Δημιουργία πολυχρηστικού media room

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.188
Στην παρούσα στιγμή ο γυψοσανιδάς περνάει το σκελετό του κρυφού φωτισμού ώστε να περάσουν από μέσα οι καλωδιώσεις ρεύματος, οπτικοακουστικών, συναγερμού και δικτύων:

View attachment 381556
μονωτικά δεν βλέπω όμως μέσα στα κενά μέσα...κ ανησυχώ

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.439
Ποιο νομίζετε ότι είναι το budget για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση (AVR και ηχεία 7.2.4) ώστε να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να κάνω περιττά έξοδα; Υπάρχει ένα “sweet-spot” τιμής όπου η ποιότητα είναι πολύ καλή και αν δώσω περισσότερα, η βελτίωση είναι μικρή;
Πολυπαραγοντικό το ερώτημα.
Καλύτερα να ορίσεις εσύ το budget και να κατανεμηθεί καταλλήλως μέσα από μελέτη και λεπτομερή σχεδιασμό. (αν όχι ορισμός, ένα εύρος έστω)
Σαφώς και υπάρχει ο νόμος των "diminishing returns" όσο ανεβαίνουν τα κόστη, αλλά υπάρχει άλλο "όριο" ή "λεπτή κόκκινη γραμμή" σε κάθε κατηγορία. Άλλη διαφορά στα subs ενός των 1.500€ και ενός των 2.500€, άλλη η διαφορά σε ένα ηχείο των 1.500€ με ένα των 2.500€, κ.ο.κ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.990
μονωτικά δεν βλέπω όμως μέσα στα κενά μέσα...κ ανησυχώ
Η κατασκευή είναι ημιτελής: στην άκρη της γυψοσανίδας που βλέπουμε να κατεβαίνει 17cm μπροστά από το δοκάρι, θα προστεθεί ένα γύρισμα 5cm για να κρύψει τις λεντοταινίες, περιμετρικά και στις δυο υποπεριοχές. Όντως δεν προβλέπεται κάποιο ηχομονωτικό. Ποιο είναι το δυνητικό πρόβλημα με την κατασκευή;

Μου έδωσες πολύ καλή "πάσα" πάντως, γιατί μια από τις επόμενες ερωτήσεις μου θα ήταν τι ηχητική περιποίηση μπορεί να γίνει στο χώρο. Είναι ένας από τους λόγους που σκοπεύω να απευθυνθώ σε κάποιον επαγγελματία, γιατί νομίζω είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας σε εγκαταστάσεις (που δεν έχω), παρά διαβάσματος (που θα μπορούσα να κάνω).

Ίσως βοηθούν οι αναλογίες των διαστάσεων, το άνοιγμα προς το υπόλοιπο διαμέρισμα, ίσως ακόμα και το δοκάρι που χωρίζει την οροφή, αλλά ευτυχώς ο χώρος φαίνεται να έχει πολύ καλή ακουστική, χωρίς άσχημη ηχώ, ακόμα και πριν στρώσουμε το προστατευτικό χαρτόνι στα πλακάκια. Τα πράγματα νομίζω θα γίνουν ακόμα καλύτερα όταν μπουν τα έπιπλα και στρωθούν τα χαλιά.
Στο δικό μου αρχικό σχεδιασμό έχω προσέξει την τοποθέτηση ηχείων και ακροατών ώστε να αποφευχθούν κραυγαλέα λάθη -αν βλέπετε εσείς κάτι, παρακαλώ πείτε το. Βέβαια, στην πράξη θα δούμε το αποτέλεσμα, ειδικά στις χαμηλές συχνότητες.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.521
Μου έδωσες πολύ καλή "πάσα" πάντως, γιατί μια από τις επόμενες ερωτήσεις μου θα ήταν τι ηχητική περιποίηση μπορεί να γίνει στο χώρο. Είναι ένας από τους λόγους που σκοπεύω να απευθυνθώ σε κάποιον επαγγελματία, γιατί νομίζω είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας σε εγκαταστάσεις (που δεν έχω), παρά διαβάσματος (που θα μπορούσα να κάνω).
Απλά θα ήταν χρήσιμο αυτή η ερώτηση να έχει προηγηθεί της έναρξης των κατασκευών (γυψοσανίδων κλπ.), καθώς ένας από τους πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους ηχητικής περιποίησης είναι η διάτρητη γυψοσανίδα (με εσωτερική απορρόφηση).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.990
Απλά θα ήταν χρήσιμο αυτή η ερώτηση να έχει προηγηθεί της έναρξης των κατασκευών (γυψοσανίδων κλπ.), καθώς ένας από τους πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους ηχητικής περιποίησης είναι η διάτρητη γυψοσανίδα (με εσωτερική απορρόφηση).
Προφανώς ούτε εγώ ούτε ο γυψοσανιδάς μου έχουμε ακούσει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. :p
Προλαβαίνουμε και τώρα; Η κατάσταση στο ισόγειο δεν έχει αλλάξει από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.521
Προφανώς ούτε εγώ ούτε ο γυψοσανιδάς μου έχουμε ακούσει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. :p
Δες τα νήματα του @makis.pol (σελίδα 19 ένθεν) και @vastsar (εδώ) που το υλοποίησαν/υλοποιούν καθώς μιλάμε.

Και του @wizzy φυσικά αλλά δεν έχω τώρα πρόχειρο το λινκ με τη φάση της κατασκευής.

Προλαβαίνουμε και τώρα; Η κατάσταση στο ισόγειο δεν έχει αλλάξει από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.
Ναι, αν η κατάσταση είναι αυτή που φαίνεται στις φωτό, σίγουρα προλαβαίνεις.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.990
Ναι, οι εργασίες της γυψοσανίδας άρχισαν αφότου άνοιξα αυτό το θέμα.
Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για τα καταλληλότερα υλικά, παρακαλώ ας μου τις δώσει.

Reaction score
5.855
Ποιο νομίζετε ότι είναι το budget για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση (AVR και ηχεία 7.2.4) ώστε να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να κάνω περιττά έξοδα; Υπάρχει ένα “sweet-spot” τιμής όπου η ποιότητα είναι πολύ καλή και αν δώσω περισσότερα, η βελτίωση είναι μικρή;
Μου θυμίζει το θέλω μπριζόλα αλλά αξίζει να πάω από του βασιλόπουλο σε t bone
Μήπως να πάρω rib ?
Θα χορτάσω ;;;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.834
Ναι, οι εργασίες της γυψοσανίδας άρχισαν αφότου άνοιξα αυτό το θέμα.
Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για τα καταλληλότερα υλικά, παρακαλώ ας μου τις δώσει.
Ρίξε μια ματιά από αυτό το post και μετά.

@symos Ευχαριστώ για την "πάσα".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.594
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr