A
AKARL
Guest
Γιατί;
Να, αυτά, δε τα καταλαβαίνω.

Γιατί έχουμε κολλήματα βρε κουμπάρε, μας φοβίζει το άγνωστο, οι κεραυνοί και τα άλλα φαινόμενα ...
Γιατί;
Γιατί έχουμε κολλήματα βρε κουμπάρε, μας φοβίζει το άγνωστο, οι κεραυνοί και τα άλλα φαινόμενα ...![]()
εσυ προτεινεις συνοικεσιο γιατρε μου ... ο αλλος θελει να τη πιασει τη γκομενα (μιαολια) ...Γιατί;
Κι ο Οβελίξ φοβάται μη του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι..
Γιατί έχουμε κολλήματα βρε κουμπάρε, μας φοβίζει το άγνωστο, οι κεραυνοί και τα άλλα φαινόμενα ...![]()
Εγώ τα καταλαβαίνω.Γιατί;
Μονο που το ειπες σε ευχαριστώ.Παιδιά σταματήστε να κάνετε τους κινέζους και καλέστε τον R3nos σπίτι σας να ακούσει λίγο μουσική.
Αν ήμουν Αθήνα θα το είχα κάνει ήδη.
Ναι, το ξέρω ότι κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και μπλα μπλα μπλα αλλά προφανώς η διαφορά ενός SET με ένα ενεργό μπορεί να γίνει ακουστή οπουδήποτε
Είστε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Εσύ ζητάς να σου προτείνουν ποιο ηχείο να πας να ακούσεις, ο Ear σου προτείνει ποιο να αγοράσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δωμάτιό σου έχει ακουστικά προβλήματα, πρακτικά δεν έχει σημασία τί θα πάρεις, αφού αυτό θα επισκιάζεται από τα προβλήματα του δωματίου. Κατά προέκτασιν, δεν θα σε βοηθήσει να ακούσεις κάποιο ηχείο σε κάποιο κατάστημα, του οποίου ο χώρος έχει διαφορετικά ακουστικά χαρακτηριστικά από τον δικό σου. Θα ήταν αδιακρισία να ζητούσαμε δυό - τρεις φωτογραφίες, ή την κάτοψή του;...
Κωστα δλδ μου λες να παρω κατι που ισως να μην μ αρεσει; να δωσω 5000 ετσι; υπερβολικος εαν κ καταλαβαινω πως το εννοεις
O χωρος εχει τα θεμα ταυ ναι αλλα δεν θα τον αφησω ετσι.... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....δεν ξερω εαν φτιαχνεται η κατασταση....πρωτα θα δω τον χωρο και μετα θα προβω σε αγορα.Είστε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Εσύ ζητάς να σου προτείνουν ποιο ηχείο να πας να ακούσεις, ο Ear σου προτείνει ποιο να αγοράσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δωμάτιό σου έχει ακουστικά προβλήματα, πρακτικά δεν έχει σημασία τί θα πάρεις, αφού αυτό θα επισκιάζεται από τα προβλήματα του δωματίου. Κατά προέκτασιν, δεν θα σε βοηθήσει να ακούσεις κάποιο ηχείο σε κάποιο κατάστημα, του οποίου ο χώρος έχει διαφορετικά ακουστικά χαρακτηριστικά από τον δικό σου. Θα ήταν αδιακρισία να ζητούσαμε δυό - τρεις φωτογραφίες, ή την κάτοψή του;
Είναι κι αυτά ανόητα.Εγώ τα καταλαβαίνω.
Πολύ απλά διότι πχ. 3 διαφορετικά ηχεία σε μη ανηχοικό θάλαμο (όπως σε ένα σαλόνι) μπορεί να αποδίδουν τη μουσική (σκηνή, φασική και συχνοτική απόκριση κλπ.) με διαφορετικό τρόπο, πχ έτσι:
View attachment 72673
Είναι τρία διαφορετικά πράγματα σε άσκουσμα. Και μπορεί σε έναν χώρο να 'ταιριάζει' το ένα ηχείο περισσότερο από το άλλο.
ο στραβός τοίχος είναι καλό πράγμα πάντως.O χωρος εχει τα θεμα ταυ ναι αλλα δεν θα τον αφησω ετσι.... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....δεν ξερω εαν φτιαχνεται η κατασταση....πρωτα θα δω τον χωρο και μετα θα προβω σε αγορα.
Μπορεί να είναι 'ανόητα' για σένα και πράγματι το rt διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο, όμως ακόμα και αυτά τα 'ανόητα' από μόνα τους δίνουν διαφορετικό άκουσμα από ηχείο σε ηχείο στον ίδιο χώρο.Είναι κι αυτά ανόητα.
Από τη στιγμή που δε ξέρω το RT 60 του χώρου, τι αξία νομίζεις ότι έχει το σχεδιάγραμμα απόκρισης; Είναι ένα απλό κωλόχαρτο για να σκουπίζεσαι αν ξεμείνεις από χαρτί υγείας...
Ταυτόχρονα, το σχεδιάγραμμα απόκρισης και φάσης χωρίς ισοστάθμιση χώρου, είναι απλώς χαρτί τέτοιας χρήσης που περιγράφω, για έναν ακόμα λόγο...
Αν δε βάλεις ένα ρημάδι dirac, τι διάλο το πήρες το ακριβό το κωλοστέρεο? δε καταλαβαίνω, αλήθεια.
Μα είναι τόσο εύκολο. Και έχεις τη μέγιστη ανταπόδοση 400€ στον οικιακό (και όχι μόνο) ήχοΌσο για το dirac, δυστυχώς δεν ασχολούνται όλοι με ψηφιακή ισοστάθμιση...
Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το παραλληλόγραμμοποσο σιγουρος ειsai oτι ο στραβος τοιχος (συγκεκριμενα ο πισω τοιχος και ο αριστερος τοιχος) ειναι καλο;
trial versionοταν λες δοκιμη δωρεαν δλδ;
Ειναι προγραμμα που με μικροφωνο μετραει σωστα; Αλλα μετα θες ειδικο για να δει που εχεις θεμα και να σου πει τι κανεις σωστα;
Μπορεί και να είναι καλά χαρακτηριστικά αυτά....... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....
Ε, ειδικό....λίγο διάβασμα θες...βασικά εξαρτάται και από μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να παρέμβεις...Ειναι προγραμμα που με μικροφωνο μετραει σωστα; Αλλα μετα θες ειδικο για να δει που εχεις θεμα και να σου πει τι κανεις σωστα;
Τα βασικά τα κανει μονο του, αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του manual, και να εχεις το κατάλληλο μικρόφωνο.Ειναι προγραμμα που με μικροφωνο μετραει σωστα; Αλλα μετα θες ειδικο για να δει που εχεις θεμα και να σου πει τι κανεις σωστα;