Αναβάθμιση Mission 753

Reaction score
2.427
Με τέτοια απόκριση συχνότητας, ας τα στείλει και να πάρει άλλα.
Δεν ειχα δει το διαγραμμα οταν εγραφα το ποστ. Τα αφηνει ως εχουν και τα πουλαει σε καποιον ροματικο που θα θελει να τα "ταιριαξει" με καποιον λαμπατο.
Προτείνεται ως καλύτερη επιλογή δηλαδή να ξανά βγάλω σε χρήση τους Cambridge Audio A100-C100 και να αγοράσω ένα καλό equalizer για να φέρω τον ήχο στα μέτρα μου; Μόλις έκανα ένα πείραμα και έβαλα στον Cambridge A100 ως τελικό σε συνδυασμό με τον Rotel RA-1520 για προενυσχητή. Ο ήχος είναι τελείως διαφορετικός τα ηχεία ακούγονται περισσότερο μελωδικά και το stereo separation ακούγεται πολύ καλύτερα. Επίσης όταν ανεβάζω την ένταση λίγο κάτω από την μέση δεν χρειάζομαι πλέον τα tone controls του Rotel.
Αν ακους τοσο μεγαλες διαφορες, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα και οι δυο ενισχυτες να ειναι ΓΤΠ απλα ο καθε ενας για διαφορετικο λογο.

Reaction score
20
Να πω και γω την άποψή μου στον νηματοθέτη.

Δεν αλλάζουμε -αλλοιώνουμε τα στοιχεία ενός ηχείου , μόνο και μόνο για να το φέρουμε στα γούστα μας ή στον χώρο μας.
Αν δεν μας αρέσει και επιθυμούμε να το βελτιώσουμε , το πηγαίνουμε σε κάποιον που έχει τις γνώσεις και τον εξοπλισμό να το ρυθμίσει ίσως κάπως διαφορετικά.
Δεν αλλάζουμε μεγάφωνα ούτε τα πειράζουμε . Το μόνο που μπορεί κάπως να "πειραχθεί" είναι το κροσσόβερ , και οι κλίσεις του .
Αν υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα με το ηχείο μπορεί να επιχειρίσει αυτός που θα ασχοληθεί να το φιάξει να το συνεφέρει .
Μέχρι εκεί. Αν το ηχείο δεν μας αρέσει , το αλλάζουμε , εφόσον το έχουμε αξιολογήσει σωστά στον χώρο μας .
Ιδίως με τα κατάλληλα ενισχυτικά και συνοδά.
Τα 2χ65w δεν μου φαίνονται ικανά να οδηγήσουν αυτό το ηχείο.
Μην σαν ξεγελούν τα 65W του Rotel ο ενισχυτής παίζει πολύ δυνατά και η ένταση δεν πηγαίνει ποτέ από το 50-60%, ενισχυτές που είχα στο παρελθόν και ακόμα έχω Pionner A7 (70W) και Cambridge Audio A100-C100 (100W) η ροδέλα της έντασης κυμαινόταν πάντα μαξ στο 50 με 60%.

Reaction score
12.021
Παιδιά, μην το κουράζουμε. Επανερχόμαστε στο 1ο ποστ του νηματοθέτη:

Ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσω τα ηχεία του σαλονιού μου και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Με τέτοιες μετρήσεις στείλτα να πάνε στον αγύριστο και πάρε τίποτα της προκοπής.

Reaction score
2.427
Μην σαν ξεγελούν τα 65W του Rotel ο ενισχυτής παίζει πολύ δυνατά και η ένταση δεν πηγαίνει ποτέ από το 50-60%, ενισχυτές που είχε στο παρελθόν και ακόμα έχω Pionner A7 (70W) και Cambridge Audio A100-C100 (100W) η ροδέλα της έντασης κυμαινόταν πάντα μαξ στο 50 με 60%.
Μην σε μπερδευει η θεση του ποτενσιομετρου. Κι εγω εχω ενα ΝΑΙΜ που τερματιζει με το ποτενσιομετρο στη θεση 10 η ωρα, δηλαδη στο 1/4 της διαδρομης του. Δεν σημαινει οτι στο τερμα θα βγαλει κι αλλη ισχυ.

Reaction score
20
Δεν ειχα δει το διαγραμμα οταν εγραφα το ποστ. Τα αφηνει ως εχουν και τα πουλαει σε καποιον ροματικο που θα θελει να τα "ταιριαξει" με καποιον λαμπατο.

Αν ακους τοσο μεγαλες διαφορες, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα και οι δυο ενισχυτες να ειναι ΓΤΠ απλα ο καθε ενας για διαφορετικο λογο.
Δηλαδή είναι τόσο περίεργο να ακούς μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε τελικό της τάξεως των 65W και σε εξωτερικό τελικό της τάξης των 100W και πόσο μάλλον από διαφορετικές εταιρίες με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής η καθεμία. Και πόσο μάλλον σε μηχανήματα που έχουν και τεχνολογική διαφορά περίπου 15-20 χρονών;
Παιδιά, μην το κουράζουμε. Επανερχόμαστε στο 1ο ποστ του νηματοθέτη:

Με τέτοιες μετρήσεις στείλτα να πάνε στον αγύριστο και πάρε τίποτα της προκοπής.
Όπως;

Reaction score
2.427
Δηλαδή είναι τόσο περίεργο να ακούς μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε τελικό της τάξεως των 65W και σε εξωτερικό τελικό της τάξης των 100W και πόσο μάλλον από διαφορετικές εταιρίες με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής η καθεμία. Και πόσο μάλλον σε μηχανήματα που έχουν και τεχνολογική διαφορά περίπου 15-20 χρονών;

Όπως;
Ναι. Η διαφορα αναμεσα σε δυο καλοσχεδιασμενους ενισχυτες πρεπει να ειναι μικρη. Οι μεγαλες διαφορες μαρτυρουν κακη σχεδιαση.

Reaction score
12.021
Λόγω περιορισμών χώρου αρχικά σκεφτόμουν τα KEF Q550.
Αν μετράνε στα μεσαία και υψηλά όπως τα 350, πάρτα.

μου πρότεινε τα DALI Oberon 7
Από μένα είναι όχι.

Τα Wharfedale Evo 4.3
Φαίνονται να έχουν καλές μετρήσεις.

Reaction score
20
Ναι. Η διαφορα αναμεσα σε δυο καλοσχεδιασμενους ενισχυτες πρεπει να ειναι μικρη. Οι μεγαλες διαφορες μαρτυρουν κακη σχεδιαση.
Οπότε κακή σχεδίαση μπορεί να έχει μόνο ο ένας από τους δύο, δεν είναι ανάγκη να έχουν και οι δύο 😎. Σίγουρα ο Rotel έχει πιο οικονομικά φτιαγμένο εσωτερικό για τον τελικό από ότι ο Cambridge.

Attachments

Reaction score
809
Κανε αγορι μου μια δοκιμη βαση σχεδιου που σου εφτιαξε το παλληκαρι με τα ηχεια κατω απο το πρεβαζι και πες μας, ηχητικα τι διαφορετικο ακους?

Reaction score
20
Κανε αγορι μου μια δοκιμη βαση σχεδιου που σου εφτιαξε το παλληκαρι με τα ηχεια κατω απο το πρεβαζι και πες μας, ηχητικα τι διαφορετικο ακους?
Θα το έκανα και τώρα απλά οι ακίδες των ηχείων είναι μεταλλικές και δεν έχω κάποια βάση να βάλω να πατήσει το ηχείο και να μην τραυματίσει το ξύλινο πάτωμα. Θα φροντίσω σύντομα να βρω δυο ξύλινες επιφάνειες που μπορώ να βάλω πάνω τα ηχεία και να το δοκιμάσω.
Αλλο πράγμα ο τελικός , άλλο ο ολοκληρωμένος.
Το γνωρίζω αυτό, αλλά και ο ολοκληρωμένος έχει έναν τελικό μέσα του. Βλέποντας τα δύο εσωτερικά και τους μετασχηματιστές πχ η εικόνα του Cambridge φαίνεται κλάσης ανώτερη και περισσότερα υποσχόμενη από του Rotel.

Reaction score
20
Να κάνω δύο αναφορές ακόμα, δεν έχω θέμα να προβώ και σε αγορά μεταχειρισμένων ηχείων ανώτερων των δικών μου. Επίσης εγώ κατάγομαι από την Αλεξανδρούπολη, εκεί λοιπόν και συγκεκριμένα στο χωριό της Χιλής είναι ο κύριος Σταύρος Πιτιακούδης, ιδρυτής της εταίρας Hi End και επαγγελματικών ηχοσυστημάτων SPL Audio, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και έχω σκοπό τώρα τα Χριστούγεννα που θα ανέβω να τον συναντήσω και να τον ρωτήσω τι έχει να προτείνει για τον χώρο μου. Από ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ τα ηχεία του θεωρούνται πολύ αξιόλογα και η ηχητική τους ποιότητα πολύ καλή. Έχοντας ακούσει ηχεία του στο παρελθόν συμφωνώ απόλυτα και με όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ.

Reaction score
2.427
Οπότε κακή σχεδίαση μπορεί να έχει μόνο ο ένας από τους δύο, δεν είναι ανάγκη να έχουν και οι δύο 😎. Σίγουρα ο Rotel έχει πιο οικονομικά φτιαγμένο εσωτερικό για τον τελικό από ότι ο Cambridge.
Καλλιστα μπορει να εχει την κακη σχεδιαση και ο ακριβοτερος. Το εχουμε δει πολλες φορες το εργο.
Αν κανει αυτα τα ηχεια να παιζουν μαλακα και μελωδικα, κατι δεν παει καλα...

Reaction score
20
Καλλιστα μπορει να εχει την κακη σχεδιαση και ο ακριβοτερος. Το εχουμε δει πολλες φορες το εργο.
Στα μη εκπαιδευμένα αυτιά μου πάντως ο ακριβότερος και δυνατότερος, όσον αφορά την ισχύ πάντα, ακούγεται πιο ζωντανός και πιο μελωδικός.
Πώς θα έπρεπε να τα κάνει να ακούγονται δηλαδή;

Reaction score
2.427
Στα μη εκπαιδευμένα αυτιά μου πάντως ο ακριβότερος και δυνατότερος, όσον αφορά την ισχύ πάντα, ακούγεται πιο ζωντανός και πιο μελωδικός.

Πώς θα έπρεπε να τα κάνει να ακούγονται δηλαδή;
Με βαση το διαγραμμα αποκρισης που ειδαμε, θα πρεπει να ακουγονται σκληρα, κουραστικα και χωρις μπασο.
Ιδου ενας σχετικα οικονομικος επαρκως ισχυρος, ουδετερος τελικος ενισχυτης, συμβατος με την κατηγορια τιμης στην οποια κινεισαι: https://www.audiophonics.fr/en/powe...tereo-ncore-nc252mp-2x250w-4-ohm-p-14278.html
Δεν θα κανει τα Mission να παιζουν καλα (δεν το δικαιουνται) αλλα θα κανει οποιο σωστο ηχειο συνδεθει επανω του, να παιξει οπως πρεπει.

Reaction score
486
Με τον τελικό που έχεις τον Campridge A100 θα δοκίμασα με αυτό τον προενισχυτή ή κάτι αντίστοιχο για ουσιώδη ηχητική βελτίωση.

Θα μπορούσες να ζητήσεις από τον πωλητή δοκιμή, και αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, θα έχεις πλέον ένα πρώτης τάξης προ, πολύ-πολύ ανώτερο από αυτά που ήδη έχεις και βάζεις και παρακαταθήκη για περαιτέρω μελλοντικές αναβαθμίσεις του τελικού , αλλά και όλων των υπόλοιπων κρίκων του συστήματος κατά την δική σου βούληση.

Να σημειώσω δε, πως δεν έχω καμιά σχέση με την αγγελία, απλώς αναζήτησα ένα ποιοτικό προ στις τρέχουσες αγγελίες, στα συνήθη site αγγελιών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork