Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
0
zoglair said:
cineboy said:
Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε με.
Κάνεις λάθος και η συγγνώμη σου γίνεται αποδεκτή.

cineboy said:
Τέλος και γιά να μην σας σπάω τα νεύρα, αποσύρομαι απο την κουβέντα και παραμένω απλός θεατής στην εξέληξη του θέματος, μιά και εδω όπως είπατε δεν συχνάζουν μηνύματα του δικού μου στύλ....γειά σας.
Προσδοκώ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσεις την υπόσχεσή σου. Τα ακλόνητα επιχειρήματα που τόσο απλόχερα προσέφερες, θα γίνουν υπόδειγμα μεθοδολογίας και οδηγός στο δύσβατο δρόμο που επιλέξαμε.

Εν τω μεταξύ, αναζήτησε την ερμηνεία της λέξεως "troll".
Τι να σου πω τώρα;ότι το ύψος των περιστάσεων πρωταρχικά σε ένα forum που σέβεται τον ευατό του, πρωτοκαθορίζεται απο την διαχειριστική ομάδα;...ότι βεβαίως με συμπεριφορά σαν την δική σου γίνεσαι παράδειγμα προς αποφυγή;..η μήπως σε ένα διάλογο που δεν σέβεσαι τους/τον συνομιλητή σου ,ο μόνος που έχεις το δικαίωμα προσδοκίας είσαι εσύ;.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φιλτατε cineboy, δεν εχω σκοπο να υπερασπιστω κανεναν, πιστεψε με.
Υποθετω ομως πως ο συντονιστης της κατηγοριας εκανε το αυτονοητο.
Ειδε δηλαδη πως τα μηνυματα σου απο την αρχη προσπαθουν να περασουν μια διαφορετικη αποψη με το "ετσι θελω".
Ο συντονιστης ηταν μαζι μας και στις δοκιμες και εζησε μαζι μας την αγωνια να παρουσιασουμε κατι αψογο απο καθε πλευρας.
Ηταν μαζι μας οταν-ενω θα μπορουσαμε να ειχαμε ξοδεψει μια η δυο ωριτσες και να ειχαμε τελειωσει-βγαλαμε στην κυριολεξια τα ματια μας για να μην μπορει κανεις να αμφισβητησει το παραμικρο.
Εδω στο AVSite δεν δινουμε δεκαρα για τον "νικητη" οπως το βλεπεις εσυ.Αντιθετα δινουμε πολλες δεκαρες για να ολοκληρωσουμε κατι σωστα με παρωπιδες ως προς τις προσωπικες μας συμπαθειες.

Α, να μην ξεχασω!
Ξερεις γιατι σου λεω συνεχεια "εδω στο AVSite"?
Διοτι και εγω εκανα αυτο που υποθετω πως εκανε ο συντονιστης.
Κοιταξαμε το προφιλ σου και ειδαμε πως εχεις 18 μηνυματα.
Τα 9 ειναι αμφισβητησης σε αυτο το θεμα και τα αλλα 9 ειναι υποστηριξης σε ενα αλλο site.

Τι λες λοιπον, θα ερθεις να τα δουμε απο κοντα? :wink:

Reaction score
6
Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι κάθε φορα που γίνετε ένα συγκριτικό μετα στο topic των εντυπώσεων πρεπει να το κάνουμε τοπικ αλά εκτος θέματος ;;!!
Κατά γενική ομολογία ο optoma, στα μάτια σχεδόν ολων που βρεθηκαν στο συγκριτικό ηταν καλύτερος ( εστω στα σημεία) από τον Sony.
Επιτέλους δεν μπορούμε να δεχτούμε καποια πράγματα;
Πρέπει να σκεφτόμαστε με το στυλ
εφόσον το αγόρασα εγω είναι το καλύτερο
η
οσα ξερω εγω για προβολείς δεν ξερει ο κόσμος όλος

Πρέπει δηλαδή ακομα και για προβολείς να σκεφτόμαστε οπαδικα;

Reaction score
281
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Δείτε τι πληρώνουν και οι Αμερικάνοι:

1. Panasonic: $4,000
2. Mitsubishi: $4,500
3. Sony: $4,800
4. Optoma: $6,800
Φιλιππε, για τον σονυ κανεις λαθος. 3800 $ (2895 Ευρω) τον πληρωνουν.
Για τους αλλους δεν εχω ρωτησει.

Reaction score
1
Να ρωτησω και εγω κατι.Οταν βαλατε τον optoma διπλα στον panasonic εναν 1080 με εναν 720 ποσο μεγαλη διαφορα ειχε?Σιγουρα θα ηταν μεγαλη αλλα ποσο?Δηλαδη αξιζει κατα τη γνωμη σας η διαφορα αυτη στην τιμη μιας και μιλαμε για 3000 περιπου? Η ερωτηση που κανω ειναι λιγο ακαδημαικη αλλα θα ηθελα την γνωμη σας.

Reaction score
1
babilon, είχε τόσο μεγάλη διαφορά που αμέσως τον τοποθετήσαμε απέναντι στον Pearl.

Άλλωστε, η αντιπαράθεση με τον Optoma - στο ζήτημα της ευκρίνειας - θα ήταν και λίγο άδικη δεδομένης της διαφορετικής τεχνολογίας πάνελ. Ήταν λογικότερο να περιοριστούμε στα περί ανάλυσης και να συγκρίνουμε πάνελς όμοιας τεχνολογίας.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι, από τα λίγα δευτερόλεπτα που τους είδα μαζί, ότι η γενική ποιότητα της εικόνας θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια υπερδιπλάσια διαφορά τιμής.

Reaction score
1
Συμφωνω οτι ειναι λαθος να συγκρινουμε δυο προβολεις τοσο διαφορετικους με διαφορετικη τεχνολογια panel,με διαφορετικους φακους,scaler κλπ.Απλος η ερωτηση μου ειναι για το αν αξιζει να δωσει καποιος αυτα τα παραπανω χρηματα.

Reaction score
239
Η αποψη μου χωρις να δω τους προβολεις ειναι οτι η διαφορα στην τιμη μπορει να δικαιολογησει και την διαφορα στην ευκρινεια.

Στις τιμες Αμερικης υπαρχει σημαντικη διαφορα οποταν ο sony ισως να ειναι καλυτερος μονο απο αποψη value for money και να επερνε 100 στη βαθμολογια αν ειμασταν εκει. Ισως καν να μν υπαρχει συγκριση εκει με τη διαφορα που εχουν. Τωρα Ελλαδα και Κυπρο(ακομη πιο ακριβος) οπου η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη μεταξυ οπτομα και σονυ τοτε μπορω να πω οτι και σαν value for money ειναι καλυτερος ο οπτομα.

Σπανιο πραγμα αυτο γιατι συνηθως στα οπτικα value for money ειναι τα προιοντα με λιγοτερα προσοντα και οτι η ευκρινεια ακριβοπληρωνεται, ενω εδω συμβαινει το αντιθετο...

παντως στην Αμερικη με τετοια τιμη καθε σπιτι θα αρχισει να εχει και υψηλης ευκρινειας προτζεκτορα

Reaction score
4
Απαντηση στον babilon
Εγω πιστευω οτι ολα αυτα περι τιμης και αποδοσης ειναι πολυ σχετικα και γενικα.
Εννοω οτι αμα εισαι ''παλιος'' στο χομπυ αυτο, και εχεις ζησει εποχες που για να δεις καλη εικονα επρεπε να δαπανησεις 15.000 ευρω και τωρα με 5.000 ευρω εχεις πολυ πιο σουπερ εικονα ,σχεδον τελεια, τοτε ναι αξιζει.
Εγω απο την αλλη που ειμαι καινουργιος και δεν ειχα ποτε προτζεκτορα και τωρα ετοιμαζομαι να αποκτησω θα πω με ευκολια οτι ΔΕΝ αξιζει να παρεις τιποτα αλλο εκτος απο αυτον τον optoma (μεχρι να δω καποιον καλυτερο). Δηλαδη αφου η εποχη μας εχει πια αυτην την τεχνολογια και αυτην την εικονα ειναι πισωγυρισμα ενας 720 απο την διαφορα που ειδα εγω προσωπικα το σαββατο γιατι ηταν μεγαλη οντως. Τωρα για τα 5000 ευρω η γνωμη μου ειναι οτι ειναι παρα πολλα λεφτα ( δεν εχω ζησει τις παλαιοτερες εποχες ) για εναν προτζεκτορα. Δεν μπορω να τα διαθεσω και μου φαινεται υπερβολη. Αλλα δεν θα συμβιβαστω με τιποτα πια με εναν 720 αλλα θα περιμενω να δω και αλλα μηχανηματα 1080 με ελπιδα να δω κατι παρομοιο αλλα πιο προσιτο.

Πιστευω να καταφερα να σε μπερδεψω και αλλο. :lol: :lol:

Με εκτιμηση παντα

Reaction score
0
Tους 2 προβολείς τους έχω δεί αλλά όχι δίπλα-δίπλα γι αυτό και θα αποφύγω και να τους σχολιάσω.
Ήθελα όμως να κάνω μιά ερώτηση.
Περιμένατε να δείτε ευκρίνεια από ένα μηχανάκι σαν τον συγκεκριμένο Pearl μέ τόσο έντονο πρόβλημα σύγκλισης;
Σχεδόν ποτέ ένας τρίστσιπος δεν μπορεί να πιάσει έναν μονότσιπο στην ευκρίνεια, ακόμα και στην περίπτωση που θα έχει την τέλεια σύγκλιση το πολύ-πολύ να είναι εφάμιλος, αυτό όμως που βλέπω εδώ είναι πολύ χάλια.

Reaction score
1
Μπάμπη, η παρατήρησή σου αν και εύστοχη, δεν αναιρεί την αίσθηση που κάποιος αποκομίζει κατά τη θέαση.

Η γενική αίσθηση ήταν αυτή της μειωμένης ευκρίνειας. Τώρα, το κατά πόσο αυτό οφείλεται σε σύγκλιση, πάνελ, φακό, firmware, συνδέσεις, κλπ, είναι μια άλλη ιστορία.

Θα ήθελα, επίσης, να σε διαβεβαιώσω ότι η φωτογραφία μεγεθύνει το πρόβλημα. Αν κοιτάξεις και την ανάλογη φωτό από τον Optoma, θα παρατηρήσεις ένα είδος "halo", πράγμα που δεν ήταν ορατό. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το συγκεκριμένο πάτερν του DVE αποτελείται από γραμμές των 2 pixels. Συνεπώς, η απόκλιση είναι λιγότερη του 1 Pixel. Σε απόσταση θέασης, ίσα που διακρίνονταν.

Υ.Γ.: Χάρηκα πολύ με το μνμ σου. Ελπίζω να βρεις λίγο χρόνο ώστε να μας επισκέφτεσαι τακτικότερα!

Reaction score
0
Σίγουρα, ή αίσθηση μένει, κι όταν μάλιστα συμφωνούν 20 άτομα, έ, δεν είναι όλοι στραβοί.
Αυτό που λέω όμως είναι οτι αυτά τα αποτελέσματα ήταν μεταξύ του συγκεκριμένου Pearl και του συγκεκριμένου Optoma.
Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι συνήθως στον οριζόντιο άξονα το πρόβλημα είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο, εδώ όμως όχι.
Μέχρι 1-1.5 pixels απόκλιση είναι αποδεκτή, τέλεια σύγκλιση δεν θα βρείς ποτέ. Αλλά σε ανάλυση 1920Χ1080 όχι σε 720Χ576 που είναι το pattern του DVE.
Κι εδώ, αν καταλαβαίνω σωστά, στην native ανάλυση του panel 1920Χ1080 η απίκλιση είναι αρκετά πάνω από 2 pixels.
Τέλος πάντων, για ναμην μπλέξουμε με τεχνικά, αν έχεις την ευκαιρεία να τον ξαναδείς, μέτρα σε παρακαλώ πόσα είναι και πές μας.
Θα έχει ενδιαφέρον.

Reaction score
1
Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, και θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία.

Προς χάριν της συζήτησης, ας συμφωνήσουμε ότι η απώλεια ευκρίνειας και βάθους πεδίου οφείλεται 100% στην απόκλιση. Πιστεύεις ότι το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει "ελαφρυντικό" τέτοιο που να επηρεάσει την αίσθησή μου ή και τη βαθμολογία μου; Πιστεύεις, ακόμη, ότι και αν ήταν στο χέρι μου θα έπρεπε να ανοίξω τον Pearl και να επανατοποθετήσω τα πάνελ; Αν η Sony, μου προσφέρει έναν προβολέα που για πολλούς κινείται στη hi-end κατηγορία τιμής, και δε την ενδιαφέρει αν είναι ελαττωματικός, τότε και εγώ διατηρώ το δικαίωμα να μη με ενδιαφέρει το προϊόν της.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσα να πω και για τον Optoma. Η εταιρία αυτή αποφάσισε, για να προλάβει την αγορά των 1080, ότι δεν είχε το χρόνο να επανασχεδιάσει το σασί της ώστε να προσφέρει μια ελάχιστη ευκολία τοποθέτησης. Απαιτεί σταθερό (κάθετο) offset 27%, πράγμα που από μόνο του καθιστά αδύνατη τη χρήση του σε χαμηλοτάβανα δωμάτια. Μου δίνει έναν προϊόν που λίγο-πολύ θέλει αποκλειστικό setup. Αυτό, ξέχωρα από τα της τεχνολογίας DLP, θα αποτρέψει πολύ κόσμο από την αγορά του.

Οι κατασκευαστές παίρνουν τις αποφάσεις τους, και οι καταναλωτές τις δικές τους... :)

Reaction score
8.350
Απόσο γνωριζω πολλοι εχουν αναρωτηθει στα διαφορα φορουμ που οφειλεται αυτη η μειωμενη ευκρινεια χωρις να υπαρχει προς το παρον ξεκαθαρη απαντηση.Παντως ειναι ενδεικτικο οτι ολοι το εχουν παρατηρησει αρα δεν ειναι μονο σ'αυτο το κομματι.

Ως προς το θεμα της κακης συγκλισης δεν θα συμφωνησω με τον zoglair οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο μεγαλο.Δεν μπορεσα να υπολογισω ποσα πιξελ ειναι παρολο που το κοιταξα απο κοντα,λογω της ολης βαβουρας ηταν δυσκολο να υπολογισω,αλλα μου φανηκε πολυ σοβαρο και σιγουρα φαινοταν και απο μακρια.Στο κατω μερος της εικονας ηταν ορατη συνεχως μια πρασινη γραμμη
και στα δεξια μια κοκκινη.Θαλεγα "εβγαζε ματια".Δεν θυμαμαι ξανα τετοια χαλια
που σημαινει οτι η ΣΟΝΥ καλα θα κανει να θορυβηθει. 8)

Reaction score
0
zoglair said:
Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, και θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία.

Προς χάριν της συζήτησης, ας συμφωνήσουμε ότι η απώλεια ευκρίνειας και βάθους πεδίου οφείλεται 100% στην απόκλιση. Πιστεύεις ότι το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει "ελαφρυντικό" τέτοιο που να επηρεάσει την αίσθησή μου ή και τη βαθμολογία μου;

Όχι βέβαια... Δεν είπα κάτι τέτοιο. Σαφώς και ο κάθε κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για το προϊόν του.

Πιστεύεις, ακόμη, ότι και αν ήταν στο χέρι μου θα έπρεπε να ανοίξω τον Pearl και να επανατοποθετήσω τα πάνελ;

Μην τολμήσεις... Ούτε να το σκέφτεσαι... :lol:

Αν η Sony, μου προσφέρει έναν προβολέα που για πολλούς κινείται στη hi-end κατηγορία τιμής, και δε την ενδιαφέρει αν είναι ελαττωματικός, τότε και εγώ διατηρώ το δικαίωμα να μη με ενδιαφέρει το προϊόν της.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσα να πω και για τον Optoma. Η εταιρία αυτή αποφάσισε, για να προλάβει την αγορά των 1080, ότι δεν είχε το χρόνο να επανασχεδιάσει το σασί της ώστε να προσφέρει μια ελάχιστη ευκολία τοποθέτησης. Απαιτεί σταθερό (κάθετο) offset 27%, πράγμα που από μόνο του καθιστά αδύνατη τη χρήση του σε χαμηλοτάβανα δωμάτια. Μου δίνει έναν προϊόν που λίγο-πολύ θέλει αποκλειστικό setup. Αυτό, ξέχωρα από τα της τεχνολογίας DLP, θα αποτρέψει πολύ κόσμο από την αγορά του.

Οι κατασκευαστές παίρνουν τις αποφάσεις τους, και οι καταναλωτές τις δικές τους... :)

Reaction score
4
Παντως ο sony εδειξε οτι ειναι ενας πολυ καλος προτζεκτορας οταν βρεθηκε απεναντι στον panasonic και με μεγαλη διαφορα για τα δικα μου ματια παντα. Αυτο δινει εμμεση απαντηση στο ποσο μπροστα ειναι ο optoma σε σχεση με τον pana 100. Για αυτους που ρωτανε ποσο διαφορα ειχαν οι δυο τους και για τις διαφορες 1080 με 720.

Καμια απαντηση για το κοστος των λαμπων για optoma και sony??
Ξερει κανεις?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Για ακομη μια φορα, να ευχαριστησω τους υπευθυνους για τα εξαιρετικα τεστ που μας προσφερουν!

Για το θεμα της συγκλισης εχουν ειπωθει πολλα. Οντας κατοχος μιας προβολικης CRT και 2 LCD προβολεων, θα πω με την σειρα μου, οτι η αποσυγκλιση ειναι ελαχιστα ενοχλητικη οσον αφορα τα ειδωλα αλλα εχει επιπτωσεις στην τελικη ευκρινεια της εικονας. Γι'αυτο και τα μονοτσιπα εχουν την ταση να εχουν "περισσοτερη" ευκρινεια απ'οτι τα τριτσιπα (ανεξαρτητου τεχνολογιας).
Υπαρχει ομως και μια αλλη παραμετρος που εχει μεγαλη σημασια και αυτη ειναι το εισερχομενο σημα καθως και η ποιοτητα του scaller και των συνδεσεων. Αν το σημα που θα δωσουμε στον 1080 ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος την εγγενη αναλυση του, τοτε θα παρατηρησουμε χρωματικη διαχυση ακομα και σε μονοτσιπο!!
Αυτο συμβαινει επειδη υπαρχει διαρροη πληροφοριας σε γειτονικα pixels η οποια μεταφραζεται σε χρωματικα ειδωλα. Το φαινομενο το εχω παρατηρησει σε μονοτσιπο DLP. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι τοσο εμφανες οσο σε ενα τριτσιπο, αλλα ειναι ορατο.
Οταν στην εξισωση μπαινουν και οι φακοι (οι οποιοι στην συγκεκριμενη κατηγορια τιμης δεν ειναι και ο,τι καλυτερο) τοτε τα πραγματα χειροτερευουν...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.692
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13