Ακουστική εκπαίδευση!!!

Reaction score
487
Χρήστο δεν έχεις δίκιο, του ΠΑΗ δεν ακούγονται, όπως είδες στα κομμάτια που ανεβάζει.
Εδώ ο κιθαρίστας παίζει καθαρά, λιτά, με λίγη παραμόρφωση νομίζω, και κυρίως έχουμε πολύ καλή ηχογράφηση της κιθάρας.

Νομίζω μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου, έστω με αυτό το περιορισμένο συχνοτικά φάσμα της μεσαίας περιοχής.
Μακάρι να έβρισκα κάτι σε κλασσική μουσική ή έστω σε Jazz...
Το διόρθωσα.
Όχι άλλη ηλεκτρική κιθάρα.

Θα μας ξεx-σει ο christos77 και θάχει δίκιο. 😀 :p

Last edited:

Reaction score
21.651
Άρα σε καταγράφω υπέρ της Tung Sol, ξεκαθαρίστηκε.

Όμως κάνεις μισές δουλειές, σε θερμοπαρακαλώ, άκουσε και τη 2η λυχνία (επιλογή ΠΑΗ), υπάρχει λόγος.
Τα σκάτωσα γενικώς .... ούτε αυτά που είπα για την δοκιμη στον ενισχυτη μου ισχύουν ... νομίζα ότι ήταν AU και όχι AX που φυσικά δεν παίρνει ο ενισχυτης μου .... αλλά ότι οι Telephunken με τις Tung sol είναι ίδιες στην ουσία σαν κατασκευή ισχύει και για τις AX (εάν η Τelephunken δεν είναι NOS καθώς έχουν άλλο ήχο αυτές) .... θα τα ξανακούσω αύριο που θα συνδέσω και το κασετοφωνάκι για καλύτερα. Τώρα είμαι και λίγο τζαζ, νησταγμένος, μόλις έκλεισα την μουσική και πάω για ύπνο.

Τι θες όμως να καταλάβουμε ; δεν καταλαβαίνω ; Ποιά μας αρέσει εμάς σαν ήχος ; Ή και κάτι άλλο ; Λίγο που την άκουσα την δευτερη , ναι καλά μου ακούγεται, Ίσως καλύτερη απο όλες τελικά. Η Tung Sol μάλλον έχει καλύτερο τόνο , άλλες πιο καθαρές αλλά γενικώς όλες είναι σκατά, τι ενισχυτης είναι αυτός ; έχει και distortion και δεν καταλαβαίνω. Κουραστικό μου φαίνεται αυτά είναι "ασκήσεις" για κιθαρίστες χα χα.

Reaction score
487
Ναι, ποια σας αρέσει ηχητικά ή ποιά εγκρίνεται ηχητικά.
Μην γκρινιάζεις ωρέ, ο ενισχυτής είναι Οκ, η κιθάρα είναι Οκ, η ηχογράφηση είναι πολύ καλή και οι διαφορές μεταξύ των λυχνιών εμφανείς!!!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.765

Διαλέξτε κιθάρα, εεεε λυχνία ήθελα να πω.

Προσέξτε τι θα πείτε, έχει παγίδες το συγκεκριμένο ακουστικό τεστ. ;):p:D
Αν και 5 το πρωί και εντάσεις δυνατές δε γίνεται.... Tung Sol νομίζω θα διάλεγα

Reaction score
4.084
Ηχητικά τα μαθήματα κάθε Πέμπτης θα κλείνουν το δίδυμο με ΠΑΗ Flying V κιθάρα (ιδανική για garage punk ήχο) και fuzz pedal της επιλογής του συνδεδεμένο σε λαμπάτο ενισχυτή και Mαrlboro στο τραγούδι. :D
Παρακαλώ! Ήμουν και τραγουδιστής όπως και στιχουργός στην μπάντα και δεν δέχομαι ανταλλαγή και παζάρι!

Reaction score
4.084
Είναι προφανές πως έγινα ειδικός ακόμη και στο πιο απεχθές για μένα αντικειμενο.Τις λαμπες.Το βιβλίο συγχαρητηρίων άνοιξε και αναμένει τις υπογραφές και τα ευμενή σχολια σας.

Reaction score
21.651
Παρακαλώ! Ήμουν και τραγουδιστής όπως και στιχουργός στην μπάντα και δεν δέχομαι ανταλλαγή και παζάρι!
Αφού ο Marlboro δεν παίζει κιθάρα θα αναγκαστείς να παίξεις εσύ. Εντάξει θα κάνεις δεύτερη φωνή. :D

Reaction score
21.651
Τα σκάτωσα γενικώς .... ούτε αυτά που είπα για την δοκιμη στον ενισχυτη μου ισχύουν ... νομίζα ότι ήταν AU και όχι AX που φυσικά δεν παίρνει ο ενισχυτης μου .... αλλά ότι οι Telephunken με τις Tung sol είναι ίδιες στην ουσία σαν κατασκευή ισχύει και για τις AX (εάν η Τelephunken δεν είναι NOS καθώς έχουν άλλο ήχο αυτές) .... θα τα ξανακούσω αύριο που θα συνδέσω και το κασετοφωνάκι για καλύτερα. Τώρα είμαι και λίγο τζαζ, νησταγμένος, μόλις έκλεισα την μουσική και πάω για ύπνο.

Τι θες όμως να καταλάβουμε ; δεν καταλαβαίνω ; Ποιά μας αρέσει εμάς σαν ήχος ; Ή και κάτι άλλο ; Λίγο που την άκουσα την δευτερη , ναι καλά μου ακούγεται, Ίσως καλύτερη απο όλες τελικά. Η Tung Sol μάλλον έχει καλύτερο τόνο , άλλες πιο καθαρές αλλά γενικώς όλες είναι σκατά, τι ενισχυτης είναι αυτός ; έχει και distortion και δεν καταλαβαίνω. Κουραστικό μου φαίνεται αυτά είναι "ασκήσεις" για κιθαρίστες χα χα.
Εάν είναι ποτέ δυνατόν .... κατάφερα να σκατώσω το σκάτωμα.

Με μπερδεψε ο βλάκας ο Αμερικάνος με το να γράφει (και να λέει) μια ECC83 και μια 12AX7 και λίγο η νύχτα και η κούραση.

Ισχύει το πρώτο αρχικό πόστ μου καθώς έχω κάνει την δοκιμή αλλά όχι στον λαμπάτο μου αλλά στο mosfet μου που οι προενισχύτριες μου είναι ECC83 (Αμερικάνικο όνομα 12 ΑΧ7).

και οι διαφορές μεταξύ των λυχνιών εμφανείς!!!
Ο ενισχυτής του είναι crap, και το distortion πολύ για σύγκριση, η εγγραφή καλή μοιάζει.

Εγω τώρα με το κασετόφωνο του 1990 (που έχει και λίγα μεσαια συγκριτκά με τις ψείρες του laptop χα χα) μπερδεύτηκα ακόμη περισσοτερο. Δεν νομίζω ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες όσο λες. Εάν θες μου τις επισημαίνεις. Είναι μικρές αλλά ίσως καθοριστικές. Αλλά εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με ηλεκτρικές κιθάρες και δεν τις δίνω ποτέ - το λίγο που ασχολούμαι - τόσο σημασία, οπότε δεν γνωρίζω.

Η κατάταξη γενικά στις τρείς λάμπες είναι αυτή που είπα και εχω κάνει δοκιμή. (εκτός της δεύτερης που δεν ξέρω τι ακριβώς είναι).

Τώρα εδω στο συγκεκριμένο όπως είπα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες (εγω δεν ακούω μεγάλες). Οι τρείς (2η, 3η. 4η) παίζουν πολύ κοντά με μια μικρή διαφορά στην καθαρότητα του τόνου που ίσως πάει υπέρ της επιλογής του ΠΑΗ αλλά επειδή δεν έχει και καλό αρμονικό πλούτο στα μεσαία.

Η μόνη που έχει κάπως μεγάλη διαφορά απο όλες τις άλλες τρείς και ιδίως στα μεσαία είναι η πρώτη JJ. ¨Εχει μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο στα μεσαία. Ίσως παραπάνω απο ότι πρέπει αλλά είναι ωραία αίσθηση. Αυτό δημιουργεί όμως και μια άισθηση ανισορροπίας με τα ψηλά της που είναι λίγο πιο τσιμπημένα μάλιστα και απο τις άλλες αλλά έχουν καθαρότητα. Την κάνουν λίγο μουντή κιόλας ενω δεν είναι.

Δεν υπάρχει τι σου αρέσει ή όχι, δεν είαι τόσο απλό. Ανάλογα τι θέλει να χρησιμοποιήσει ο κιθαρίστας και για ποιον λόγο και χρήση. Π.χ. εάν θες στο στούντιο να ακουστείς καλύτερα και να βγείς πιο μπροστά ή κάποιο θορυβώδες gig ... παίρνεις φαντάζομαι του ΠΑΗ ή ακόμη και την Telephunken. Έαν κάνεις πρόβα σπίτι τις άλλες κ.ο.κ.

Πάντως δεν έχεις δικιο ότι μπορεί να κρίνεις απο ένα μόνο όργανο και ίδιως την ηλεκτρική κιθάρα. Όταν έκανα την δοκιμή που σου περιέγραψα υπήρχε καλύτερη καθαρότητα τόνου π.χ. σε κιθάρες με την Telephunken αλλά άλλα όργανα υπέφεραν. Όπως και το συνολικό δέσιμο όλης της μουσικής (glue που λένε στην ηχοληψία) και οι χαμηλές συχότητες της δεν μου άρεσαν (κόβονταν πιο γρήγορα το decay. Και των μεσαίων). Επίσης είχε καλύτερο imaging αλλά χειρότερο soundstage, ο ήχος δηλαδή έγινε πολυ HI FI - λίστικος και αφού τα σώματα μίκρυναν, λογικό και φυσικό να βγαίνει καλύτερο imaging (ευχαριστω πολύ, έτσι το κάνω και εγώ). Εμενα δεν μου αρέσει το πολυ imaging , προτιμώ έναν πιο 3D ήχο. Η μάλλον μου αρέσει αλλά όχι να υποφέρει για χάρη του το 3D. Έτσι είναι και η "πραγματικότητα" κιόλας ιδίως σε αίθουσες, όχι ανοιχτούς χώρους (για φυσικά όργανα). Οπότε δεν διαλέγω τέτοιες συνήθως για ακρόαση σε ενισχυτές για μουσική (οικιακά hi fi ενισχυτές).

Δεν παρατήρησα κάτι περίεργο με την επιλογή του ΠΑΗ που λές.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.765
Tι σχέση έχει ωρέ κλεφτόπουλα ο overdrive ήχος ή ότι, που θα προτιμήσει ένας κιθαρίστας με το ποιο λαμπιόνι είναι καλύτερο σε ρόλο ακρόασης (ή ακόμη χειρότερα, γενικά καλύτερο);

Επίσης, για να γίνουν πιο πολύπλοκα τα πράματα... :p σε μια μίξη, όπου το πράμα θα κριθεί in context, μπορεί να βολεύει/αρέσει ακόμη και το χειρότερο για σας λαμπιόνι της δοκιμής...

Last edited:

Reaction score
21.651
Tι σχέση έχει ωρέ κλεφτόπουλα ο overdrive ήχος ή ότι, που θα προτιμήσει ένας κιθαρίστας με το ποιο λαμπιόνι είναι καλύτερο σε ρόλο ακρόασης (ή ακόμη χειρότερα, γενικά καλύτερο);

Επίσης, για να γίνουν πιο πολύπλοκα τα πράματα... :p σε μια μίξη, όπου το πράμα θα κριθεί in context, μπορεί να βολεύει/αρέσει ακόμη και το χειρότερο για σας λαμπιόνι της δοκιμής...
Η λέξη λαμπιόνι είναι υποτιμητική για τις λάμπες. Αναθεώρησε και θα σου απαντήσουμε. :D :D

Reaction score
21.651
ε αμα ειναι να στεναχωριέστε να το κάμω!!
Καλώς η απάντηση ετοιμάζεται και μετά θα σταλεί στον Πρόεδρο και στον wnet (μόνιμο μέλος και της ειδικότητας του θέμα) για έγκριση, θεώρηση και υπογραφή και θα την δημοσιεύσω. :D

Τώρα βέβαια ένα conflict of interest υπάρχει καθώς ο ερωτών είναι και ο εγκρίνων (εσύ δηλαδή) αλλά .... επαφιέμεθα στην πρότερη δίκαιη και σχετικά οδέτερη στάση που έχετε κρατήσει μη απαραίτητητα υπέρ εχθρική σε ανάλογα θέματα συμπεριλαμβανομένων και των πικαπίων. :D :D

Για την μίξη έχει απάντηση το πόστ μου βρε συ ... και για το distortion που είναι πολύ και άντε να κρίνεις σωστά τον τόνο. Αλλά υπτίθεται κρίνεις μήλα με μήλα. Όπως και δεν πάς σε overdrive πάντα αλλά ουτε αυτό είναι ίδιο για κάθε λαμπιόνιο. :D

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.196
Στο αυτοκίνητο υπάρχει από μαμά μηχάνημα με ανώτερη ποιότητα ήχου.
Όλον αυτό τον καιρό είχα ακρόαση από Spotify & tidal. Υπάρχει και υποδοχή cd η οποία όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.
Πέφτει στα χέρια μου κατά τύχη ένα cd με παλιές επιλογές μου, δηλαδή γραμμένο από εμένα το πάλε ποτέ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την διαφορά στην καθαρότητα των μουσικών οργάνων, την ποιότητα του μπάσου την καθαρότητα της φωνής.
Ο ήχος από τα υπόλοιπα είναι μπροστά του απαίσιος, κουραστικός, ψεύτικος.

Τι σημαίνει αυτό? Τα κλασσικά μέσα μετάδοσης είναι τα καλύτερα. Ακόμη και σήμερα με τις τόσες εξελίξεις

Reaction score
21.651
Στο αυτοκίνητο υπάρχει από μαμά μηχάνημα με ανώτερη ποιότητα ήχου.
Όλον αυτό τον καιρό είχα ακρόαση από Spotify & tidal. Υπάρχει και υποδοχή cd η οποία όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.
Πέφτει στα χέρια μου κατά τύχη ένα cd με παλιές επιλογές μου, δηλαδή γραμμένο από εμένα το πάλε ποτέ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την διαφορά στην καθαρότητα των μουσικών οργάνων, την ποιότητα του μπάσου την καθαρότητα της φωνής.
Ο ήχος από τα υπόλοιπα είναι μπροστά του απαίσιος, κουραστικός, ψεύτικος.
Ε, ναι βρε ... δεν το ξέρεις ; Ανάλογα βέβαια και πόσο καλό cd έχεις, dac , εγγραφές και εκτελέσεις που έχει η υπηρεσία (streaming όχι η δικιά μας). :D

Reaction score
21.651
τι είπες? λαμπιόνιο? :p :p
Ναι μου αρέσει να φτιάχνω λέξεις και αυτή είναι σοφιστικέ και σοβαρή όπως μεσόνιο, λεπτόνιο, ηλεκτρόνιο, νετρόνιο όπως αξίζει στις λυχνίες ή και λυχνιόνιο. :D

Που εξαφανίστηκαν όλοι ; :D

Reaction score
4.084
Ναι μου αρέσει να φτιάχνω λέξεις και αυτή είναι σοφιστικέ και σοβαρή όπως μεσόνιο, λεπτόνιο, ηλεκτρόνιο, νετρόνιο όπως αξίζει στις λυχνίες ή και λυχνιόνιο. :D

Που εξαφανίστηκαν όλοι ; :D
Μπαζόνιο.

Reaction score
4.713
Να διευκρινήσω (το ξέρουν Χρήστος wnet Μαρκου thva &.ΠΑΗ) ότι λόγω ανωτέρας βίας προσωρινά ακούω μόνο από κινητό οπότε πιθανόν να ακούω λάθος.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam