Αισθητικές και λειτουργικές βελτιώσεις

Reaction score
297
Συγκεκριμενα, και επετρεψε μου να αποφυγω ονοματα, υπηρξαν περιπτωσεις μελων τα οποια θεωρησαν οτι υπηρξε λανθασμενη συμπεριφορα απεναντι τους απο αλλα μελη.
Η "εκδικηση τους" λοιπον βγηκε απεναντι στο site και αρχισαν να σβηνουν ολα τα μηνυματα τους με συνεπεια να μην υπαρχει συνεχεια σε πολλα απο τα threads.
Χωρίς ονόματα δεν έχει αξία η καταγγελία! :cool:

Reaction score
5
Ωραία, πάει κάποιος και αρχίζει διαγράφει όλα τα post του τι έγινε? Μια σοβαρή πλατφόρμα θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα στους συντονιστές να ξέρουν τι έχει διαγραφή η έχει γίνει edit και τον τελευταίος λόγο για την έγκριση τον διαγραφών να τον έχουν οι συντονιστές administrator κλπ. Στο παρελθόν κάπου άλλου αυτό ήταν εφικτό. Γιατί δεν είναι εδώ δεν το καταλαβαίνω!

Reaction score
297
Η όλη ιστορία μου θυμίζει τους Αχαρνής, όπου ο Αριστοφάνης αποδίδει την αιτιολογία του Πελοποννησιακού πολέμου σε τρεις π0υτ@νες (και δη Μεγαρίτισσες) :mrgreen:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δε μπορώ να φανταστώ τι ΣΟΒΑΡΟ post (aka η πληροφορία περνάει απο το μυαλό πριν φτάσει στο πληκτρολόγιο και πληκτρολογείται με πλήρη συναίσθηση του τι γράφω και που το γράφω) μπορεί να κάνει κάποιος το οποίο να θέλει να το αλλάξει 3-4-5 μέρες μετά και το οποίο να μη "διορθώνεται" με συμπληρωματικό post....Αν έχετε προσέξει ΟΛΕΣ οι πλατφόρμες γράφουν αυτόματα μετά από κάποιο edit την προειδοποίηση ότι το συγκεκριμένο post έχει υποστεί αλλαγές και τι ώρα έγιναν οι αλλαγές αυτές για να διατηρείται μια συνοχή και να μη φαίνεται τρελός αυτός που έγραψε παρακάτω και αναφέρεται σε ανύπαρκτα/διορθωμένα πράγματα. Έτσι δουλεύουν τα forum. Καλώς ή κακώς αποτελεί γραπτό λόγο και δεν είναι τόσο εύκολο να λέμε και να ξε-λέμε...

Είμαι από τους μικρότερους εδώ μέσα αλλά συμμετέχω σε forum απο τις αρχές του '90..Αν εξαιρέσω 1-2 post που είχα κάνει μεθυσμένος, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο post μου που να ντρεπόμουν γι'αυτό 5 ώρες - 2 μέρες - 1 μήνα μετά. Πέρασα και εφηβεία στα forum - μεταξύ άλλων - οπότε θα είχα ένα παραπάνω λόγο να παρεκτραπώ... :mrgreen:
Σε ένα forum ενηλίκων, κατά κύριο λόγο, δε μπορώ να καταλάβω γιατί αποτελεί πρόβλημα αυτός ο περιορισμός που, επαναλαμβάνω, υπάρχει σε ΟΛΑ τα σοβαρά, μεγάλα forum.

Όσο για τα περί ελευθερίας του λόγου, τι να πω...Θα στείλω e-mail στην ΕΣΗΕΑ και σε κάποιο αντίστοιχο διεθνή φορέα να μάθω τη θέση τους για το θέμα...Πάντως δε θυμάμαι κανένα δημοσιογράφο να κατέβηκε στους δρόμους, σε οποιαδήποτε γωνιά της γης, γιατί δεν μπορούσε να κάνει διορθώσεις στο άρθρο του στην εφημερίδα της προηγούμενης μέρας ή εβδομάδας - και γενικά ο κλάδος είναι ευαίσθητος στα περί ελευθερίας του λόγου...

Reaction score
49
Κάθε σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους υπόλοιπους, νομίζω πως απαξ και ανακοινώσει δημοσίως μία άποψη θα πρέπει πρώτα απ'όλα :
-να την έχει σκεφτεί
-να έχει λάβει υπ'οψιν του τις συνέπειες της άποψης του
και να έχει λάβει σοβαρά και τις απόψεις των άλλων που τις άκουσαν!!!

Επομένως λοιπόν σε ένα σοβαρό forum, ΔΕΝ θα πρέπει να σβήνει κάποιος τα γραφόμενα του πέραν ένα διάστημα λίγων λεπτών διότι:
-Επειδή είναι μόνος του σπίτι του μπροατά σε μία οθόνη...δεν σημαίνει πως μπορεί να λέει ότι θέλει! Δεν μονολογεί με τον εαυτό του. Η άποψη ακούγεται δημόσια, και φέρει ευθύνh και για τις απαντήσεις που θα λάβει!
-Το να διαγράψει κάπιοιος τα λεγόμενα του (και κυρίως όταν πάρει και την κρυάδα των απαντήσεων των άλλων), υποδηλώνει...επιπολαιότητα, έλλειψη σοβαρότητος και ανωριμότητα διατύπωσης σκέψης και άποψης!!!

Συνεπώς συμφωνώ και επαυξάνω πως πρέπει να ΜΗΝ υπάρχει επιλογή διαγραφής ή διόρθωσης άποψης ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Τα πρώτα 30 λεπτά (και πολλά είναι) φτάνουν όταν κάποιος διαπιστώσει πρόβλημα διατύπωσης, έκφρασης ή και ορθογραφίας.
Αλλά νομίζω πως άν μέσα στο 30άλεπτο υπάρξει απάντηση απο άλλο μέλος, δεν θα πρέπει να υπάρξει δυνατότητα διαγραφής ή διόρθωσης αλλά μόνο quote!!!!

Reaction score
14
Χάθηκε τελείως το νόημα της δήλωσης μου.

Δεν μιλάω για αλλαγή του λόγου ούτε για λέω-ξελέω.
Άλλωστε εγώ προσωπικά έχω δώσει σημεία γραφής.

Μιλάω για το δικαίωμα της επιμέλειας του λόγου μου.
Τι να κάνω δηλαδή που κάνω λάθη;
Λάθη που βλέπω μετά από 2 μέρες και όχι μετά από 10 λεπτά;
Λάθη διατύπωσης ή λάθη βιασύνης.
Το ότι θα τα διορθώσω μετά από.....όποτε γουστάρω ...μεταβάλλει ττην αξιοπιστία μου;

Ή θα παρακαλάω τον Τσαρουχά να κάνει την γραμματέα μου;

Σε ένα forum ενηλίκων, κατά κύριο λόγο, δε μπορώ να καταλάβω γιατί αποτελεί πρόβλημα αυτός ο περιορισμός που
Ακριβώς.
Σε ένα φόρουμ ενηλίκων όλα είναι ελεύθερα.
Όπως ακριβώς είναι ελεύθερα σε μια κοινωνία ενηλίκων.
Οπου άμα "κουνηθείς" σε μπουζουριάζουν. Δεν σε μπουζουριάζουν εκ των προτέρων όμως. Έτσι;

, επαναλαμβάνω, υπάρχει σε ΟΛΑ τα σοβαρά, μεγάλα forum.
Σε ποιά; Στις παιδικές χαρές του myphone και του Insomnia; :confused:
Όπου ο μέσος όρος ηλικίας έιναι 12,5 ετών;

Δεν μπορώ να δεχτώ σε καμμία περίπτωση ότι οι 2-3 τρελλήδηδες που πήγαν και έσβησαν τα μυνήματα τους μπορούν να καθορίζουν τις ελευθερίες ενός ολόκληρου φόρουμ.
Επειδή δηλ. κάποιος σκότωσε με μαχαίρι, να παραδόσουμε όλοι τα μαχαιροπήρουνά μας και να τρώμε με τα χέρια. :rolleyes:

Αν θέλετε να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ας εφαρμόζετε καλύτερα τον συντονισμό που οφείλετε ως συντονιστές να κάνετε.

Το έχω δει το έργο σε πολύ σοβαρότερο φόρουμ από τα "σοβαρά" φορουμς ...και δουλεύει!

Δικαίωμα λόγου?

Έχεις χάσει τη μπάλα τελείως...

Παρεκτρέπεσαι Νίκο.

Επιπλέον, προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο παρελθόν, δεν θα καθίσω να τα εξηγώ όμως, ας καταλάβαινες.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα... κάτι δεν γίνεται σωστά!

Το να δεθούμε όλοι χειροπόδαρα επειδή κάποιος (οι) ξεχειλίζει βλακείας είναι η εύκολη λύση.Δεν είναι και η σωστή όμως.

Όσο για το τι κάνουν μερικά παιδάκια με παιδεία γυμνασίου σε κάποια "σοβαρά" φόρουμ του πλανήτη ...δεν με αφορά.
Όταν σερφάριζα τα περισσότερα από αυτά τα παιδάκια ήταν σε υγράν κατάσταση.... :p :cool:

Λήξις.

Κε που σε. Ώταν δις αφτό το μεινιμά μου δυωρθοσαι τω σαι παρακαλο γηατει εγο δαιν μπωρο πλαιων. :p :p :cool:

Reaction score
429
Σε ποιά; Στις παιδικές χαρές του myphone και του Insomnia; :confused:
Όπου ο μέσος όρος ηλικίας έιναι 12,5 ετών;
τώρα sorry που παρεμβαίνω ,αλλά ειλικρινά πιο πολύ μοιάζει με παιδική χαρά η κουβέντα που γίνεται εδώ και ο τρόπος που παραθέτουν κάποιοι τα επιχειρήματά τους...:rolleyes::rolleyes:
και παρεπιπτόντως ,γνωρίζεις κάποιο μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο ελληνικό φόρουμ με κύρια ασχολία του τις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία γενικότερα..??:rolleyes:
ααα..και για να προλάβω μερικούς τυχόν κακοπροαίρετους, δηλώνω ότι δεν πληρώνομαι από το myphone, αλλά ξέρω ότι ό,τι γίνεται εκεί (και σαφώς δεν μιλάω για τα 12χρονα), γίνεται με πολύ μεράκι και αγάπη...χωρίς σπόντες,υπονοούμενα,''καρφώματα'' και τα λοιπά καλούδια...:rolleyes:
anyway...συνεχίζω να παρακολουθώ την κουβέντα από περιέργεια και μόνο να δω που θα καταλήξει...
φιλικά πάντα,
Νίκος.

Reaction score
14
Φτου σου ρε γμτ.....δεν πρόλαβα να το σβήσω! :p

Νίκο τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τον "ιδιοκτήτη" του myphone.
Καθώς και το εταιρικό σχήμα που το "υποστηρίζει".
Όντως έχουν κάνει πολλή και καλή δουλειά.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το forum δεν είναι χάβρα Ιουδαίων.
Για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.

Reaction score
429
Φτου σου ρε γμτ.....δεν πρόλαβα να το σβήσω! :p
loooool...ευτυχώς που υπάρχει και το χιούμορ... μαζί σου..

preve said:
Νίκο τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τον "ιδιοκτήτη" του myphone.
Καθώς και το εταιρικό σχήμα που το "υποστηρίζει".
Όντως έχουν κάνει πολλή και καλή δουλειά.
same here...ξέρω και τα πρόσωπα και την δουλειά...και πάλι μαζί σου..:)

preve said:
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το forum δεν είναι χάβρα Ιουδαίων.
Για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.
και πάλι δεν διαφωνώ εν μέρει...υπάρχει όμως συνεννόηση της ομάδας διαχείρισης και τηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι υπάρχοντες Ο.Π.Χ..
σαφέστατα βέβαια και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά εκτιμώ ότι απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Παρεκτρέπεσαι Νίκο.
Όχι μόνον την έχεις χάσει, ακόμα χειρότερα: δεν θέλεις και να την βρεις παρόλο που σου την δείχνουν...

Προσπαθώ να μιλήσω σοβαρά, σε παρακαλώ μην παίζεις με τις λέξεις και διάβαζε τι γράφεις διότι ο χρόνος μου αυτές τις μέρες είναι πολύτιμος. Από την "Ελευθερία Λόγου", κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με το θέμα μας, πηγαίνεις στην πιο χαζή δικαιολογία που άκουσα ποτέ:

"Να αφήσουμε το edit ελεύθερο για να μπορούμε να διορθώνουμε τα ορθογραφικά μας λάθη" ή αλλιώς πιάσε το αυγό και …

- Αν αυτό είναι το πρόβλημα, θέλεις να ενσωματώσουμε έναν ορθογράφο? Αν δεν είναι, μπορείς να αποφασίσεις ποιό είναι?

- Επίσης μπορείς να μου υποδείξεις ΕΝΑ σοβαρό με τα δικά σου κριτήρια φόρουμ που δίνει edit δια παντός και έχει πάνω από 3500 μέλη και σοβαρή θεματολογία?

- Τελικά αρνείσαι να δεις το προφανές. Η αντιπρότασή σου ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε και αναγκαστήκαμε να λάβουμε τα εν λόγω μέτρα. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι την προσωπική επιθυμία σου για... ορθογράφο και αρκείσαι στο να δηλώσεις ότι δεν είναι η σωστή λύση. Αν έχεις να προτείνεις έναν τρόπο με τον οποίο θα διατηρηθεί και το edit αλλά και να αποφευχθεί και αυτό που ζήσαμε, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε. Διότι καλά είναι να λέμε την άποψή μας με κόκκινα γράμματα και υπογραμμίσεις, αλλά αν την λέμε σκεπτόμενοι μόνον τα του κεφαλιού μας και όχι τα του συνόλου, ουδεμία αξία έχει.

Το πιο χαριτωμένο όμως όλων, είναι ότι μπροστά στην πιθανότητα να δεχτεί κάποιος έναν απλό και λογικό περιορισμό, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ιδρυτές, συντονιστές, διαχειριστές και την εμπειρία αυτών.

Λίγο η ανάγκη μας να πεταχτούμε και να πούμε την άποψή μας, λίγο η μόδα τώρα τελευταία να αντιδρούμε εντόνως, έστω κι αν δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πλήρως την άποψή μας, ιδού τελικά η χάβρα των Ιουδαίων.

Προσωπικά, επαναλαμβάνω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, ειδικά με τους συντονιστές. Την άποψή μου λέω για το πως νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσει το φόρουμ. Και για να λειτουργήσει, πρέπει να υπάρχουν κανόνες, έστω και καμιά φορά αυστηροί. Οι κανόνες, όπως και οι νόμοι δεν μπαίνουν για τους λίγους παράνομους, μπαίνουν για να προστατευτούν οι πολλοί. Αν το ξέφραγο αμπέλι προστατεύει μόνον τα προσωπικά μας γούστα και όχι το καλό του φόρουμ δηλαδή της μικρής κοινωνίας που ζούμε, είναι εντελώς άχρηστο. Με την ίδια λογική, γιατί να υπάρχουν και συντονιστές?

Τέλος πάντων, αποφασίστε και πείτε μου. Εγώ δεν ασχολούμαι ξανά με το θέμα, έχω σοβαρότερες δουλειές. Εδώ τα μέλη μας δεν λαμβάνουν email, κάθε μέρα αναγκάζομαι και φιάχνω password για 100 άτομα που εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα πρόσβασης όπως και δεκάδες άλλοι και πρέπει να ασχολούμαστε με το αν μπορώ να ελέγξω την ορθογραφία μου 5 μέρες μετά ή με το αν άλλαξε ακόμη το logo ή όχι... :confused:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
την κρίνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΑΘΝΘΑΣΜΕΝΗ...
Αυτό το λένε λούπα, έμφαση ή αυτοακύρωση? :D

Εγώ διαχωρίζω απόλυτα τη θέση μου σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δε σκέφτομαι ποτέ προτού (ή αφότου) γράψω μια δημοσίευση. Το έχω εξάλλου πολλάκις αποδείξει. :p

Σε σοβαρό τόνο (οξεία), θεωρώ πως ο RD έχει (για άλλη μια φορά και δε μου αρέσει που το παραδέχομαι) δίκιο. Μήπως λόγω μιας συγκεκριμένης κατάστασης του παρελθόντος (ή έστω τριών) δημιουργούμε έναν (επιπλέον) φόβο άνευ ουσίας?

Προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει να έχω δυνατότητα edit πέραν του ορίου των 30 λεπτών. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά τυχερό ώστε να μην κάνω συχνά ορθογραφικά - συντακτικά λάθη. Μα ακόμη κι αν έκανα, ουδείς τέλειος κι ας μείνει εκεί να το βλέπει το παιδί μου μεθαύριο (μάλλον θα αργήσει κάπως παραπάνω βέβαια) και να κοροϊδεύει τον μπαμπά του. Δε θα σκάσουμε κιόλας.

Αν θεωρείτε ότι έχετε πρόβλημα με την ορθογραφία σας, υπάρχει το word ή και ο FF 2.0 με add-on ορθογράφο.

Reaction score
297
Σοβαρός τόνος είναι μόνον η περισπωμένη. Γι' αυτό στα Γαλλικά λέγεται circonflexe.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Το περίμενα.

Πιο σοβαρός δε γίνεται, γι'αυτό και στα αγγλικά η ίδια λέξη σημαίνει τάφος.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Ας πρόσεχα να μην έπεφτα για ύπνο τόσο νωρίς και θα ανταπαντούσα κι εγώ.

Τελικά μήπως όντως να το αφήσουμε χωρίς χρονικό περιθώριο το edit?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη ότι το απεριόριστο edit δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία λύνει, και θα εκφράσω τη γνώμη ότι έστω και λίγα φαινόμενα μεταγενέστερης μαζικής "εξαφάνισης" μηνυμάτων με αλλοίωση της συνέχειας ενός topic, το οποίο προφανώς ενδιέφερε και κάποιους άλλους εκτός του γράφοντος-διαγράφοντος και γι' αυτό είχε συμμετοχή, δεν είναι ευχάριστα.

Τα 30 λεπτά νομίζω ότι είναι αρκετά για τις αβλεψίες, ενδεχομένως και για κάτι που πέρασε το φράγμα της λογικής και γράφτηκε εν θερμώ, από κει και πέρα το ας προσέχαμε ισχύει για όλους μας, μια και το είπα-ξείπα δεν είναι δείγμα ωριμότητας σε καμία μορφή λόγου. Ούτε είναι καλή συμπεριφορά π.χ. το να προκαλέσω εγώ με τα γραφόμενά μου κάποιον να μου απαντήσει έντονα, μετά να "τα μαζέψω" κι ο απαντών να φανεί τρελός ή κακός ή και τα δύο.

Για να μη λέω κι εγώ πολλά λοιπόν, συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του Dr Sambalis:
Τα πρώτα 30 λεπτά (και πολλά είναι) φτάνουν όταν κάποιος διαπιστώσει πρόβλημα διατύπωσης, έκφρασης ή και ορθογραφίας.
Αλλά νομίζω πως άν μέσα στο 30άλεπτο υπάρξει απάντηση απο άλλο μέλος, δεν θα πρέπει να υπάρξει δυνατότητα διαγραφής ή διόρθωσης αλλά μόνο quote!!!!

Reaction score
118
Απάντηση: Αισθητικές και λειτουργικές βελτιώσεις

Κανα 2 μέρες δυνατότητα editing, αλλα οχι επ'αορίστου.

Reaction score
118
Θα προτεινα τα topics "Ποια ταινια ειδες χθες" και "Βιβλια - προτασεις" να γινουν sticky στο "Διχως ορια.."για λογους "ευκολοτερης προσβασης" σ'αυτα και για να κινηθουν καλυτερα ισως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza