- Reaction score
- 58.945
Για αντίπραξη στους ...΄΄τσίου τσίου΄΄ των καλωδίων...να κανουμε ενα κλαμπ οι ιου ιου![]()
Για αντίπραξη στους ...΄΄τσίου τσίου΄΄ των καλωδίων...να κανουμε ενα κλαμπ οι ιου ιου![]()
20db κάτω μοιάζει (απο το σαμπ)
τα limits που προτείνεις στο spectro είναι σωστα; 20-20000;Μετά τον φίλτατο Χρήστο και άλλος χρήστης με κλίμακες που δεν βολεύουν στην αξιολόγηση...Η παρατήρηση δεν γίνεται σε pm,επειδή είναι σκόπιμο να διαβάζεται από κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη REW...
Δύο ενδεικτικά screenshots με τα παράθυρα Spectrogram και ALL SPL αντίστοιχα για τις επιθυμητές τιμές στις παραμέτρους:
View attachment 207719
View attachment 207720
Επίσης στην ενότητα RT60 οι μπάρες να οριστούν από το γνωστό εικονίδιο Controls σε εύρος 1/3 οκτάβας...
Ήδη πάντως διακρίνεται ζήτημα προφανώς από συνιστώσες ιδιοσυντονισμών γύρω από 25 Hz και 60 Hz αντίστοιχα...
20-200...Έχεις δίκιο στην παρατήρηση,οφείλεται στη γρηγοράδα να το βάλω που μου διέφυγε ότι το παραθυράκι των limits τείνει να κρατά στη μνήμη τις παραμέτρους που θα είχαν τεθεί σε διαφορετική ενότητα (δηλαδή το 20-20000 είχε κρατηθεί από το ALL SPL).τα limits που προτείνεις στο spectro είναι σωστα; 20-20000;
Η όπως η εικόνα 20-200;
Γι αυτό ζητώ ανάλυση κατά Fourier και βολικές κλίμακες,καθότι συμπίπτουν με χαρακτηριστική καμπούρα και στη μαύρη γραμμή που αντιπροσωπεύει το group delay.Λες να τ'ακουει;
Στενό το βλέπω, και δεν τραβάει ψηλά στο σπεκτρο.
Όπως είπα, νομίζω πως δεν ακούγεται.
Ήδη πάντως διακρίνεται ζήτημα προφανώς από συνιστώσες ιδιοσυντονισμών γύρω από 25 Hz και 60 Hz αντίστοιχα...
Λες να τ'ακουει;Ένα μικρό θεματακι που έχεις στους ~25 και ~60 χερτζ, εκτιμώ πως δεν είναι ακουστό.
To ALL SPL θέλει όρια 20-20000...Λοιπόν είπα να τα πάρω από την αρχή
Έβγαλα όλα τα φίλτρα από το audyssey ,και δεν είναι πια έτσι όπως τα είχα ρυθμίσει με το αυτί και μου αρέσει να ακούω.
Οι μόνες αλλαγές που έκανα από ότι εβγαλε το μικροφωνάκι του marantz , είναι cross στα 80 ,ανέβασα και τα sub γιατί το audyssey τα έβγαλε -11db
Οι καινούργιες μετρήσεις έγιναν μισό μέτρο πιο μακριά , στην πιο συνηθισμένη μου και χαλαρή θέση ακρόασης ,δηλαδή στα 3 μ
Τα γραφήματα και οι κλίμακες είναι έτσι όπως μου υποδείξατε
View attachment 207760 View attachment 207761 View attachment 207762
Ευχαριστώ πολυTo ALL SPL θέλει όρια 20-20000...
Στο spectro μολονότι η κατάσταση δεν είναι απογοητευτική,θα ήταν προτιμότερο εφόσον δεν γίνεται να εξαφανίζονταν οι προεκτάσεις σε ύψη 20,36,58,68 Hz αντίστοιχα,τουλάχιστον να μην είχαμε σκούρο μπλε,δηλαδή απουσία ενέργειας με ομοιογενή πυκνότητα ανάμεσά τους.Τέτοια μέθοδο έχω εφαρμόσει ο ίδιος στο δικό μου ζωντανό χώρο με το setup των Triton/Dynaudio,αλλά επιπρόσθετα με μαύρη γραμμή εφαπτόμενη χονδρικά στο μηδενικό άξονα...
Στη δε ζώνη 100-200 ενώ πράγματι εμφανίζεται ενεργειακό χάσμα,παράλληλα έχουμε και τοπική ανύψωση RT...Η τρίτη προς τέταρτη οκτάβα είναι πολύ ΄΄βασανιάρικη΄΄ ζώνη,αφού εδρεύουν πάνω σε αυτή αντικρουόμενες μεταξύ τους ιδιότητες με τις ανισορροπίες εκεί να γίνονται έντονα διακριτές.
Μην αγχώνεσαι,δεν είναι άσχημα,υπάρχουν πολύ πιο αμαρτωλές αποκρίσεις...Βάλε και Step response ...Ευχαριστώ πολυ
Θα ανατρέξω σε προηγούμένα thread σας και ιδίως σε αυτό με τα triton μπας και καταλάβω αυτά που μου γράφετε να βρω τους φταίχτες και να δω τι μπορώ να κάνω
Και στον κάθετο άξονα η βαθμονόμηση να είναι από 40dB έως 120, και όχι από - 20..To ALL SPL θέλει όρια 20-20000...
todkos,να του βάλεις έτσι για το ΄΄σπάσιμο΄΄ κλίμακα στον κατακόρυφο άξονα ανά 2 dB...Και ανά 5db. Όχι ανά 20db
Πως το αλλάζουμε αυτό ;Και ανά 5db. Όχι ανά 20db
Έδειξε ο Μπουτχιας στο 219Πως το αλλάζουμε αυτό ;
Έβρεχε παντόφλες..Αντε βρε ένα διάγραμμα 67 ώρες..