Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.
Reaction score
518
Η εικονα ειναι κυριως θεμα ηχογραφησης και ανακλασεων, ενω και καποια κατασκευαστικα χαρακτηριστικα του ηχειου (λοβοι ακτινοβολιας, διαταξη μεγαφωνων κλπ.) επηρεαζουν το αποτελεσμα. Σε γενικες γραμμες, με ενα καλο συμβατικο ηχειο αν το στησεις σωστα στον χωρο, ειναι δυνατον να παρεις καλη εως πολυ καλη εικονα, μην ανησυχεις.
δεν ξερω τι εχεις ακουσει (σιγουρα πολλα) αλλα εγω δεν εντυπωσιαστηκα σε οσα μαγαζια και εαν πηγα για την εικονα με συμβατικα ηχεια.

Μονο σε εναν μουσικοφιλο και εμεινα με το στομα ανοιχτο. Ξερω οτι δεν προκειται να φτιαξω τετοιο ηχο ποτε αλλα θα μου αρκουσε εστω να αγγιξω ενα 50% απο αυτο που ακουσα.

Mr Spock να σαι καλα φιλε μου. Ναι γενικα θα ηθελα κατι μαλακο. Σε ευχαριστω.

musicfanatic εχω ακουσει elac αλλα τα μοντελα ως 1500ευρο....τα μονο που με εντυπωσιασαν στην μουσικη που ακουσα ηταν τα unifi τα αλλα της elac δεν...(και για να ειμαι ειλικρινης μεχρι τωρα το αγαπημενο μου σε αυτην την κατηγορια απο τα οσα ακουσα).Βεβαια αυτα που εδειξες δεν τα ακουσα....

Reaction score
518
Φάε 15 λεπτά εδώ.. ;)

Και δες και τα φοκους εξ ντι. Γενικά ξεψαχνισε το θρεντ.. :)
Καταρχην να εκφρασω τον θαυμασμο μου στο προσωπο σου. Βλεπω (τουλαχιστον εδω μεσα) οτι κατεχεις αρκετα πραγματα στον χωρο του ηχου. Eχω διαβασει αρκετα πραγματα εδω μεσα αλλα δεν εχω την καταλληλη εμπειρια.

Ξοδεψα το λοιπον αυτο το 15λεπτο κατανοω τι λεει ο τυπος...οτι το καθε ηχειο εχει τον δικο του ενισχυτη οποτε σε θεμα οδηγησης ειναι κομπλε και πετυχαινουν πιο ευκολα μια ισορροποια και οτι σε βγαζει απο τον κοπο να βρεις ενισχυτη ηχεια καλωδια (το λεγομενο κουρδισμα).

Αλλα σε ρωτω....υποτιθεται οτι το adam και καθε μονιτορ ηχειο (εχω ακουσει 2-3 της ταξεως των 500ευρο) υπαρχει για εναν λογο....για στουντιο για πιστη αναπαραγωγη του ηχου (αναφερομαι για τα monitor active speakers). O τυπος λεει οτι μπορεις να αλλαξεις την γευση του ηχου(δεν πιστευω σε θαυματα) μεσω επιλογων ναι αλλα δεν μπορεις να τα κανεις chario oυτε atc. Εχουν αυτον τον ηχο ο οποιος ηχος για μενα ειναι στεγνος (αυτο λεει η λογικη του ασχετου οπως εγω)

Αρα επετρεψε μου (εαν και δεν εχω ακουσει) πως πιστευεις οτι θα μου αρεσει;( εφοσον δεν εχουν χρωματα; )

Επισης πως εξηγεις το γεγονος οτι ενα καλο dac θα κοστισει 2000(σιγουρα αγοραζεις και αερα) ευρο ενω το ηχειο που μου προτεινεις κοστιζει 5000. Θελω να πω οτι δεν περιμενω να ειναι ενα dac της προκοπης και νομιζω δεν ειναι καν καλυτερο απο αυτο που εχω(κανω τον αντιλογο)

Ελπιζω να καταλαβαινεις τον τροπο που το λεω και να μην παρεξηγηθω.

