Αναβάθμιση dac

Reaction score
16
Καλησπερα στην ομάδα και στο site!!!ονομαζομαι Βασιλης και ειμαι χρονια στο site απο το οποιο κιόλας εχω καταφέρει και χτίσει το setup μου.Παιζω με klipsch rf35 και ενισχυτη υβριδικο xindak 6950 και απο dac εχω το teac ud503. Ακούω κυριως απο laptop. Ψαχνω για αναβάθμιση του dac μου.εχω βρει το xindac dac 8 το xindac dac 9 και μετα παμε σε πιο σύγχρονα τυπου eversolo z8 η A6 σε streamer-dac. Το θέμα ειναι οσο πιο πολυ διαβάζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.

Reaction score
36
Ποιός είναι ό λόγος που σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούριο DAC τη στιγμή που ο Xindac 6950 έχει ήδη μια είσοδο USB για τον υπολογιστή σου και έχεις ακόμα ένα καλό extra DAC της Teac ;

Reaction score
5.415
Αυτό που θέλουν να σου πουν είναι πως ηχεία να κοιτάξεις να αλλάξεις παρά dac :)
Εννοείται, αν θες αναβάθμιση στο συνολικό άκουσμα πας για ηχεία. Τώρα όσον αφορά το dac διαφορά στο αποτέλεσμα μπορεί να έχεις αν πας σε r2r dac αντί για delta-sigma. Τωρα αν θα είναι καλύτερο δεν γνωρίζω!

Last edited:

Reaction score
1.808
το dac σου είναι μια χαρά για πολλά ευρώ αναβαθμίσεων.
Αν θέλεις κάποια βελτίωση μπορείς να δεις όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα ηχεία (όχι γιατί δεν είναι καλά αλλά γιατί εκεί "ακούγονται" τα λεφτά πιο εύκολα).

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.149
Ως κάτοχος του TEAC UD-503 θα συμφωνήσω με τους φίλους ότι το dac σου είναι κορυφαίο. Σκεφτόμουν και εγώ για eversolo αλλά δεν ήθελα με τίποτα να γυρίσω σε ESS από ΑΚ. Μόνο το eversolo A8 ειναι πολύ καλή επιλογή αλλά πολλά τα λεφτά. Εγώ προχώρησα για streamer με το WiiM Ultra και βεβαίως προενισχυτη/dac το teac. Και streamer και dac αναφοράς. Θα συμφωνήσω επίσης ότι τα ηχεία είναι η καλύτερη επιλογή αλλαγής για σένα.

Reaction score
16
το dac σου είναι μια χαρά για πολλά ευρώ αναβαθμίσεων.
Αν θέλεις κάποια βελτίωση μπορείς να δεις όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα ηχεία (όχι γιατί δεν είναι καλά αλλά γιατί εκεί "ακούγονται" τα λεφτά πιο εύκολα).
Τα ηχεια δεν θέλω να τα πειραξω ματσαρουν πολυ καλά με τον xindak 6950 και μου αρέσει η κορνα. δεν ξερω τι φταίει απλα εχω χάσει αυτήν την μαγεία που είχα ακουγα πολυ καθαρό ηχο και ακουγα τα οργανα σαν να ηταν live...μπορει να φταίει οτι είχα παρα πολυ καιρό να τα λειτουργησω?η αλλη αλλαγή που εχω κανει αλλαξα τα καλώδια κατι φθηνά που είχα με qed. Δεν εχω τα παλια να ξαναδοκιμασω τα χαρισα...εκτός και εαν φταίνε οι λαμπες.υπαρχει περιπτωση να ξαναθελουν στρωσιμο τα μηχανήματα?

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
260
Αν ψάχνεις για r2r dac κοίτα το denafrips pontus 15 που είναι το venus 12
Δλδ με 2k παίρνεις dac των 4k

Η προσωπική μου εμπειρία από denafrips αλλά και r2r γενικότερα είναι άριστη. Εξαιρετικός ηχος

Reaction score
534
Τα ηχεια δεν θέλω να τα πειραξω ματσαρουν πολυ καλά με τον xindak 6950 και μου αρέσει η κορνα. δεν ξερω τι φταίει απλα εχω χάσει αυτήν την μαγεία που είχα ακουγα πολυ καθαρό ηχο και ακουγα τα οργανα σαν να ηταν live...μπορει να φταίει οτι είχα παρα πολυ καιρό να τα λειτουργησω?η αλλη αλλαγή που εχω κανει αλλαξα τα καλώδια κατι φθηνά που είχα με qed. Δεν εχω τα παλια να ξαναδοκιμασω τα χαρισα...εκτός και εαν φταίνε οι λαμπες.υπαρχει περιπτωση να ξαναθελουν στρωσιμο τα μηχανήματα?
Θέτεις ξαφνικά αρκετά θέματα ταυτόχρονα αλλά το πιο βασικό είναι ότι ήσουν ευχαριστημένος με τον ήχο σου και πλέον δεν είσαι.
Ξεκίνα από τις αλλαγές που έχεις κάνει.

Reaction score
5.415
Μα δεν είναι λαμπάτος ο ενισχυτής (συνηθως στην προενισχυση αυτες οι λαμπουλες δεν παθαινουν ευκολα κάτι). Μ'ηπως τελικά φταίνε τα ηχεία; (κανένα καμένο tweeter π.χ ή κάποιο θέμα με τα ctossover)

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.149
Σιγά σιγά θα στο έλεγα…. Δώσε και τον xindak και κράτα μόνο το dac
Μην γελάτε ο @Dimifoot έχει δίκιο. Ακόμα και με δύο πολύ καλά ενεργά και ένα subwoofer δεν θες κάτι άλλο εκτός απο ένα καλό dac/streamer/preamp για να ακούσεις σωστά και μετρημένα. Οταν μπείς στον χορό των ενεργών καταλαβαίνεις τι έχανες πριν.

Reaction score
16
Μην γελάτε ο @Dimifoot έχει δίκιο. Ακόμα και με δύο πολύ καλά ενεργά και ένα subwoofer δεν θες κάτι άλλο εκτός απο ένα καλό dac/streamer/preamp για να ακούσεις σωστά και μετρημένα. Οταν μπείς στον χορό των ενεργών καταλαβαίνεις τι έχανες πριν.
Το ξερω απο φίλο που πηρε τα sevens ενεργά το ιδιο μου ειπε αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω το budget οικογένεια παιδια κτλ...και το δεύτερο ειναι οτι εχω ακούσει αυτο που ηθελα στο παρελθον οποτε μαλλον κατι απο αυτα που εκανα το επηρεασαν.και ο xindak εχει ματσαρει καλάε τα ηχεια μου και εχει και γκαζια πολλα..οταν εψαγνα τι ηχεια θα παρω και είχα παει σε γνωστό κατάστημα και δοκιμαζαμε διάφορα ηχεια πανω στον xindak ο πωλητης ειχε παθει πλακα οταν δοκιμασαμε τα rf63 της klipsch και φώναξε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τα ακουσει και πιο πριν είχαμε δοκιμάσει monitor audio, dali και αρκετά αλλα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.149
Δεν ξέρω τι να είναι αυτό που σου χάλασε την ακουστική. Παίζει κάποιο στοιχείο του συστήματος να μην λειτουργεί σωστά. Μπορεί και το TEAC. Θέλει υπομονη και ψάξιμο.

Reaction score
1.530
Αφού το είπε, άλλαξε καλώδιο.
Μην το γελάς. Να βάλει ένα κλασσικό belden. Είχα πάρει qed κάτι λεπτά ασημένια με πλαστικό πυρήνα. Ήταν σα να πέρασα ένα πέπλο θολουρας στα ηχεία.

Reaction score
1.435
Αφού το είπε, άλλαξε καλώδιο.
Έχουμε βρει την υγειά μας με την ψηφιακή διόρθωση στον υπολογιστή και τα ενεργά ηχεία.

επειδή τα ενεργά δεν έχουν και καλώδια ηχείων αφου........

Reaction score
11.138
Δεν ανέφερε κανείς ηχείων.
Δεν ξέρω από μάρκες καλωδίων για να καταλάβω αν άλλαξε ηχείωνή interconnect.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000