Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

Reaction score
690
Και ο Κοψιας (studioHifi) φέρνει EPOS

Γιατί έχουμε κολλήματα βρε κουμπάρε, μας φοβίζει το άγνωστο, οι κεραυνοί και τα άλλα φαινόμενα ...:o:o:o:o:o:o

Αλλού αυτά.....Καθαρός ουρανός (μετρήσεις) , αστραπές (προτιμήσεις) δεν φοβάται...

:D:D

Last edited:

Reaction score
1.147
Παιδιά σταματήστε να κάνετε τους κινέζους και καλέστε τον R3nos σπίτι σας να ακούσει λίγο μουσική.
Αν ήμουν Αθήνα θα το είχα κάνει ήδη.

Ναι, το ξέρω ότι κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και μπλα μπλα μπλα αλλά προφανώς η διαφορά ενός SET με ένα ενεργό μπορεί να γίνει ακουστή οπουδήποτε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Γιατί έχουμε κολλήματα βρε κουμπάρε, μας φοβίζει το άγνωστο, οι κεραυνοί και τα άλλα φαινόμενα ...:o:o:o:o:o:o
Κι ο Οβελίξ φοβάται μη του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι..:gotcha:

Reaction score
2.566
Γιατί;
Να, αυτά, δε τα καταλαβαίνω.
Εγώ τα καταλαβαίνω.
Πολύ απλά διότι πχ. 3 διαφορετικά ηχεία σε μη ανηχοικό θάλαμο (όπως σε ένα σαλόνι) μπορεί να αποδίδουν τη μουσική (σκηνή, φασική και συχνοτική απόκριση κλπ.) με διαφορετικό τρόπο, πχ έτσι:

12.png

Είναι τρία διαφορετικά πράγματα σε άσκουσμα. Και μπορεί σε έναν χώρο να 'ταιριάζει' το ένα ηχείο περισσότερο από το άλλο.

Last edited:

Reaction score
518
Παιδιά σταματήστε να κάνετε τους κινέζους και καλέστε τον R3nos σπίτι σας να ακούσει λίγο μουσική.
Αν ήμουν Αθήνα θα το είχα κάνει ήδη.

Ναι, το ξέρω ότι κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και μπλα μπλα μπλα αλλά προφανώς η διαφορά ενός SET με ένα ενεργό μπορεί να γίνει ακουστή οπουδήποτε
Μονο που το ειπες σε ευχαριστώ.

Κωστα δλδ μου λες να παρω κατι που ισως να μην μ αρεσει; να δωσω 5000 ετσι; υπερβολικος εαν κ καταλαβαινω πως το εννοεις

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
...
Κωστα δλδ μου λες να παρω κατι που ισως να μην μ αρεσει; να δωσω 5000 ετσι; υπερβολικος εαν κ καταλαβαινω πως το εννοεις
Είστε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Εσύ ζητάς να σου προτείνουν ποιο ηχείο να πας να ακούσεις, ο Ear σου προτείνει ποιο να αγοράσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δωμάτιό σου έχει ακουστικά προβλήματα, πρακτικά δεν έχει σημασία τί θα πάρεις, αφού αυτό θα επισκιάζεται από τα προβλήματα του δωματίου. Κατά προέκτασιν, δεν θα σε βοηθήσει να ακούσεις κάποιο ηχείο σε κάποιο κατάστημα, του οποίου ο χώρος έχει διαφορετικά ακουστικά χαρακτηριστικά από τον δικό σου. Θα ήταν αδιακρισία να ζητούσαμε δυό - τρεις φωτογραφίες, ή την κάτοψή του;

Reaction score
518
Είστε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Εσύ ζητάς να σου προτείνουν ποιο ηχείο να πας να ακούσεις, ο Ear σου προτείνει ποιο να αγοράσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δωμάτιό σου έχει ακουστικά προβλήματα, πρακτικά δεν έχει σημασία τί θα πάρεις, αφού αυτό θα επισκιάζεται από τα προβλήματα του δωματίου. Κατά προέκτασιν, δεν θα σε βοηθήσει να ακούσεις κάποιο ηχείο σε κάποιο κατάστημα, του οποίου ο χώρος έχει διαφορετικά ακουστικά χαρακτηριστικά από τον δικό σου. Θα ήταν αδιακρισία να ζητούσαμε δυό - τρεις φωτογραφίες, ή την κάτοψή του;
O χωρος εχει τα θεμα ταυ ναι αλλα δεν θα τον αφησω ετσι.... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....δεν ξερω εαν φτιαχνεται η κατασταση....πρωτα θα δω τον χωρο και μετα θα προβω σε αγορα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
Εγώ τα καταλαβαίνω.
Πολύ απλά διότι πχ. 3 διαφορετικά ηχεία σε μη ανηχοικό θάλαμο (όπως σε ένα σαλόνι) μπορεί να αποδίδουν τη μουσική (σκηνή, φασική και συχνοτική απόκριση κλπ.) με διαφορετικό τρόπο, πχ έτσι:

View attachment 72673

Είναι τρία διαφορετικά πράγματα σε άσκουσμα. Και μπορεί σε έναν χώρο να 'ταιριάζει' το ένα ηχείο περισσότερο από το άλλο.
Είναι κι αυτά ανόητα.

Από τη στιγμή που δε ξέρω το RT 60 του χώρου, τι αξία νομίζεις ότι έχει το σχεδιάγραμμα απόκρισης; Είναι ένα απλό κωλόχαρτο για να σκουπίζεσαι αν ξεμείνεις από χαρτί υγείας...

Ταυτόχρονα, το σχεδιάγραμμα απόκρισης και φάσης χωρίς ισοστάθμιση χώρου, είναι απλώς χαρτί τέτοιας χρήσης που περιγράφω, για έναν ακόμα λόγο...

Αν δε βάλεις ένα ρημάδι dirac, τι διάλο το πήρες το ακριβό το κωλοστέρεο? δε καταλαβαίνω, αλήθεια.

Δηλαδή θα πάρεις προβολέα των 5000 ευρώ και δε θα τον ισοσταθμίσεις; έτσι όπως είναι θα τον βάλεις να παίξει στον τοίχο, κι ό,τι παίξει; και να ανεβάσεις και σχεδιάγραμμα;
Δηλαδή αν δε βάλεις το ρημάδι το χεράκι σου να φτιάξει το κοντραστ τι διάλο να το κάνω γω το σχεδιάγραμμα; να δω τι; ότι δεν ασχολήθηκες με το μηχανημα; χαχαχαχαχαχα

Είδες;
Πολλά ξέρω, πολλά όμως δε τα καταλαβαίνω..
[DOUBLEPOST=1491333120][/DOUBLEPOST]η απλή λογική απουσιάζει από τα στέρεα.

κόμμον γκαμό το σόι μου σενς.

Reaction score
1.147
O χωρος εχει τα θεμα ταυ ναι αλλα δεν θα τον αφησω ετσι.... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....δεν ξερω εαν φτιαχνεται η κατασταση....πρωτα θα δω τον χωρο και μετα θα προβω σε αγορα.
ο στραβός τοίχος είναι καλό πράγμα πάντως.

άλλοι τον στραβώνουνε επι τούτου

Reaction score
2.566
Είναι κι αυτά ανόητα.

Από τη στιγμή που δε ξέρω το RT 60 του χώρου, τι αξία νομίζεις ότι έχει το σχεδιάγραμμα απόκρισης; Είναι ένα απλό κωλόχαρτο για να σκουπίζεσαι αν ξεμείνεις από χαρτί υγείας...

Ταυτόχρονα, το σχεδιάγραμμα απόκρισης και φάσης χωρίς ισοστάθμιση χώρου, είναι απλώς χαρτί τέτοιας χρήσης που περιγράφω, για έναν ακόμα λόγο...

Αν δε βάλεις ένα ρημάδι dirac, τι διάλο το πήρες το ακριβό το κωλοστέρεο? δε καταλαβαίνω, αλήθεια.
Μπορεί να είναι 'ανόητα' για σένα και πράγματι το rt διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο, όμως ακόμα και αυτά τα 'ανόητα' από μόνα τους δίνουν διαφορετικό άκουσμα από ηχείο σε ηχείο στον ίδιο χώρο.
Όσο για το dirac, δυστυχώς δεν ασχολούνται όλοι με ψηφιακή ισοστάθμιση. Αν αυτό θεωρούταν δεδομένο δεν θα τα έγραφα αυτά.

Reaction score
518
ποσο σιγουρος ειsai oτι ο στραβος τοιχος (συγκεκριμενα ο πισω τοιχος και ο αριστερος τοιχος) ειναι καλο;

αυτο το dirac τι ακριβως κανει; το διαβαζω παντου και δεν εχω ιδεα...υπαρχει κανενα νημα να ριξω μια ματια;

και εφοσον ισοσταθμιζει κατι (εαν καταλαβα καλα) τοτε δεν ειναι ανουσιο να μιλαμε για τι κανει το καθε ηχειο;

οταν λες δοκιμη δωρεαν δλδ;

Reaction score
1.147
ποσο σιγουρος ειsai oτι ο στραβος τοιχος (συγκεκριμενα ο πισω τοιχος και ο αριστερος τοιχος) ειναι καλο;
Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το παραλληλόγραμμο

Reaction score
2.566
.... εχει ξυλινο ταβανι,στραβους τοιχους, πισω απο την θεση ακροασης υπαρχει μισος τοιχος και μετα ανοιγμα.....
Μπορεί και να είναι καλά χαρακτηριστικά αυτά...
[DOUBLEPOST=1491340166][/DOUBLEPOST]
Ειναι προγραμμα που με μικροφωνο μετραει σωστα; Αλλα μετα θες ειδικο για να δει που εχεις θεμα και να σου πει τι κανεις σωστα;
Ε, ειδικό....λίγο διάβασμα θες...βασικά εξαρτάται και από μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να παρέμβεις...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.729
Ειναι προγραμμα που με μικροφωνο μετραει σωστα; Αλλα μετα θες ειδικο για να δει που εχεις θεμα και να σου πει τι κανεις σωστα;
Τα βασικά τα κανει μονο του, αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του manual, και να εχεις το κατάλληλο μικρόφωνο.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες, για οποιον θελει να εντρυφήσει.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik