Δημιουργία πολυχρηστικού media room

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.993
Θα πρότεινα να δεις και τον οδηγό τοποθέτησης της Trinnov, όχι μόνο της Dolby.
Θα το κάνω, ίσως αύριο το απόγευμα που θα έχω χρόνο. Αναφέρεσαι σε αυτό;
Ποιες είναι οι βασικές διαφοροποιήσεις από τη Dolby;

Reaction score
2.294
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι... χαϊεντάς και το συνηθέστερο σχόλιο της βασικής συνθεάτριας κατά την παρακολούθηση ταινιών είναι "το χαμηλώνεις λίγο;" Κατά συνέπεια, στόχος είναι μάλλον η υψηλή πιστότητα, παρά η υψηλή στάθμη.

Μάλλον έχεις δίκιο όμως ότι πρέπει να ορίσω κάποιο εύρος διακύμανσης του κόστους. Υπάρχει λιιιίγη απόσταση από τα ποσά που αναφέρεις χάριν παραδείγματος, καθώς εγώ έχω στο μυαλό μου κάτι στην περιοχή των 5.000€ για ενισχυτή, ηχεία και καλώδια -ελαστικά πάντως, αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Κατανομή; Ας πούμε 1.500€ για ενισχυτή, 3.500€ για ηχεία και ό,τι μείνει για καλώδια. :biggrin:
Δεδομενου οτι θες να πας κατα γραμμα με τις προδιαγραφες της Dolby η της Trinnov (και καλα κανεις), το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ασυμμετρια του χωρου στο τμημα του Home Cinema, και συγκεκριμενα η ελλειψη τοιχωματικου οριου στην αριστερη πλευρα, κατι που θα δημιουργησει μεγαλη ανισορροπια στην αποκριση και θα καταστησει την τοποθετηση κατα τις προδιαγραφες ουσιαστικα αχρηστη.
Προσωπικα, θα αλλαζα ελαφρα την διαταξη οπως την εχεις στην κατοψη, και θα εχτιζα ενα μικρο τοιχο με τουβλα, και ενα ψευδοτοιχο ο οποιος θα παιξει διπλο ρολο, ωστε να μπορεσεις αφ ενος να εντοιχισεις τα εμπρος ηχεια αλλα και να εφαρμοσεις ικανου παχους απορροφηση την οποια θα μπορεις να καλυψεις με διατρητη γυψοσανιδα.
HomeCinemaFrontWall.jpg
HomeCinemaΚατοψη1.jpg

Επισης με το μπατζετ που εχεις πεις οτι θες να διαθεσεις, θα επαιρνα εναν Onkyo TX RZ30 η εναν Denon AVR X4800H αν θες να πας πιο ψηλα, και ολα τα ηχεια Kef Q4Q8 για τα Atmos) +2 sub

Last edited:

Reaction score
4.424
Να σε κανω μια ερωτηση. Το σεναριο ολα τα ηχεια να ειναι εντοιχισμενα παιζει? Να μηνβλεπεις κανενα μηχανημα ουτε και ηχειο. Εξυπακουεται οτι θα πας σε ποιοτικα ηχεια και ενισχυτη

Reaction score
5.856
Να σε κανω μια ερωτηση. Το σεναριο ολα τα ηχεια να ειναι εντοιχισμενα παιζει? Να μηνβλεπεις κανενα μηχανημα ουτε και ηχειο. Εξυπακουεται οτι θα πας σε ποιοτικα ηχεια και ενισχυτη
Για πρότεινε ένα εντοιχισμένο ηχείο στα 500 ευρώ και ας μην πάρει σαμπ
Είμαι περίεργος ποιο μου έχει διαφύγει

Reaction score
4.424
Studio 2 8IW | Premium In-Wall Loudspeaker with 8” Woofer
Στα 380 ευρω.
Εχω αγορασει κι απ την B&W ζευγος με 2 οκταιντσα στα 700 ευρω προ εικοσαετιας. Εξακολουθει να βγαζει μια ολοκληρη σειρα εντοιχιζομενων με νορμαλ τιμες. Οπως επισης η JBL βγαζει ολοκληρη σειρα με πολυ καλες τιμες.

Υπαρχουν και πολυ ωραια σαμπς εντοιχιζομενα (διαιτης) Το yu tube ειναι γεματο απο τετοιες κατασκευες (κυριως ΗΠΑ).

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.441
Από την στιγμή που ο χώρος θα είναι μάλλον αφρόντιστος (ακουστικά), θα προτιμούσα να υπάρχει έλεγχος της διασποράς των ηχείων (άρα και δυνατότητα toe in-out).

Reaction score
4.424
Για πρότεινε ένα εντοιχισμένο ηχείο στα 500 ευρώ και ας μην πάρει σαμπ
Είμαι περίεργος ποιο μου έχει διαφύγει
Στην κατηγορια που εβαλες (500 ευρω) χαμος γινεται απο ηχεια εντοιχιζομενα. Κατα κυριο λογο 6,5 ιντσων. Και ειναι και πολυ ωραια. Αν δεις κατι Martin Logan, Jbl κλπ. Σημειωτεον καποτε εδωσα 2.700 ευρω για ενα ζευγος B&W 703 (ισως και 704, περασαν πολλα χρονια) που ειχε ενα 6,5 ιντσων γουφερακι και το τουιτερ.

Αν ομως αναιβεις στο χιλιαρικο με 1500 ευρω εκει να δεις βαρβατες επιλογες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.601
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75