ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.985
Reaction score
133.945
Πάρε ασύρματο(α) Bluetooth ηχείο(α) της JBL.

Πιο φτηνά θα σου βγει, και παίζει κατευθείαν από το κινητό, το παίρνεις και στα ταξίδια, στο αυτοκίνητο, δε θέλει ρεύμα, φορτίζει από USB, δε θέλει καλώδια σήματος και ρεύματος, δεν υπάρχει πιο εύχρηστη λύση για έξω από τα ασύρματα Bluetooth ηχεία.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.985
Reaction score
133.945
Από ακριβότερο προς φτηνότερο:





Και το φτηνότερο κάνει περισσότερο σαματά απ'οσο φαντάζεσαι.

Έχω 2 μικρά, που άμα θες συνδέονται μαζί (ένα παίζει το δεξί κανάλι κι ένα το αριστερό) και κάνουν απίστευτη φασαρία.

Πάνε στο πλαίσιο/πάμπλικ/κλπ να τα δεις από κοντά, να τα ακούσεις κιόλας, και διάλεξε.
 

Μηνύματα
1.203
Reaction score
1.791
η ίδια συσκευή νομίζω κάνει και για σένα
ή άλλη παρόμοια, που να παίρνει σήμα bluetooth και να έχει εξόδους balanced
ή και ένα raspberry Pi με την κατάλληλh πλακέτα

θα πρέπει ίσως να παίζουν 2 ηχεία;


οι παραπάνω προτάσεις με αυτόνομα ηχεία (όσο έγραφα) είναι πιο πρακτικές σίγουρα
 


Μηνύματα
4.944
Reaction score
4.125
Πριν απο λιγο εβαλα το γνωστο κομματι "FANFARE FOR THE COMMON MAN" του Aaron Copland, απο την συμφωνικη του BBC υπο την διευθυνση του J. Williams (το εχω σε SACD). Στο πρωτο κομματι η εισαγωγη ειναι εντυπωσιακη και δεν σας κρυβω οτι οταν πηγαινα σε ηχοσυστηματα γνωστων η εκθεσεις ηταν παντα ενα απ τα κομματια που εβαζα ν ακουσω μιας και το ηξερα πολυ καλα.

Να υπενθυμισω οτι τα δυο σαμπ της Neumann βρισκονται στη μεση του πλευρικων τοιχων εχοντας μια μεγαλουτσικη αποσταση απ τη θεση ακροασης. Εβαλα λοιπον ενταση (αλοιμονο!) και προετοιμαστηκα.
Σε τι προετοιμαστηκα. Θυμομουν πολυ καλα οτι στου Κωστα τα ιδια σαμπ και της Τζενελεκ ποτε δεν καταλαβαινες οσο δυνατα και να επαιζαν οτι ο ηχος εβγαινε απ τα σαμπ και μονο αν πλησιαζες το ενιωθες.

Σε μενα ομως, διαφορετικος χωρος και μονο δυο σαμπ αντι για 4. Κι επισης μπροστα μου και πισω ο τοιχος εχει 6 μετρα μηκος, οι πλαινοι 3,6 μετρα! Το αποτελεσμα λοιπον.
Ο ηχος ειναι ακρως επιβλητικος και εντυπωσιακος αλλα το πιο εντυπωσιακο ειναι οτι νομιζεις οτι το κυριως μπασο βγαινει απ το μικρο κεντρικο Α7Χ και συνοδευουν τα δυο Α77Χ αριστερα - δεξια. Αλλα επαναλαμβανω το κεντρικο φαινεται να παιζει το πιο σημαντικο ρολο. Δηλαδη το πιο μικρο ηχειο να βγαζει ολον αυτον τον ογκο. Αυτο ειναι κατι που μοιαζει απιστευτο.

Φυσικα προκειται περι αληθοφανους ψευδαισθησης. Αριστερα και δεξια τα σαμπ μοιαζει να ειναι μουγκά (εξυπακουεται οτι αυτα κανουν ολον τον σαματά). Φαινεται σα να μην παιζουν. Θεωρω οτι εΙναι απο τα πιο εντυπωσιακα κομματια. Δοκιμαστε το και αν εχετε στο πλαι τα σαμπ (εφοσον ειστε οριακα νομιμοι) θα καταλαβετε τι εννοω. Εδω φαινεται επισης το δικαιο που εχουν οι τεχνικοι της Τρινοβ που προτεινουν τον συγκεκριμενο τροπο διαταξης των σαμπ σε περιπτωσεις αναλογες με τη δικη μου.
 

Μηνύματα
3.908
Reaction score
6.157
Τα σαμπ σκοτώνουν. Μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση και το έλεγα και στο Αλέξη. Απόδειξη οτι δεν χρειάζεσαι τεράστια ηχεία μιας και τα σαμπ είναι το bottleneck στο 90% των περιπτώσεων.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.985
Reaction score
133.945
Ε, καλά τώρα, μιλάμε για 2 από τα εντελώς τοπ κορυφαία (και πανάκριβα) σαμπ της Neumann, τα 870, τι να συζητάμε; Και μάλιστα σε αρκετά μικρό χώρο, οπότε τον κάνουν τ'αλατιού.

Φυσικά είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα.
Δεν χρειάζεται καν συζήτηση.

Το πρόβλημα είναι το κόστος τους, διότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι θα στήσει φουλ ιμερσιβ σεταπ με ένα 10-χιλιαρο, ενώ εδώ τώρα, τόσο κοστίζουν πρακτικά αυτά τα δύο σαμπ..
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.090
Μηνύματα
2.927.940
Members
38.129
Νεότερο μέλος
Alexkon33
Top