Βιβλία

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Jack London-Iron heel ή hell?
Τζακ Λοντον - το σιδερενιο τακουνι
(1908)
Λογοτεχνικο με πολιτικο περιεχομενο.
Επικαιρο παντα, προφητικος οσο κανεις (βλ. Οργουελ,Χαξλ(ε)ι κτλ ), απλα ο τυπος τα εγραφε αριστα πρωτυτερα.
Πες μας λίγα πράγματα για την υπόθεση του βιβλίου.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
Πες μας λίγα πράγματα για την υπόθεση του βιβλίου.
..ε κοιτα ο Ερνεστος τα εκανε ολα τουμπα η αφηγηση γινεται απο την συζηγο του, οποτε η αφηγηση γινεται απο αλλο προσωπο. Στο πρωτο μισο του βιβλιου τα βαζει με το Σ.Τακουνι σε προσωπικο επιπεδο και επειτα επεκτινεται σε πολιτικο (επιπεδο). Στο δευτερο μερος του ξεκιναει η δραση.
(κοιτα ειναι λεπτο το ζητημα για να επεκταθω.. :boast:)

Last edited:

wizzy

Reaction score
21.474
E, λοιπόν, δεν σταματώ να εκπλήσσομαι όταν μαθαίνω για συγγραφείς που ενώ τους γνώρισα από ένα συγκεκριμένο βιβλίο τους, αποδεικνύεται τελικά ότι το έργο τους είναι πολύ ευρύτερης θεματολογίας. Τον Jack London τον "γνώρισα" μέσα από τον "Ασπροδόντη", βιβλίο που διάβασα στα εφηβικά μου χρόνια και θυμάμαι να με συνεπαίρνει η ιστορία. Εξερευνώντας λίγο περισσότερο το link του Decembered, ανακάλυψα ότι είχε κι έντονα πολιτικό συγγραφικό έργο. Δεν ξέρω εάν θα διαβάσω κάτι από αυτά κι αν το κάνω, μάλλον θα προτιμήσω το "Σιδερένιο Τακούνι", διότι διαβάζοντας την υπόθεση μου έδωσε την εντύπωση ότι ίσως να μπορεί να ενταχθεί στα λεγόμενα "δυστοπικά" μυθιστορήματα - είδος που μου αρέσει να διαβάζω.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
.. απο Τζακ Λοντον προτεινω και αυτο να διαβασεις. ;-D
και το Catch 22 του Χελλερ .. στα προσεχως
αλλα ειμαι με το τακουνι στο κροταφοοοοο

wizzy

Reaction score
21.474
.. απο Τζακ Λοντον προτεινω και αυτο να διαβασεις. ;-D
και το Catch 22 του Χελλερ .. στα προσεχως
αλλα ειμαι με το τακουνι στο κροταφοοοοο
To "Catch 22" του Joseph Heller το διάβασα παλαιότερα (15+ χρόνια) και μου άρεσε πολύ. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
Στεφαν Τσβαιχ - Αμοκ (1922)
tmp_19254-IMG-20170119-WA0001-5866741.jpeg

.. εχμ.. η λεξη ερχεται στην ακολουθη σειρα στο κατα Burroughs Ευαγγελιο:
-Panic...Mayday...Amok..
(Δυτικες χωρες)
Το εκλαμβανω ως τελικο σταδιο μιας εκτως εαυτου (ή ελεγχου) καταστασης.
Η λεξη προερχεται απο τη Μαλαισια, οπου κ διαδραματιζεται η ιστορια εδω, ντελιριο ερωτικου ποθου και αυτοκαταστροφης. Ως ιατρικος ορος, δεν μπορει παρα να συνδεεται με εναν ιατρο που ως αντρας πεφτει οικιοθελως θημα σε μια τρελη περιπετεια με ολεθριες συνεπειες.
Παραβατικο για την εποχη. Η αφηγηση θυμηζει την πτωση του Καμι ως προς τον τροπο εκφρασης καλητερα ροης ας πουμε..

Μεγαλο σκοταδακι ο Σβαιχ..

Abwarts - amok coma lp

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.275
- το έχω σε αυτή την έκδοση και όντως εδώ αναφέρεται στο ερωτικό πάθος , αρκετά διαφορετικό και δυναμικό βιβλίο , ( πάντα με τα στάνταρ του Τσβάιχ ) , ο οποίος είναι συνήθως υπέρμετρα ρομαντικός και συναισθηματικός

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
- το έχω σε αυτή την έκδοση και όντως εδώ αναφέρεται στο ερωτικό πάθος , αρκετά διαφορετικό και δυναμικό βιβλίο , ( πάντα με τα στάνταρ του Τσβάιχ ) , ο οποίος είναι συνήθως υπέρμετρα ρομαντικός και συναισθηματικός
the passion of lovers, is for death, ειπε αυτη. ποθος, παθος και παθηση. Ερεβικα ρομαντικο πραγματι, υπερμετρα γιατι οχι. Δυνατο εντονο βιβλιο στο μεταφερει το αγχος, βεβαια ακομα να συνελθω απο την χτεσινη αναγνωση δεν μου συμβαινει συχνα.. το πετυχε το στοχο του ο Τσβαιχ.
Το βιβλιο περιεχει και μια δευτερι νουβελα "Η καταστροφη μιας καρδιας", οπου και μεταφερομαστε σε υπερμετρη εμμονικη σκεψη ενος χαρακτηρα, κατι που εχουμε συναντησει και στον Πατρικ Ζισκιγκ (γνωστος απο το Αρωμα, επειτα το Περιστερι, και αναφερομαι στο δευτερο για την εμμονικη σκεψη).
Dont try this at home (or Love).
Υπάρχει κανένας φαν τού Thomas Pynchon?
Κατι ψηλά (χεχ..),θα κανω μια συνολικη αναφορα οταν (τον) ολοκληροσω, αν μεταφραζοταν και το "The Crying of Lot 49" θα ηταν ακομα καλητερα. ^^

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
View attachment 68293
Ερμαν Εσσε - ο λυκος της στεπας (1927)
Δινει απαντησεις σε πολλα.
Σκοτεινο.
"Κοχλάζει μέσα μου μια άγρια λαχτάρα για έντονη αίσθηση και δυνατές συγκινήσεις και με κυριεύει μια μανία ενάντια σ' αυτή την άτονη, επίπεδη και άγονη "φυσιολογική" ζωή.Νιώθω μια ξέφρενη ανάγκη να σπάσω κάτι, οτιδήποτε, να κάνω εξοργιστικά πράγματα.Γιατί εκείνο που πάντα σιχαινόμουν και περιφρονούσα και καταριόμουν περισσότερο από καθετί άλλο ήταν αυτή η προσεχτικά διατηρημένη αισιοδοξία της μεσαίας τάξης, αυτής της παχουλής και βολεμένης κλώσας της μετριότητας"

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
tmp_21991-20170123_194641-5866741.jpg

Mιλαν Κουντερα - η τεχνη του μυθιστορηματως
4 αιωνες μυθιστορημα, η αποστολη κ (αυτο)σκοπος αυτου κ αναλυση των περιεχονενων κ της ιστοριας απο Θερβαντες κ Ραμπελαί μεχρι τον Στερν κ Ντιντερό κ Καφκα κ τον Μπροχ. Εξεταση απο πολλες πλευρες με παραδειγματα. Περιεχει 2 συνεντευξεις κ ενα λογο, μαζι με σημειωσεις του. Εξαιρετικος οδηγος τοσο για διαβασμενους οσο κ για καινουριους.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
tmp_21991-20170123_194802-1910955964.jpg

...Μπεκετ, τον λατρευω απλα.
Το παραπανω βιβλιο ριχνει φως στο συνολικο (τεραστιο) εργο του Μπεκετ. Σημεια προσοχης κ εξεληξης. Συνδιασμως των εννοιολογικων σημασιων.. must για φαν κ οχι μονο.. γενικα Μπεκετ γλυκο σκοταδι.. ρομαντικος..καυστικο χιουμορ..σαρκασμος.. ευστοχος απλος..ομως..
Ενας πολυ καλος οδηγος στο τι μπορει να θελει να πει... το υπολοιπο..στον αναγνωστη.. για Μπεκετ..τι να λεμε...
Cheers! :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.001
Nick Blinko "the primal screamer"
tmp_4827-20170205_153545_Richtone(HDR)1236120571.jpg
tmp_4827-20170205_154722_Richtone(HDR)-1326158536.jpg

..κ οι Rudimentary Peni..
Απομακρυνουμε αιχμηρα αντικειμεν και τα σχετικα.. οκ! οχι εδω.. εδω κλειδωνομαστε σε ενα κελι κ βγαινουμε με ιατρικη παρακολουθηση..
Μην το δοκιμασεις.. δεν γνωριζουμε αν ειπαρχει θεραπεια..
Βιβλιο αναφορας στην αντικουλτουρα.
(σσ. Δεν εχω καταφερει ακομα να αγορασω το πρωτοτυπο στο Αμερικανικο/στην μεταφραση το εχω διαβασει οταν βγηκε κ δεν θυμαμαι πολλα..κ ισως καλητερα ετσι..).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106