Αλλαγη ηχειων απο Monitor Audio σε klipsch

Reaction score
1.326
Γεια σου φίλε .
Κάτοχος των πρώτων RP 600Μ και πλέον κάτοχος των rp 600 M II .
Τα χρησιμοποιώ ως surround, όπου κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
Εννοείται έχουν δοκιμαστεί και στη μουσική δίπλα δίπλα , επίσης έχουν μετρηθεί με Umik 1 .
Τα 600M II είναι καλύτερα ηχεία . Η βύθιση στο κροσοβερ των πρώτων 600Μ δεν υπάρχει και αυτό ακούγεται .
Δεν κουράζουν ούτε τσιρίζουν στις αυξημένες εντάσεις .
Χωρίς Dirac στο χώρο μου ακούγονται ανεκτά για ένα τέταρτο μετά πονάω . ( όντως χωρίς ισοσταθμιση μετα από πολύωρες ακροάσεις σε μέτριες εντάσεις πονάνε τα αυτιά μου και ακούω παραμορφωμένους ήχους ακόμα και της φωνής μου )
Ο ήχος των ΙΙ είναι πιο γλυκός και ομοιογενής κάτι που επιβεβαίωσαν και οι μετρήσεις μου.
Φαίνονται πιο μαζεμένα και είναι πιο όμορφα για σαλόνι εάν σε ενδιαφέρει αυτό .
Με λίγο Dirac γίνονται κουκλιά .
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι αξίζουν 800€ που τα πουλάνε στην Ελλάδα .
Με τόσα λεφτά δε τα έπαιρνα για κανένα λόγο .

Έφτασαν στη κατοχή μου επειδή στο πρώτο ζευγάρι 600M που είχα αγοράσει τα ηχεία είχαν μεγάλες διάφορες μεταξύ τους στις μετρήσεις και στο άκουσμα . Παρουσίαζαν επίσης υψηλές παραμορφώσεις .

Η Klipsch παραδέχτηκε μεγάλες αστοχίες στα(κινεζικά ) κροσοβερ που χρησιμοποιεί .

Μου τα άλλαξαν με νέα , πάνω κάτω τα ίδια . Περίμενα ανταλλακτικά κροσοβερ τα ίδια και χειρότερα .
Το κεντρικό ηχείο ίδιας σειράς τα ίδια χάλια .
Ευτυχώς αυτό ρυθμίστηκε με τη πρώτη αντικατάσταση .
Δυστυχώς τα 600Μ δεν …
Δηλαδή 3 από τα 5 Klipsch ηχεία που αγόρασα του κουτιού είχαν πρόβλημα στο κροσοβερ .
Στο τέλος μου έδωσαν για τη ταλαιπωρία τα ΙΙ όπου τεχνικά είναι άψογα .
Οπότε να έχεις και αυτό στο μυαλό σου .

Last edited:

Reaction score
379
Γεια σου φίλε .
Κάτοχος των πρώτων RP 600Μ και πλέον κάτοχος των rp 600 M II .
Τα χρησιμοποιώ ως surround, όπου κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
Εννοείται έχουν δοκιμαστεί και στη μουσική δίπλα δίπλα , επίσης έχουν μετρηθεί με Umik 1 .
Τα 600M II είναι καλύτερα ηχεία . Η βύθιση στο κροσοβερ των πρώτων 600Μ δεν υπάρχει και αυτό ακούγεται .
Δεν κουράζουν ούτε τσιρίζουν στις αυξημένες εντάσεις .
Χωρίς Dirac στο χώρο μου ακούγονται ανεκτά για ένα τέταρτο μετά πονάω . ( όντως με πονάνε τα αυτιά μου )
Ο ήχος των ΙΙ είναι πιο γλυκός και ομοιογενής κάτι που επιβεβαίωσαν και οι μετρήσεις μου.
Φαίνονται πιο μαζεμένα και είναι πιο όμορφα για σαλόνι εάν σε ενδιαφέρει αυτό .
Με λίγο Dirac γίνονται κουκλιά .
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι αξίζουν 800€ που τα πουλάνε στην Ελλάδα .
Με τόσα λεφτά δε τα έπαιρνα για κανένα λόγο .

Έφτασαν στη κατοχή μου επειδή στο πρώτο ζευγάρι 600M που είχα αγοράσει τα ηχεία είχαν μεγάλες διάφορες μεταξύ τους στις μετρήσεις και στο άκουσμα . Παρουσίαζαν επίσης υψηλές παραμορφώσεις .

Η Klipsch παραδέχτηκε μεγάλες αστοχίες στα(κινεζικά ) κροσοβερ που χρησιμοποιεί .

Μου τα άλλαξαν με νέα , πάνω κάτω τα ίδια . Περίμενα ανταλλακτικά κροσοβερ τα ίδια και χειρότερα .
Το κεντρικό ηχείο ίδιας σειράς τα ίδια χάλια .
Ευτυχώς αυτό ρυθμίστηκε με τη πρώτη αντικατάσταση .
Δυστυχώς τα 600Μ δεν …
Δηλαδή 3 από τα 5 Klipsch ηχεία που αγόρασα του κουτιού είχαν πρόβλημα στο κροσοβερ .
Στο τέλος μου έδωσαν για τη ταλαιπωρία τα ΙΙ .
Οπότε να έχεις και αυτό στο μυαλό σου .
Μήπως έχεις κρατήσει τις μετρήσεις των μεν και των δε, έτσι για την ιστορία?
Επιβεβαιώνω πάντως την ανωτερότητα της δεύτερη σειράς.
Εγώ αντικατέστησα με τα 600Μii μία σειρά ακόμα πιο πίσω από τα πρώτα, συγκεκριμένα τα rp160, και η διαφορά είναι χαοτική.
Θα επιβεβαιώσω κι'εγω με μετρήσεις κάποια στιγμή αλλά κατευθείαν από το πρώτο άκουσμα κατάλαβα τη διαφορά.

Reaction score
1.326
Μήπως έχεις κρατήσει τις μετρήσεις των μεν και των δε, έτσι για την ιστορία?
Επιβεβαιώνω πάντως την ανωτερότητα της δεύτερη σειράς.
Εγώ αντικατέστησα με τα 600Μii μία σειρά ακόμα πιο πίσω από τα πρώτα, συγκεκριμένα τα rp160, και η διαφορά είναι χαοτική.
Θα επιβεβαιώσω κι'εγω με μετρήσεις κάποια στιγμή αλλά κατευθείαν από το πρώτο άκουσμα κατάλαβα τη διαφορά.
Τσέκαρε τα θέματα που έχω ανοίξει παλιότερα .
Υπάρχουν ανεβασμένες μετρήσεις των προβληματικών Klipsch και συγκρίσεις .
Παίζει να έχω βάλει και μέτρηση των ΙΙ σε ένα ποστ που έκανα κάτι σαν παρουσίαση όταν τα πήρα στο νήμα για το χώρο μ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo