Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Reaction score
3.967
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Ησύχασα τώρα.....πάω να φάω καρπουζάκι και ν'ακούσω Isaac Hayes .:403:
Ποιό είναι αυτό το υπέροχο δισκάκι που έχεις??

Y

Yiannis_B

Guest

Συμπέρασμα: καλύτερα να σκέφτεται κανείς, στην ησυχία, μόνος του, παρά να "ακούει καλώδια"...:143::135::138:
...υπερβολικός όπως (σχεδόν) πάντα. :145:

Έχουν τον ρόλο τους τα καλώδια, όπως για τα πάντα που αφορούν τον ήχο (πηγές - ενισχυτές - ηχεία - ακουστική χώρου), δοκιμάστε και εμπιστευτείτε και(*) τα αυτιά σας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

(*) μαζί με σωστή οδήγηση, κατάλληλα φροντισμένο χώρο και μετρήσεις μηχανημάτων και χώρου ακρόασης.

PS: Βρε Βλάση, δεν κατάλαβα, ρωτάς αν άκουσες διαφορές στο δικό σου πείραμα, ή ρωτάς αν αυτό που μπορεί να άκουσες είναι placebo effect?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

...υπερβολικός όπως (σχεδόν) πάντα. :145:

Έχουν τον ρόλο τους τα καλώδια, όπως για τα πάντα που αφορούν τον ήχο (πηγές - ενισχυτές - ηχεία - ακουστική χώρου), δοκιμάστε και εμπιστευτείτε και(*) τα αυτιά σας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

(*) μαζί με σωστή οδήγηση, κατάλληλα φροντισμένο χώρο και μετρήσεις μηχανημάτων και χώρου ακρόασης.

PS: Βρε Βλάση, δεν κατάλαβα, ρωτάς αν άκουσες διαφορές στο δικό σου πείραμα, ή ρωτάς αν αυτό που μπορεί να άκουσες είναι placebo effect?
Αγαπητε mister B ......το θεμα ειναι ακρως γενικευμενο και αναρωτηθηκαμε με τον Μανωλη αν σε περιπτωση που αλλαζει η χωρητικοτητα ενος καλωδιου(πανω η κατω) κατα ποσο αυτο ειναι ακουστο απο τα γηινα αυτια μας η οχι.......so simple........δεν εχει να κανει με το αν εμεις ακουσαμε διαφορες ,αλλωστε δεν δοκιμασαμε κατι τετοιο.....απλα αναρωτιωμαστε για το αποτελεσμα!!!!!!

:144::123::123:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
θεωρητικα καθε χαρακτηριστικο ειναι ακουστο, το ενα θεμα ειναι ποσο και το αλλο ειναι αν υπαρχει το τελειο καλωδιο οβερολλ η καθε συστημα αναλογα με τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα του θελει και το καλωδιο του για να δεσει το γλυκο ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αμα ψάχνεσαι όλο και κάτι θα βρεις για να παίξεις.......
Από τα καλώδια μέχρι τα ...εξωγήϊνα του Εαρινού.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.416

Αμα ψάχνεσαι όλο και κάτι θα βρεις για να παίξεις.......
Από τα καλώδια μέχρι τα ...εξωγήϊνα του Εαρινού.
Ποιά είναι αυτά?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.188
επειδη το νημα ειναι αρκετα μακρυ και δεν ειχα το χρονο να το διαβασω παρτε και τα δικα μου 2 cents

---η μετρηση χωρητικοτητας σε ""σκετο καλωδιο "" δεν εχει ιδιαιτερο νοημα στην ουσια νοημα θα ειχε ενας ακριβης μαθηματικος υπολογισμος ο οποιος αναλυει ποια ειναι η επιδραση της συγεκριμενης χωρητικοτητας στο συνολικο κυκλωμα απο την εξοδο του ενισχυτη+το αναλογο μηκος + το συγκεκριμενο ηχειο

---Για να απαντησω στο συγκεκριμενο ερωτημα με οσο πιο απλα ελληνικα γινεται ΙΕ αν η διαφορα επιδρα με ακουσιμο τροπο .

Α)Αν εχουμε ενισχυτη ο οποιος εχει αναδραση με οποιοδηποτε τροπο ειναι απλα δεδομενο οτι το καλωδιο θα κανει διαφορα στο παιξιμο με διαφορους τροπους ( περα απο την καθαρα ηλετρικη κατασταση: ικανοτητα μεταφορας, διατομη , και αποκριση ) Πολυ απλα καποιος μπορει να βαλει εναν πυκνωτη 100PF σειρα η παραληλα για να δει αν μπορει να ακουσει διαφορες .

Β) σαφως τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευαισθητα και ακουσιμα οταν ο ενισχυτης μας με αναδραση δεν εχει inductor στην εξοδο οπου τα διαφορα υψισυχνα και οι οποιες αλλαγες στην ταξη των 100pf σε συνδυασμο με την γραμμη η το φορτιο μπορουν να επιδρασουν σαν ενα συντονισμενο φιλτρο R-L-C η αοτιδηποτε απο αυτα συν Ζ

Γ) οι λαμπατοι με μετασχηματιστη στην εξοδο θα ειναι λιγοτερο επιρεπεις σε τετοια θεματα
Δ) οι ενισχυτες σε ταξη Α SE η οχι με αναδραση η χωρις με inductor η χωρις σε γενικες γραμμες επισης ειναι λιγοτερο επιρεπεις σε τετοιες καταστασεις ( τα τρανσιστορ εξοδου ειναι απασχολημενα να ειναι ανοιχτα σε συνθηκες DC οποτε οι αλλαγες αυτες λιγα θα αλλαξουν στα υψισυχνα

Τελος η πεπατημενη λεει οτι σε ενισχυτες μαλλον ΑΒ η τσπ με αναδραση αν υπαρχει inductor μπορεις να πας με πλακε καλωδια ...αν οχι καλυτερα ειναι με στριφτα ....Το ποσο καλα η ποσο ακριβα ειναι θεμα επιλογης ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

...Πολυ απλα καποιος μπορει να βαλει εναν πυκνωτη 100PF σειρα η παραληλα για να δει αν μπορει να ακουσει διαφορες ...
ΜΟΝΟ παράλληλα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.188
το σε σειρα εχει να κανει με τον τερματισμο του ενος απο τους δυο αγωγους θετικου η αρνητικου στην αρχη η το τελος του ως προς την γη του συστηματος και οχι του ηχειου .

Ισως ο ορος σε σειρα να μην ειναι και σωστος αλλ τσπ ηθελα να πω οτι δεν ειναι παραλληλα με την κλασσικη εννοια της λεξης παραλληλα απο τον ενα αγωγο στον αλλο πανω στην γραμμη του ηχειου στην αρχη η το τελος

Σωστη η παρατηρηση παντως ..ευχαριστω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579

...δοκιμάστε και εμπιστευτείτε και(*) τα αυτιά σας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
εμπιστευτείτε τα ...αυτιά σας; σοβαρά μιλάς;

δεν υπάρχει άλλος δρόμος; σοβαρά μιλάς;

μα... τι λέμε τόσα χρόνια;

Y

Yiannis_B

Guest

Κώστα ξέχασες το και(*)...όπου στο αρχικό μου post, διευκρινίζω τι εννοώ.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, σε αποκάλεσα υπερβολικό και συ προτίμησες να βάλεις τον Αινστάιν να με χαρακτηρίσει βλάκα.

Επειδή όμως παρότι σχετικά νέος στο forum, έχω εμπεδώσει τον τρόπο γραφή σου, συνεχίζω σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Άλλωστε και γω δεν είμαι παναγία, σε forum γράφουμε και πέφτουν τίποτε αεροπλανικά....:116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Kωστα φιλε σε παρακαλω λιγο ποιο ηρεμα .......δεν ειμαστε εδω βρε για να βριζομαστε αλλα ουτε και να μειωνουμε τον οποιονδηποτε......ας αφησουμε τους χαρακτηρισμους ........

Εσβησα την φωτο.......δεν χρειαζονται τετοια βρε.......

παντα καλοπροαιρετα.....το ξερεις!!!!!!

Y

Yiannis_B

Guest

...ε σβήσε και την απάντησή μου και Ο.Κ ! ..δεν μιλώ ειρωνικά.

..ή αν μπορείς άσε μόνο την πρώτη πρόταση.

Reaction score
15.548

καλα βρε παιδια νταξ.........μην κανετε κετσι..!!!!!

......ολοι "βλαμμενοι" ειμαστε εδω μεσα......

ειδικα αυτοι με τα ηχητικα :142:

νομιζετε οτι ο :201: δεν ειναι....? :105:

Y

Yiannis_B

Guest

Πετάει και κάτι τέτοια που με βρίσκουν σύμφωνο, και δεν γίνεται να παρεξηγηθώ! :123:

όχι βέβαια! :116:

εγώ είμαι "αιρετικός". Νομίζω πως αν δε τελειώσω με τους διαχυτές δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με τέτοιες ...λεπτομέρειες.
...για την Metric Halo.

..έχω αναβάλει και εγώ την αγορά καλωδίων για το τελευταίο στάδιο...πριν το φρενοκομείο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, σε αποκάλεσα υπερβολικό και συ προτίμησες να βάλεις τον Αινστάιν να με χαρακτηρίσει βλάκα.
Αγαπητέ Γιάννη, αν και είναι ευκόλως εννοούμενο, να ξεκαθαρίσω πως καθόλου δε με ενόχλησε το ότι με αποκάλεσες "υπερβολικό", ασχέτως αν δε νομίζω πως υπήρξα υπερβολικός σε όσα έγραψα. Χαίρομαι να είμαι "υπερβολικός" και "αιρετικός" σε αυτό το σπορ, στο σπορ του audio, όπου η καταφανής χαζομάρα έχει καταντήσει "ρεύμα", "νοοτροπία", "θρησκεία" και "ένδειξη διαφορετικότητας από τους κοινούς θνητούς"...

Ταυτόχρονα, αν και είναι επίσης ευκόλως εννοούμενο, κανέναν δεν αποκάλεσα βλάκα, ούτε έβαλα τον Αινστάιν να το κάνει για μένα.

ο Αινστάιν είπε κάτι που αποτελεί "διεθνή σταθερά", είπε δηλαδή το εξής:

<<Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...

... και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
>>

Όλοι λοιπόν έχουμε δικαίωμα στη βλακεία, και θα του ξεριζώσω τα μουστάκια όποιου νομίζει πως θα μου αφαιρέσει (ή θα σας αφαιρέσει) το δικαίωμα αυτό!

Το ότι λέω μια βλακεία, ή το ότι λες εσύ ο οποιοσδήποτε μια βλακεία, δε σημαίνει πως είμαι (ή πως είσαι) βλαξ! Μα για όνομα... ποιος είναι ο "άσφαλτος" εδώ μέσα; (που λέει κι η εθνική μας ντίβα)

Όπως όλοι γνωρίζετε, Ένας πέρασε από αυτό τον πλανήτη χωρίς να κάνει λάθη, και Τον σταυρώσαμε, άρα να μας λείπουν αυτές οι ψευδαισθήσεις περί του δικού μας "αλάνθαστου" και ας χαμηλώνει ο εγωισμός μας, ώστε τουλάχιστον να "ανεχόμαστε" να βλέπουμε τα σοφά λόγια μεγάλων ανθρώπων όπως ο άλμπερτ, που απλά μας θυμίζουν την πραγματικότητα και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο...

Επίσης ευκόλως εννοούμενο είναι πως όλοι βλαμμένοι είμαστε εδώ μέσα, μια μεγάλη παρέα με πολύ συμπυκνωμένη βλάβη ανα κυβικό εκατοστό φαιάς ουσίας...

Τες πα, προφανώς δε τρέχει κάστανο, και επιτρέψτε μου να βάλω άλλη μια φωτό από κάτι που είπε άλλη μια τεράστια μορφή:

Στο παραπάνω, προσωπικά αντιδρώ ώστε να μη συμβαίνει το επόμενο:

και όσο θα αντέχω να ασχολούμαι με αυτό το σπορ, δε θα κοιτάζω χωρίς να κάνω τίποτα! Άλλωστε:

Το μόνο πρόβλημά μας, είναι το εξής:

πολύ πολύ φιλικά,
όπως πάντα,
Κώστας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579

Έχουν τον ρόλο τους τα καλώδια, όπως για τα πάντα που αφορούν τον ήχο (πηγές - ενισχυτές - ηχεία - ακουστική χώρου), δοκιμάστε και εμπιστευτείτε και τα αυτιά σας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Επί του θέματος, να σας δηλώσω πως:

1. είμαι ο πρώτος ανάμεσά σας που έβαζε τις κατα καιρούς γκόμενές του να ακούν διαφορετικά καλώδια και να του λεν την "άποψή τους"

2. η ακοή μου είναι εξαιρετική και η δυνατότητά μου να αντιλαμβάνομαι τις ακουστές διαφορές σε κάθε αλλαγή (και καλωδίου) είναι πραγματικά εξωφρενική

3. το πόσα λεφτά έχω δώσει για καλώδια στη ζωή μου, δε πρέπει ποτέ να τα μάθει το ΣΔΟΕ

4. το πόσο "εμπιστεύομαι" τα αυτιά μου, δε γίνεται να σας το περιγράψω

άρα, είναι προφανές πως έχω περάσει από κάποια αν θέλετε "στάδια" του σπορ, έχω κάνει τα λάθη μου (άπειρα) και έχω μάθει από αυτά. Το μόνο περίεργο με μένα είναι πως δεν έμεινα "πιστός" στις παγκόσμιες "αρχές" του Hi-End και συνέχισα να "αλλάζω" και να "εξελίσσομαι" στη διαδρομή μου αυτή, κάτι που είναι ολίγον τι σπάνιο θα έλεγα σε αυτό το χώρο.

Τώρα πάντως, αφού έκανα και γω τις βλακείες μου, μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να δηλώσω πως το παραπάνω που έγραψε ο φίλος μας ο Γιάννης είναι απόλυτα λάθος.

Μην εμπιστεύεστε τα αυτιά σας. Είναι λάθος τακτική. Τα αυτιά σας προσαρμόζονται και παρασύρονται εύκολα. Γουστάρουν το διαφορετικό. Δεν αντιλαμβάνονται πάρα πολλά, ασχέτως ποιότητας ακοής.

Η μόνη περίπτωση να εμπιστευτείτε τα αυτιά σας, είναι αν είστε μουσικός με πολλά χρόνια επαφής με τη μουσική και με απόλυτη και εμπεριστατωμένη γνώση του πως παίζει κάποιο ή κάποια όργανα. Και πάλι υπάρχουν σοβαρά περιθώρια σφάλματος (λόγω του μέσου μεταφοράς και των περιορισμών του) αλλά είναι η μόνη ουσιαστικά περίπτωση που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί τα αυτιά του, δηλαδή η επαφή "για μια ζωή" με το "Live" άκουσμα, σε επαγγελματική βάση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, "ακονισμένα" αυτιά διαθέτουν οι επαγγελματίες στο σπορ, και πάλι όχι όλοι τους. Τες πα, ΙΜΗΟ αυτή είναι η "θέση" μου.

Γι'αυτό και έχω βρει "άλλους δρόμους", παρά τα όσα δήλωσα στην αρχή του ποστ μου (κυρίως το 2. και το 4., στα οποία πολλοί δίνετε περισσότερη σημασία από όση χρειάζεται...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88