Vakis2000
Κλιψ κλαψ
- Reaction score
- 8.903
2cv
Όταν ήμουν κοντά στα 19-20 ο πατέρας μου έπαθε οικονομική καταστροφή από μια επιχείρηση που είχε. Αναγκαστικά έφυγε μεγάλος αριθμός ακίνητης και κινητής περιουσίας. (Ας είναι καλά το.... ΠΑΣΟΚ.). Κατόπιν αυτού ξεκινήσαμε σιγά σιγά από την αρχή. Μέσον για μετακίνηση ποιο? Ένα μεταχειρισμένο 2cv .... Πληροφοριακά το καλύτερο μέσον μετακίνησης ever ! Οικονομικό, ευχάριστο, ασφαλές, ανοιχτό, αναπαυτικό, κουκλιστικο, γκομενιαρικο.... Αυτά τα ολίγα για αυτήν την ευρηματική κατασκευή.Πόσο θα ήθελα να οδηγήσω ένα!
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 1974-75 965 ΚΥΒΙΚΑ 58ΗΡ.Εμένα πάλι μου θυμίσατε ένα άλλο εμβληματικό αυτοκίνητο της εποχής εκείνης (ή λίγο μετέπειτα) το οποίο όμως αντίθετα με το 2CV δεν διατήρησε το status του με τα χρόνια και τείνει να ξεχαστεί:
View attachment 308955
Το μόνο ιταλικό που έχει περάσει από τα χέρια μου. Αναμνήσεις.....Εμένα πάλι μου θυμίσατε ένα άλλο εμβληματικό αυτοκίνητο της εποχής εκείνης (ή λίγο μετέπειτα) το οποίο όμως αντίθετα με το 2CV δεν διατήρησε το status του με τα χρόνια και τείνει να ξεχαστεί:
View attachment 308955
Πάντως στην εποχή του, τράβαγε πολύ τα βλέμματα.ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΚΥΒΙΣΜΟ 1,2 ΚΑΙ 1,4 ΗΡΘΕ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ SEAT 1200 SPORT COUPE...
Το συγκεκριμένο αποτελείτο από fiber glass , αποτέλεσμα η μειωμένη ασφάλεια. Συμτωματικά εξω από το σπίτι μου έγινε ατύχημα, έπεσε δλδ σε κολώνα και διελήθει... (ή μάλλον, έσπασε).....
Μια και αναφέρθηκε η Ματρά, Bagheera. 3 θέσιο (!!!)