- Reaction score
- 137.530
Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αυτό.γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ύψους στα heigh?
Σημασία έχει ΜΟΝΟΝ η γωνία ακρόασης.
Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αυτό.γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ύψους στα heigh?
Κοίτα δεν το ρώτησα απο άποψη ακουστικής καθώς ως γνωστόν αυτά τα θέματα έχουν καταντήσει βαρετά.Χαμηλό από ποια άποψη? Μουσική θέλουμε να ακούσουμε, όχι να παίξουμε μπασκετ
2,5 μ είναι η απόσταση μεταξύ οροφής και δαπέδου. Το καλύτερο θα ήταν να τα κρεμάσω τα Πανελ αφήνοντας κάποια απόσταση από την οροφή αλλά απορρίφθηκε. Προτίμησα να τα κολλήσω στο ταβάνι.
Ποιό ; Για τον Ν.Κ λές ; Σκ@τα τα έχει κάνει εκεί. Εγώ λέω να τα βγάλει όλα , καλύτερα θα ακούσει.ένα εξειδικευμένο και μελετημένο στήσιμο AV συστήματος , σε οικιακό χώρο που χρήζει συγχαρητηρίων για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, στον χρήστη.
μη ξεχνάμε όμως, ότι τέτοια εγχειρήματα αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στην καθημερινότητα, καθώς είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν υπό πολλές απόψεις.
αυτό βεβαια δεν μειώνει καθόλου το πρότζεκτ αυτό, καθώς επιπλέον έχει πετύχει τον αρχικό του σκοπό, δηλ. την οπτικοακουστική τέρψη και ικανοποίηση του χρήστη.
Να έρθει η Γερμανίδα που είναι 1.95 να βρίσκει στα απορροφητικά. Μετά απορεί γιατί και πως ; Του τα έχω πει, δεν ακούει τι να τον κάνω ;είναι το χαμηλό ύψος από το ταβάνι.
Ο πίνακας με το αίμα, δεν βοηθάει. Τον βλέπει η άλλη και λέει θα με σφάξει αυτός.μπααα, από τη διάταξη του χώρου από ο,τι βλέπω, τη γάτα πρέπει να την έχει έξω από κει μέσα.
Εάν έμπαινες στον κόπο να ψάξεις ένα λεπτό στο ίντερνετ θα διαπιστωνες ότι το τυπικό ύψος σε κατοικίες κυμαίνεται 2,40-2,50μ. με κάποιες εξαιρέσεις.Το ρώτησα απο άποψη αρχιτεκτονικής γιατί ακόμη και για Γερμανία το 2.5, έαν δεν είναι κανένα loft σε παλιό σπίτι απο αυτά τα γνωστά που έχουν συνήθως (που δεν είναι) , είναι χαμηλό και μήπως ήταν για κάποια άλλη χρήση, προορίζονταν για κάτι άλλο. Εκεί καταλήξαν να κάνουν τα καινούργια ; Εγώ όλο σε κανά loft έμενα χα χα.
Γάτα είχε παραπονεθεί εντονως για τον καναπέ που δεν βρίσκεται κολλημένος στον πίσω τοίχο. Της εξήγησα τον λόγο αλλά είχε μαύρα μεσάνυχτα από τέτοια οπότε πηγα μετά στο επόμενο στάδιο.μπααα, από τη διάταξη του χώρου από ο,τι βλέπω, τη γάτα πρέπει να την έχει έξω από κει μέσα.
είχε μαύρα μεσάνυχτα από τέτοια οπότε πηγα μετά στο επόμενο στάδιο.
Αυτό σίγουρα δε χρειάζεται εξήγηση.γιατί επέλεξα ίδια δορυφορακια
Ούτε αυτό.γιατί έκοψα στα 80 Hz
ΙσχύειΑυτό σίγουρα δε χρειάζεται εξήγηση.
Ούτε αυτό.
Η ομοιομορφια ειναι απο τα πιο βασικα στο στησιμο ενος σωστου πολυκαναλου. Με ανομοια ηχεια ξεκινας με γκολ απο τα αποδυτηρια.Ισχύει
Ας τα πάρω τα πράματα όμως από την αρχή.
Ακούγοντας μουσική έπιανα τον εαυτό μου σε κάποια κομμάτια να σκέφτεται πως κάτι κάνω λάθος και ότι αυτό το λάθος θα πρέπει να το βρω μόνος μου διότι εάν περιμένω απ τους Οντιο πιπολ.... κάηκα.
Τις προάλλες λοιπόν που άκουγα μου πέρασε από το μυαλό να δοκιμάσω να τοποθετήσω στο bed layer ίδια ηχεία δλδ μια διάταξη 7.1 έτσι ώστε να κερδίσω σε ομοιογένεια και με την κρυφή ελπίδα ότι οι μικρότεροι δορυφόροι θα συνεργαστούν καλύτερα με τα υπογουφερ. Άλλωστε πάντα εστιάζα το πρόβλημα στα ηχεία LR που ήταν μεγαλύτερα κατέβαιναν πιο χαμηλά, τριδρομα άλλης σειράς εξοπλισμένα με dsp.
Αφαίρεσα λοιπόν 2 ηχεία οροφής και έφτιαξα ένα σαραουντ με δορυφορακια ίδιας αρχιτεκτονικής και μονάδων.
Δεν πέρασαν 10 λεπτά και αναφώνησα:
Ε όχι ρε γαμωτο, δίπλα μου ήταν η λύση και δεν την έβλεπα,. Τσαντίστηκα με τον εαυτό μου αλλά και με τους Οντιο πιπολ. Τόσα μέλη είπα, ένας κιορατας δεν βρέθηκε να μου προτείνει να το δοκιμάσω.
Όντως οι μικρότεροι δορυφόροι <<κούμπωσαν εύκολα με τα υπογουφερ στην επιθυμητή συχνότητα αποκοπής των 80Hz.
Μπορεί να κατεβαίνουν ως τα 60Ηz +-3db σύμφωνα με τον κατασκευαστή αλλά και αυτοί σε μια παρουσίαση ανέφεραν ότι τα 80Hz είναι η συχνότητα που είναι καλά να επιλεγεί.
Αυτός ήταν και ο σκοπός. Δεν ξέρω πόσο συνέβαλε η ομοιογένεια στο τελικό αποτέλεσμα αλλά συνολικά ως αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα καλύτερο.
Η διάταξη 5.1.4 προέκυψε στην πορεία Αφού είχα 8 δορυφόρους σκέφτηκα να αποκτήσω ακόμη έναν και να φτιάξω αρχικά ένα πολυκαναλο 5.1.4 με την προοπτική να καταλήξω στο κλασικό 7.1.4.
Οταν όμως άκουσα επισταμένως το 5.1.4 άρχισα να σκέφτομαι πως η προσθήκη απλά περισσότερων πηγών χωρίς παράλληλα να λαμβάνονται υπόψιν οι διαστάσεις του χώρου, οι αποστάσεις αυτών των πηγών από την θέση ακρόασης αλλά και οι αποστάσεις μεταξύ των πρέπει να είναι τελείως λάθος. Η διάταξη θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες. Για τον δικό μου χώρο θεωρώ ότι η διάταξη 5.1.4 είναι ιδανική. Αν είχα πίσω από την θέση ακρόασης το κατάλληλο βάθος τότε ναι θα έβαζα ακόμη 2 χωρίς δεύτερη κουβέντα, αλλά να βάλω σε κοντινές αποστάσεις σχεδόν πίσω μου 2 ηχεία μόνον κσι μόνον για να αυξήσω τον αριθμό δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου πάντα. Σαν να αυξάνεται πίσω μου η <<ένταση >> θα το περιέγραφα, κάτι που δεν εμφανίζεται με τα 2 σαραουντ τοποθετημένα σε πιο απομακρυσμενες αποστάσεις. Ως αιτία για αυτή την δυσαρμονια θεωρώ την κοντινή απόσταση των Surround Backs λόγω έλλειψης χώρου πίσω από την θέση ακρόασης παρόλο που οι γωνίες τοποθέτησης είναι μέσα στα αποδεκτά όρια. Ίσως κσι σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική των ηχειων. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να σκεφτώ.
Α να μην ξεχάσω να γράψω κάτι και για το Audyssey, τι κάνει, τι δεν κάνει κτλπ