- Reaction score
- 88.269
Αν χρησιμοποιείς ισοστάθμιση θα πρέπει να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.Τράβηξα τα LR λίγο 30 cm πιο μπροστά
Ή μήπως όχι;

Αν χρησιμοποιείς ισοστάθμιση θα πρέπει να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.Τράβηξα τα LR λίγο 30 cm πιο μπροστά
Ε ναι εννοείτε , με καινούργια έγινεΑν χρησιμοποιείς ισοστάθμιση θα πρέπει να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.
Ή μήπως όχι;![]()
Να τα φέρω όλα και μετά θα το προσπαθήσω έτσι( all listeners)@todkos
Πήρα την πράσινη καμπύλη που έβαλες πριν και την έβαλα στη σωστή κλίμακα κατά συχνότητες και deciBell πάνω στις Target curves.
Από εδώ και πέρα, ξέρεις τί πρέπει να κάνεις.
View attachment 209313
Και εγώ τα άλλα 2 αν βολεύει..Αν μου δωσεις παντως σε μια καλη τιμη, παιρνω 2 - 120αρια
θέλει αλλαγή και ο Marantz
To κατώτερο spectrogram δεν είναι υποχρεωτικά προτιμότερο από το ανώτερο...Παρατηρούμε καταρχάς ότι ο ιδιορρυθμός στη ζώνη 35-40 Hz ξεχωρίζει περισσότερο.Αυτό θα ήθελε περαιτέρω ισοστάθμιση με αρνητικό gain...Οι τιμές group delay (από τη μαύρη καμπύλη) φαίνονται να ξεπερνούν σε επίμαχες ζώνες τα 50 msec και στα δύο...H δε επιπλέον ενέργεια στη ζώνη 90-100 Hz στο κάτω spectro έρχεται εις βάρος του group delay.δηλαδή αναμένεται να γίνεται εκεί αντιληπτή κάποια καθυστέρηση και ΄΄φούσκωμα΄΄ στο περιεχόμενο.Επίσης το κατώτερο spectro δείχνει υποχώρηση στην ολική ενέργεια ,με έμφαση στη ζώνη 120-230 Hz.Ελεύθερος χρόνος σήμερα και έπαιξα λίγο με τις θέσεις των sub.
Aξίζει να τα αφήσω στην νέα θέση που δεν βολεύει και τόσο χωροταξικά ,σύμφωνα με τα spectro πριν και μετά ;
View attachment 234674 View attachment 234675
Thanks, αρχιζω να καταλαβαίνω καλύτερα έτσι, τα spectroTo κατώτερο spectrogram δεν είναι υποχρεωτικά προτιμότερο από το ανώτερο...Παρατηρούμε καταρχάς ότι ο ιδιορρυθμός στη ζώνη 35-40 Hz ξεχωρίζει περισσότερο.Αυτό θα ήθελε περαιτέρω ισοστάθμιση με αρνητικό gain...Οι τιμές group delay (από τη μαύρη καμπύλη) φαίνονται να ξεπερνούν σε επίμαχες ζώνες τα 50 msec και στα δύο...H δε επιπλέον ενέργεια στη ζώνη 90-100 Hz στο κάτω spectro έρχεται εις βάρος του group delay.δηλαδή αναμένεται να γίνεται εκεί αντιληπτή κάποια καθυστέρηση και ΄΄φούσκωμα΄΄ στο περιεχόμενο.Επίσης το κατώτερο spectro δείχνει υποχώρηση στην ολική ενέργεια ,με έμφαση στη ζώνη 120-230 Hz.
Νο...
Παρόλη την βαριά χρήση που λες ότι του έκανες το έχεις αστέρι.Αυτό το src έχει μεγάλη ιστορία, ούτε που φαντάζεσαι τι έχουν δει τα ματάκια του, Σόδομα και Γόμορρα...
Δούλεψε για χρόνια σε συνδυασμό με πισί και Lynx AES 16 SRC, αλλά και με τη metric halo lio 8.
Τι πικάπ, τι πολυκαναλα φλακ, όλα τα έχει φάει στη μάπα. Ήρωας.
ΥΓ.
Οι AES/EBU έξοδοί του, έχουν το υψηλής ποιότητας επαγγελματικό πρότυπο (AES/EBU Pro vs AES/EBU Consumer), το οποίο υπερτερεί του οικιακού, τόσο στην τάση, όσο και στα επιπλέον bits που ποτέ δεν πέρασαν στα οικιακά μηχανήματα. Θα γλύφονται τα τζενελεκ, μέλι.
ΥΓ. 2.
Βεβαίως το 1696Α είναι απολύτως κορυφαίο καλώδιο για τέτοια χρήση, και νομίζω σημαντικό είναι να επιλέξεις τα κατάλληλα βύσματα XLR (για digital σήμα, συμβατά με 110 ωμ αντίσταση), σαν αυτά τα λίγα που είδες, τα δικά μου.
Ε ναι ! Λογικό .Τα Genelec παίζουν καλά ΚΑΙ μέσα στα νάυλον;
Άλλα είναι από τα XLR που παίρνουμε για interconnects;κατάλληλα βύσματα XLR (για digital σήμα, συμβατά με 110 ωμ αντίσταση)
Σήκω και φυγε μωρέ ... Θα σε χουν φάει σίγουρα τα κουνούπια με τοση πρασινάδα. Ασε που θα βλεπεις τη βαρκα να κουνιέται και θα σου σπάει τα νευρα. Το άλλο για τα τζιτζίκια δε το γράφω κάν...Ε ναι ! Λογικό .
Είναι ψηφιακά αφού .
Πάντως το κάψιμο έχει πάει σε άλλα επίπεδα .
Να είσαι εδώ στο μπαλκόνι πίνοντας καφεδάκι με αυτήν την θέα, να διαβάζεις αβσαιτ και να σκέφτεσαι ηχεία.
ΚΑΙ να αδημονείς να περάσουν οι ημέρες να γυρίσεις για να τα στήσεις
Μιζέρια ;
View attachment 260304
Άσε τα τζιτζίκια... Μου χαλάνε το noise floor!Το άλλο για τα τζιτζίκια δε το γράφω κάν...