ΔΙΣΚΑΚΙ BLU RAY Η ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ.ΤΑΙΝΙΑΣ

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.848
Το να συγκρίνεις ποιότητα εικόνας ταινίας από φωτογραφίες κάμερας σε άλλο monitor είναι τόσο άχρηστες όσο άχρηστη και ανούσια είναι η σύγκριση ηχείων και ακουστικών από τα ηχεία μας ή ακουστικά μας.
Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο άχρηστο είναι.

Μου θυμίζει συζήτηση σε FB forum όπου ένας μπαγλαμάς έκανε μια εγγραφή με τα ακουστικά της Apple να παίζουν και έλεγε "ακούστε τα AirPod Max" με τα ακουστικά σας.
Τους την είπα ομαδικά και έπεσαν να με φάνε. Μόνο όσοι είχαν σχέση με το Audio και τη μουσική κατάλαβαν τι έλεγα και προσπαθούσαν αυτοί να τους εξηγήσουν ότι ο Youtuber λέει χαζομάρες.

Last edited:

Reaction score
64
...Ενταξει καποιοι μπορει να ειμαστε χαζοι, αφηστε μας να ζουμε στην αγνοια μας .
μη σας ριξουμε και στο επιπεδο μας , δεν θα το αντεξετε 8-)...
τα επιχειρήματα που τα είδες στην απάντησή σου?
στο ότι έχεις mac?ή στο ότι το βλέπεις?

παιδιά λίγη σοβαρότητα παρακαλώ....διαβάζουν και άτομα που δεν έχουν σχέση πολύ με το αντικείμενο....
ας μην διαβάζουν άκυρα πράγματα τουλάχιστον
προστατεύστε τα!
Διαβασε το μυνηματα μου και οπου δεν εχουν καποιο επιχειρημα η σχολιο σχετικο με το θεμα σβηστα και σβησε και των αλλων που βγαζουν την κλεισουρα τους . Δεν εχει νοημα να πω κατι αλλο . Ευχαριστω

Reaction score
9.045
Πολύ καλημέρα σας,
Ας γράψω και και εγώ δύο πράγματα, επειδή οι απόψεις διίστανται .... ελευθερία λόγου έχουμε ακόμα .... ένα τρακάρισμα για να δεις αν μια ταινία σε bluray είναι καλύτερη από μια αντιγραμμένη θα φανεί μόνο σε μεγάλες ίντσες, ούτε σε μόνιτορ ούτε και σε 50 εκτός αν έχεις βιονικά μάτια.
Στις μεγάλες ίντσες σίγουρα η διαφορά θα είναι εμφανείς θα δεις και τους κόκκους αλλά και τη σαφήνεια.
Ένας βασικός λόγος για καλή εικόνα είναι και τι player διαθέτουμε και ρυθμίσεις (calibration) έχουμε κάνει.
Η γνώμη μου ...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.073
...Ενταξει καποιοι μπορει να ειμαστε χαζοι, αφηστε μας να ζουμε στην αγνοια μας .
μη σας ριξουμε και στο επιπεδο μας , δεν θα το αντεξετε 8-)...

Διαβασε το μυνηματα μου και οπου δεν εχουν καποιο επιχειρημα η σχολιο σχετικο με το θεμα σβηστα και σβησε και των αλλων που βγαζουν την κλεισουρα τους . Δεν εχει νοημα να πω κατι αλλο . Ευχαριστω
το τι θα ή μπορώ να σβήσω δεν σε αφορά....

μία από τις αρχές των ψηφιακών αρχείων είναι η αντιγραφή και μεταφορά χωρίς απώλειες-αλλοίωση και μόλις την κατέρριψες επειδή έχεις mac και το βλέπουν τα μάτια σου
δεν θα το χαρακτηρίσω....

alexis

Reaction score
31.848
Όταν γίνεται copy ενός δίσκου BluRay στο σκληρό είναι 1000% σωστό και ίδιο με το original. Δεν γίνεται να είναι κάτι άλλο γιατί όταν μεταφέρονται τα δεδομένα όταν υπάρχει σφάλμα κατά τη μετάδοση γίνεται επανάληψη, και αν υπάρχει πάλι σφάλμα πάλι επανάληψη, και πάλι, και πάλι, μέχρι να γίνει σωστά. Δεν υπάρχει "στο περίπου".
Όποια διαφορά υπάρχει θα είναι εξαετίας του player και όχι του αρχείου.
Αν ένα αρχείο ISO πχ παίζει χειρότερα από το δισκάκι, μας δείχνει ότι έτσι το βγάζει το player. Αν δεν μας ικανοποιεί, που είναι λογικό, αλλάζουμε player αν θέλουμε και έχουμε χρήματα, ή καθόμαστε εκεί που ήμαστε γιατί ίσως να μην αξίζει το πέρα δώθε για τόσο μικρή διαφορά, αν είναι τέτοια.

Reaction score
14
Δεν ξέρω εαν υπάρχει στην αγορά το τοπ bluray player που να μπορεί εκτός από δισκάκι να παίξει και ματρόσκες, αλλά εαν υποθετικά βάζαμε σε έναν τέτοιο player την ίδια ταινία μια φορά να παίξει από δισκάκι και την άλλη από remux , χωρίς να γνωρίζει ένας έμπειρος θεατής ποιο παίζει κάθε φορά , αμφιβάλω εαν θα μπορούσε να διακρίνει και να πει και με βεβαιότητα οτι "ναι αυτό σίγουρα είναι από δισκάκι bluray και όχι από ματρόσκα."
Αν μάλιστα "κοροϊδεύαμε" και λέγαμε του θεατή οτι έχουμε 2 διαφορετικές ποιότητες εικόνας και ήχου και του βάζαμε χωρίς να το γνωρίζει τo ίδιο bluray δισκάκι ή την ίδια ματρόσκα , θα έβρισκε σίγουρα διαφορές και θα μας έλεγε οτι το ένα είναι κλάσης καλύτερο από το άλλο....
Ξέρω οτι είναι δυσκολοχώνευτο για κάποιον που έχει χώσει λεφτά να του πει κάποιος άλλος "έξυπνος" οτι έδωσε για το ίδιο αποτέλεσμα πολύ λιγότερα χρήματα.Είναι θέμα ψυχολογίας και εγωισμού.Είναι σαν να βάλει κόντρα μια πχ Lamborghini των 500 χιλιάδων ευρώ με ένα πχ Nissan GTR των 100 χιλιάδων ευρώ και να τρώει σκόνη η Lamborghini.Απλά είναι κάτι που δεν μπορεί να το επεξεργαστεί ο αντρικός ανθρώπινος εγκέφαλος.Η ουσία όμως που χάνετε όλοι εδώ μέσα που έχετε πέσει σε αυτή τη λούμπα της αντιπαράθεσης , είναι οτι σημασία δεν έχει τι χρήματα έχεις χώσει αλλά τι ευχαρίστηση σου βγάζει το κάθε μηχάνημα.Εγώ μπορεί να έχω λιγότερο ευαίσθητο μάτι και αυτί από κάποιον άλλο.Δεν σημαίνει οτι ο άλλος που έχωσε χρήμα είναι κορόϊδο αλλά ούτε οτι είμαι κι εγώ κορόϊδο επειδή δεν μπορώ να δω ή να ακούσω αυτό που μπορεί κάποιος με πιο ευαίσθητο αυτί ή μάτι.
Και για να μην παρεξηγηθώ , κι εγώ remux κατεβάζω και βλέπω και τα απολαμβάνω στο μέγστο.

alexis

Reaction score
31.848
Δεν ξέρω εαν υπάρχει στην αγορά το τοπ bluray player που να μπορεί εκτός από δισκάκι να παίξει και ματρόσκες, αλλά εαν υποθετικά βάζαμε σε έναν τέτοιο player την ίδια ταινία μια φορά να παίξει από δισκάκι και την άλλη από remux , χωρίς να γνωρίζει ένας έμπειρος θεατής ποιο παίζει κάθε φορά , αμφιβάλω εαν θα μπορούσε να διακρίνει και να πει και με βεβαιότητα οτι "ναι αυτό σίγουρα είναι από δισκάκι bluray και όχι από ματρόσκα."
Αν μάλιστα "κοροϊδεύαμε" και λέγαμε του θεατή οτι έχουμε 2 διαφορετικές ποιότητες εικόνας και ήχου και του βάζαμε χωρίς να το γνωρίζει τo ίδιο bluray δισκάκι ή την ίδια ματρόσκα , θα έβρισκε σίγουρα διαφορές και θα μας έλεγε οτι το ένα είναι κλάσης καλύτερο από το άλλο....
Ξέρω οτι είναι δυσκολοχώνευτο για κάποιον που έχει χώσει λεφτά να του πει κάποιος άλλος "έξυπνος" οτι έδωσε για το ίδιο αποτέλεσμα πολύ λιγότερα χρήματα.Είναι θέμα ψυχολογίας και εγωισμού.Είναι σαν να βάλει κόντρα μια πχ Lamborghini των 500 χιλιάδων ευρώ με ένα πχ Nissan GTR των 100 χιλιάδων ευρώ και να τρώει σκόνη η Lamborghini.Απλά είναι κάτι που δεν μπορεί να το επεξεργαστεί ο αντρικός ανθρώπινος εγκέφαλος.Η ουσία όμως που χάνετε όλοι εδώ μέσα που έχετε πέσει σε αυτή τη λούμπα της αντιπαράθεσης , είναι οτι σημασία δεν έχει τι χρήματα έχεις χώσει αλλά τι ευχαρίστηση σου βγάζει το κάθε μηχάνημα.Εγώ μπορεί να έχω λιγότερο ευαίσθητο μάτι και αυτί από κάποιον άλλο.Δεν σημαίνει οτι ο άλλος που έχωσε χρήμα είναι κορόϊδο αλλά ούτε οτι είμαι κι εγώ κορόϊδο επειδή δεν μπορώ να δω ή να ακούσω αυτό που μπορεί κάποιος με πιο ευαίσθητο αυτί ή μάτι.
Και για να μην παρεξηγηθώ , κι εγώ remux κατεβάζω και βλέπω και τα απολαμβάνω στο μέγστο.
Υπήρχε και τα έπαιζε όλα όπως λένε οι κάτοχοι. Δεν ξέρω αν κάποιος μπήκε στο κόπο να κάνει αντιπαράθεση. Αλλά και πάλι ίσως να μην λέει κάτι σε περίπτωση που το αρχείο θα περνούσε από άλλη επεξεργασία πριν την έξοδο. Δεν ξέρω αν το έκανε έτσι.

Reaction score
119
Επειδη έχουμε όλη μσς αυτό το ωραίο χόμπι και επειδή αυτό μας ευχαριστεί σεβαστές όλες οι απαντήσεις των φίλων που δεν συμφωνούν μαζι μας αλλά θα πρέπει να σεβαστούν.κσι τις δικές μας που εχουμε αντιθετη άποψη μέσα από τις διάφορες απόψεις γινόμαστε καλύτερη μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.073
Επειδη έχουμε όλη μσς αυτό το ωραίο χόμπι και επειδή αυτό μας ευχαριστεί σεβαστές όλες οι απαντήσεις των φίλων που δεν συμφωνούν μαζι μας αλλά θα πρέπει να σεβαστούν.κσι τις δικές μας που εχουμε αντιθετη άποψη μέσα από τις διάφορες απόψεις γινόμαστε καλύτερη μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα
να μαθαίνουμε τί δηλαδή και πώς? από μάτια? από αυτιά? από μασάλια?
ότι ο τάδε βλέπει διαφορές σε αντίγραφο από ένα 100% κοπιαρισμένο αρχείο?
ή ότι ένα firmware update αλλάζει τα χαρακτηριστικά του hardware ενός προβολέα πχ?

και μετά τα ρίχνετε στην κλεισούρα όταν σας παίρνουν στο ψιλό....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.545
Όταν γίνεται copy ενός δίσκου BluRay στο σκληρό είναι 1000% σωστό και ίδιο με το original. Δεν γίνεται να είναι κάτι άλλο γιατί όταν μεταφέρονται τα δεδομένα όταν υπάρχει σφάλμα κατά τη μετάδοση γίνεται επανάληψη, και αν υπάρχει πάλι σφάλμα πάλι επανάληψη, και πάλι, και πάλι, μέχρι να γίνει σωστά. Δεν υπάρχει "στο περίπου".
Όποια διαφορά υπάρχει θα είναι εξαετίας του player και όχι του αρχείου.
Αν ένα αρχείο ISO πχ παίζει χειρότερα από το δισκάκι, μας δείχνει ότι έτσι το βγάζει το player. Αν δεν μας ικανοποιεί, που είναι λογικό, αλλάζουμε player αν θέλουμε και έχουμε χρήματα, ή καθόμαστε εκεί που ήμαστε γιατί ίσως να μην αξίζει το πέρα δώθε για τόσο μικρή διαφορά, αν είναι τέτοια.
Τα Oppo 93/95, 103/105, 203/205 παίζουν και αρχεία.
Ο @alexis έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφει. Δεν υπάρχει "άποψη" ή ναι μεν αλλά.

Για όσους επιμένουν στην άποψη, από το Oppo 203 που έχω, τόσο δίσκοι UHD με αρχείο/ακριβές αντίγραφό του, όσο και Bluray με αρχείο/ακριβές αντίγραφό του σε 110" οθόνη Stewart από προβολέα JVC N7 δεν έχει απολύτως καμία διαφορά.

Αλλά σημασία δεν έχει η άποψή μου, σημασία έχει ότι τα ίδια δεδομένα, είτε περιέχονται σε δισκάκι, είτε σε ένα σκληρό δίσκο, είναι ακριβώς ίδια.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που αλλάζουν καλώδιο τροφοδοσίας στον προβολέα και βλέπουν διαφορά στην εικόνα. Η άποψη που λέγαμε...

alexis

Reaction score
31.848
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που αλλάζουν καλώδιο τροφοδοσίας στον προβολέα και βλέπουν διαφορά στην εικόνα. Η άποψη που λέγαμε...
Ω ναι. Ήμουν παρών σε αλλαγή καλωδίου και σταθεροποιητή τάσης αξίας σχεδόν 30.000€ σε PC Monitor, με τον ιδιοκτήτη να έχει πάθει σοκ από το "πόσο liquidity απέκτησε η εικόνα". Για το test έγινε χρήση video clips από το YouTube.

Ήμουν σε μια γωνιά και αναρωτιόμουν αν έχει πάρει κάτι. Δεν έμαθε ποτέ την επαγγελματική μου σχέση με την επεξεργασία εικόνας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.862
Members
38.380
Νεότερο μέλος
jimdrak12