- Reaction score
- 10.912
Εγώ είχα πρόβλημα με ένα ραδιοφωνικό σταθμό πριν 3-4 χρόνια. Είχαν τη στάθμη του σήματος πολύ ψηλά και ψαλίδιζε. Παραμορφωμένος ήχος. Έστειλα email στο σταθμό αλλά με αγνόησαν.
Φίλος που κάνει εκπομπή στο τρίτο, μου έχει πει μόνο σιντι, από εταιρείες (δηλ όχι άντεγραμμένα).Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αν το FM ακούγεται καλύτερα, ή χειρότερα, από το mp3 (128, 256, 320 Kbps).
Δεν ξέρουμε καν σε τι μορφή και σε τι bitrate διατηρούν οι σταθμοί τα μουσικά αρχεία , πως είναι δυνατόν να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα ;
Πάντως είναι κρίμα να μην διαθέτει το Τρίτο τη δυνατότητα μετάδοσης σε streaming σε ποιότητα CD
Για το S/N όντως είναι χαμηλή η μέτρηση στα 58 dB. Επίσης το mp3 δεν έχει το φύσημα του FM . Το βινύλιο είναι κοντά στα 70 dB η κάπου εκεί κοντά.
Απο την άλλη δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο internet, από παντού, ούτε και απεριόριστα data στο κινητό τους.
Μπορείς νσ τον ρωτήσεις γιατί δεν παρέχουν τη δυνατότητα streaming σε ποιότητα CD ;Φίλος που κάνει εκπομπή στο τρίτο, μου έχει πει μόνο σιντι, από εταιρείες (δηλ όχι άντεγραμμένα).
Και μετά το κάθε έργο αναφέρει όχι μόνο τους συντελεστές , αλλά και την εταιρεία και χρονια παραγωγης
Αρα δεν παίζει μόνο (ελαχιστότατες από) τις απολύτως ανώτατες αρμονικές του βιολιού και των πιατινιών που φτάνουν-δεν φτάνουν τα 16KHz. (ΟΚ τα συνθ θα μπορούσαν να φτάσουν πιο ψηλα΄)Ο ραδιοφωνικός δέκτης . . . φτάνει μέχρι 15 kHz.
Τίποτε σπουδαίο, ένα κάθετα προσανατολισμένο folded δίπολο, καλή ώρα σαν αυτό που έχεις και εσύ αλλά χωρίς να κάνει το "σπάσιμο". Του έχω βάλει και balun (ψηλά στην κεραία, όχι κοντά στο tuner) // κατάλληλους. μαγνήτες για να μην παίζει ρόλο κεραίας το καλώδιο // το έχω στην ταράτσα , βλέπει απρόσκοπτα Πάρνηθα (δεν μπορώ να δω Υμηττό δυστυχώς) // σε θέση κάπως μακρυά απο ανακλώμενες επιφάνειες άλλων κτηρίων και άλλων επιφανειών, εάν και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα καθώς είμαι ψηλότερα απο όλους σε ύψωμα // το κάθετο δίπολο εάν θες να πιάνεις πολλούς σταθμούς και σε αστικό περιβάλλον είναι αρκετά κατάλληλο αλλιώς πας σε Yagi περιστρεφόμενη κλπ // 1/2 wavelenghth απο το πάτωμα - όποια επιφάνεια πατάει τέλος πάντων (γή ή ταράτσα), εάν δεν μπορείς να το έχεις πλήρως "ελεύθερο" ψηλά ή σε τίποτε μαστό δέκα μέτρων plus (θα κάνω κάποια στιγμή και τέτοιο ψηλό μαστό). Σήμα σε όλους σχεδόν (και σίγουρα σε όλους που με ενδιαφέρουν) έχω ήδη και έτσι .. maximum. Βύσματα ή επαφές ή και ακροδέκετες , ναι, χάλκινους 99.9 % (είναι σημαντικό) εάν δεν κάνεις απευθειας κόλληση με καλάι. Είχα αυτές τις omni τις οριζόντια τοποθετημένες για FM, Δεν έπιανα καλά παρόλο που λένε ότι είναι οι πιο κατάλληλες με αυτές τι αλλαγές που λέτε. Θα δοκιμάσω να συντονιστώ και με Υμηττό πάλι στο tuner. Έπιανα (και πιάνω) αλλά όχι καλά.Ακούω τώρα τρίτο στους 90.9 Mhz με ταπεινή εσωτερικη κεραία. Καμία σχέση με πρίν !! Ήσυχο σήμα χαίρεσαι να ακούς πλέον κλασσική. Στους 95.6 δεν εχει καθόλου ποιότητα.
@thva αλήθεια τι κεραία έχεις φτιάξει ? Εγώ έχω βάλει στο μπαλκόνι (πρώτος με προσανατολισμο Βόρειο) μια alcad FM-200 με χάλκινο RG59 (αυτό βρήκα τότε φτηνα...)
Δεν είχα φύσημα απο Υμηττό ... άλλα σοβαρότερα προβλήματα.Θα δοκιμάσω να συντονιστώ και με Υμηττό πάλι στο tuner. Έπιανα (και πιάνω) αλλά όχι καλά.
Έτσι είναι και εμένα απο Πάρνηθα πάντως.Για την ποιότητα στους 90.9Mhz ακούγεται το φύσιμα της πηγής ενώ όταν υπάρχει παύση τόσο μουσικής όσο και του παραγωγού δεν ακούγεται σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ. ΦΟΒΕΡΟ ! ! !