ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ 7.2.4 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

Reaction score
4.373
Ξεκιναω με μια διευκρινηση που αφορα τον τιτλο του θεματος.
Ο Εμβυθιστικος η αλλιως καθηλωτικος ηχος (immercive audio) einai το νεο φορμα που ακουμε τη μουσικη μας κι αποτελει μια συνεχεια απο μονοκαλο, σε δικαναλο και σε πολυκαναλο ηχο. Εξυπακουεται πως μπορει να να υπαρχουν εραστες του καθε ειδους φορμα μουσικης και προσωπικα σεβομαι τον τροπο που επιθυμει καποιος ν απολαυσει την μουσικη του.
Ένα πολύ ωραιο αρθρο διευκρινιστικο και μαλιστα στα Ελληνικα θα βρειτε στο λινκ παραθετω παρακατω

Τι είναι το Immersive Audio;

Κατι ακομη, η παρουσιαση απο μερους μου θα ολοκληρωθει οταν βαλω και τις φωτογραφιες που ελπιζω να γινει στα μεσα της αλλης εβδομαδας, αφου καποια πραγματα γινονται τωρα. Ως εκ τουτου θα ηθελα οι συζητησεις σχολιασμοι κλπ να ξεκινησουν μονο μετα τις φωτογραφιες.

Μετα λοιπον από αρκετη προσπαθεια το δωματιο που φιλοξενει το ηχοσυστημα αναβαθμιστηκε και ειμαι σε θεση να σας παρουσιασω την ολη δουλεια που εχει γινει.

Επειδη από τοτε που ξεκινησε η ολη προσπαθεια εως τωρα υπαρχει πολύ μεγαλη διαφορά, αποφασισα να μην συνεχισω το παλιοτερο νημα (τρια κι ένα καιει! – το οποιο αρχικα ειχε 3 ηχεια κι ένα σαμπ) αλλα να ξεκινησω από την αρχη ένα νέο νημα μιας και μετεξλιχθηκε σε 7.2.4. που είναι ριζικα διαφορετικο με το προυπαρχων. Επισης αν καποιος ψαχνει ιδεες εφαρμοσμενου καθηλωτικου ηχου (immercive audio) σε οικιακη χρηση θα είναι πιο ευκολο να βρει φωτογραφιες κειμενα κλπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ξεκινοντας απ τις αρχες του 2.000 ν ασχολουμε με τον ηχο πιο εντατικα με ακουσματα κυριως Ροκ, Τζαζ, καουντρυ, μπλουζ και κλασικη αρχισα να περιστρεφομαι στο θεμα ποιοτητας μηχανηματων αναπαραγωγης ηχου. Ετσι επεσαν στα χερια μου και καποια σχετικα περιοδικα της εποχης εκεινης και μαλιστα πηγαινα και σε σχετικες εκθεσεις όπως επισης επισκεφτομουν και καταστηματα του ειδους.

Ετσι μια ωραια μερα κατεβηκα Αθηνα να παρω το πρωτο αξιοπρεπες ηχοσυστημα με ενισχυτη έναν πολύ αξιολογο AVR DENON 4306, ηχεια τα B&W 703, πλαυερ ένα SACD DENON 1920 και το πρωτον προβολεα sony HD 50 στα 720pπου ηταν μια επανασταση για τα δεδομενα της εποχης μαζι μ ένα καινοτομο καλωδιο αγνωστο εως τοτε HDMI που το πληρωσα 200 ευρω και χαλασε μεσα σ ενα μηνα !

Σταδιακα εγιναν πολλες τροποποιησεις, μια από τις πιο σημαντικες ηταν να παω στον ηχο με λυχνιες και πικαπ χωρις ωστοσο να ηταν αποκλειστικα και μονο αυτος. Ειχα και καλο σιντι πλευερ, και πολύ καλο ντακ για την ψηφιακη μουσικη.

Όλα αυτα μεχρις οτου πηρα την αποφαση να παω στο πιο συγχρονο φορμα ηχου τον ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟ (ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ) ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ΗΧΟ, ευρεως γνωστο σαν immercive audio. Η αποφαση ηταν πολύ μεγαλη. Οι απαιτησεις ακομη πιο μεγαλες απ οποια πλευρα και να το κοιταξεις. Ωστοσο προχωρησα και σταδιακα εφτασα σε καποιο θα ελεγα αξιολογο σημειο. Το κυριο χαρακτηριστικο εδώ είναι τα πολλα ηχεια, ενας καλος επεξεργαστης και φυσικα χωρο που να ανταποκρινεται σωστα στις προσδοκιες σου.

ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ»
Αφου σταδιακα πηρα όλα τα ηχητικα μηχανηματα και συμπληρωθηκε το ηχητικο παζλ περασα στο τελικο σταδιο που ηταν η επιμελεια του χωρου. Εγιναν πολλες συζητησεις για το ηχητκο κομματι το οποιο και σ ένα μεγαλο βαθμο φερει την σφραγιδα με το ονομα ΚΩΣΤΑΣ EAR. Ο Ζαπατης εκανε κι αυτος τις παρεμβασεις του συμβουλευτικα.

Το σχεδιαστικο κομματι ηταν προσωπικο που πηρα πολλες ιδεες από το yutube αλλα κι από περιοδικα του χωρου. Βασικα όμως σ ένα αρχαιο περιοδικο HOME THEATER DESIGN (2006) που το κραταω για μια φωτογραφια από ένα καταπληκτικο δημιουργημα του Theo Kalomirakis πηρα τις περισσοτερες ιδεες.

Την τεχνικη υλοποιηση την εκανε ο συμφορουμιτης ΜΑΡΙΟΣ και τα ηλεκτρικα ο αδερφος του ΝΙΚΟΣ.
Τα βαψιματα ενας φιλος μου, ο οποιος όταν μπηκε και ειδε τις τρυπες με ρωτησε…ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΤΩΡΑ Η ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?
Εγω με τον ξαδερφο μου καναμε μια κατασκευη με φυσικη μονοκομματη πετρα για τα σαμπγουφερς και υπαρχει και χωρος (ξεχωριστος εντος αυτων) να μπουν τα υπολοιπα μηχανηματα (ενισχυτες, πηγες κλπ.)

Θελω να μεινω όμως λιγο παραπανω στον Μαριο που ανελαβε την υλοποιηση του προτζεκτ.

Αρχικα ειχα σκοπο να κανω καποια ραφια μαζι του εντος των οποιων θα εντοιχιζοταν τα ηχεια και φυσικα θα υπηρχε κι επιπλεον χωρος για κατι άλλο. Αυτή είναι και η κατ εξοχην δουλεια του (επιπλοποιος – κουζινες κλπ). Όμως γνωριζα ότι εκανε και καποιες δουλειες με γυψοσανιδα χωρις όμως να εχουν καποιον ιδιαιτερο βαθμο δυσκολιας. Ωστοσο σε χομπιστικα πραγματα προτιμω να τα κανω οσο γινεται περισσοτερα πραγματα με ανθρωπους του χωρου που ξερω ότι από καποιο σημειο και μετα θα το δουν σαν δικο τους σπιτι γιατι τους αγγιζει και προσωπικα η δουλεια που κανουν κι ετσι μπορουμε να συζητησουμε και παραξενες ιδεες.

Με την συζητηση καπου πεισθηκε ο Μαριος να αναλαβει και τις γυψοσανιδες (ειχε μια μικρη σχετικα εμπειρια) θα περνουσε και το λαμινεητ μια ακομη προκληση κι ετσι λοιπον φτασαμε στο σημειο να κανει σχεδον τα παντα στο δωματιο ενώ τα ηλεκτρολογικα θα τα αναλαμβανε ο αδελφος του. Οικογενιακη υποθεση λοιπον!

Φυσικα ο Μελιδης δεν θα μπορουσε να λειψει. Εκανε τις βασεις στηριξης στα ηχεια οροφης και μαλιστα δυο φορες, γιατι χρειασθηκε από καθετα που ηταν στην αρχη το σχεδιο να μπουν οριζοντια και φυσικα επρεπε να ξαναγινουν απ την αρχη (κοβεις φλεβες).

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ξεκινησαμε καλοκαιριατικα (ΙΟΥΝΗΣ). Ειχα κανει ένα οικονομικο σχεδιασμο που προετοιμαστικα πριν την εναρξη των εργασιων καθαρα υποθετικα και θεωρητικα ημουν πανετοιμος, όμως …
Επειδη τρωγοντας ερχεται η ορεξη εκανα αρκετα πραγματα εξτρα και προεκυψαν κι αρκετα πραγματα που δεν τα υπολογισα σωστα κι ετσι καπου ξεφυγα, με αποτελεσμα να απομακρυνθω και οικονομικα και χρονικα από το αρχικο σχεδιασμο που υπολογιζα ότι θα τελειωνε η κατασκευη. Τελικα φτασαμε αισιως στο σημειο που ειμαστε κοντα στο τελος εργασιων.

Ελπιζω πολύ συντομα να κοψω την κορδαλα εγκαινιων!! Αυτο θα το κανει ο εγγονος μου ο οποιος και βαφτισε το δωματιο ...magic room!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Reaction score
138
περιμένω με ανυπομονησία να δω πως θα βγει.
μιας και εγώ προς α77 h σκέφτομαι σοβαρά.

Reaction score
2.872
ΠΑΠΠΟΥΥΥΥΥΥΥ α μου παεις 2 σαμπμουφερ 15ρια που σέλω να ταρακουνάω τα ΝΕΥΡΑ της γυναίκας μου;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.354
Members
38.549
Νεότερο μέλος
dimitris.tamp