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
R3nos ,
Καλησπέρα και καλώς ήρθες .
Σίγουρα έχειs " ζαλιστεί " !
Δέν ξέρω πωs θα απόλαμβάνειs την μουσική που σου αρέσει , ( έντεχνο - φωνέs - jazz ) τα επόμενα γενέθλια σου , ( μιά και σε 2 μέρεs έχειs γενέθλια ) , αλλά δεs πόσο απλά καί όμορφα , θα ακούs και θα απολαμβάνειs την μουσική σου ,σε 20 χρόνια από τώρα ......στά 56 σου .
-

-

-

-

Τό ερώτημα είναι γιά εσένα ,
Θέλω να ακούω την μουσική μου από τώρα έτσι , ή θα περιμένω 20 χρόνια !
Φύσικά με 5000e θα φτιάξειs και τα 3 πιό πάνω set .

Υ.Σ. Πέρα από τιs εξυπνάδεs που έγραψα στό post σου , καλέs επιλογέs φίλε μου . :drinks:

-

Reaction score
1.754
Παει. Το καταστρεψες το παληκαρι.
Ρε Μανολο ... WTF ?

Σα να θες να στρωσεις ενα χωραφι με λιοδεντρα,
και να σου προτεινουν να καλλιεργησεις Bonzai

Διαφθορέα !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
Τα Devialet δεν ειναι καλη περιπτωση λετε?
Τεχνολογικά και εμφανισιακά, είναι.

Παρόλα αυτά, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διακεκριμένα στουντιακά μόνιτορ όπως τα προαναφερθέντα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτιμώ ότι ο στόχος τους ηχητικά είναι πρωτίστως ο ενθουσιασμός του υποψηφίου πελάτη, αλλά από πλευράς παρεχόμενων δυνατοτήτων (συνδεσμολογίας, στάθμης, χρηστικότητας) του βγάζω το καπέλο, ενώ εμφανισιακά αποτελεί μία υψηλότατου waf επιλογή! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
O τυπος λεει οτι μπορεις να αλλαξεις την γευση του ηχου(δεν πιστευω σε θαυματα) μεσω επιλογων ναι αλλα δεν μπορεις να τα κανεις chario oυτε atc.
Άμα πάρεις τσαριο δε μπορείς να τα κάνεις ούτε ειτισι ούτε Άνταμ.
Άμα πάρεις δυνατά ντιεσπι μπορείς να τα κάνεις τα καλά ηχεία όπως σκατά θες να ακούγονται. Τα κακά ηχεία, όχι, ούτε καν να ακούγονται καλά.
Στα Άνταμ σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις ένα τιουναρισμα βάσει προσωπικών προτιμήσεων, μέσω εύχρηστων ρυθμιστικών, αντί να τρέχεις για καβλώδια φύκια ρεύματος με 900€ το μέτρο και λοιπές ανοησίες.
Εχουν αυτον τον ηχο ο οποιος ηχος για μενα ειναι στεγνος (αυτο λεει η λογικη του ασχετου οπως εγω)
Στεγνός είναι ο λαιμός μου από το τσιγάρο.
Ο ήχος των ηχείων αυτών, είναι απλά σωστός.
Το αν θα ακούσεις σωστό ήχο στο χώρο σου, εξαρτάται από την τοποθέτηση των ηχείων και τα χαρακτηριστικά του χώρου σου. Ότι βλακεία ακούσεις, δε θα οφείλεται στο ηχείο.
Αρα επετρεψε μου
Σαφώς, όλες οι ερωτήσεις είναι σωστές και ωφέλιμες.
εαν και δεν εχω ακουσει
Και δε χρειάζεται.
πως πιστευεις οτι θα μου αρεσει;
Διότι έχει αποδειχθεί, με βεβαιότητα και επαναληψιμότητα, από την επιστήμη της ψυχοακουστικής, η οποία μετράει αυτό ακριβώς το πράγμα, ότι αρέσει σε όλους το πιο σωστό.
εφοσον δεν εχουν χρωματα;
Αυτό ποιος το είπε; Χαχαχαχαχα
Χρώματα, και δη ηχοχρώματα, έχει η μουσική, όχι τα μηχανήματα.
Τα σωστά μηχανήματα, αναπαραγάγουν όλα τα ηχοχρώματα της μουσικής.
Αυτό οφείλεται στην έλλειψη τονικων αλλοιώσεων.
Κάθε ηχόχρωμα, ή χρωματισμός, είναι μία τονική αλλοίωση.
Η μουσική είναι γεμάτη τονικές αλλοιώσεις, είναι τα ηχοχρωματα των μουσικών οργάνων.
Όταν το μηχάνημα δεν έχει τονικές αλλοιώσεις το ίδιο, επιτρέπει στα ηχοχρώματα της μουσικής να βγουν χωρίς αλλοιώσεις, προσεγγίζοντας το ρεαλιστικό άκουσμα.
Και αυτό αρέσει σε όλο τον κόσμο.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας.

