Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
15.469
- oldy για να τυλίγαμε aritherm εναλλάξ με φέτες πετροβάμβακα μέσα σε φύλλο...κρούστας από πάπλωμα.
(΄΄το τυλίιιγει το aritherm΄΄ όπως θα λεγαν)
Με αναγκαζεις χωσμενε δασκαλε να σπασω τον ορκο της σιωπης που πηρα, απο την μια για να εκφρασω την δυσαρεσκεια μου που σε προηγουμενο ποστ δεν ετοποθετησες την Συστηματαρα μου στην ιδια προταση με τα συστηματακια των παιδιων και απο την αλλη για να δηλωσω πως η Συστηματαρα μου φτιαχτηκε ουχι δια την διπλωση 'η αναδιπλωση της προικας μου , αλλα για να βρισκουμε ευκαιρια να κανουμε παρεα - να πινουμε μπυρες (ποτηρια χωρις χερουλι) και να τρωμε. Και πραγματικα, την ωρα που αναλωνοσασταν στο σιδερωμα τσι καμπυλης εγω εχωσα αυτο στον φουρνο
IMG_20191025_102639.jpg

(ποιος το 'χει τωρα πιο μεγαλο ιαρ ?)

Ολοκληρωνοντας και βλεποντας οτι δεν υπαρχει σωτηρια, θα αρχισω ταπεινα την παρουσιαση τσι Συστηματαρας προσδοκωντας στα επικοδομητικα σας (θετικα) σχολια...
Ευχαριστω και συγνωμη δια το μακροσκελες του ποστ.

εχουμε βαλει πλανο για τσι 200 σελιδες στο "αρωμα" ?

επισης θα ηθελα να συμπληρωσω οτι εσχατως κανω πολυ σεχ και αποσυντονιζομαι οντιοφιλικως ...

Reaction score
23.870
Βαριά ονόματα...
Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Μανώλη (και τον συνεργάτη του, ιδίως τον συνεργάτη του δηλαδή τον είχα από πολύ παλιά σε τρελή εκτίμηση, αλήθεια..), και για τον Νίκο.
Ρισπεκτ. :hi:

Προσωπικά, σε χώρο απόλυτης συμμετρίας, με απόλυτα συμμετρικά τοποθετημένα τα μαγκνεπαν, με ειδικά υλικά τοιχοποιίας και δαπέδου, άκουσα τα κάλλη της στερεοφωνιας μόνο με τη βοήθεια ισοστάθμισης του μπέριγκερ.
Ίσως να είναι 15 χρόνια; Κάπου κει.
Μέχρι τότε, "νόμιζα" ότι άκουγα σωστά .. :tongue:
ο Βαλακας , θεος, με διδακτορικα και δημοσιευσεις στην AES (ασχετος δηλαδη ενα πραμμα) που ειχε φτιαξει λογισμικο υπολογισμου καμπινας με παραμετρο τη σχετικη θεση της οπης (οχι απλα μηκος/ογκος/διαμετρος) με υπολογισιμη την αποκριση της ως προς τα παραπροιοντα της καμπινας (αν περναει μεσαιο πχ η οχι) καθως και τα στασιμα ωστε να τοποθετησεις την τρυπα στο σημειο που εχει ελαχιστα παραπροιοντα (κατι που δουλευε στην πραξη)

και μπασο μαναμ, μπασο με το κιλο , ογκωδες σφυργιλο να θες να το θωπευεις με τα δυο σου χερια , να παρεις και για το σπιτι , απο 4 γαμω οκταρια σε χωρο 3χ5.5χ3.1 το οποια επαιζαν και μεσαιο μεχρι 2.2Khz υπερανω κριτικης.
staging επικων διαστασεων με ορια εκτος του χωρου του δωματιου. οποιος καθοταν στην πολυθρονα την ακουγε στερεοφωνικα , παθαινε μνοπλακα, κοκομπλοκο , ξεχναγε το ονομα του κλ γραφικα.

ευτυχως που τα προλαβα αυτα και σε ηλικια που δεν ειχα ακομη λεφτα για πεταμα και δεν προλαβα να πεταξω λεφτα σε φιδολαδα.

Σ.Σ :
α) ο χωρος ηταν μετρημενος (αντε) και ειχε σημεια διαχυσης και απορροφησης οπου χρειαζοταν
β) οι αποστασεις ηταν επιλεγμενες σοφα , τριγωνακι με πλευρα 1.8μ αν θυμαμαι καλα.
γ) οι σχεδιασεις στα παθητικα κρος παρουσιαζαν σταθερη εμπεδηση απο 300hz και πανω και κατι αλλα καβατζιλικα που δεν μπορω να εξηγησω, το αποτελεσμα ηταν το ηχειο να οδηγειται με τα απαντα, αλλαζε μονο η σταθμη και οτι προσθετε ο ενισχυτης σαν εξτραδακι - η οδηγηση ομως ηταν εφικτη
δ) ο εξοπλισμος ολος ηταν αστειου κοστους σε σχεση με διαφορα που βλεπουμε κατα καιρους, sony 50es , opa627 pre (με δικης του σχεδιασης τροφοδοσια και πλακετες) , usher r1.5 , με ψεμματα δηλαδη σε ορους χαλιεντ 7-8 χιλιαρικα και τελος κοσμου (για μια θεση ακροασης απο 20hz και απανω μεχρι 117db κορυφες)

ειναι κριμα που αυτο το καθιστικο δεν υπαρχει πλεον

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
Βασανίζει - άθελά του εννοείται - μέχρι κι έτερα...πρωτεύοντα θηλαστικά ο DF...
Ο @Dimifoot put DSP in my dreams . 8-)
Πραγματι, φλερταρω με την ιδεα του SHD καποια στιγμη .. αλλα κανενα καλο δεν ερχεται μονο του.. θελει και συνοδεια υποβαθυφωνου υποβαθυφωνων..
..αλλα για την ωρα στο προσκηνιο ειναι η αναβαθμιση σε υπερδιπλασια βατ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
ο Βαλακας , θεος, με διδακτορικα και δημοσιευσεις στην AES (ασχετος δηλαδη ενα πραμμα) που ειχε φτιαξει λογισμικο υπολογισμου καμπινας με παραμετρο τη σχετικη θεση της οπης (οχι απλα μηκος/ογκος/διαμετρος) με υπολογισιμη την αποκριση της ως προς τα παραπροιοντα της καμπινας (αν περναει μεσαιο πχ η οχι) καθως και τα στασιμα ωστε να τοποθετησεις την τρυπα στο σημειο που εχει ελαχιστα παραπροιοντα (κατι που δουλευε στην πραξη)
Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ.

Άλλωστε, ο ίδιος ήταν που έκατσε με τις σμαλ θιλ παραμέτρους του jbl μου, να μου φτιάξει σχέδια καμπίνας με αυτό το δικό του σοφτγουερ, και έτσι έχω ακόμα το σαμπ μου, το JBL όπως φτιάχτηκε εξ'αρχής, πιθανώς το σωτήριον έτος 2006 αν δε κάνω λάθος, ή λίγα χρόνια πιο πριν... Νομίζω είναι πάνω από 15 χρόνια η ιστορία αυτή, πω ρε συ, πως περνάν τα άτιμα..

Τεράστια και η συμβολή του Μανώλη στην κατασκευή της καμπίνας.

Ρισπεκτ...

Αυτή νομίζω είναι η διατριβή του.

Reaction score
23.870
εποχες avforum...
το εχω ακομη καπου το λογισμικο αλλα πρεπει να βρω υπολογιστη του τοτε να τρεξει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Ο @Dimifoot put DSP in my dreams . 8-)
Πραγματι, φλερταρω με την ιδεα του SHD καποια στιγμη .. αλλα κανενα καλο δεν ερχεται μονο του.. θελει και συνοδεια υποβαθυφωνου υποβαθυφωνων..
..αλλα για την ωρα στο προσκηνιο ειναι η αναβαθμιση σε υπερδιπλασια βατ.
1571994697481.png

Το δικό μου ΄΄δράμα΄΄ με το SHD έγκειται στο ότι η φθηνότερη έκδοση Studio εξάγει ψηφιακό σήμα από AES/EBU για τα κύρια ηχεία.

Η ακριβότερη όμως που δεν κάνει κάτι τέτοιο διακρίνεται από ανώτερη ευελιξία κατά τη διαχείριση σήματος τόσο ως προς τα sub,όσο και ως προς τη σύνδεση αναλογικών πηγών.

Ο ΄΄μαύρος δράκος΄΄ μου ψιθυρίζει γαργαλιστικά να προμηθευόμουν και τα δύο για διαφορετικά setup,ο δε λευκός να διαλέξω ένα μονάχα αφήνοντας περιθώριο στην αλόγιστη ΄΄σπατάλη΄΄ προς μελλοντική προμήθεια πολυκαναλικού επεξεργαστή.

Καθένας με τα...διλήμματά του...Με τις γνωστές...΄΄δυνάμεις καταστολής΄΄ του forum να χασκογελάνε - όπως τους φαντάζομαι - στην ανάγνωση αυτών των σειρών.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.398
Τί έπαθες εσύ;
Έβαλα Roon και έχω πάθει πλάκα.
Όλοι μου λέγανε βαλε Roon. Ενας ξάδερφος που το εχει χρόνια, ο Εαρ, ο Rubinson και όλοι απο τα κεντρικά της Trinnov.
Το κακό είναι πως το λέγανε ευγενικά, δεν βαρούσαν σφαλιάρες. Και εξαιτίας αυτού δεν έβαζα τόσο καιρό. Εξαιτίας τους.
Post automatically merged:

Ο ΄΄μαύρος δράκος΄΄ μου ψιθυρίζει γαργαλιστικά να προμηθευόμουν και τα δύο για διαφορετικά setup,ο δε λευκός να διαλέξω ένα μονάχα αφήνοντας περιθώριο στην αλόγιστη ΄΄σπατάλη΄΄ προς μελλοντική προμήθεια πολυκαναλικού επεξεργαστή.
Ο δικός μου λέει ST2

Post automatically merged:

Δεν μου αρέσει κύριος μεγαλύτερη κλίση. Ωωωωωωωωωχ επιτέλους :tongue:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.946
Σε συνέχεια των

Εδώ βλέπουμε το frequency response ενός high end "approved" ηχείου.
Screenshot_20191025_120415.jpg

Και πιο κάτω αυτό που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ σε κανένα test ή spec sheet, ενα ανηχοϊκό σπινόραμα ανά 30°. Στις 30° το πράσινο, 60° το κόκκινο και 90° το μπλε. Στον ίδιο καναπέ κανένας δεν ακούει τον ίδιο ήχο με το διπλανό του, αυτό λέει το διάγραμμα. Φαντάσου τώρα τη επιστρέφει από τους τοίχους. Αυτό μεταφράζεται στο χαϊεντόκοσμο ως χαρακτήρας ηχείου και δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακός σχεδιασμός λέει ο Τοοle.
Screenshot_20191025_120359.jpg

Screenshot_20191025_120340.jpg

Ένα σπινόραμα ενός ηχείου $1800
Screenshot_20191025_120428.jpg

Και του JBL M2 Active
Screenshot_20191025_120146.jpg

Όπως λέει ο ίδιος "υπάρχουν περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου παρά στα specs και στα reviews ενός ηχείου.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Σε συνέχεια των

View attachment 141367

Και πιο κάτω αυτό που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ σε κανένα test ή spec sheet, ενα ανηχοϊκό σπινόραμα ανά 30°. Στις 30° το πράσινο, 60° το κόκκινο και 90° το μπλε. Στον ίδιο καναπέ κανένας δεν ακούει τον ίδιο ήχο με το διπλανό του, αυτό λέει το διάγραμμα. Αυτό μεταφράζεται στο χαϊεντόκοσμο ως χαρακτήρας ηχείου και δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακός σχεδιασμός λέει ο Τοοle.
View attachment 141368

View attachment 141369

View attachment 141373

Και του JBL M2 Active
View attachment 141374
Βρε Αλέξις ΄΄άπονε΄΄,καταλαβαίνεις τι διέπραξες βγάζοντας όλ'αυτά φόρα παρτίδα...

Μόλις έδωσες σε κάθε ΄΄πονεμένο΄΄ οικοδεσπότη την ιδανική δικαιολόγηση έναντι όσων καλεσμένων πιθανώς να του είχαν ΄΄θάψει΄΄ πισώπλατα το setup...Απλώς δηλαδή δεν βρίσκονταν στο ενδεδειγμένο sweet spot ή...κουνούσαν υπερβολικά την κεφαλή τους είτε αφηρημένοι είτε απορροφημένοι σε άλλα ερεθίσματα οι ΄΄άσχετοι΄΄ - και...κακεντρεχείς βεβαίως βεβαίως. ;)
Τι ακριβως σκέφτεσαι ?
Σίγουρα όχι τον δικό σου (Trinnov Altitude) αλλά για...δικούς μου λόγους που είναι ανεξάρτητοι της υψηλής ποιότητός του.

Τα δε νήματα με πολυκαναλικά setup τα προσέχω έστω και χωρίς να...μετέχω.Μαθαίνω...ο ίδιος καλύτερα έτσι.;)

Reaction score
706
Ρε παιδιά, μιας που το αναφέρατε ο Τζωρτζάκης δραστηριοποιείται ακόμα?
Θυμάμαι ακόμα σα τώρα που στη δευτέρα γυμνασίου, με ένα Βρετανικό Audio review στο χέρι (που είχα ταξιδέψει μέχρι τη Γλυφάδα και κατέθεσα χαρτζιλίκι εβδομάδας για να το πάρω λολ), να ζητάω ανταλλακτικά για λυχνιακό phono stage :lol: :lol: :lol: :lol:
Ακόμα τον θυμάμαι πίσω από το πάγκο να με κοιτάει με ένα βλέμμα "Πάει καλά τούτο δω?" και να μου λέει αγόρι μου έχεις ξαναφτιάξει κάτι γενικώς σχετικό με τα ηλεκτρονικά? :lol::lol:
Και φυσικά εμπειρία και το SS σύστημά του ακούσαμε μετά από κάποια χρόνια.

Reaction score
11.248
Θέλεις να πεις οτι με το αυτί κατάλαβες πού παίζει λάθος ο χώρος σου (και το σύστημα λίγο) κι έκανες τις κατάλληλες επεμβάσεις στο χώρο ώστε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα; Με το αυτί; Και χωρίς μέτρηση ώστε να δεις τί έκανες με τις κουβέρτες και τα άλλα;
Δεν έκανε με το αυτί, δεν υπάρχεουν αυτά τα πράγματα. Ο ίδιος είπε ότι έβαλε τόνους να παίζουν και είδε σε ντεσιμπελόμετρο τα λάθη και τα διόρθωσε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Το χιούμορ του Γιάνννη ανταγωνίζεται επάξια εκείνο του ...haris.
Δεν έκανε με το αυτί, δεν υπάρχεουν αυτά τα πράγματα. Ο ίδιος είπε ότι έβαλε τόνους να παίζουν και είδε σε ντεσιμπελόμετρο τα λάθη και τα διόρθωσε.
Κάτι τέτοιο θα είχε κάποιο νόημα άμα γινόταν όχι μόνο με ενδεικτικούς τόνους ως κεντρικές συχνότητες ανά 1/3 οκτάβας,αλλά σε βήματα του...1 Hz.
Καθότι οι μεταπτώσεις απόκρισης μπορεί να έχουν ποικιλία Q,δηλαδή πολύ στενό εύρος που να διαφεύγει από το ΄΄κόσκινο΄΄ των δειγματοληφθέντων τόνων.

Reaction score
3.628
Σε συνέχεια των

View attachment 141367

Και πιο κάτω αυτό που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ σε κανένα test ή spec sheet, ενα ανηχοϊκό σπινόραμα ανά 30°. Στις 30° το πράσινο, 60° το κόκκινο και 90° το μπλε. Στον ίδιο καναπέ κανένας δεν ακούει τον ίδιο ήχο με το διπλανό του, αυτό λέει το διάγραμμα. Φαντάσου τώρα τη επιστρέφει από τους τοίχους. Αυτό μεταφράζεται στο χαϊεντόκοσμο ως χαρακτήρας ηχείου και δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακός σχεδιασμός λέει ο Τοοle.
View attachment 141368

View attachment 141369

View attachment 141373

Και του JBL M2 Active
View attachment 141374

Όπως λέει ο ίδιος "υπάρχουν περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου παρά στα specs και στα reviews ενός ηχείου.
Τα δικα μου ηχεια οντως εχουν προβλημα ανομοιομορφης αποκρισης κατα τους 2 αξονες,πραγμα το οποιο εχει καταπολεμηθει με τη σωστη διαταξη της ακουστικης φροντιδας του χωρου.

Reaction score
3.628
Δε μπορεις ομως ΠΟΤΕ νε εχεις σωστη αποκριση συχνοτητας σε πολλες θεσεις με οποιοδηποτε συμβατικο ηχειο.

Ο μοναδικος τροπος να το πετυχεις ομως με αρκετα καλο αποτελεσμα,ειναι να στοχευσεις τα ηχεια ωστε να διασταυρωνονται οι αξονες τους μπροστα απο τον ακροατη-οταν θελεις ενα πολυ πλατυτερο sweet spot.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic