ΔΙΣΚΑΚΙ BLU RAY Η ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ.ΤΑΙΝΙΑΣ

Reaction score
119
Όποιος θέλει να μαθει κάτι το βρίσκει θα ήθελα να πω κάτι για τον billpeppas και κλείνω θα ήθελα να σε γνωρίσω να πιουμε καφέ δεν εχουμε να χωρίσουμε τίποτα και δεν είναι ανάγκη να συμφωνησουμε σπλα να ανταλλάξουμε ιδέες. Καληνύχτα

Reaction score
11.633
Παιδιά sorry δε μπήκα νωρίτερα να κράξω, αλλά ήμουν σε παρεΐστικο meeting και τελειώσαμε τώρα.

Κούνα παιδάκι μου @Xxristos το κεφάλι σου να δεις αν κάνει φραπέ που νομίζεις ότι αρχείο που προήλθε από δισκάκι σε 1:1 RIP είναι υποδεέστερο από το ίδιο το δισκάκι και θα μας πεις κιόλας ότι γράφουμε βλακείες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.866
Προσπαθείτε να βγάλετε άκρη με αυτόν που λέει ότι το firmware update αύξησε την ανάλυση. Καλή τύχη. :biggrin:

Καλημερα σεβαστά αυτά που γράφει ο Μανώλης αλλά δεν με πείθουν άλλο επσον ειχα πριν την αναβάθμιση και άλλο έχω τωρα επαναλαμβάνω έχει αυξηθεί η ευκρίνεια ποσες φορές θα το πω και το μαύρο .σε όλα τα σάιτ αγγλικό και ΗΠΑ βλέπουν διάφορες εδώ στην.ελλαδα δεν βλέπουν.περιεργο μου φαίνεται.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.517
Να πω και γω την εμπειρια μου .
Αν εχεις "καλη" τηλεοραση σε ιντσες και ευκρινεια αξιζει η αγορα δισκου.
Αυτό είναι το θεμα οτι δεν τα βλεπουμε όλα ίδια βλέπουμε διαφορές
Για να τελειώνουμε παιδγιά, αν το αρχείο είναι πλήρες BD rip ή Remux δεν υπάρχει καμία διαφορά ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Μηδέν, nada, zilch. :p
Αν όμως οι συγκρίσεις* σας έγιναν με BD player σε σύγκριση με κανένα αγιοβασιλιάτικο media player ή αν έγιναν με αγιοβασιλιάτικα αρχεία, σίγουρα υπήρξαν διαφορές τις οποίες θεωρήσατε κανόνα. ;)

Αν έχει, που δεν έχει σημασία, έχω 1400 Blu-Rays, καμιά 100στή UHDs, ακόμα περίπου 800 DVDs, 4 Oppo BD players, 2 Sony UHD players και καλά media players (Dune, Shield, κ.α.). Έχω και server με 600 περίπου Remux αρχεία.
Νομίζω λοιπόν πως μπορώ να θεωρηθώ αντικειμενικός. :tongue: Ούτε σταμάτησα άξαφνα μια μέρα τις αγορές, συνεχίζω. ;)

*Είμαι ευγενής και δεν βάζω εισαγωγικά. Αντικειμενική σύγκριση γίνεται αποκλειστικά side by side στην ίδια συσκευή απεικόνισης, άντε σε 2 ίδιες συγχρόνως καλιμπραρισμένες.

EDIT: Παρέλειψα να γράψω οτι δεν χρησιμοποιώ enhancements. Sharpness 0, κίνηση native και τα λοιπά όλα off.

alexis

Reaction score
31.866
Και γενικά, αν έχεις κάνει τα παραπάνω, δηλαδή ίδια players κλπ, και βλέπεις ακόμα διαφορά σε ISO, Remux αυτό που θα πρέπει να σε κάνει να σκέφτεσαι είναι για την ποιότητα εξόδου του player που παίζει τα αρχεία και όχι τα αρχεία 📂.

Reaction score
47
To κορυφαίο player και mfsl gold 4k uhd ultra δίσκο να του βάλεις, δεν μπορεί να πλησιάσει την εικόνα ενός htpc με mad vr. Ίσως - δεν έχω κάνει Α-Β σε αυτό - και μια mkv να παίζει καλύτερα απο το ασυμπίεστο δισκάκι αν παρεμβαίνει mad vr. MKV πάντα χαμηλής συμπίεσης και από καταξιωμένους encoders (μερικοί αναφέρθηκαν πιο πάνω). Για Remux ή iso δε συζητάμε καν. Τώρα με dune, ziddoo κτλ αλλού θα παίζει καλύτερα ο δίσκος, αλλού το ασυμπίεστο αρχείο ανάλογα με το player. Η αγορά δίσκου έχει νόημα για συλλεκτικούς λόγους. Για στήριξη της βιομηχανίας να πηγαίνουμε σινεμά και να έχουμε συνδρομές.

Reaction score
64
Για να τελειώνουμε παιδγιά, αν το αρχείο είναι πλήρες BD rip ή Remux δεν υπάρχει καμία διαφορά ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Μηδέν, nada, zilch. :p
Αν όμως οι συγκρίσεις* σας έγιναν με BD player σε σύγκριση με κανένα αγιοβασιλιάτικο media player ή αν έγιναν με αγιοβασιλιάτικα αρχεία, σίγουρα υπήρξαν διαφορές τις οποίες θεωρήσατε κανόνα. ;)

Αν έχει, που δεν έχει σημασία, έχω 1400 Blu-Rays, καμιά 100στή UHDs, ακόμα περίπου 800 DVDs, 4 Oppo BD players, 2 Sony UHD players και καλά media players (Dune, Shield, κ.α.). Έχω και server με 600 περίπου Remux αρχεία.
Νομίζω λοιπόν πως μπορώ να θεωρηθώ αντικειμενικός. :tongue: Ούτε σταμάτησα άξαφνα μια μέρα τις αγορές, συνεχίζω. ;)

*Είμαι ευγενής και δεν βάζω εισαγωγικά. Αντικειμενική σύγκριση γίνεται αποκλειστικά side by side στην ίδια συσκευή απεικόνισης, άντε σε 2 ίδιες συγχρόνως καλιμπραρισμένες.

EDIT: Παρέλειψα να γράψω οτι δεν χρησιμοποιώ enhancements. Sharpness 0, κίνηση native και τα λοιπά όλα off.

Νομίζω ότι κατά κύριο λόγο συμφωνούμε και πιθανότατα και το παλικάρι που ξεκίνησε τη συζήτηση όταν μιλάμε για ενα θεωρητικα ακριβές αντίγραφο . Η διαφορά θα είναι γιαυτους που διηλιζουν τον κωνοπα και μάλιστα πολύ μικρή . αλλά αν ακριβολογεις τότε ναι θα υπάρχει μια μικρή διαφορά πρακτικα . Βάλτε μόνοι σας 2 φωτογραφικά αρχεία σε ένα καλό μόνιτορ και διαπιστώστε ότι ενώ το ένα είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου , το αντίγραφο έχει κάτι λιγότερο σε ζωντάνια ... Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει πως μπορεί να συμβαίνει αυτό , απλά το διαπιστώνω χρόνια στις φωτογραφίες και στα βίντεο .Παιζει να φταιει ο converter που κατα την αντιγραφη ή μετασχηματισμο να εχει μια μικρη απωλεια ....
Στο βίντεο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα γιατί εκεί το player μπορεί να αποδοσει διάφορες μέρα με νύχτα με το ίδιο ακριβώς αρχείο. Αλλά και αυτό το επισημανα από την αρχή ...

Τέλος επειδή πρέπει να υπάρχουν και υπεύθυνοι στο σάιτ καλό είναι να μην ξεφεύγουν οι συζητήσεις επί προσωπικού.
Ο καθένας μας κρίνεται από τα γραφόμενα του.
Στην τελική δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας .
Απλά μπορεί και να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και αυτό είναι θεμιτό ..

Last edited:

alexis

Reaction score
31.866
Μισό λεπτό.
Κάνετε σύγκριση εικόνων που τραβήχτηκαν με κάμερα και βγάζετε συμπεράσματα από ένα Monitor;
Σοβαρά τώρα;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.116
Βάλτε μόνοι σας 2 φωτογραφικά αρχεία σε ένα καλό μόνιτορ και διαπιστώστε ότι ενώ το ένα είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου το αντίγραφο έχει κάτι λιγότερο σε ζωντάνια ... Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει πως μπορεί να συμβαίνει αυτό
όταν μιλάμε για αντίγραφα ''ψηφιακά''
.....εννοούμε για 0101000110001 έτσι?

αν δεν ξέρεις πως συμβαίνει αυτό τότε πως μπορείς και το αναφέρεις?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.833
Νομίζω ότι κατά κύριο λόγο συμφωνούμε και πιθανότατα και το παλικάρι που ξεκίνησε τη συζήτηση όταν μιλάμε για ενα θεωρητικα ακριβές αντίγραφο . Η διαφορά θα είναι γιαυτους που διηλιζουν τον κωνοπα και μάλιστα πολύ μικρή . αλλά αν ακριβολογεις τότε ναι θα υπάρχει μια μικρή διαφορά πρακτικα . Βάλτε μόνοι σας 2 φωτογραφικά αρχεία σε ένα καλό μόνιτορ και διαπιστώστε ότι ενώ το ένα είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου , το αντίγραφο έχει κάτι λιγότερο σε ζωντάνια ... Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει πως μπορεί να συμβαίνει αυτό , απλά το διαπιστώνω χρόνια στις φωτογραφίες και στα βίντεο .Παιζει να φταιει ο converter που κατα την αντιγραφη ή μετασχηματισμο να εχει μια μικρη απωλεια ....
Στο βίντεο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα γιατί εκεί το player μπορεί να αποδοσει διάφορες μέρα με νύχτα με το ίδιο ακριβώς αρχείο. Αλλά και αυτό το επισημανα από την αρχή ...

Τέλος επειδή πρέπει να υπάρχουν και υπεύθυνοι στο σάιτ καλό είναι να μην ξεφεύγουν οι συζητήσεις επί προσωπικού.
Ο καθένας μας κρίνεται από τα γραφόμενα του.
Στην τελική δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας .
Απλά μπορεί και να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και αυτό είναι θεμιτό ..
Δεν υπάρχει κανένας μετασχηματισμός. Η αντιγραφή είναι αντιγραφή ψηφίων 10001100001010111 , όπως είπε και ο daharis.

Reaction score
64
όταν μιλάμε για αντίγραφα ''ψηφιακά''
.....εννοούμε για 0101000110001 έτσι?

αν δεν ξέρεις πως συμβαίνει αυτό τότε πως μπορείς και το αναφέρεις?
Αναφερω αυτο που βλεπω και αυτο μου φτανει προσωπικα ... αν εσυ βλεπεις κατι αλλο , κανενα προβλημα .
Το λογικο ειναι αυτο που λες εσυ και το ξερω αλλα δεν μπορουν να πιστουν τα ματια μου απο τη λογικη και εννοειται οτι δεν υπαρχει κατι το υπεφυσικο απλα κατι φταιει κατα τη μεταφορα μετατροπη . Αυτο ακριβως δεν μπορω να στο απαντησω αλλα δεν θα πω οτι δεν βλεπω αυτο που βλεπω ....στην τελικη μπορει να φταιει που εχω MAC, πολλοι μου το εχουν πει : ) ...

Παλικαρια , πολυ το εχουμε κουρασει και πλεον θα πηγαινει σε προσωπικο επιπεδο η συζητηση .ολα τα επιχειρηματα εχουν σχεδον πεσει στο τραπεζι ... καταλαβαινω οτι εχουμε φαει πολυ κλεισουρα αλλα δεν μας φταινε οι συμφορμιτες ..

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.722
Μιας και έχουμε πολύ δυνατά... μάτια εδώ, να πουλήσω τα χρωμόμετρα και σπεκτροραδιόμετρα και να πάρω έναν από εσάς να κάνω την δουλειά μου :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.116
Παλικαρια , πολυ το εχουμε κουρασει και πλεον θα πηγαινει σε προσωπικο επιπεδο η συζητηση .ολα τα επιχειρηματα εχουν σχεδον πεσει στο τραπεζι ...
τα επιχειρήματα που τα είδες στην απάντησή σου?
στο ότι έχεις mac?ή στο ότι το βλέπεις?

παιδιά λίγη σοβαρότητα παρακαλώ....διαβάζουν και άτομα που δεν έχουν σχέση πολύ με το αντικείμενο....
ας μην διαβάζουν άκυρα πράγματα τουλάχιστον
προστατεύστε τα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.884
Members
38.381
Νεότερο μέλος
panosmou