 1 και 2 της balanced συνδεσμολογιας.

δεν ξερω ακριβως το λογο αλλα επειδη εκανα τη

δοκιμη η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.

gpol το Simaudio πιστευω οτι σου κανη

αν θελεις να παρης την καλυτερη υλοποιηση

του sabre.

ειναι λιγο ακριβο αλλα τι να κανουμε.

Reaction score
1.765

Εντελώς πληροφοριακά το weiss Minerva δοκιμάστηκε με το ίδιο ακριβώς καλώδιο ( virtual dynamics ) σε rca και σε xlr και δεν παρατήρησα ουδεμία διαφορά
Το τεστ έγινε μπαμ μπαμ μιας και παίζει ταυτόχρονα και το rca και το xlr στο μινερβα
μονο που το weiss οπως και ολα τα dac εχουν ξεχωριστες

εξοδους με rca οι οποιες οδηγουνται απο ξεχωριστους

τελεστικους απο αυτες με τα xlr.

να ειναι αραγε τυχαιο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Γεια χαρά...

Θέλω να συμμετέχω κι εγώ στην κουβέντα σας αλλά πείτε μου λίγο:
Θα κάνουμε σοβαρή συζήτηση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τεχνικά στοιχεία και εμπειρίες (γενικώς αλήθειες που πονάνε - όπως sex, αίματα και βιντεοταινίες) ή θα περιοριστούμε σε φήμες, τι μας είπαν οι κολλητοί μας (αντιπρόσωποι και μη), τι διαβάσαμε σε περιοδικά, άσχετους παραλληλισμούς και γενικώς χαβαλέ;

Είμαι μέσα και για τα δύο options.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Αγορα "καλου" DAC.

μπορει το sabre να ειναι το καλυτερο τσιπακι που υπαρχη αλλα το buffalo δεν ειναι

η καλυτερη δυνατη υλοποιηση του.
Μ' αυτό αλήθεια τι παίζει?
Ξέρει κάποιος ημερομηνία κυκλοφορίας στο περίπου?
Φαίνεται καλή περίπτωση...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.654

Γεια χαρά...

Θα κάνουμε σοβαρή συζήτηση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τεχνικά στοιχεία και εμπειρίες (γενικώς αλήθειες που πονάνε - όπως sex, αίματα και βιντεοταινίες) ή θα περιοριστούμε σε φήμες, τι μας είπαν οι κολλητοί μας (αντιπρόσωποι και μη), τι διαβάσαμε σε περιοδικά, άσχετους παραλληλισμούς και γενικώς χαβαλέ;

ανοίγω σαμπάνια
:626::626::626:

Reaction score
657

gpol το Simaudio πιστευω οτι σου κανη

αν θελεις να παρης την καλυτερη υλοποιηση

του sabre.

ειναι λιγο ακριβο αλλα τι να κανουμε.
back θα το δουμε και το Simaudio. Βλεπω οτι πολλες εταιριες ετοιμαζουν να βγαλουν dac με το συγκεκριμενο chip οποτε λογικα οσο αυξανεται ο ανταγωνισμος θα βλεπουμε πολλες καλες υλοποιησεις με χαμηλοτερο κοστος....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.654

κακή σχεδίαση-υλοποίηση της συσκευής. το έχω συναντήσει σε αρκετά σετ προ-τελικών, που η ηχητική διαφορά μεταξύ XLR-RCA ήταν πολύ μεγάλη, με μήκη καλωδίων της τάξης του 1 μέτρου. Αδικαιολόγητο σε σωστά σχεδιασμένο μηχάνημα, στο οποίο δεν ακούγεται καμιά απολύτως διαφορά σε τέτοια μήκη καλωδίων.

Η XLR σύνδεση έχει σαφή πλεονεκτήματα (που ακούγονται εύκολα) σε μεγάλα μήκη καλωδίων, πχ >10 μέτρων, που μπορεί να είναι χρήσιμα σε πχ υλοποίηση όπου τα μηχανήματα είναι στην πίσω γωνία του δωματίου και οι τελικοί είναι έκαστος πίσω από κάθε ηχείο στον εμπρός τοίχο του δωματίου, με αποστάσεις καλωδίων έως και >20 μέτρων.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Γεια χαρά...

:136::136::136:

N ακουσουμε λοιπον...!

Νομιζω ειναι ενα θεμα που ενδιαφερει πολλους !
(DAC 3000-6000 περιπου παντα ευρω)

Reaction score
140
Γεια χαρά...

σεξ ναι - αιματα οχι βρε παιδι μου :142:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.533
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106