- Reaction score
- 13.166
Και επειδή ο Ελληνάρας του 2011 είναι πολύ πάνω από επιστημονικές μεθόδους και ηλεκτρονικά μικροσκόπια σας το αφιερώνω...
Last edited by a moderator:
λάθος κατάλαβες. Γύρνα και ξαναδιάβασε όσα έχω γράψει ως τώρα σε αυτό το θέμα. Δε "τοποθετήθηκα" καθόλου (ακόμα), ούτε θετικά ούτε αρνητικά.Αγαπητε
Μπορω να ρωτησω με ποια ιδιοτητα/εμπειρια τοποθετησε τοσο αρνητικα ?
Δεν ειναι υποχρεωτικο να ασπαστεις τις εναλακτικες θεραπειες
Οταν ομως τοποθετησε καθετα αντιθετος χρειαζεται να δωσεις εξηγησεις
Κοίτα κομπογιαννίτες υπάρχουν παντού...όντως. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν είναι!Ρε συ Chris είπαμαν, Κομπογιαννίτες υπάρχουν παντού.
Με το συμπληρωματικό ή εναλλακτικό του αντικειμένου διαφωνείς; Δηλαδή για να το κάνω πενηνταράκια, αν αυτό αποτελεί έστω και το 0,01% των περιπτώσεων που μπορεί να βοηθήσει όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει ή δεν δώνουν λύση, υπάρχει πρόβλημα;
Εύκολο τόχω και πάντα με παράδειγμα...:126:Δεν είχα ποτέ εμπειρία με την ομοιοπαθητική, ούτε εγώ ούτε κανένας από το περιβάλλον μου, και μάλλον δύσκολα θα κατέφευγα εκεί. Ωστόσο, αποφεύγω να είμαι κάθετη, και τo μόνο κατ' εμέ απαράδεκτο είναι να διακόπτει κανείς μια θεραπεία για να στραφεί σε εναλλακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.
τελειωμό δεν έχεις εσύ στην ..... . Η άποψή μου είναι όντως βαρύνουσα διότι ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στα πανεπιστήμιά μας, ανέφερα πως γνωρίζω και συνεργάζομαι στην ιατρική που ασκώ καθημερινά με καθηγητές του τμήματός μου, οι περισσότεροι συμμαθητές μου έχουν ήδη κάνει μεταπτυχιακά ή κάνουν, και μπορεί να κάνω και γω, δε ξέρω (για άλλους λόγους), θα δείξει, και αν εσύ πέρασες κάποτε από μέσα ή απ'έξω από κάποιο πανεπιστήμιο, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Η γυναίκα μου δουλεύει στο πανεπιστήμιο και αν θες να μάθεις έχει διδάξει σε αρκετά μεταπτυχιακά, αλλά έχει παρακολουθήσει κι άλλα, έχει οργανώσει άλλα, κλπ κλπ κλπ. Σταμάτα λοιπόν τα συμπεράσματα της κακιάς ώρας, όπως και στα προηγούμενά σου ποστ, με λογική ανύπαρκτη, με ειρμό 3-χρονου παιδιού.Φαντάσου από τη μία να λες ότι τα πανεπιστήμια λειτουργούν με περίεργο τρόπο για να έχεις επιχείρημα για να αντικρούσεις κάτι, και ταυτόχρονα να λες ότι η άποψή σου είναι βαρύνουσα διότι έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο.... :116::142:
Ολο και περισσοτεροι ανθρωποι στις βιομηχανικες χωρες αναζητουν ολιστικες μεθοδους ιασης,θεραπευτικες μεθοδους ιδιαιτερα οσον αφορα σε χρονιες παθησεις.η ομοιοπαθητική είναι σαχλαμάρες....
Επίσης, την πιο μεγάλη βιβλιοθήκη για ομοιοπαθητική, την έχω δει σε ένα φίλο μου, συνάδελφο γιατρό, με ειδικότητα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (φυσίατρος κατά κόσμον
Ετσι ακριβως.Γι αυτο και ειναι ενα επαγγελμα - λειτουργημα που απαιτει, επισης,να εχεις ανεπτυγμενο σε τεραστιο βαθμο το αισθημα ευθυνης....Φυσικά, ομοιοπαθητική σκέτη, δεν υφίσταται. Η διάγνωση δε βγαίνει από ομοιοπαθητική, βγαίνει από τις γνωστές εργαστηριακές εξετάσεις, είτε μικροβιολογικές, είτε ακτινολογικές, είτε παθολογοανατομικές, είτε πυρηνικής ιατρικής και πάει λέγοντας.
Η γνώση υπάρχει. Η θεσμοθέτηση λείπει και η οργάνωση, ώστε να ελέγχονται
Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν ισχυει αυτο...εδώ είναι ελλαδιστάν και ενώ για Ιατρείο χρειάζεσαι ένα σωρό άδειες και πτυχεία και συλλόγους, για ομοιοπαθητική χρειάζεσαι μια δήλωση και μια ταμειακή μηχανή, κι ελάτε κόσμε.
έτσι είναι. ό,τι ελέγχους περνάει ένα μαγαζί που στήνεται για "κέντρο μανικιούρ-πεντικιούρ" και "προσθετικής νυχιών", άλλους τόσους περνάει ένα "ομοιπαθητικό κέντρο". Σε 1 μήνα, έτοιμο, δουλεύει. Η ταμειακή μηχανή αρχίζει να κόβει αποδείξεις άμεσα. Ούτε φαστ φουντ να ήταν.Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν ισχυει αυτο...
Μου ζητουν συχνα να στελνω τετοια σκευασματα συμπατριωτες μας απο την Ελλαδα, ειτε διοτι αυτα δεν πωλουνται στην ελλαδα,ειτε διοτι εδω πωλουνται φθηνοτερα.Τα συνταγογραφουν γιατροι που εχουν σπουδασει εδω στη Γερμανια ή που εχουν κανει τ απαραιτητα σεμιναρια καθε φορα εδω!Δεν είχα ποτέ εμπειρία με την ομοιοπαθητική, ούτε εγώ ούτε κανένας από το περιβάλλον μου, και μάλλον δύσκολα θα κατέφευγα εκεί. Ωστόσο, αποφεύγω να είμαι κάθετη, και τo μόνο κατ' εμέ απαράδεκτο είναι να διακόπτει κανείς μια θεραπεία για να στραφεί σε εναλλακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα, αν κάποιος για μικρά αλλά χρονίζοντα προβλήματα υγείας, ή για σοβαρά που για τον Α ή Β λόγο δεν ανταποκρίνονται στις ιατρικές αγωγές θέλει να στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες, με γεια του με χαρά του. Κι αν δει αποτέλεσμα, είτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα το έφεραν αυτό, είτε η αυθυποβολή, είτε ο Γιαραμπής που έκανε το θαύμα του, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πει την εμπειρία του και να συστήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι και σε άλλους. Αρκεί οι άλλοι, όπως προείπα, να ενεργήσουν με ωριμότητα και να μη διακόψουν ένα θεραπευτικό σχήμα που δεν έχει προλάβει ακόμα να δράσει, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα απ' ότι ήταν πριν.
Πάντως αν όντως σε κάποιες "εξελιγμένες" χώρες τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα εγκρίνονται από το σύστημα υγείας, αυτό χρήζει περαιτέρω μελέτης για να δει κανείς με βάση ποιο σκεπτικό οι αρμόδιοι πείσθηκαν για την αποτελεσματικότητά τους, και μήπως, εν τέλει, έχουν δίκιο...
α, έπεσες στην περίπτωση, αυτά που έλεγα για πλάκα πριν: το πιο πιθανό είναι ο ομοιοπαθητικός να του δώσει δικό του σκεύασμα από αλεσμένο σκορδάκι (με άγνωστη κι ακαθόριστη τιμολόγηση), έτσι για να πέσει η πίεση. Πιο σπάνιο είναι να του πει να τρώει σκόρδα γενικά. Έλα μου όμως που ενώ έχει αποδειχθεί πως το σκόρδο ελαττώνει την αρτηριακή υπέρταση, αφενός χρειάζονται τεράστιες ποσότητες φρέσκου σκόρδου κάθε μέρα (καμιά 15-αριά σκελίδες), ενώ ο υπολογισμός της δόσης είναι αδύνατο να υπολογισθεί με το "μάτι".Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μαλώνετε. Όποιος έχει πίεση 23 και γουστάρει τρελά ομοιοπαθητική, ας πάει σε έναν ομοιοπαθητικό να του γράψει λακέρδα Καναδέζικη και ταραμά Νορβηγίας, ας πάει να τα πάρει από κανένα συμβεβλημένο σούπερ μάρκετ (ή ντελικατέσσεν, αν είναι χαϊεντάς...), και καλή ψυχή...