Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Reaction score
59
Φαίδρα είναι πολύ απλό μιας και κατέχεις μαζί με τον Μπούτια το σπορ του γιου τιουμπ πολύ καλά, δεν έχεις παρά, για να βγεις από την απορία και όποιος άλλος θέλει, να κατεβάσεις την Πρέβεζα μελοποιημένη από τον Μούτση και το Donauwellen του συνθέτη Ivanovici. Το μόνο που έχω είναι οι δύο δίσκοι βινυλίου. Βέβαια από αυτά που έχετε αναφέρει το Βαλς, όπως λέει ο τυφλοσούρτης που ποστάρατε ανήκει στον Σοστακόβιτς. Αυτό έτσι κι' αλλιώς από μόνο του καταδεικνύει την κλοπή ή τον δανεισμό αν θέλετε μιας και στο δίσκο Τετραλογία δεν αναφέρεται πουθενά το "δάνειο" ότι προέρχεται από τον Ivanovici αλλά ούτε και από τον Σοστακόβιτς.
Η παραδοχή από εσάς ότι το βαλς τέλος πάντων ανήκει στον Σοστακόβιτς αυτοαναιρεί και ακυρώνει την διαφωνία σας με εμένα. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε π.χ από που προήλθε το "δάνειο". Εγώ πιστεύω από τον Ivanovici γιατί έχω τον δίσκο και έτσι το ξέρω και επιπλέον δέχομαι ότι το ίδιο βαλς ανήκει και στον Σοστακόβιτς. Αν και δεν έχω τον δίσκο του Σοστακόβιτς παρά ταύτα σας πιστεύω και δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σας.
Γιατί δεν κάνετε και εσείς το ίδιο; Έχουμε τίποτε να μοιράσουμε ή μήπως έχουμε να ενώσουμε με την ανταλλαγή γνώσεων;;;;
Έσύ Μπούτια την μια συμπέρανες αυθαίρετα ότι με ενοχλούν οι στίχοι της Πρέβεζας γιαυτό μίλησα για την "δανειοκλοπή" και τώρα ότι έχω εμμονεί κατά του Μούτση. Δυστυχώς δεν γνωρίζεις το τί σημαίνουν για μένα αυτοί οι δυο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου το αποδείξω [και λυπάμαι γιαυτό] γιατί δεν το έχει ο τυφλοσούρτης του γιου τιουμπ που τόσο επιδέξια χρησιμοποιείς ώστε να το διαβάσεις και να το ποστάρεις εδώ και να το διαβάσουν κι' αλλοι και έτσι πιθανόν να το πιστέψεις. Λ.Σ.

Reaction score
3
Ας ακούσουμε και την "πέτρα του σκανδάλου".:107:

Η Πρέβεζα - Δήμος Μούτσης-Χρήστος Λεττονός
[YOUTUBE]4f94E_rFxug[/YOUTUBE]

Reaction score
6
Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως είναι μια κλασική περίπτωση χρησιμοποίησης μιας πολύ γνωστής μελωδίας που δένει με τους στίχους "...την Κυριακή που θα ακούσουμε την μπάντα."

Είναι ακριβώς αυτό που έλεγα με την οβερτούρα του 1812 και τη Μασσαλιώτιδα.

Ακόμα και ένα παιδάκι μπορεί να καταλάβει πως δεν πρόκειται για κλοπή. :144:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Kύριε Λουκά ναι υπάρχει πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει κάποια μέτρα και από την μελωδία της σύνθεσης ''τα κύματα του Δούναβη''...δεν αποκλείεται.... όμως σε καμιά περίπτωση η Πρέβεζα σε μουσική του Γλέζου να μοιάζει με την σύνθεση τα κύματα του Δούναβη...σωστά?
Του Μούτση μπορεί και δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος....
Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως είναι μια κλασική περίπτωση χρησιμοποίησης μιας πολύ γνωστής μελωδίας που δένει με τους στίχους "...την Κυριακή που θα ακούσουμε την μπάντα."

Είναι ακριβώς αυτό που έλεγα με την οβερτούρα του 1812 και τη Μασσαλιώτιδα.
Ακόμα και ένα παιδάκι μπορεί να καταλάβει πως δεν πρόκειται για κλοπή. :144:
Αφού ευχαριστήσω τη Myrtw για την εύρεση του ηχητικού ντοκουμέντου , αφού αναγκάζομαι να κάνω quote στον εαυτό μου και επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους η περίπτωση του κομματιού αυτού με βρίσκει σύμφωνη με τα λεγόμενα του Pleo.

Aβάντι Μαέστρο όλα τα....δείγματα μιας και ''είμεθα'' σπορτίφ....:142:

Shostakovich - Jazz Suite No. 2: VI. Waltz 2 - Part 6/8
[YOUTUBE]ZYhZVqODYsI&feature=related[/YOUTUBE]

Danube Waves(Donau Wellen) - Ian Ivanovici
[YOUTUBE]KeCKdyJfSWI&feature=related[/YOUTUBE]

Κάποιες ομοιότητες στις 2 παραπάνω συνθέσεις????? ΠΟΛΛΕΣ (Ακούστε τα και τα δύο πολύυυυ προσεκτικά παρακαλώ...μέχρι τέλος)

Οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες κλέβουν ο ένας τον άλλον?:142:
Τι να πούμε για τον Μπέριο στη συμφωνία του??

Κακώς που δεν είχατε ακούσει μαζί και τις δύο παραπάνω συνθέσεις κύριε Λουκά αλλά με ελαφρά την καρδία μας ''κατηγορήσατε'' για γιουτουμπίστες αθληταράδεςςςς ....θα σας είχαν λυθεί κάποιες απορίες.

Τώρα νομίζω έχετε την σωστή απάντηση.......Καλά Χριστούγεννα και μην αφορίζετε τόσο εύκολα το γιουτούμπι γιατί μπορεί να το χρειαστείτε για το……. βιβλίο σας..............

ΥΓ. Μικροί και μεγάλοι συνθέτες , παλαιοί και νεότεροι έχουν στη μουσική τους περάσματα από μελωδίες κλασικών συνθετών που τους επηρέασαν. Αυτό το έχουμε δει κατ' επανάληψη στη ροκ μουσική και όχι μόνο και αυτό προσπαθούσαμε εγώ κι ο Bhutia να σας δώσουμε να καταλάβετε……..Η λέξη κλοπή είναι πολύ τραβηγμένη δε νομίζετε? Πάντως το τραγούδι Πρέβεζα σε μουσική του Γλέζου δεν έχει καμιά ηχητική ομοιότητα ή μελωδικό πέρασμα από τις παραπάνω συνθέσεις σε αντίθεση με τους αρχικούς ισχυρισμούς σας.

Πρέβεζα - Θανάσης Γκαϊφύλλιας.
http://www.youtube.com/watch?v=PZLJhoAv1GI

Ενώ στην παρακάτω σύνθεση από το ost Old boy γίνεται πανδαιμόνιο από μουσικά περάσματα των δύο κλασικών συνθετών.
Αφιερωμένο λοιπόν...
Oldboy OST Cries and Whispers
http://www.youtube.com/watch?v=2rlNp8ZDVlU

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.356
Απάντηση: Re: Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Φαίδρα είναι πολύ απλό μιας και κατέχεις μαζί με τον Μπούτια το σπορ του γιου τιουμπ πολύ καλά, δεν έχεις παρά, για να βγεις από την απορία και όποιος άλλος θέλει, να κατεβάσεις την Πρέβεζα μελοποιημένη από τον Μούτση και το Donauwellen του συνθέτη Ivanovici. Το μόνο που έχω είναι οι δύο δίσκοι βινυλίου. Βέβαια από αυτά που έχετε αναφέρει το Βαλς, όπως λέει ο τυφλοσούρτης που ποστάρατε ανήκει στον Σοστακόβιτς. Αυτό έτσι κι' αλλιώς από μόνο του καταδεικνύει την κλοπή ή τον δανεισμό αν θέλετε μιας και στο δίσκο Τετραλογία δεν αναφέρεται πουθενά το "δάνειο" ότι προέρχεται από τον Ivanovici αλλά ούτε και από τον Σοστακόβιτς.
Η παραδοχή από εσάς ότι το βαλς τέλος πάντων ανήκει στον Σοστακόβιτς αυτοαναιρεί και ακυρώνει την διαφωνία σας με εμένα. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε π.χ από που προήλθε το "δάνειο". Εγώ πιστεύω από τον Ivanovici γιατί έχω τον δίσκο και έτσι το ξέρω και επιπλέον δέχομαι ότι το ίδιο βαλς ανήκει και στον Σοστακόβιτς. Αν και δεν έχω τον δίσκο του Σοστακόβιτς παρά ταύτα σας πιστεύω και δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σας.
Γιατί δεν κάνετε και εσείς το ίδιο; Έχουμε τίποτε να μοιράσουμε ή μήπως έχουμε να ενώσουμε με την ανταλλαγή γνώσεων;;;;
Έσύ Μπούτια την μια συμπέρανες αυθαίρετα ότι με ενοχλούν οι στίχοι της Πρέβεζας γιαυτό μίλησα για την "δανειοκλοπή" και τώρα ότι έχω εμμονεί κατά του Μούτση. Δυστυχώς δεν γνωρίζεις το τί σημαίνουν για μένα αυτοί οι δυο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου το αποδείξω [και λυπάμαι γιαυτό] γιατί δεν το έχει ο τυφλοσούρτης του γιου τιουμπ που τόσο επιδέξια χρησιμοποιείς ώστε να το διαβάσεις και να το ποστάρεις εδώ και να το διαβάσουν κι' αλλοι και έτσι πιθανόν να το πιστέψεις. Λ.Σ.
Λόγια,λόγια,λόγια και η ταμπακέρα απούσα...Η ΄΄εμμονή κατά Μούτση΄΄ γράφτηκε σα συνέχεια με τους ΄΄στίχους΄΄...Απορώ που δεν το κατάλαβες.Ξέρεις,αυτές οι κατεργάρες(οι εμμονές) μας μπαίνουν ξαφνικά γιά διαφορετικούς λόγους.Κάνουν όμως απλά την παρουσία τους και μας βασανίζουν.
Εντάξει,είπαμε Χριστούγεννα,να πάρουμε άδεια.Δ ε δίνουμε άδεια πρώτα στο χιούμορ και μ ε τ ά στον εαυτό μας αγαπητέ Λουκά.Κ λ ο π ή είναι έγκλημα(ακόμα και η μουσική).Μη μας κάνεις συνεργούς τέτοιες μέρες σε απλές...ομοιότητες!
Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε;Πιστεύεις πως είσαι ο από μηχανής Θεός που έλυσε τούτο το θέμα;Βρε,βρε,βρε,μήπως είσαι επηρεασμένος από κάτι;

http://el.wikipedia.org/wiki/Ο_Έμπορος_της_Βενετίας

[reliops=Watch The Merchant of Venice Full Movie Part 1][youtube]4mjafa_hWzc[/youtube][/reliops]

Kαιρός είναι εάν είσαι ήδη κρυφός Γιουτιουμπόφιλος,να γίνεις...φανερός:"...Ο ΛΣ βλέπει Youtube και είναι καλά..."

Η ΄΄αηδία΄΄ πάντως είναι μιά κατάσταση του νου από την οποία-ευτυχώς- δ ε ν κινδυνεύουμε όλοι...:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.928
Απάντηση: Απόψεις για το τραγούδι ''Πρέβεζα'' σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη

Συγγνώμη αν χαλάω την κουβέντα σας, αλλά αν η "Πρέβεζα" έχει ως σύνθεση έστω και την παραμικρή σχέση με τα "Donauwellen", τότε τί να πω, εγώ είμαι εγγονός του στρατηγού Κάστερ.

[YOUTUBE]PZLJhoAv1GI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]KeCKdyJfSWI[/YOUTUBE]

Τα Donauwellen δεν είναι κανένα άγνωστο κομμάτι, είναι πασίγνωστο, και προσφιλές παντού, από τα καλλιτεχνικά gala μέχρι τους βιολιστές του δρόμου και τα λαϊκά πανηγύρια, καθ' όσον εύληπτο ως μελωδία και γεννά άκρως χορευτική διάθεση. Και o Ivanovici δεν ήταν βιεννέζος. Ρουμάνος ήταν ο άνθρωπος, γεννημένος στην Τιμισοάρα. Έλεος πια...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.928

Ξεπατίκωμα -κυριολεκτικά- είναι αυτό εδώ. Απορώ πώς τη γλίτωσαν τότε οι Olympians...

[YOUTUBE]LwS7HWZYEYU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]hrDo_N9F1h8[/YOUTUBE]

Reaction score
38

Κώστα Κόγια συμφωνώ με όσα γράφεις για το τραγούδι Πρέβεζα.
Τώρα όσο για τους Olympians έχω την εντύπωση ότι έγραψαν ελληνικό στίχο για το τραγούδι Don't Let The Sun Catch You Crying και δεν το έκλεψαν.
Την εποχή του 60' πολλά ξένα τραγούδια επιτυχίες τραγουδήθηκαν με ελληνικό στίχο τρανό παράδειγμα η Νανά Μούσχουρη και η Βίκυ Λέανδρος που τραγούδησαν κάποια τραγούδια στα γαλλικά αγγλικά και γερμανικά. Όπως επίσης και το Άγάπα Με-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ = brazame-JULIO IGLESIAS (1976)

Δες λίγο αυτό το link
http://portal.activeradio.gr/forum/index.php?action=printpage;topic=413.0

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.356

Συγγνώμη αν χαλάω την κουβέντα σας, αλλά αν η "Πρέβεζα" έχει ως σύνθεση έστω και την παραμικρή σχέση με τα "Donauwellen", τότε τί να πω, εγώ είμαι εγγονός του στρατηγού Κάστερ.
Εγγονός του στρατηγού Κάστερ,Ενωμοτάρχης...:612:
[youtube]_7pWXU43UoQ[/youtube][youtube]lh-3ZHYtm38[/youtube]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.928

Κώστα Κόγια συμφωνώ με όσα γράφεις για το τραγούδι Πρέβεζα.
Τώρα όσο για τους Olympians έχω την εντύπωση ότι έγραψαν ελληνικό στίχο για το τραγούδι Don't Let The Sun Catch You Crying και δεν το έκλεψαν.
Την εποχή του 60' πολλά ξένα τραγούδια επιτυχίες τραγουδήθηκαν με ελληνικό στίχο τρανό παράδειγμα η Νανά Μούσχουρη και η Βίκυ Λέανδρος που τραγούδησαν κάποια τραγούδια στα γαλλικά αγγλικά και γερμανικά. Όπως επίσης και το Άγάπα Με-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ = brazame-JULIO IGLESIAS (1976)

Δες λίγο αυτό το link
http://portal.activeradio.gr/forum/index.php?action=printpage;topic=413.0
Αχχχ, αθώο μου κορίτσι... Να σε πω! Μη με βάλεις τώρα να σκανάρω και το βινύλιο! Έτσι και πάρουν μυρωδιά ότι έχω και βινύλια, δε με σώζει τίποτα, θα με περάσουν γενεές δεκατέσσερις :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan