- Reaction score
- 14
ο μικρός reginald
το τεστ περιλάμβανε:sp502 said:Μία ερωτησούλα:
Έγινε σύνδεση και με κάποιο PC;
Έχει παρατηρηθεί η διαφορά στην ευκρίνεια και σε σήμα από υπολογιστή ή
όλα τα reviews είναι με βάση πηγή DVD/Blue Ray Player κλπ;
Μήπως μπορεί να μας διαφωτήσει κάποιος ποιόν ακριβώς φακό φοράει ο Ruby και ποιόν ο Pearl, γιατί νομίζω ότι φοράνε τον ίδιο.toxotis70 said:Οι ρυθμισεις του εκαστοτε προβολεα ειναι πολυ "προσωπικες", που σημαινει οτι εξαρτωνται απο τον ιδιο το προβολεα , το player , καλωδια και κυριως τον χωρο που βρισκεται ο PJ.
Αρα και να σου δωσουν τις μετρησεις μαλλον αχρηστες θα εναι.
Οσο αφορα τον Sony να ξεκαθαρισουμε οτι οι διαφορες που συζηταμε ειναι δυσκολο να τις δεις σε απλη θεαση μεμονομενου προβολεα.
Μονο σε αμμεση αντιπαραθεση ειναι ευκολα αντιληπτη.
Οσο για την ευκρινεια το "προβλημα" ειναι αντιλληπτο πιο ευκολα απο τις υπολοιπες διαφορες και δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις παρα με την τεχνολογια την ιδια της Σονυ και τον φακο.
Δυστυχως δεν φοραει xenon.Ο pearl θα εχει UHP λαμπα... Αρα θα εχει την φυσιολογικη πτωση των UHP λαμπων... Ουτως ή αλλως, ειναι λιγα τα 900ansi...

1) Το ότι δεν φοράει xenon λάμπα δεν είναι απαράιτητα και κακό...ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ said:Δυστυχως δεν φοραει xenon.Ο pearl θα εχει UHP λαμπα... Αρα θα εχει την φυσιολογικη πτωση των UHP λαμπων... Ουτως ή αλλως, ειναι λιγα τα 900ansi...
Δες και εδω http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13199.0
ΥΓ Εσυ ρωτησες για φακο και γω γραφω για λαμπα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Παντως στο παραπανω τοπικ θα βρεις τις πληροφοριες για τον pearl
Στην έκθεση ήμουν και είδα και τους δύο στα 576 και blu-ray, όπως είπες πριν.Διαφορά υπήρξε όπως λές αλλά στα μάτια μου ήταν πάρα πολύ μικρή, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την διαφορά των χρημάτων.Αν ήταν να αγοράσω αυτη την στιγμή τον Ruby σίγουρα δεν θα τον προτιμούσα σε σχέση με τον Pearl.Αυτο το κάτι παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν ισοσταθμίζεται απο την διαφορά τιμής.Χρήστος Ακρατόπουλος said:Όσοι ήταν στην Έκθεση πάντως θα παρατήρησαν την διαφορά στο βάθος της εικόνας μεταξύ ruby και pearl... παρόλο που ο ruby έπαιζε στα 576p ενώ ο pearl από blu-ray...
Με μιά πρόχειρη ματιά στο Internet...Χρήστος Ακρατόπουλος said:Ο Ruby με τον pearl έχουν 2 σημαντικές διαφορές:
Την λάμπα (σαφώς καλύτερη η xenon...) και τον φακό... σαφώς καλύτερος ο φακός του ruby...

Μήπως είναι κάπως υπερβολική αυτή η παρομοίωση.Andrew said:Θα χρησιμοποιησω μια εκφραση του κ.Τσαντουλη (και γιατι μου αρεσε και γιατι ηταν to the point)
"Ο optoma ήταν ανοικτό παράθυρο στο κόσμο και ο sony κλειστό τζάμι με χνώτα !"
Πραγματικα μου εκανε εντυπωση αυτο το "κατι σαν θολουρα" που ειχε ο Pearl.