Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
14

Δημήτρης Τσάλλας, και ο "αγνωστος" γκριζομάλλης.

Ο έταιρος συντονιστής zoglair οσάν καλός ζογκλέρ, απέφυγε τον φακό μου σαν μάγος!!!

Reaction score
2
Να πω κι εγω με τη σειρα μου ενα ευχαριστω για τη φιλοξενια του οικοδεσποτη και για τη πολυ καλη παρουσιαση μαζι με το Βαγγελη.
Εν ταχει, οσον αφορα τον οπτομα εχει καταπληκτικη ευκρινεια-οξυτητα (σε σημειο που μπορει να μειωνα το sharpness λιγο) και πολυ καλο φακο.
Αρκετη φωτεινοτητα και τα γνωστα χρωματα των οπτομα.
Παντως να πω την αληθεια δεν ειδα την ματζεντι χροια που ειχα συνιθισει και στο δικο μου οπτομα78.
Δυστυχως βλεπω και σ'αυτον λιγο rainbow.
Oσον αφορα τον σονυ... αποκαλυψη για μενα και ανατροπη του σκηνικου σε καποια σημεια που τα θεωρουσα δεδομενα.
Αυτο που με εξεπληξε θετικα, ειναι το ποσο καλο μαυρο βγαζει ο προβολεας!
Ειμαι λιγο "κολλημενος" με το θεμα , σαν παλιος crtάικιας και στον καινουργιο σονυ ειδα το καλυτερο μαυρο σε ψηφιακο προβολεα.
Δεν ειδα τα προβληματα του παλιου σονυ (rubby) οσον αφορα την επιθετικη ιριδα αν και ειδα μια μικρη συμπιεση δυναμικης περιοχης στα χαμηλα οπως και την γνωστη ανομοιομορφια στο πανελ.
Επισης ηταν "χειροτερος" χρωματικα με μια μικρη ματζεντι χροια που την ειδαν ολοι και αυτο μου εκανε εντυπωση.
Επισης ισως και το μονο πραγματικα μελανο σημειο του
(γιατι το χρωμα πιστευω πως "ερχεται" με αρκετο ψαξιμο) ηταν η ελλειψη ευκρινειας σε σχεση παντα με τον οπτομα
σε σημειο που νομιζες οτι ηταν out of focus.
Ολοι , κι εγω , εβλεπαν μια μικρη θολουρα (μαλλον missalligment) που ηταν αισθητη και σε high def.
H κινηση και στους 2 ηταν πολυ καλη, ισως λιγο περισσοτερο στον sony λογω πανελ.
Τελος , ο ιδανικος προβολεας ειναι αυτος με την κινηση, μαυρο , 3chip του Σονυ και την ευκρινεια και ισως τα χρωματα του οπτομα.

Reaction score
384
Οσον αφορα τη συγκλιση του Sony, το ιδιο εχει και ο Ruby.
Ανοιξαμε 5 κουτια, και τα 5 ειχαν το ιδιο προβλημα, αλλα σε διαφορετικα σημεια στην οθονη.
Κανενα δεν ηταν 100% σωστο.
Η soft εικονα υπαρχει ακομη και στα σημεια που η συγκλιση ειναι σωστη. Μου ειπαν πως ειναι θεμα φακου-τεχνολογιας.

Για τον Pearl δεν μπορω να εκφερω γνωμη, αλλα οταν με 5000 Ευρο παιρνεις 3τσιπο, καπου πρεπει να κοπει
και το κοστος παραγωγης. (φακος, κλπ)

Δημητρης

Reaction score
0
Άντε ρε παιδιά ένας από τους διαχειριστές να απαντήσει κάτι για τις ρυθμίσεις του Pearl, αλλά σ' αυτά που ρώτησα.
Άντε κι εγώ θα βάλω τις δικές σας ρυθμίσεις στον δικό μου για να δούμε πως είναι αυτή η θολούρα που εσείς είδατε και εγώ προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να δώ....
Είμαι περίεργος και όσο αργείτε η περιέργεια μου αυξάνεται...
Αφού δεν έχει πρόβλημα και ο κ. Λάμπρου δώστε μου τα νούμερα....και αφήστε με να δώ αυτό που είδατε εσείς...

Reaction score
2
Οι ρυθμισεις του εκαστοτε προβολεα ειναι πολυ "προσωπικες", που σημαινει οτι εξαρτωνται απο τον ιδιο το προβολεα , το player , καλωδια και κυριως τον χωρο που βρισκεται ο PJ.
Αρα και να σου δωσουν τις μετρησεις μαλλον αχρηστες θα εναι.
Οσο αφορα τον Sony να ξεκαθαρισουμε οτι οι διαφορες που συζηταμε ειναι δυσκολο να τις δεις σε απλη θεαση μεμονομενου προβολεα.
Μονο σε αμμεση αντιπαραθεση ειναι ευκολα αντιληπτη.
Οσο για την ευκρινεια το "προβλημα" ειναι αντιλληπτο πιο ευκολα απο τις υπολοιπες διαφορες και δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις παρα με την τεχνολογια την ιδια της Σονυ και τον φακο.

Reaction score
10
Μία ερωτησούλα:
Έγινε σύνδεση και με κάποιο PC;
Έχει παρατηρηθεί η διαφορά στην ευκρίνεια και σε σήμα από υπολογιστή ή
όλα τα reviews είναι με βάση πηγή DVD/Blue Ray Player κλπ;

Reaction score
14
sp502 said:
Μία ερωτησούλα:
Έγινε σύνδεση και με κάποιο PC;
Έχει παρατηρηθεί η διαφορά στην ευκρίνεια και σε σήμα από υπολογιστή ή
όλα τα reviews είναι με βάση πηγή DVD/Blue Ray Player κλπ;
το τεστ περιλάμβανε:

απλό DVD με το Pioneer 989 και με "ανεβασμένο" σημα 1080p, εν συνεχεία ειχε HD απο τον δορυφορικό δέκτη Humax 2000 (παλι μεσω HDMI στα 1080i ή p ) και αμέσως μετά απο το Media Box (ιδιες συνθηκες).

Σύνδεση με PC έγινε με ένα SONY VAIO, αλλά μόνο στον Optoma για να δούμε τα αποτελέσματα ρυθμίσεων και τα γραφήματα του Βαγγέλη Λάμπρου.

Reaction score
0
toxotis70 said:
Οι ρυθμισεις του εκαστοτε προβολεα ειναι πολυ "προσωπικες", που σημαινει οτι εξαρτωνται απο τον ιδιο το προβολεα , το player , καλωδια και κυριως τον χωρο που βρισκεται ο PJ.
Αρα και να σου δωσουν τις μετρησεις μαλλον αχρηστες θα εναι.
Οσο αφορα τον Sony να ξεκαθαρισουμε οτι οι διαφορες που συζηταμε ειναι δυσκολο να τις δεις σε απλη θεαση μεμονομενου προβολεα.
Μονο σε αμμεση αντιπαραθεση ειναι ευκολα αντιληπτη.
Οσο για την ευκρινεια το "προβλημα" ειναι αντιλληπτο πιο ευκολα απο τις υπολοιπες διαφορες και δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις παρα με την τεχνολογια την ιδια της Σονυ και τον φακο.
Μήπως μπορεί να μας διαφωτήσει κάποιος ποιόν ακριβώς φακό φοράει ο Ruby και ποιόν ο Pearl, γιατί νομίζω ότι φοράνε τον ίδιο.

Reaction score
7
Ο pearl θα εχει UHP λαμπα... Αρα θα εχει την φυσιολογικη πτωση των UHP λαμπων... Ουτως ή αλλως, ειναι λιγα τα 900ansi...
Δυστυχως δεν φοραει xenon.

Δες και εδω http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13199.0

ΥΓ Εσυ ρωτησες για φακο και γω γραφω για λαμπα :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

Παντως στο παραπανω τοπικ θα βρεις τις πληροφοριες για τον pearl

Reaction score
0
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ said:
Ο pearl θα εχει UHP λαμπα... Αρα θα εχει την φυσιολογικη πτωση των UHP λαμπων... Ουτως ή αλλως, ειναι λιγα τα 900ansi...
Δυστυχως δεν φοραει xenon.

Δες και εδω http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13199.0

ΥΓ Εσυ ρωτησες για φακο και γω γραφω για λαμπα :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

Παντως στο παραπανω τοπικ θα βρεις τις πληροφοριες για τον pearl
1) Το ότι δεν φοράει xenon λάμπα δεν είναι απαράιτητα και κακό...
2) Οι περισσότεροι <μεγάλοι> κινηματογραφικοί προβολείς κάπου εκεί κυμαίνονται πλέον στα ansi....900-1000...Τι να πεί δηλαδή και ο κορυφαίος κατά πολλούς, τελευταίος marantz των 13.000 ευρώ απο φωτεινότητα και ευκρίνεια!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσοι ήταν στην Έκθεση πάντως θα παρατήρησαν την διαφορά στο βάθος της εικόνας μεταξύ ruby και pearl... παρόλο που ο ruby έπαιζε στα 576p ενώ ο pearl από blu-ray...

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Όσοι ήταν στην Έκθεση πάντως θα παρατήρησαν την διαφορά στο βάθος της εικόνας μεταξύ ruby και pearl... παρόλο που ο ruby έπαιζε στα 576p ενώ ο pearl από blu-ray...
Στην έκθεση ήμουν και είδα και τους δύο στα 576 και blu-ray, όπως είπες πριν.Διαφορά υπήρξε όπως λές αλλά στα μάτια μου ήταν πάρα πολύ μικρή, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την διαφορά των χρημάτων.Αν ήταν να αγοράσω αυτη την στιγμή τον Ruby σίγουρα δεν θα τον προτιμούσα σε σχέση με τον Pearl.Αυτο το κάτι παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν ισοσταθμίζεται απο την διαφορά τιμής.

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Ο Ruby με τον pearl έχουν 2 σημαντικές διαφορές:

Την λάμπα (σαφώς καλύτερη η xenon...) και τον φακό... σαφώς καλύτερος ο φακός του ruby...
Με μιά πρόχειρη ματιά στο Internet...
Φακός Ruby....All Range Crisp Focus (ARC-F). 1.8x
Φακός Pearl....All Range Crisp Focus (ARC-F).
Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλά θα ήταν χρήσιμο να πούμε ποιόν ακριβώς φακό φοράει ο ένας και ποιόν ο άλλος, γιά να λέμε με σιγουριά ότι κάποιος απο τους δύο είναι σαφώς ο καλύτερος.

Reaction score
3
Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω και τους 4 διοργανωτές αυτού του τεστ και να πω κι εγώ δυό λόγια (αφού οι προλαλήσαντες έχουν ήδη αναφέρει αρκετά).
Σε γενικές γραμμές δεν υπήρχε η πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2.
Είδα:
- την ευκρίνεια του Optoma & τη λίγο θολή εικόνα στον Sony.
- το καλύτερο μαύρο στον Sony.
- καλύτερα χρώματα στον Optoma.
Πράγματι από 576 σήμα, νόμιζες ότι έβλεπες HD !!!!
Στο HD σήμα δεν είδα πολύ μεγάλη διαφορά από αυτό του 576.
Πιστεύω ότι έχει ελαφρύ προβάδισμα ο Optoma HD 81.
Αν ο Sony δεν είχε αυτή τη θολότητα στην εικόνα, τότε η διαφορά ανάμεσα στους 2 θα ήταν αμελητέα.
ΥΓ: Πότε αναμένεται να έρθουν κι άλλοι 1080 προβολείς; Ειδικά από Toshiba. :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να παρακαλεσω και τους υπολοιπους(τους μισους περιπου) που ηταν παροντες στο συγκριτικο να εκφρασουν την αποψη τους.
Μην ξεχνατε πως αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που κανουμε αυτες τις εκδηλωσεις.Για να μεταφερουμε ολοι τις αποψεις μας σε οσους δεν ηταν παροντες.

Αργοτερα θα εχουμε και τα συγκεντρωτικα αποτελεσματα(βαθμολογιες) καθως και τις μετρησεις... :wink:

Reaction score
1
Andrew said:
Θα χρησιμοποιησω μια εκφραση του κ.Τσαντουλη (και γιατι μου αρεσε και γιατι ηταν to the point) :D
"Ο optoma ήταν ανοικτό παράθυρο στο κόσμο και ο sony κλειστό τζάμι με χνώτα !"
Πραγματικα μου εκανε εντυπωση αυτο το "κατι σαν θολουρα" που ειχε ο Pearl.
Μήπως είναι κάπως υπερβολική αυτή η παρομοίωση.

Δεν μπορούσα να είμαι παρών και είμαι λίγο μπερδεμένος από τα λεγόμενα πιο πάνω.

Δηλαδή αν κάποιος πάρει οποιοδήποτε προβολέα 720p θα βλέπει ακόμα χειρότερα;
Δηλάδη τίποτα! Πως έπαιζε ο Panasonic δίπλα σε αυτούς τους 2.

Η μήπως εννοείτε ότι ο Pearl έχει μεν την αυξημένη ευκρίνεια πάνω ακόμα και από τον καλύτερο 720p όπως θα ανάμενε κάποιος απλά ο optoma σαν μονοτσιπικός είναι ακόμα καλύτερος;

Reaction score
0
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ TEST,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ DVD TOY ZOGLAIR(ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ).
ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΑ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ(ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ''ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ")ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ RAINBOW.
1)ΣΕ ΣΗΜΑ SD ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ(ΤΟΣΟ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ HD ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ).ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ SONY ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ PATTERNS.ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΛΙ Ο SONY ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΟΥ OPTOMA.EKEI ΠΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ,ΒΑΘΟΣ ΠΕΔΙΟΥ(ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ) ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ.ΝΙΚΗΤΗΣ:OPTOMA
2)ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ HD:Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ OPTOMA ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ HD KAI ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΙΑ "ΘΟΛΟΥΡΑ" ΤΟΥ SONY.ΝΙΚΗΤΗΣ:OPTOMA
3)HD ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ MEDIABOX:Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ KAI TH KINHΣΗ ΤΟΥ OPTOMA ΠΟΥ ΠΛHΣIAZEI AYTO TOY SONY.NIKHTHΣ:ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο OPTOMA
4)ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 720p&1080p:ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ FULL HD ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ:Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ OPTOMA ΚΑΙ ΤΟΝ PANASONIC ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ SONY!!!
"EN KATAKΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΜΕΝΑ OVERALL ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο OPTOMA.EINAI AYΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SONY!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!

Reaction score
0
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ OPTOMA HD81 ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΤΕST ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΣΗΜΑ HD ΑΠΟ ΤΟ HDDVD ΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟΥ TOSHIBA ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΗ!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ ΤΟ "ΑΥΤΟΥΣΙΟ" ΥΛΙΚΟ ΗD ΤΟΤΕ Θ'ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI