Αλλαγη ηχειων απο Monitor Audio σε klipsch

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322
Προσωπικά είμαι κατά των φίλτρων, όπως πχ το loudness..
. . . .
Χωρίς δηλαδή το sub.
Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται με το χαμηλό? Μήπως δεν είναι τόσο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα μεν, αλλά πιο σωστό?
Να μην είσαι, εκτός αν προτιμάς το βράδυ, με μωρά, και σε χαμηλές εντάσεις εν γένει, να μην ακούς αυτό που είχαν υπ' όψιν τους οι μουσικοί.
Οταν ο δρομέας είναι στην άκρη της διαδρομής του, έγραψα, τα φίλτρα βγαίνουν εντελώς εκτός. Το πρόσεξες;
. . . .
Για το δεύτερο σκέλος . . . αφήνω άλλους να στα ψάλουν. Προφανώς, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις ακούσει ποτέ σύστημα με έστω και στοιχειωδώς σωστά στημένο σαμπ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Να μην είσαι, εκτός αν προτιμάς το βράδυ, με μωρά, και σε χαμηλές εντάσεις εν γένει, να μην ακούς αυτό που είχαν υπ' όψιν τους οι μουσικοί.
Οταν ο δρομέας είναι στην άκρη της διαδρομής του, έγραψα, τα φίλτρα βγαίνουν εντελώς εκτός. Το πρόσεξες;
. . . .
Για το δεύτερο σκέλος . . . αφήνω άλλους να στα ψάλουν. Προφανώς, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις ακούσει ποτέ σύστημα με έστω και στοιχειωδώς σωστά στημένο σαμπ.
Έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα, επίσης υπάρχει ζευγάρι από αυτά (σωστά ρυθμισμένα) στον χώρο μου. Έτυχε όμως να δοκιμάσω ηχείο που κατεβαίνει κοντά στα 30hz και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Θα μου πεις γιατί δεν προχώρησα στην αγορά του. Δυστυχώς, λόγω του χώρου μου, αυτό δεν γίνεται.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322
Δυστυχως αν και η ιδεα ειναι σουπερ, δεν μπορει να εφαρμοστει σε αυτον τον ενισχυτη.
Δεν ξερω γιατι εχουν κανει αυτη την εξυπναδα, το ειδα κι εχουν κανει το ιδιο και σε ενα marantz που εβλεπα προχθες.
Η εισοδος Main In ειναι ανεξαρτητη. Με απλα λογια ο ενισχυτης δουλευει ειτε σαν ολοκληρωμενος με Pre-out, ειτε σαν προενισχυτης, ειτε σαν τελικος. Δεν μπορει να λειτουργησει σαν προενισχυτης και σαν τελικος ταυτοχρονα. Η εισοδος Main-in ενεργοποιειται απο το input selection.
Ωχ! Δηλαδή δεν μπορείς να παρεμβάλλεις κάποιον επεξεργαστή; Είναι σίγουρο οτι με τον επιλογέα στο "main direct", η τροφοδοσία του προ και τα pre-outs είναι ανενεργά;;;
Αυτές οι έξοδοι της Line2 στο πίσω μέρος τι κάνουν;
Εννοείται βέβαια ότι ένας τεχνικός παρακάμπτει αυτή τη δυσκολία για πλάκα (και του φτιάχνει και το ποτ).
Επίσης με την μορφή που πόσταρα, το κυκλωματάκι μπορεί να παρεμβληθεί και μεταξύ πηγής-προ (δεν θα υπάρξει δυσκολία οδήγησης του ποτ των 100Κ).

bobabis, καιρός να μάθεις να κολλάς ! :)
Φτιάξτο μόνος σου "στον αέρα" με εξαρτήματα του πωπού (και έτσι θα φανεί η διαφορά)
Συνολικό κόστος <30€ : ένα ιντερκονέκτ που θα κόψεις στη μέση, ένα διπλό ποτ, 4 αντιστάσεις, 4 πυκνωτές, ένα φτηνό κολλητήρι.
Βάλ'το μεταξύ CDplayer και προ, και δες αν σου λύνει το πρόβλημα. Αν ναι, ψάχνεσαι για την βέλτιστη υλοποίηση.

Reaction score
2.288
Ωχ! Δηλαδή δεν μπορείς να παρεμβάλλεις κάποιον επεξεργαστή; Είναι σίγουρο οτι με τον επιλογέα στο "main direct", η τροφοδοσία του προ και τα pre-outs είναι ανενεργά;;;
Αυτές οι έξοδοι της Line2 στο πίσω μέρος τι κάνουν;
Εννοείται βέβαια ότι ένας τεχνικός παρακάμπτει αυτή τη δυσκολία για πλάκα (και του φτιάχνει και το ποτ).
Επίσης με την μορφή που πόσταρα, το κυκλωματάκι μπορεί να παρεμβληθεί και μεταξύ πηγής-προ (δεν θα υπάρξει δυσκολία οδήγησης του ποτ των 100Κ).

bobabis, καιρός να μάθεις να κολλάς ! :)
Φτιάξτο μόνος σου "στον αέρα" με εξαρτήματα του πωπού (και έτσι θα φανεί η διαφορά)
Συνολικό κόστος <30€ : ένα ιντερκονέκτ που θα κόψεις στη μέση, ένα διπλό ποτ, 4 αντιστάσεις, 4 πυκνωτές, ένα φτηνό κολλητήρι.
Βάλ'το μεταξύ CDplayer και προ, και δες αν σου λύνει το πρόβλημα. Αν ναι, ψάχνεσαι για την βέλτιστη υλοποίηση.
Αν βαλεις τον επιλογεα στη θεση Main-in ως θα ακουσεις πχ το πικαπ που για να το ακουσεις θα πρεπει να επιλεξεις το πικαπ απο τον επιλογεα?
Μονο μεταξυ της πηγης και του ενισχυτη θα δουλεψει οπως ειπες απο πανω.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322
Σε ένα παρόμοιο service manual που κοίταζα πέρισυ (δεν θυμάμαι μάρκα), είχαν παρεμβάλει ένα ρελέ μεταξύ προ-τελικού. Στη μία θέση συνέδεε κανονικά έξοδο προ με είσοδο τελικού, στην άλλη αποσυνέδεε την έξοδο προ και συνέδεε τα RCA της main-in.
Εν πάσει περιπτώσει, χακαρίσματα γίνονται πανεύκολα και αξιόπιστα. Ο ενισχυτής είναι ακόμα στην εγγύηση;

Reaction score
7.036
View attachment 277741

κατοπιν απαιτησης βαζω μια φωτο απο το χωρο που ειναι το συστημα.... η αποσταση απο τα ηχεια ειναι περιπου 3 με 3.5 μετρα.....
Πολύ όμορφος χώρος.❤❤
ότι πρέπει για τα δικά μου ηχεία αλλά δυστυχώς δεν τα πουλάω😀😀

wnet

Nearfield
Reaction score
18.330
Ε..... να ρε παιδιά..... Πάει τώρα να αποκόψεις αυτό το αριστούργημα και να βάλεις sub?
Έλα μην γίνεσαι προβοκάτορας!!
😜😜
Εγώ πάντως δεν θα έβαζα :p
Ασχέτως αν και πάλι θα βοηθούσαν λιγάκι... θα προτιμούσα να χάσω αυτό το λιγάκι από την ...πολυπλοκότητα που θα έφερναν τα subs...
Τώρα εμείς με τα 5-ράκια και τα 6-ράκια.... είναι μονόδρομος τα subs, τα βάζουμε κ σχολνάμε :p

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Υπόψιν, τα μωρά δεν ξυπνούν με την μουσική. Μερικές φορές δεν ξυπνούν ούτε με κομπρεσέρ.
Πέρυσι που ακούγαμε τα τραγούδια της μικρής στο αυτοκίνητο που δεν έχει σαμπγουφερ, με ρωτάγε το παιδί αν είναι χαλασμένο!

Reaction score
8
Παιδια πολλες αποψεις ολες σεβαστες και ολες τις εχετε τεκμηριωσει επαρκως. Τη πιο δυσκολη θεωρω αυτη του Τουλου γιατι δηλωνω επαρκως ασχετος με κολληματα εδω δεν καταλαβαινω / ξερω τι ειναι το ποτ !!!! (κυριε τουλου δωστε κανα λινκ να μορφωθω μπας και...)
Σχεδον με εχετε πεισει να μην προβω στην (ασκοπη) αγορα αλλων ηχειων (τουλαχιστον των κλιπς) μιας και ουσιαστικα θα υποβαθμισω το συστημα μου.

Αυτο που θα κανω οταν βρω χρονο ειναι να αλλαξω λιγο χωρο στα ηχεια δημιουργωντας το τριγωνο που μου προτεινατε καθως και να επαναφερω το sub στην αρχικη του θεση δεξια διπλα στο τοιχο που το ειχα πιο παλια (κ αν θυμαμαι καλα επαιρνα πιο ικανοποιητικο αποτελεσμα !)

Ενας φιλος μου υπεδειξε με ενα κοκκινο σημαδι να βαλω τα ηχεια πιο κοντα στο τραπεζι αλλα αυτο ειναι ανεφικτο καθως θα ειναι μεσα στη μεση του σαλονιου. Αν αυτος ο χωρος ηταν ολος δικος μου μπορει κα να το δοκιμαζα αλλα δεν παιζει ;-)

Επισης σωστη και η συμβουλη να μη κανω τιποτα εαν δεν παω στο καινουργιο χωρο.

Πολυ γλυκια κ η συμβουλη να περιμενω 2 χρονια να μεγαλωσει το μωρο και να τα ακουμε μαζι... Αυτο το περιμενω πως κ πως να ειστε σιγουροι, μεχρι τοτε πρεπει να ειμαι προσεχτικος με τις εντασεις για το δικο του το καλο. Εγω η αληθεια ειναι οτι εχω συνηθισει τις υψηλες εντασεις για αυτο τωρα μου κακοφαινεται η χαμηλη ενταση που ακουω.....

Τελευταια ερωτηση...... Ποσο θα επιαναν τα rx6 θεωρητικα αν τα πουλαγα δεδομενου οτι ειναι ειναι σε αριστη κατασταση ?

Reaction score
12.539
Κάτι τέτοια σκεφτόμουν κι εγώ για τα monitor audio 705 που έχω ( παλιότερα των δικών σου ). Μέχρι που τα άκουσα σε nearfield τοποθέτηση, μου έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα με τη στερεοφωνική εικόνα που είναι σε θέση να βγάλουν και μετά άρχισα τις ταρζανιές μαζί τους ( μετατροπή σε ενεργά, αλλά προς το παρόν τα χρησιμοποιώ πάλι σαν παθητικά ). Για φερ'τα στο 1.5 μέτρο απο τα αυτιά σου, με σωστό τρίγωνο ακρόασης και μετά έλα να μας πεις ότι σκέφτεσαι να τα πουλήσεις. :)

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.322
"Ποτ" λέμε οι τεμπέληδες το "Ποτενσιόμετρο", δηλαδή την μεταβλητή αντίσταση με τα τρία ποδαράκια, το αξονάκι και το κουμπί για να ρυθμίζεις με αυτό διάφορα πράγματα και συνήθως την ένταση του ήχου ("ποτ" λένε και κάτι άλλο στα αγγλικά, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το κουμπί της έντασης). Είναι αυτό το πράγμα με το βελάκι και την σημείωση "100" στο σχήμα του ποστ #28
"Διπλό ποτ" είναι δύο ποτενσιόμετρα πάνω στον ίδιο άξονα, ένα για κάθε κανάλι:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.965
"Ποτ" λέμε οι τεμπέληδες το "Ποτενσιόμετρο", δηλαδή την μεταβλητή αντίσταση με τα τρία ποδαράκια, το αξονάκι και το κουμπί για να ρυθμίζεις με αυτό διάφορα πράγματα και συνήθως την ένταση του ήχου ("ποτ" λένε και κάτι άλλο στα αγγλικά, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το κουμπί της έντασης). Είναι αυτό το πράγμα με το βελάκι και την σημείωση "100" στο σχήμα του ποστ #28
"Διπλό ποτ" είναι δύο ποτενσιόμετρα πάνω στον ίδιο άξονα, ένα για κάθε κανάλι:
Το ΄΄άλλο΄΄ pot λύνει διάφορα ακροαματικά ζητήματα, χωρίς κολλήσεις αλλά με άλλα... κολλήματα. :roflmao: :sneaky:

Μιλώντας για κολλήματα...
Ε..... να ρε παιδιά..... Πάει τώρα να αποκόψεις αυτό το αριστούργημα και να βάλεις sub?
Δεν υπάρχει ηχείο με συμβατική αρχιτεκτονική μονάδων που να ήταν από μόνο του πραγματικό αριστούργημα στις κατώτερες χαμηλές μέσα σε τυπικό οικιακό χώρο.Ακόμα και να στηθεί με τρόπο βέλτιστο ως προς τη διαχείριση ιδιορρυθμών και boundaries, αυτό θ'απέβαινε εις βάρος της στερεοφωνικής απεικόνισης ...Οποιαδήποτε full range απόκριση και να εμφάνιζε υπό (ψευδο)ανηχοϊκές συνθήκες.

Όσο αριστουργηματικό και να είναι το Montana , από τη στιγμή που εγκαθίσταται στο σαλόνι - δεν μπορώ να το φανταστώ σε υπνοδωμάτιο - θα χρειαζόταν κανονικά υποβοήθηση με subs για την ισορροπία απόκρισης στις δύο πρώτες οκτάβες αλλά και πολύ προσεκτική χωροταξία σε σχέση με τη θέση ακρόασης ειδικά για την τρίτη οκτάβα όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει αξιόλογη συμμετοχή από τα sub... Εφόσον δε μιλάμε περί ηχείων με σημαντική ικανότητα στη διαχείριση ενέργειας και ξεχωριστά στιβαρά woofer για τις πρώτες οκτάβες, τότε δεν θα ήταν υποχρεωτική η υψιπερατή τους αποκοπή για κανονικές στάθμες ακρόασης.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Τεχνικοί πολλοί από εσάς, άλλοι με περισσότερες γνώσεις από μένα, δίκιο θα έχετε!
Προσωπικές μου μόνο εμπειρίες παραθέτω, μπορεί και να κάνω λάθος....

Πάντως επί του παρόντος, τα Μ.Α. του φίλου μας, είναι ηχεία με ταυτότητα. Εννοώ όχι ουδέτερα, όμως κλείνουν προς τον εντυπωσιακό, όχι κουραστικό ήχο. Με λίγη προσοχή στο στήσιμο και τηρώντας τους βασικούς κανόνες, διότι ο χώρος είναι μεγάλος, νομίζω ότι θα προσφέρουν την απαραίτητη ικανοποίηση.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489