Αναβάθμιση χομπίστα.

Reaction score
4
Αναρωτιέμαι ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας "χομπίστας του ήχου" ώστε να βαδίζει στον σωστό δρόμο.

- Είναι θέμα γνώσεων και εάν ναι, ποιες είναι αυτές ?
- Είναι κληρονομικό χάρισμα που έχουν ορισμένοι (και όχι όλοι) ?
- Είναι θέμα εμπειρίας και εάν ναι σε τι ακριβώς ?
- Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις χαλάσει ?
- Πόσες συσκευές πρέπει να έχει αλλάξει ? (αναβάθμηση +καλά)
- Σε πόσες συναυλίες πρέπει να έχει πάει ?
- Πρέπει να ξέρει μουσική - να παίζει κάποιο όργανο ?
- Πρέπει να έχει τον ανάλογο κοινωνικό κύκλο ?
- Πόσους δίσκους πρέπει να έχει στην "ιδιοκτησία" του - πόσων γραμμαρίων ο καθένας ?
- Πρέπει να έχει πιάσει κολλητήρι ? ή κολητήρι
......
......

Για πείτε, θέλω να αναβαθμιστώ !

Reaction score
4
Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Χμμμ...δεν έχεις άδικο ίσως εκεί να μπερδευόμαστε....

Αν το πω "να γίνει καλύτερος από πριν", γίνεται κατανοητό ?
Να έχει μια καλύτερα αντίληψη του όλου θέματος. δηλαδή...σωστότερη κρίση..., κτλ.

Τώρα, προσδιόρισα λίγο καλύτερα ? :137:

sk

Reaction score
499
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Χμμμ...δεν έχεις άδικο ίσως εκεί να μπερδευόμαστε....

Αν το πω "να γίνει καλύτερος από πριν", γίνεται κατανοητό ?
Να έχει μια καλύτερα αντίληψη του όλου θέματος. δηλαδή...σωστότερη κρίση..., κτλ.

Τώρα, προσδιόρισα λίγο καλύτερα ? :137:
Τότε, ξεκινάμε με το ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ.
Τα υπόλοιπα έπονται.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Τότε, ξεκινάμε με το ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ.
Τα υπόλοιπα έπονται.
Κατευθείαν στα δύσκολα ρε παιδάκι μου....:137:

Reaction score
4

έχω άλλη μια ερώτηση....

- Είναι απαραίτητο να είσαι προσβλητικός και είρων απέναντι στους άλλους ή γίνεται και χωρίς αυτά ? :108:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.166

έχω άλλη μια ερώτηση....

- Είναι απαραίτητο να είσαι προσβλητικός και είρων απέναντι στους άλλους ή γίνεται και χωρίς αυτά ? :108:
Γίνεται και χωρίς αυτά, αλλά δεν έχει ...επισκεψιμότητα! :140:

Χάνεις το ενδιαφέρον σου ένα πράμα.... χωρίς τζερτζελέ δε παίζει στις μέρες μας...

Reaction score
6
Αναρωτιέμαι ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας "χομπίστας του ήχου" ώστε να βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Βεβαιως.

Φυσικα.

Σαφεστατα.

Δεν εισαι σαφεις ως προς το νομισμα...

Κουζινα, πληντυριο, θερμοσυφωνο και blender...

Αρκει να εχεις παρακολουθησει εστω και μια επιμνημοσυνη δεηση..

Ουτε λογος - το πλι' τ

Με περιμετρο ???

- Πόσους δίσκους πρέπει να έχει στην "ιδιοκτησία" του - πόσων γραμμαρίων ο καθένας ?
Χρυσο η επαργυρο της εκκλησιας...ειναι αρκετος.

......
......

Το δευτερο.

Ε,... μετα την τοσο λεπτομερη τοποθετηση μου, εισαι νομιζω... upgraded :135::135::135:

Reaction score
164

Γίνεται και χωρίς αυτά, αλλά δεν έχει ...επισκεψιμότητα! :140:
Είσαι σίγουρος;
Γιατί γνωρίζω έναν που και είρωνας είναι και προσβλητικός και ψώνιο και φαντασμένος. Αλλά από επισκεψιμότητα... Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκειά μου έχουν χτίσει φωλιά... :121:

Reaction score
6

......
......

Τόσες πολλές ερωτήσεις; Τέλος πάντων κάτι θα κάνουμε και για σένα. Άλλωστε ως αούδιοφάιλ τζοπάνης δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς.
-Φυσικά και είναι θέμα γνώσεων και μάλιστα πανεπιστημιακού δαπέδου. Είναι αναγκαίο τα αυτιά σου να έχουν αποφοιτήσει (όχι εσύ ο ίδιος) για να μην πω πως επιβάλλονται και μεταπτυχιακά.
-Το χάρισμα είναι και κληρονομικό δεδομένου ότι μιλάμε για medium (μέσο).
-Η εμπειρία παίζει πάντοτε σημαντικό ρόλο και έρχεται με τον καιρό (χιόνια, βροχές). Το κακό είναι πως με τον χρόνο φεύγουν και κάποια άλλα.
-Άπειρα ή και καθόλου, εξαρτάται τίνος είναι τα χρήματα.
-Ίσα με δυο εκατομύρια ή και καμία. Πάλι εξαρτάται τίνος είναι οι συσκευές.
-Οι συναυλίες δεν είναι υποχρεωτικές, αντιθέτως υποχρεωτικά είναι τα πανηγύρια, ιδιαίτερα εκείνα στα οποία μετέχει η Τσοπράνο Efi Thodi.
-Εννοείται και μάλιστα το δυσκολότερο όργανο που ως γνωστόν είναι η φλογέρα. Είναι το δυσκολότερο γιατί πρέπει ταυτόχρονα να φυλάς και τα πρόβατα.
-Πάντα είναι χρήσιμος ο κοινωνικός κύκλος. Στο κάτω κάτω αν η πλέμπα δεν έχει ψωμί, μπορεί πάντα να φάει παντεσπάνι. Πιφ!
-Στη συλλογή είναι απαραίτητος και ένας δίσκος φρίσμπι σε περίπτωση που... σκυλιάσεις. Κατά τα άλλα νομίζω πως η διάμετρος είναι πιο σημαντική από τα γραμμάρια. Δηλαδή πόσες διαδρομές θα κάνεις μέχρι να κεράσεις γλυκό νεράτζι όλο τον κύκλο σου;
-Tο δεύτερο οπωσδήποτε γιατί ως εναλλακτική μπορείς πάντα να φωνάξεις: Αγλαϊα... ακόμα ο καφές; Κόκκαλα έχει; Γαβ!!!!

:116:

Reaction score
4

:121:... με βλέπω στην ίδια τάξη φέτος....

Θα πάω να πω στην κυρία να μου αλλάξει θέση..., όλο χαβαλέ κάνουν οι διπλανοί μου. :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ο μοναδικός τρόπος να αναβαθμιστείς ως χομπίστας είναι να γράψεις τους "κορυφαίους" του χώρου στα παλιά σου τα παπούτσια. Οτιδήποτε κάνεις, προηγουμένως να το ψάχνεις. Να αναζητάς απαντήσεις και πραγματική γνώση για οτιδήποτε αφορά στο χόμπι σου και να αποφεύγεις τα εύκολα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει ο οποιοσδήποτε με την δική του λογική. Κοινώς να κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Το χόμπι αυτό δυστυχώς είναι ατομικό.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

Ο μοναδικός τρόπος να αναβαθμιστείς ως χομπίστας είναι να γράψεις τους "κορυφαίους" του χώρου στα παλιά σου τα παπούτσια. Οτιδήποτε κάνεις, προηγουμένως να το ψάχνεις. Να αναζητάς απαντήσεις και πραγματική γνώση για οτιδήποτε αφορά στο χόμπι σου και να αποφεύγεις τα εύκολα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει ο οποιοσδήποτε με την δική του λογική. Κοινώς να κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Το χόμπι αυτό δυστυχώς είναι ατομικό.

...
Πολύ καλά τα λες.
Πρόκειται όμως και για τεχνικό σπορ.
Πρόκειται για κάτι που πολλά εξηγούνται τεχνικά, υπάρχουν κανόνες=αντικειμενικό και άλλα που είναι υποκειμενικά και αν θες προσωπικής οπτικής-γούστου.

Επειδή έχω γνωρίσει και θαυμάσει ανθρώπους για το έργο τους και τις ικανότητές τους στο θέμα "ήχος" (ηχολήπτες), μπορούν να σου εξηγήσουν λογικά, κάτι που για εσένα είναι αδιανόητο. Άρα υπάρχουν πράγματα που διδάσκονται και ισχύουν.

Αυτό βέβαια είναι θέμα γνώσεων και εμπειρίας και όχι αποτέλεσμα "δια της παρατηρήσεως" που βλέπω ότι κάποιοι υποστηρίζουν ως λύση.

Αν θες να το περιγράψω αλλιώς..., "τι παραπάνω ξέρεις εσύ από εμένα τον άσχετο" ?
Θεωρεία ? - πράξη ? - αποτέλεσμα.
Τι έμαθες τόσα χρόνια που ασχολείσαι και θεωρείς ότι "ανέβηκες" επίπεδο ?

Κάτι που αποδεικνύεται βέβαια, ακούγοντας !

Και επειδή παίζει το "κουφός" τελευταία (και όχι το "άσχετος"), τι παραπάνω ακούς εσύ με τα εκπαιδευμένα αυτιά από εμένα που είμαι κουφός+άσχετος ?
Μπορείς να μου το αποδείξεις ?

Μου έχει συμβεί και το λέω..... (αλλά αυτοί που το έκαναν δεν με ρώτησαν από τι ακούω και τι βλέπω :138: )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

Πρόκειται όμως και για τεχνικό σπορ.
Μα αυτό ακριβώς εννοώ. Αυτό είναι κατ' αρχάς τεχνικό σπορ. Μετά όλα τα άλλα. Συνεπώς οι αναζητήσεις σου πρέπει να κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο αντικειμενική άποψη θα αποκτάς. Για τις προσωπικές εμπειρίες είπαμε και άλλη φορά. Είναι σαν τα γεμιστά της θείας μου της Μερόπης που είναι τα καλύτερα στον πλανήτη και δεν σηκώνω κουβέντα. :126:

...

sk

Reaction score
499
Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

..., "τι παραπάνω ξέρεις εσύ από εμένα τον άσχετο" ?
Θεωρεία ? - πράξη ? - αποτέλεσμα.
Τι έμαθες τόσα χρόνια που ασχολείσαι και θεωρείς ότι "ανέβηκες" επίπεδο ?
Μάλλον έμαθε να αναγνωρίζει και να αποδέχεται την ύπαρξη Αιτιότητας, στο προσλαμβανόμενο άκουσμα

@ Νίκο
Προσοχή ! Αν το πάρει χαμπάρι ο άλλος ότι του κλέβεις τις ατάκες, θα ξαναρχίσει τα ...χάχανα.:142:

Reaction score
0

Χομπίστας του ήχου ;
Δηλαδή άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα εις το διηνεκές σταθερά ποσοστικώς δισκάκια του για να δοκιμάζει τα αενάως ανανεούμενα μηχανήματα του ;

Reaction score
4

Χομπίστας του ήχου ;
Δηλαδή άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα εις το διηνεκές σταθερά ποσοστικώς δισκάκια του για να δοκιμάζει τα αενάως ανανεούμενα μηχανήματα του ;
Ο ήχος δεν βγαίνει μόνο από δισκάκια :126:

Reaction score
2.457
Η γνώμη μου φίλε μου είναι να μην ξεχνά το βασικό .

Ότι πρόκειται στη βάση του για ΧΟΜΠΥ.

Και χόμπυ λέγεται κάτι που κάνεις για τον εαυτό σου , όχι για τους άλλους . Αλλιώς λέγεται επάγγελμα ή λειτούργημα ή αξίωμα ή βίτσιο ή φιγούρα ή άθλημα ή δεν ξέρω τι άλλο. (παρεπιπτόντως αλλό χόμπυ - άλλο άθλημα , πολλοί τα μπερδεύουν)

Συμβατά με τον παραπάνω ορισμό είναι τα εξής,

· Να μην θεωρείς τίποτα ως δεδομένο – θέσφατο . Όλα όσα κάνεις είναι για το κέφι σου . (Μην αποκλείσεις για παράδειγμα ότι ο AV στο auto ενισχυτής σου παίζει καλύτερα από το σετ phono+προ+τελικός+crossover+…)

· Ενημερώνεσαι συνεχώς. Ετσι και αλλιώς σήμερα με το ιντερνετ η ενημέρωση είναι κολοσσιαία. Πραγματικά σκέφτομαι τις παλιές εποχές …που έψαχνε ο καημένος ο χομπίστας να βρει την γνώση με το σταγονόμετρο.

· Δεν έχεις εγωισμό. Κράτα τον για επαγγελματικό περιβάλλον που (πιθανόν) το πουλ-μουρ έχει κάποιο νόημα. Δεν υπάρχει χειρότερο μοντέλο από αυτό του αντιπαθή εγωκεντρικού χομπίστα.

· Δεν χρησιμοποιείς το Hi/Fi για φιγούρα . Αυτό είναι βλακώδες . Δεν πιστεύω να υπάρχει χόμπυ που να αφήνει τις γκόμενες περισσότερο αδιάφορες από ….το δικό μας. Οι περισσότεροι μας βλέπουν σαν γραφικούς ( για να μην πω τίποτα βαρύτερο - προσωπικά πλέον το χόμπυ από τον συνήθη κοινωνικό περίγυρο το …ψιλοκρύβω ).

· Δεν πειθαναγκάζεσαι να κάνεις κάτι. Π.χ ενώ ευχαριστιέμαι ΠΑΡΑ πολύ το χόμπυ του Hi_End , ουδέποτε μπαίνω στο τρυπάκι του Α/Β τεστ συσκευών - καλωδίων κλπ. Νοιώθω σα να κάνω καψόνι στο μυαλό μου.

· Δεν χαλάς ανθρώπινες σχέσεις για το χόμπυ. Όταν συμβαίνει ..κάτι γίνεται λάθος.

· Το κυριότερο ΔΕΝ έχεις άγχος. Ενώ έχω (και είχα) αρκετά χόμπυ βλέπω ΠΟΛΥ αγχωμένους χομπίστες στο Hi_fi ειδικά . (Μη τυχόν και το σύστημα τους κριθεί ανεπαρκές από την ..commission – και λοιπόν τι έγινε).

Και ένα τελευταίο (πάρτο όμως αστεία και φιλικά) ….Δεν χρειάζεται να έχεις απορίες σαν αυτή που είναι το θέμα του νήματος …που αναζητά «ορθό δρόμο» …
Γατί ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις κανένα ορθό δρόμο . Το κέφι σου μόνο ψάχνε μέσα σε ένα κοινωνικό-επαγγελματικό τρόπο ζωής που είναι για τρελλοκομείο.

Reaction score
1.844

Ο αναβαθμισμένος χομπίστας ήχου, μια και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κατάλληλο λογισμικό να κυκλοφορεί :107: , είναι αυτός που έχει δώσει μεγαλύτερο ποσό για μουσική (μέσα-δίσκους ή ζωντανή) απ' όσο έχει δώσει για μηχανήματα (όλα όχι μόνο τα τωρινά). :126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος