Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Reaction score
38
Απάντηση: Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Kύριε Λουκά ναι υπάρχει πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει κάποια μέτρα και από την μελωδία της σύνθεσης ''τα κύματα του Δούναβη''...δεν αποκλείεται.... όμως σε καμιά περίπτωση η Πρέβεζα σε μουσική του Γλέζου να μοιάζει με την σύνθεση τα κύματα του Δούναβη...σωστά?
Του Μούτση μπορεί και δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος....

Reaction score
38

Ο Χατζιδάκις από την άλλη μεριά, ποτέ του δεν έκρυψε την επιρροή του από τον Μότσαρτ ή άλλους κλασικούς συνθέτες.
Φυσικά με το ζεϊμπέκικο 40 απέδειξε την παγκοσμιότητα της μουσικής του Μότσαρτ καθώς και την αποδοχή του με διαφορετική ενορχήστρωση από τα λαϊκότερα στρώματα.
Όταν δε του είχαν επισημάνει την ομοιότητα του ζεϊμπέκικου με την σύνθεση του Μότραρτ το παραδέχτηκε λέγοντας ''Ο καλός καλλιτέχνης κλέβει, ο κακός απλά μιμείται'' όπως συνήθιζαν να λένε ο Ματίς και ο Μάλερ:126:

Reaction score
38

Mιας και ανέφερα τον Μάλερ θα σας αναφέρω την συμφωνία του Μπέριο όπου στο 3ο μέρος θα ακούσετε μέρος της 2ης συμφωνίας του Μάλερ που στην ουσία ακούγεται εντελώς διαφορετική με την λεγόμενη μουσική επικάλυψη (μουσικά φυλλώματα) του Μπέριο.
Στην ίδια συμφωνία του Μπέριο ακούγονται και μέρη από πάρα πολλούς άλλους κλασικούς συνθέτες. Είναι ένα μικρό παζλ γλωσσολογικά και μουσικά προσαρμοσμένο στα νέα μουσικά δεδομένα της μοντέρνας εποχής με μεγάλη ευρηματικότητα από τον συνθέτη σε τέτοιο βαθμό που να χάνεται η πατρότητα μέσα στο μεγαλείο της σύνθεσης και της πολυπλοκότητας.
http://www.youtube.com/watch?v=38Hk7STKLHA

Reaction score
59
Kύριε Λουκά ναι υπάρχει πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει κάποια μέτρα και από την μελωδία της σύνθεσης ''τα κύματα του Δούναβη''...δεν αποκλείεται.... όμως σε καμιά περίπτωση η Πρέβεζα σε μουσική του Γλέζου να μοιάζει με την σύνθεση τα κύματα του Δούναβη...σωστά?
Του Μούτση μπορεί και δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος....
Του Μούτση κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. δεν είναι τολμηρό να πω ότι και του Γλέζου, αν και σκληρό ροκ και από τους δύο ερμηνευτές, εντούτοις υπάρχει και εκεί.
Βέβαια δεν γνωρίζουμε το πώς προέκυψαν ταυτόχρονα οι δύο μελοποιήσεις, αν κάποιος ακουσε κάτι πριν να ηχογραφηθούν και κυκλοφορήσουν οι δίσκοι. Πάντως δεν ξεχνάω τα μασημένα λόγια του Γκαιφύλια όταν του υπέβαλα την ερώτηση πριν χρόνια σε συναυλία στην αυλή του Σχολείου απέναντι από το σπίτι μου.
Πέρα από όλα αυτά, να ανφέρουν άυτό που αντιγράφουν ώστε να μη μιλά κανείς για κλοπή. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Mιας και ανέφερα τον Μάλερ θα σας αναφέρω την συμφωνία του Μπέριο όπου στο 3ο μέρος θα ακούσετε μέρος της 2ης συμφωνίας του Μάλερ που στην ουσία ακούγεται εντελώς διαφορετική με την λεγόμενη μουσική επικάλυψη (μουσικά φυλλώματα) του Μπέριο.
Στην ίδια συμφωνία του Μπέριο ακούγονται και μέρη από πάρα πολλούς άλλους κλασικούς συνθέτες. Είναι ένα μικρό παζλ γλωσσολογικά και μουσικά προσαρμοσμένο στα νέα μουσικά δεδομένα της μοντέρνας εποχής με μεγάλη ευρηματικότητα από τον συνθέτη σε τέτοιο βαθμό που να χάνεται η πατρότητα μέσα στο μεγαλείο της σύνθεσης και της πολυπλοκότητας.
http://www.youtube.com/watch?v=38Hk7STKLHA
Προσπαθώ να γίνω κατανοητός. Ο Μπέριο λέει από που είναι η μουσική. Κάποιοι άλλοι δεν το λένε και την παρουσιάζουν ως ολότελα δική τους. Αυτό είναι διαφορετικό. Λ.Σ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077

Ίσως καλύτερα που δε σε γνωρίζω.Γιατί αν σε γνώριζα δίχως να σε...ξέρω θα ταν το χειρότερο.
Απόντων όμως των συγκεκριμένων καλλιτεχνών,η γνώμη μας εμπεριέχει υποκειμενικότητα και άρα δε μπορεί να γίνει πάραυτα πιστευτή,εκτός κι αν τα ντοκουμέντα είναι τέτοια που να μην επιδέχονται την π α ρ α μ ι κ ρ ή αμφισβήτηση κατά τη σύγκριση...
Εφόσον δε η μουσική είναι τόσο φίνα κι εξαίσια,υπέθεσα γιά τους στίχους στα πλαίσια αναρώτησης με τον εαυτό μου και μόνο...Η υπόθεση είναι πάντα ερωτηματικού χαρακτήρα κι όχι απάντηση,εκτός κι αν σε αφορά οπότε θίγεσαι...:126:

Η μελοποίηση κορυφαίων Ελλήνων ποιητών βρίσκεται στο αποκορύφωμά της ενάμισι χρόνο μετά τη μεταπολίτευση, όταν ο Δήμος Μούτσης προς το τέλος του 1975 επιχειρεί να «ντύσει» μουσικά δέκα ποιήματα τεσσάρων σημαντικών δημιουργών...
...
Θρήνος για τον Άδωνι (Μ. Μητσιάς)
(Σίδνεϊ Κιζ -μετάφραση Γ. Σεφέρη)
(Aπό τον ιστότοπο του...Vinylmaniac)
...
Όλα τα παραπάνω, δεν έχουν σκοπό να συγκρίνουν τις δύο μελοποιήσεις της «Πρέβεζας» με πρόθεση να απορριφθεί η μία απ’ τις δύο ως η λιγότερο καλή. Αντίθετα, εξετάσαμε δύο μελοποιήσεις που η κάθε μια ξεχωριστά φωτίζει το ποίημα του Καρυωτάκη με τον προσωπικό “προβολέα” του δημιουργού της. Ο μεν Γλέζος προσεγγίζει την οργισμένη και ροκ πλευρά του ποιήματος, ο δε Μούτσης την περισσότερο επική και ειρωνική. Και οι δύο όμως, διατηρούν ατόφια την μελαγχολία του ποιητή όταν εκείνος αντικρίζει το πνιγηρό μικροαστικό τοπίο που εισχωρεί και μέσα του, για να τον οδηγήσει τελικά στην αυτοκτονία, λίγες μέρες αργότερα. Δύο από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς των συνθετών της μεταπολίτευσης, κατέθεσαν τις δικές τους μουσικές εκδοχές σε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. Σε εμάς δε μένει τίποτ’ άλλο, από το να τις (ξανα)ανακαλύψουμε.
(Από τον τόπο του αρώματος του τραγουδιού)

http://toaromatoutragoudiou.blogspot...g-post_16.html
Διαβάστε εδώ κύριε Λουκά και γράψτε μου αν συμφωνείτε γιατί στο θέμα αυτό μπήκε Η Πρέβεζα του Γλέζου κι όχι του Μούτση...καταλάβατε τώρα?
http://toaromatoutragoudiou.blogspot.com/2008/09/blog-post_16.html
Φαίδρα αυτά μας τα είπε ο Bhutia. Μάλλον από εδώ τα αντέγραψε...
Λ.Σ.
Του Μούτση κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. δεν είναι τολμηρό να πω ότι και του Γλέζου, αν και σκληρό ροκ και από τους δύο ερμηνευτές, εντούτοις υπάρχει και εκεί.
Βέβαια δεν γνωρίζουμε το πώς προέκυψαν ταυτόχρονα οι δύο μελοποιήσεις, αν κάποιος ακουσε κάτι πριν να ηχογραφηθούν και κυκλοφορήσουν οι δίσκοι. Πάντως δεν ξεχνάω τα μασημένα λόγια του Γκαιφύλια όταν του υπέβαλα την ερώτηση πριν χρόνια σε συναυλία στην αυλή του Σχολείου απέναντι από το σπίτι μου.
Πέρα από όλα αυτά, να ανφέρουν άυτό που αντιγράφουν ώστε να μη μιλά κανείς για κλοπή. Λ.Σ.
Στην προσπάθειά σου να θίξεις πάντα κάποιους,δε συγκρατείς ότι το έχουν ήδη αναφέρει,π.χ. όπως o υποφαινόμενος...Υποσυνείδητη μου φαίνεται τούτη η λειτουργία...:612:
[youtube]RJfKHWp2yLU[/youtube]
Πάμε και σε κάτι πιό διασκεδαστικό...Χαρακτηριστικά μουσικά μέτρα μέσα στο κομμάτι ΄΄Loose Wig΄΄ του Randy Weston από τον παρακάτω εικονιζόμενο δίσκο αποτελούν το couplet του προηγούμενου τραγουδιού του Φοίβου.

Η υιοθέτηση των μουσικών μέτρων και της έμπνευσης δε συμβαίνει κατ'ανάγκη ηθελημένα αλλά συμβαίνει και υποσυνείδητα...

Reaction score
59
Ναι Bhutia έχεις δίκιο δεν γίνεται ηθελημένα και συνειδητά η κλοπή αλλά τυχαία. Όλα τυχαία γίνονται!! Για κλοπή μιλάμε! Δεν το πήρες χαμπάρι!
Αχ!!! και έλεγα τί μου θυμίζει εκείνο το βαλς στην Πρέβεζα του Μούτση!!!!
Για άλλα μιλάω και για άλλα μου απαντάς. Λ.Σ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077

Πάμε μαέστρο...:126:
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Whiter_Shade_of_Pale

[reliops=Procol Harum - A whiter shade of pale 1967][youtube]PbWULu5_nXI[/youtube][/reliops]

[reliops=Bach, J.S. - "Air" Orchestral Suite NΒ° 3 in D Major_BWV 1068][youtube]NlT8yeEYbMs[/youtube][/reliops]

http://idolator.com/376057/he-nicked-it-from-bach-court-overturns-whiter-shade-of-pale-decision

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Απάντηση: Το Χαμόγελο της Τζοκόντα με το κονσέρτο σε Σι ύφεση Μείζονα του Βιβάλντι

O Sting κι αν είδε...προκοπή:135:
[reliops=Sting - Russians][youtube]4rk78eCIx4E[/youtube][/reliops]

[reliops=Prokofiev - Lieutenant KijΓ©//Romance][youtube]n1scluzlPz0[/youtube][/reliops]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077

Καλά,το Λάϊονελ Ρίτσι...Κλάφτον:134:
[reliops=Lionel Richie - Stuck on You][youtube]wSCRumqmdQg[/youtube][/reliops]

[reliops=Wyclef Jean with Eric Clapton - Wonderful Tonight][youtube]eiNpAyBuCd0[/youtube][/reliops]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077

...
Η υιοθέτηση των μουσικών μέτρων και της έμπνευσης δε συμβαίνει κατ'ανάγκη ηθελημένα αλλά συμβαίνει και υποσυνείδητα...
Ναι Bhutia έχεις δίκιο δεν γίνεται ηθελημένα και συνειδητά η κλοπή αλλά τυχαία. Όλα τυχαία γίνονται!! Για κλοπή μιλάμε! Δεν το πήρες χαμπάρι!
Αχ!!! και έλεγα τί μου θυμίζει εκείνο το βαλς στην Πρέβεζα του Μούτση!!!!
Για άλλα μιλάω και για άλλα μου απαντάς. Λ.Σ.
Είμαι πολύ χαρούμενος που συνομιλώ με τον αυτόπτη και αυτήκοο μάρτυρα της συγκεκριμένης μουσικής ΄΄κλοπής΄΄ έμπνευσης του δημιουργού.Εδώ αγνοείται ότι η έμπνευση δεν είναι χρηματοκιβώτιο ούτε θυρίδα τραπέζης ούτε καν πορτοφόλι που περιέχει συγκεκριμένα πράγματα μέσα.Μα ούτε και θεατρική έμπνευση που να περιέχει τα ίδια λόγια.
Οι νότες είναι τόσο συγγενείς στα μοτίβα που διαμορφώνουν(σαν προσομοιάζοντα σημεία στίξης),ώστε έχει καταστεί σχεδόν ακατόρθωτο να σε καταδικάσουν γιά κλοπή(βλ. Δάντης "My Number One",ακόμα κι όταν ο ίδιος ο φερόμενος ως συνθέτης τον κατήγγειλε).
Με εικασίες δε γίνονται δικάσιμοι,γι αυτό μη με παρεξηγείς που έχω την άλλη άποψη.Εφόσον είμαστε ενήλικοι,έχουμε το δικαίωμα ν'αμφισβητούμε ό,τι δεν είδαμε και δεν ακούσαμε προσωπικά και να πιστεύουμε οτιδήποτε θέλουμε-και κατά τους ροκαμπιλάδες της ηλικίας σου κοινώς ΄΄γουστάρουμε΄΄.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _________
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ./η αμφιβολία μας δαγκώνει μονάχα όταν την αφήνουμε...:612:
. . . . . . . . . . . . . . . . _,,,--~~~~~~~~--,_ . . . . ._________/
. . . . . . . . . . . . . . ,-‘ : : : :::: :::: :: : : : : :? ‘-, . . /. . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . .,-‘ :: : : :::: :::: :::: :::: : : :o : ‘-, . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . ,-‘ :: ::: :: : : :: :::: :::: :: : : : : :O ‘-, . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .,-‘ : :: :: :: :: :: : : : : : , : : :? :::: :::: ::’; . . . . . . . .
. . . . . . . . .,-‘ / / : :: :: :: :: : : :::: :::-, ;; ;; ;; ;; ;; ;; ; . . . . . . . .
. . . . . . . . /,-‘,’ :: : : : : : : : : :: :: :: : ‘-, ;; ;; ;; ;; ;; ;;| . . . . . . .
. . . . . . . /,’,-‘ :: :: :: :: :: :: :: : ::_,-~~,_’-, ;; ;; ;; ;; | . . . . . . .
. . . . . _/ :,’ :/ :: :: :: : : :: :: _,-‘/ : ,-‘;’-‘’’’’~-, ;; ;; ;;,’ . . . . . . . .
. . . ,-‘ / : : : : : : ,-‘’’ : : :,--‘’ :|| /,-‘-‘--‘’’__,’’’ ;; ;,-‘ . . . . . . . .
. . . :/,, : : : _,-‘ --,,_ : : : ||/ /,-‘-‘x### :: ;;/ . . . . . . . . . .
. . . . / /---‘’’’ : # : : : : : | | : (O##? : :/ /-‘’ . . . . . . . . . . .
. . . . /,’____ : : ‘-# : , : : : : ‘-,___,-‘,-`-,, . . . . . . . . . . .
. . . . ‘ ) : : : :’’’’--,,--,,,,,,? :: ::--,,_’’-,,’’’? :’- :’-, . . . . . . . . .
. . . . .) : : : : : : ,, : ‘’’’~~~~’ :: :: :: :’’’’’? :: ,-‘ :,/ . . . . . . . . .
. . . . .,/ /|\| | :/ / : : : : : : : ,’-, :: :: :: :: ::,--‘’ :,-‘ . . . . . . . .
. . . . .\’|\ |/ ‘/ / :: :_--,, : , | )’; :: :: :: :,-‘’ : ,-‘ : : : , . . . . . . .
. . . ./? :| | : |/ :: ::----, :/ :|/ :: :: ,-‘’ : :,-‘ : : : : : : ‘’-,,_ . . . .
. . ..| : : :/ ‘’-(, :: :: :: ‘’’’’~,,,,,’’ :: ,-‘’ : :,-‘ : : : : : : : : :,-‘’’\ . . . .
. ,-‘ : : : | : : ‘’) : : :?’’’’~-,: : ,--‘’’ : :,-‘’ : : : : : : : : : ,-‘ :?’’’’’-,_ .
./ : : : : :’-, :: | :: :: :: _,,-‘’’’? : ,--‘’ : : : : : : : : : : : / : : : : : : :’’-,
/ : : : : : -, :?’’’’’’’’’’’? : : _,,-~’’ : : : : : : : : : : : : : :| : : : : : : : : :
: : : : : : :?’’~~~~~~’’’ : : : : : : : : : : : : : : : : : : | : : : : : : : : :

[youtube]a3yNFZEf6Js[/youtube]
Στίχοι: Κώστας Καρυωτάκης
Μουσική: Δήμος Μούτσης
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Λεττονός

Γυρίζουν το κλειδί στην πόρτα, παίρνουν
τα παλιά, φυλαγμένα γράμματά τους,
διαβάζουν ήσυχα, κι έπειτα σέρνουν
για τελευταία φορά τα βήματά τους.

Ήταν η ζωή τους, λένε, τραγωδία.
Θεέ μου, το φρικτό γέλιο των ανθρώπων,
τα δάκρυα, ο ίδρως, η νοσταλγία
των ουρανών, η ερημιά των τόπων.

Στέκονται στο παράθυρο, κοιτάνε
τα δέντρα, τα παιδιά, πέρα τη φύση,
τους μαρμαράδες που σφυροκοπάνε,
τον ήλιο που για πάντα θέλει δύσει.

Όλα τελείωσαν. Το σημείωμα να το,
σύντομο, απλό, βαθύ, καθώς ταιριάζει,
αδιαφορία, συγχώρηση γεμάτο
για κείνον που θα κλαίει και θα διαβάζει.

Βλέπουν τον καθρέφτη, βλέπουν την ώρα,
ρωτούν αν είναι τρέλα τάχα ή λάθος,
«όλα τελείωσαν» ψιθυρίζουν «τώρα»,
πως θ' αναβάλουν βέβαιοι κατά βάθος...

Reaction score
38

Κύριε Λουκά τα παραπάνω που γράφεις είναι καταγγελία για ανθρώπους που δεν μπορούν να σε αντικρούσουν.
Τι προτείνω? Φτιάξτε το τραγούδι του Μούτση Πρέβεζα σε mp3 ή Youtube ανεβάστε το σε αυτό το θέμα για να το συζητήσουμε....
Με το τι σας είπαν και τι τους είπατε δεν υπάρχει νόημα ούτε σύγκριση.
Εφόσον λοιπόν έχετε τον δίσκο δώστε μας ηχητικό δείγμα παρακαλώ γιατί διαφορετικά κατηγορείτε ανθρώπους και μάλιστα επώνυμους καλλιτέχνες και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο νόμιμο είναι....καταλάβατε?

Reaction score
38

Προσπαθώ να γίνω κατανοητός. Ο Μπέριο λέει από που είναι η μουσική. Κάποιοι άλλοι δεν το λένε και την παρουσιάζουν ως ολότελα δική τους. Αυτό είναι διαφορετικό. Λ.Σ.
O Mπέριο έχει χρησιμοποιήσει αποσπάσματα από συνθέσεις πάνω από 6 κλασικών συνθετών.
Η μόνη επίσημη αναφορά γίνεται στον Μάλερ...αλλά η πατρότητα αυτής της σύνθεσης γενικότερα που πρωτοτυπεί ως προς την δομή της ανήκει μόνο στο Μπέριο.

Reaction score
38

Η υιοθέτηση των μουσικών μέτρων και της έμπνευσης δε συμβαίνει κατ' ανάγκη ηθελημένα αλλά συμβαίνει και υποσυνείδητα...
Σε αυτό συμφωνώ 100/100. Κάποτε είχα γράψει μια μουσική σύνθεση πριν πάρα πολλά χρόνια και μόλις την έπαιξα στο πιάνο κάτι δεν μου πήγαινε καλά.
Δυστυχώς γρήγορα κατάλαβα πως είχα γράψει μια παραλλαγή σε κομμάτι του Χατζιδάκι κατά τύχη από το χαμόγελο της Τζοκόντα γιατί τότε άκουγα τον δίσκο συχνά και χωρίς να το καταλάβω νόμιζα ότι είχα...έμπνευση:108:
Αυτό το λάθος από τότε δεν επαναλήφθηκε και οι νότες υπάρχουν ακόμα σε παλιές παρτιτούρες κάπου στα συρτάρια μου...

Reaction score
59
Δυστυχώς εγώ ανφέρομαι σε πορτοκάλια και εσείς μού απαντάτε για λεμόνια.
Οι δικές σας απόψεις [οι κατεστημένες!!!;;;] δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ενώ οι διαφορετικές χρήζουν απόδειξης. Δεν το κατάλαβα αυτό.
Δεν ασχολούμε με το σπορ του γιου τιουμπ, ουτε με ενδιαφέρει ούτε χρόνο για χάσιμο έχω. Ευτυχως βεβαια που διαβάζουν και άλλοι εκτός ορισμένων.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση διότι δεν υπάρχει διάθεση για επικοδομητικό διάλογο και επωφελές συμπέρασμα.
Ξέρω τί κάνει νιου-νιάου και δεν μου χρειάζεται κανένας για να μου το πει. Έλεος!!!!!
Ό,τι είχα να πώ το είπα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν με ενδιαφέρει παραπέρα. Έχω σοβαρότερη δουλιά να κάνω.
Συγνωμη που τάραξα τα νερά σας.
Απολαύστε τη στασιμότητα, κρατείστε τα είδωλα ψηλά μην τυχόν και πέσουν.
Δεν μίλησα για μελωδίες που αθώα μπορεί να μοιάζουν. Μα δεν καταλαβαίνετε για τί σας μιλάω;;;; Αν είναι δυνατόν! Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε μαζί μου, αλλά επιτέλους να μπορούμε να κάνουμε ένα διάλογο βρε παιδιά!!
Φαίδρα φοβερό το προσωπικό σου παράδειγμα, ΑΛΛΑ τί σχέση έχει με αυτό που εγώ λέω;Λ.Σ.

Reaction score
38

Οι δικές σας απόψεις [οι κατεστημένες!!!;;;] δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ενώ οι διαφορετικές χρήζουν απόδειξης. Δεν το κατάλαβα αυτό.
Δεν ασχολούμε με το σπορ του γιου τιουμπ, ουτε με ενδιαφέρει ούτε χρόνο για χάσιμο έχω. Ευτυχως βεβαια που διαβάζουν και άλλοι εκτός ορισμένων.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση διότι δεν υπάρχει διάθεση για επικοδομητικό διάλογο και επωφελές συμπέρασμα.
Ξέρω τί κάνει νιου-νιάου και δεν μου χρειάζεται κανένας για να μου το πει. Έλεος!!!!!
Ό,τι είχα να πώ το είπα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν με ενδιαφέρει παραπέρα. Έχω σοβαρότερη δουλιά να κάνω.
Δεν μίλησα για μελωδίες που αθώα μπορεί να μοιάζουν. Μα δεν καταλαβαίνετε για τί σας μιλάω;;;; Αν είναι δυνατόν! Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε μαζί μου, αλλά επιτέλους να μπορούμε να κάνουμε ένα διάλογο βρε παιδιά!!
Φαίδρα φοβερό το προσωπικό σου παράδειγμα, ΑΛΛΑ τί σχέση έχει με αυτό που εγώ λέω;Λ.Σ.
Τι παραπάνω να σας γράψω κύριε Λουκά για να καταλάβετε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος για την δικιά σας διαπίστωση χωρίς τουλάχιστον να μπορούν και οι επισκέπτες που μας διαβάζουν και δεν έχουν ακούσει το συγκεκριμένο τραγούδι να το ακούσουν και να βγάλουν και εκείνοι τα συμπεράσματά τους?
Για ποια είδωλα λεμόνια και πορτοκάλια μιλάτε τώρα?
Ο Bhutia έβαλε το τραγούδι Πρέβεζα του Γλέζου κι εσείς λέτε πως η Πρέβεζα του Μούτση ως προς την μελωδία του είναι κλεμμένο...Βέβαια στην αρχή είπατε πως και οι δύο έχουν κλέψει....αλλά μετά το γυρίσατε μονο στο Μούτση....είμαστε σοβαροί τώρα?
Ποιος λέει άλλα για άλλα?
Βάλτε το τραγούδι του Μούτση και ξαναμιλάμε για να δούμε από που σας προκύπτει το συμπέρασμα περί κλοπής...τόσο δύσκολο είναι πια?
Αναφέρθηκε πολύ πιο πριν από που έχει επηρεαστεί ο Μούτσης μην τα ξαναλέμε....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077

Καλά Χριστούγεννα. :114::114:...
Ελπίζω...:142:
[youtube]O3rmNd_W-nQ[/youtube]

Αγαπητέ Λουκά,πόσο χαρήκαμε να ξερες που επιτέλους θα κάνεις ό,τι τόσο καιρό κάναμε εμείς!Μόλις ολοκληρώνουμε τις σοβαρές δουλειές μας...σου απαντάμε!
Μόνο που εμείς διαφέρουμε σ'ένα...Δεν έχουμε κοινές εμμονές κατά του Δήμου Μούτση.
Η παρακολούθηση των θεμάτων από τους αγνώστους φίλους είναι η υπογραφή της επιτυχίας μας,γιατί εκεί θα βρεις τους λιγότερους φαν σου.
Έλεος,ναι Χριστουγεννιάτικα στη φάτνη των αλόγων,δ ε ν είσαι ο Βασιλεύς των Ουρανών και Ποιητής των Όλων.
Αχ βρε Λουκά,ρίξε μιά ματιά και στο κατά...Ματθαίον Ευαγγέλιο...Oι γνώσεις αποκτήθηκαν πριν από την έλευση του Youtube:126:
[youtube]MPV4vSA65YM[/youtube][youtube]1HuZxyuNmOk[/youtube]
[youtube]5bvle-girlI[/youtube][youtube]OdlsGpXyHNk[/youtube]
[youtube]8-21q5AAOa0[/youtube][youtube]HnKBvZInMAM[/youtube]
[youtube]IQ3QnB41k_I[/youtube][youtube]Tt0u05Sixtg[/youtube]
[youtube]5Faprjj8EtM[/youtube][youtube]64LLOns8AJQ[/youtube]
[youtube]xrvB5kezRZQ[/youtube][youtube]HD1EvoBKdQo[/youtube]

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members