Επισης πως εξηγεις το γεγονος οτι ενα καλο dac θα κοστισει 2000
Εσύ πως εξηγεις ότι η μετρικ στα 2 χιλιάρικα είναι τραγικά καλύτερο ντακ από το δικό σου και εμπεριέχει 8 προενισχυτικά στάδια, 8 αναλογικές εξόδους, 8 ντακ, φόνο στειτζ, καρακτερς, ισοσταθμιση, ενισχυτή ακουστικών, και μόνο αβγά δε ψήνει;

Φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Αέρας κοπανιστος. Πεταμενα λεφτά.

Θελω να πω οτι δεν περιμενω να ειναι ενα dac της προκοπης
Αυτά σου έχουν μάθει να περιμένεις, αυτά περιμένεις. Δε φταίς εσύ, φταίνε αυτοί που στα έμαθαν έτσι.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Τα ντακ που περιέχουν αυτές οι ολοκληρωμένες επιλογές, είναι καλύτερα από όσο χρειάζεται. Απλώς είναι φτηνά, και βάζουν πιο καλά από όσο χρειάζεται.

και νομιζω δεν ειναι καν καλυτερο απο αυτο που εχω
Εδώ κι αν κάνεις λάθος! Χαχαχαχαχα

και να μην παρεξηγηθω
Ουδεμία περίπτωση παρεξήγησης.

Reaction score
518
Σε ευχαριστώ.

Τελος θα μουν ιδιαιτερα ευτυχισμένος να παμε να ακουσουμε παρεακι τα ηχεια που προτεινεις ωστε μετα να σε κραξω ή να με κραξεις εξ επαφης ( χιουμορακι )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
Όσον αφορά τα ντακ, μπείτε στον κόπο να διαβάσετε στο avmentor την κριτική του Σταματάκου για τα mola mola, και προσεξτε τι γράφει για το ενσωματωμένο ντακ του Μπρούνο στον προενισχυτή του σετ.

Το οποίο ντακ, αν μάθετε πόσο κοστίζει ως σκέτη πλακέτα, θα σας πεσει μιά κεραμίδα στην κεφάλα, η οποία εύχομαι να σας "ξυπνήσει" στο θέμα.. :p:D

Reaction score
518
Ποσο κοστιζει σε αυτους που φτιαχνουν την πλακετα σαν υλικα εννοεις; θα σου οω εγω 10€ κ μεσα ειναι ολα τα εξοδα ρευμα υπαλληλοι φοροι.

A

AKARL

Guest
Γειά και χαρά Αρθρηνιουολντστόκ!

Θα ρίξω στο τραπέζι μία πρόταση χωρίς αιτιολογίες, επιχειρήματα, πιντιέφια κλπ. γιατί είμαι άσχιετος!

Αν έχω καταλάβει σωστά τι γυρεύεις, σου λέω να δεις και να ακούσεις αυτό.

ΥΓ: αν καταλήξεις σε αυτά τα ηχεία ρίξε μία ματιά για παραγγελία από Αγγλία σημαντικά φτηνότερα.

Reaction score
518
Το θεμα παιδια να υπάρχουν σε ακροαση στην ελλαδα.

Ηδη τα adam που μου προτειναν δεν τα βρισκω καπου.

Ακομα δεν ξερω εαν μια κολωνα θα επαιζε καλα στον χωρο μου. Πρεπει ενας ειδικος να με δει (και εμενα γτ θα τα χω τα προβληματακια μου κ τον χωρο μου)

A

AKARL

Guest
Το θεμα παιδια να υπάρχουν σε ακροαση στην ελλαδα.

Ηδη τα adam που μου προτειναν δεν τα βρισκω καπου.

Ακομα δεν ξερω εαν μια κολωνα θα επαιζε καλα στον χωρο μου. Πρεπει ενας ειδικος να με δει (και εμενα γτ θα τα χω τα προβληματακια μου κ τον χωρο μου)
Κάνε ένα τηλέφωνο στον Αντώνη Σαρλάμη που έχει την αντιπροσώπευση των ΕΠΟΣ. Ίσως να τα έχει προς ακρόαση.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik