- Reaction score
- 88.269
Δεν έχει mid bass 
Πιστεύεις πως τα KH120 έχουν τα απαραίτητα αποθέματα για να ανταποκριθούν στην ισοσταθμιση;Αν η μέτρηση ελάχιστης φάσης δείχνει ότι εκεί δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να τα "σηκώσεις" με ισοστάθμιση.
Το μέτρηση ελάχιστης φάσης δεν το κατάλαβα.Αν η μέτρηση ελάχιστης φάσης δείχνει ότι εκεί δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να τα "σηκώσεις" με ισοστάθμιση.
Σύνθετη η απάντηση. 5-7 dB βλέπω χρειάζονται. Δε θυμάμαι απόσταση ακρόασης, μέγιστες στάθμες ακρόασης και μέγιστη στάθμη SPL των ηχείων για να απαντήσω. Ο ιδιοκτήτης μόνο μπορεί να απαντήσει.Πιστεύεις πως τα KH120 έχουν τα απαραίτητα αποθέματα για να ανταποκριθούν στην ισοσταθμιση;
Αυτό μοιάζει με πρόβλημα.Στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν σαν να μην έγινε τίποτα.
Στι διάγραμμα Group Delay, πατάς controls και Generate minimum phase. όπου η μαύρη γραμμή δεν είναι μηδέν και κάνει καρφάκι, σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις ισοστάθμιση σε αυτή τη συχνότητα.Το μέτρηση ελάχιστης φάσης δεν το κατάλαβα.
Επειδή στον χώρο μου το τζάκι είναι σε παρόμοια θέση με το δικό σου, μεταφέρω δικό μου συμπέρασμα σχετικό με την τοποθέτηση μήπως βοηθήσω λιγάκι.Ναι αυτήν την περιοχή την βλέπω και την ακούω πως πάσχει.
Στην αρχή νόμιζα ότι τα woofer των ηχείων 5.25 ήταν ανεπαρκή .
Τα έφερα στα 1.5 μέτρα ,τα ίδια.
Έφερα τα ηχεία πιο μπροστα από το τζάκι.
Εκει διορθώθηκε σημαντικά η κατάσταση.
Άρα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα .... προς το παρόν![]()
Δεν κάνει να εφαρμόζεται θετικό gain σε τέτοιες ζώνες...Θα μπορούσε όμως να εφαρμοστεί αρνητικό,όπως θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε καμπύλη-στόχο με αρνητικά gain η απόκριση στις υπόλοιπες ζώνες του φάσματος....Με αναπόφευκτη συμπίεση στο δυναμικό εύρος,αφού θ'αφαιρείται ωφέλιμη ενέργεια από τις δεύτερες...Στι διάγραμμα Group Delay, πατάς controls και Generate minimum phase. όπου η μαύρη γραμμή δεν είναι μηδέν και κάνει καρφάκι, σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις ισοστάθμιση σε αυτή τη συχνότητα.
Να περιγράψεις τι επεμβάσεις έγιναν...Τι έφτιαξα ο άνθρωπος
Ουτε στις πανελλαδικές τέτοια ζαλάδα.
View attachment 208898 View attachment 208899 View attachment 208900
Πως γινεται αυτο ;Ωραίος και χρήσιμη η πληροφορία,όμως όσοι παίζουν με ηχεία - sub πάνω στην τρίτη οκτάβα,πρέπει να κάνουν δικό τους αυτοσχέδιο calibration.
Στο Generator του REW επιλέγεις Pink Noise ,Custom,Low cut 20 Hz, High Cut 160 Hz.Πως γινεται αυτο ;
Ok ευχαρίστωςΝα περιγράψεις τι επεμβάσεις έγιναν...
Ναι έχεις , να το χρησιμοποιήσεις όπως ο γκουρού όμως δεν μπορείς.Εχω λαπιτοπι Κυριε Μαρκου τι με περασες για ασχιετοΘα αρωτιξω και τον
΄΄ πατερα μου'' μια που με εχει υιοθετηση![]()
![]()
Ποιο;Είδα πιο έδινε καλύτερες μετρήσεις και το κράτησα.
150hzΠοιο;
Επίσης, να ανεβάζουμε και κάθε ηχείο χωριστά