Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Διαγράμματα ΠΡΟ-ρύθμισης (out of the box)

Αριστερα Optoma H81 - Δεξιά Sony VW50

Χρωματική επάρκεια στο διαγραμμα CIE του PAL

Φασματική ανάλυση λευκού

Θερμοκρασιακή διαφορά ισορροπίας των RGB στους 6500 Kelvin

Θερμοκρασία λευκού στους 6500 kelvin

Καμπύλη φωτεινότητας Gamma

Reaction score
0
Πάντως, απο τα σχεδιαγράματα αυτα του κυρίου Λάμπρου, η ήττα του Optoma είναι ξεκάθαρη και με διαφορά.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Διαγράμματα META-ρύθμισης

Αριστερα Optoma H81 - Δεξιά Sony VW50

Χρωματική επάρκεια στο διαγραμμα CIE του PAL

Φασματική ανάλυση λευκού

Θερμοκρασιακή διαφορά ισορροπίας των RGB στους 6500 Kelvin

Θερμοκρασία λευκού στους 6500 kelvin

Καμπύλη φωτεινότητας Gamma

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.822
Πρωτα πρωτα να ευχαριστησω τους διοργανωτες αυτης της ομορφης κοντρας μεταξυ δυο ομολογουμενως πολυ αξιολογων προβολεων για την προσκληση τους.
Να πω και γω τις αποψεις μου μιας και για δυο ωρες ημουν παρων σε αυτη την κοντρα που ηταν πραγματικα απολαυστικη.
OPTOMA.........ευκρινεια,βαθος εικονας ,καθαροτερα περιγραμματα σε προσωπα και αντικειμενα,σωστοτερη αναλυση ,ακετη φωτεινοτητα που κερδιζει σιγουρα τον οποιονδηποτε.Τα αρνητικα που εντοπισα θα ελεγα οτι ειδα σε μικρο βεβαια βαθμο λογω φυσικα της αναλυσης λιγο κοκο στην εικονα και εχω την εντυπωση οτι ενοιωσα λιγο την ψηφιακιλα στο χρωμα χωρις ομως να ειναι εντονο αν δεν το προσεχες εκτενεστερα.Φυσικα σε HD ηταν εντυπωσιακοτατος που σε κερδιζει και σκεφτεσαι την να κοψεις απο τα καθημερινα σου για να το

ν αποκτησεις τον πουστη.....!!!!!!!!!
Ο SONY τωρα απο την αλλη ειναι ενα μηχανημα που με το μαυρο του,σε καθηλωνει!Εχει αρκετα ζωντανα χρωματα(ελαφρως μια κοκκινιλα),αρκετα συμπαγη ,καλοστημενο κορεσμο στη χρωματικη του παλλετα και ελαφρως καλλιτερη κινηση απο τον προιγουμενο.
Το θεμα τωρα ειναι οτι μιλαμε για δυο πολυ προσεγμενα μηχανακια που ξερουν το παιχνιδι της βιντεοπροβολης πολυ καλα!!!!!!!!Εδω πραγματικα μπορει οποιοσδηποτε να βρεθει σε διλλημα για αυτη την αγορα .
Σαν νικητη θα ελεγα οτι θεωρω τον optoma 81 γιατι θα ελεγα οτι κερδιζει στα σημεια λογω ευκρινειας και φωτεινοτητας.Αν φθσικα ειχε και το μαυρο του SONY πιστευω οτι θα ηταν απαιχτη αγορα για ολους μας.........!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
cineboy said:
Πάντως, απο τα σχεδιαγράματα αυτα του κυρίου Λάμπρου, η ήττα του Optoma είναι ξεκάθαρη και με διαφορά.
Cineboy, ειναι προφανες πως εχεις συνηθισει να βγαζεις νικητες και ηττημενους κατι που δεν συχναζεται στο AVSite.
Περα απο την προσκληση μου η οποια ισχυει, εχω μονο μια ερωτηση για σενα:
Nα υποθεσω πως εχεις δει τους δυο βιντεοπροβολεις να παιζουν μαζι και βγαζεις τα οποια συμπερασματα σου?

Reaction score
4
Λοιπον θα πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη μιας και ημουν και εγω στο συγκριτικο τεστ αλλα επειδη ειμαι ο πιο φρεσκος της παρεας μοιραια ειμαι και ο πιο απειρος. Οποτε θα πω μονο οτι ειδαν τα ματια μου και τιποτα αλλο. Ξεχαστε απο εμενα τεχνικες αναλυσεις και τα σχετικα.
Στο ψητο τωρα.
Για μενα η εννοια high definition και ειδικα 1080, θα πει εικονα υψηλης ευκρινειας και απο την στιγμη που μιλαμε για HD δεν νοειται να βλεπεις κατι θολο. Απο την στιγμη που βλεπει το ματι μου κατι που δειχνει out of focus τοτε παραβλεπω ολα τα αλλα ( μαυρο - χρωμα - contrast ) γιατι απλα δεν με ενδιαφερουν. Η βαση ειναι η ευκρινεια (για μενα παντα) και απο εκει και περα θα κοιταξω και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα. Ε λοιπον αυτο που ειδα εγω ειναι ενας pr με φοβερη ευκρινεια (optoma) και ενας αλλος (sony) που επαιζε θολα και ροζ. Ειναι κριμα γιατι ειμαι φανατικος της sony και δεν περιμενα οτι καποιος αλλος pr θα μπορουσε να της ''βγει'' σε θεμα ποιοτητας εικονας και ευκρινειας. Απο την αλλη ειδα εναν προτζεκτορα (optoma) με τελεια ευκρινεια που με ενα κλικ παραπανω στο μαυρο του και ενα κλικ παραπανω στο χρωμα του θα ηταν αψεγαδιαστος και στο πιο απαιτητικο ματι. Ακομη παρατηρησα σε μια πολυ γρηγορη σκηνη ενα ανεπαισθητο ''χασιμο'' των καρε κατι που μετα την ευκρινεια ειναι δευτερο πιο σημαντικο για εμενα προσωπικα στο να χαρακτηρισω ενα μηχανημα. Αυτα τα ολιγα απο εμενα.

Τελος να αναφερω οτι δεν μπορω να διαθεσω τετοιο χρηματικο ποσο χωρις να χασω κατι αλλο (κεφαλι-στομαχι) απο την γυναικα μου οποτε θα περιμενω μεχρι να πεσει ο optoma και να χωρεσει στην τσεπη μου γιατι αυτη θα ηταν η επιλογη μου και μονο.

(Θα ειχα μεγαλη περιεργεια και χαζομαρα μου που δεν το ρωτησα αν γινοταν να βλεπαμε την αποδοση του optoma χωρις τον scaler. Αν γινεται αυτο φυσικα. Γιατι κατι ακουσα στην παρουσιαση οτι παιζει και χωρις τον scaler.)

Με σεβασμο σε ολους
Κωστας

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν έτοιμα και τα αποτελέσματα!!! :D

Επανέρχομαι το βράδυ με τα αποτελέσματα του 720p vs 1080p και με τις δικές μου εντυπώσεις!

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
cineboy said:
Cineboy, ειναι προφανες πως εχεις συνηθισει να βγαζεις νικητες και ηττημενους κατι που δεν συχναζεται στο AVSite.
Nα υποθεσω πως εχεις δει τους δυο βιντεοπροβολεις να παιζουν μαζι και βγαζεις τα οποια συμπερασματα σου?
Το τι είναι προφανές και τι όχι δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά τα σχεδιαγράματα που πριν δώθηκαν.Μίλησα γιά <ήττα> του Optoma μόνο πάνω σε αυτο το κομμάτι.Στην πράξη δεν τον εχω δει να παίζει, αλά σε καμία περίπτωση δεν ζητάω τηλεοπτική εικόνα απο εναν προβολέα, και αυτά περί θολού τζαμιού και ανοιχτού παραθύρου στον έξω κόσμο, μόνο ως υπερβολές μπορώ να τα εκλάβω.
Περιμένω ακόμη κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματά μου, τις οποίες δεν έχω πάρει.Δεν θα ρωτούσα εαν πριν δεν υπήρχαν σαφείς κρίσεις π.χ περί φακών.
Τέλος και γιά να μην σας σπάω τα νεύρα, αποσύρομαι απο την κουβέντα και παραμένω απλός θεατής στην εξέληξη του θέματος, μιά και εδω όπως είπατε δεν συχνάζουν μηνύματα του δικού μου στύλ....γειά σας.

Reaction score
0
Μπορεις να κανεις κατι πιο απλο για να εξαφανιστουν ολες σου οι αποριες .
Αν θεωρεις οτι 20 ζευγαρια ματια βλεπουν λαθος
μπορεις να πας να τους δεις και τους 2 προβολεις να παιζουν.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
cineboy said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
cineboy said:
Το τι είναι προφανές και τι όχι δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά τα σχεδιαγράματα που πριν δώθηκαν.Μίλησα γιά <ήττα> του Optoma μόνο πάνω σε αυτο το κομμάτι.Στην πράξη δεν τον εχω δει να παίζει, αλά σε καμία περίπτωση δεν ζητάω τηλεοπτική εικόνα απο εναν προβολέα, και αυτά περί θολού τζαμιού και ανοιχτού παραθύρου στον έξω κόσμο, μόνο ως υπερβολές μπορώ να τα εκλάβω.
Περιμένω ακόμη κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματά μου, τις οποίες δεν έχω πάρει.Δεν θα ρωτούσα εαν πριν δεν υπήρχαν σαφείς κρίσεις π.χ περί φακών.
Τέλος και γιά να μην σας σπάω τα νεύρα, αποσύρομαι απο την κουβέντα και παραμένω απλός θεατής στην εξέληξη του θέματος, μιά και εδω όπως είπατε δεν συχνάζουν μηνύματα του δικού μου στύλ....γειά σας.
Μηχανήματα τεστάρουμε... δεν είναι ανάγκη να είμαστε καχύποπτοι όταν μάλιστα οι διαφορές που βγαίνουν από τις βαθμολογίες όσων ήταν εκεί δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις και δείχνουν καθαρά τα θετικά ή τα αρνητικά στοιχεία κάθε προβολέα.

Έχουμε την τύχη πια να έχουμε υπέροχη εικόνα από 2 προβολείς σε τιμές που 2-3 χρόνια πριν παίρναμε πολύ μέτρια αποτελέσματα...

Προσωπικά απογοητεύθηκα λόγω του ότι έχω δει (έστω και οριακά) rainbow στον optoma αλλά δεν μπορεί να είναι επιλογή μου... αντίθετα πιστεύω πολύ στην τεχνολογία SXRD. Από τα διαγράμματα φαίνεται ότι η Sony έχει δουλέψει σοβαρά στον τομέα εικόνα αλλά προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει ή με τον φακό ή με κάτι άλλο στο θέμα της ευκρίνειας. Το είχα διαβάσει και στα ξένα φόρα αλλά δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο εμφανές...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
"o OPTOMA HD81 Με τον εξωτερικό scaler και τα περιοδικά Ηχος & hitech να τον υποστηρίζουν"
ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ!
Οσον αφορα την βαθμολογια θα ελεγα ο μεσος ορος να εβγαινε με αλλα κριτηρια και οχι τον μαθηματικο μεσο ορο. Και τα κριτηρια αυτα θα ειναι βασικα ενα : η ποιοτητα εικονας

Reaction score
11
Τώρα που βγήκαν και τα αποτελέσματα και απο ότι φαίνεται τα δυο μηχανήματα είναι σχετικά κοντά στην απόδοσή τους, αυτό που προβληματίζει και που κάνει τους περισσότερους από εμάς που δεν παραβρεθήκαμε εκεί να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στον σονυ είναι η ευκρίνειά του.
Γι' αυτό νομίζω επειδή όλα είναι τελικά θέμα σύγκρισης θα ήταν χρήσιμο να βάλετε και μια βαθμολογία μόνο για το θέμα της ευκρίνειας και στον πανασονικ που είδατε, ο οποίος αν θυμάμαι καλά όταν κυκλοφόρησε χαρακτηρίζονταν για την καλή τουαποδοση στο θέμα της ευκρίνειας.

Reaction score
250
Προφανώς υφίσταται κάποιος συντελεστής βαρύτητας που

δεν είναι ίδιος σε κάθε αξιολογήσιμη παράμετρο .

Μήπως είναι δυνατόν να έχουμε αυτούς τους συντελεστές;

Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε η "στρογγυλοποίηση" μεροληπτεί έστω και για λίγο

υπέρ του SONY .....

GTX

Reaction score
39
Ρε παιδιά θα με τρελάνεται!!! :D

Το θέμα είναι απλό σε όλα τα νούμερα στο excel έβαλα να μη βγάζει κανένα δεκαδικό και να κάνει μόνο του τη στρογγυλοποίηση. Δηλαδή αν σας έβαζα 95.8 vs 95.3 θα είχατε σε ακόμα καλύτερη υπόληψη τον optoma έτσι??? Το νόημα δε το πιάσατε? Δε καταλάβατε οτι πάνω κάτω το ίδιο βγαίνει και στους 2?

Reaction score
250
RDoherty said:
96.8 vs. 95.3 ! Καλό θα ήταν να είχαμε mean και S.D. σε αυτά τα σκορ.
Από τα λίγα μαθηματικά που γνωρίζω το 96.8 στρογγυλοποιείται στο 97

και το 95.3 στο 95 !

Θα μου πείς σιγά την διαφορά αλλά αν θέλουμε να είμαστε ψιλοτυπικοί.........

Reaction score
298
Θα προτιμούσα να μας δώσει τα αναλυτικά σκορ του καθενός. Ο Καφάτος π.χ. ψήφισε 100 τον Optoma και 0 τον Sony, σε όλα :mrgreen:

Reaction score
8.350
Αποδεικνυεται οτι αλλη μια φορα δεν βλεπουμε τα ιδια.Αν υπηρχε μια διαφορα 12% στην ευκρινεια υπηρχε και τουλαχιστον αλλη τοση αντιστροφα στο κοντραστ και σιγουρα οχι 1% το οποιο θεωρω αστειο και παραπλανητικο. 8)

Reaction score
0
Και κάτι τελευταίο απο εμένα μιά και ξέχασα πριν να το αναφέρω.....
Πως είναι δυνατόν ένας προβολέας που στερείται ένα απο τα βασικότερα κλειδιά ευκολιών που είναι η οριζόντια μετατόπιση του φακού να πηγαίνει βαθμολογικά στο θέμα<ευκολίες> καλύτερα απο έναν που εκτός των υπολοίπων ευκολιών που παρέχει και ο προηγούμενος, δίνει και δυνατότητα οριζόντιας μετακίνησης;
Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε με.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
RDoherty said:
Θα προτιμούσα να μας δώσει τα αναλυτικά σκορ του καθενός. Ο Καφάτος π.χ. ψήφισε 100 τον Optoma και 0 τον Sony, σε όλα :mrgreen:
Ο Καφατος δεν ψηφιζει πλεον.
Δυο λεπτακια διοτι τρωω τα burittos που εφτιαξε η συζυγος και θα απαντησω και στα υπολοιπα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI