Featured ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ 7.2.4 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

Reaction score
5.776
Γιώργο δεν είναι δύσκολο
Κοστοβόρο είναι
Σου βγαίνει πάνω από 40 το τετράγωνικο
Το σίγουρο είναι ότι θα βάλω τέτοιο πίσω από την οθόνη

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.411
Πόσο αναγκαίο κακό είναι ρε παιδιά;
Εντάξει, εγώ μαζί σου είμαι. Και αν το έφτιαχνα εγώ, μια τέτοια λύση θα κοιτούσα προφανώς (το "προφανώς" το λέω καθώς εξέφρασα ήδη την αισθητική μου διαφωνία).

Το "αναγκαίο κακό" το είπα με την έννοια πως, αν δεν θες/μπορείς να ξοδέψεις έξτρα χρόνο και χρήμα (γιατί εξάλλου και η διάτρητη αυτό είναι, μια γρήγορη και οικονομική λύση) για να το κάνεις έτσι, σε έναν dedicated χώρο είναι προτιμητέο το αποτέλεσμα, παρά η αισθητική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.428
Πόσο αναγκαίο κακό είναι ρε παιδιά; Έχουμε δει άπειρα hc, όλα με διάτρητη γυψοσανίδα είναι;
Γιώργο, η απλή γυψοσανίδα είναι άλλη μια απλή ανακλαστική επιφάνεια. Ιδίως εάν βρίσκεται σε περιοχή πρώτης άμεσης ανάκλασης (που σε ένα ιμερσιβ σεταπ πρακτικά όλες οι επιφάνειες είναι πρώτης άμεσης ανάκλασης) θα έχεις σαφέστατο πρόβλημα, και θα χρειαστεί να τοποθετηθεί άφθονη ποσότητα διάχυσης ή απορρόφησης επάνω στις απλές γυψοσανίδες.

Η διάτρητη γυψοσανίδα αποτελεί μια "εξόχως περιποιημένη" ακουστικά επιφάνεια, που δεν απαιτεί κανενός είδους επιπρόσθετη απορρόφηση ή διάχυση, είναι έτοιμη για χρήση.

Έχω και γω έναν ολόκληρο πίσω τοίχο με διάτρητη, ποτέ δεν ενόχλησαν κανέναν οι τρύπες της.

Βεβαίως εάν επιθυμείς μπορείς να την καλύψεις με ένα ακουστικά διάφανο ύφασμα, για λόγους αισθητικής, αλλά αυξάνεται σημαντικά το κοστολογιο.

Η χρήση τέτοιας διάτρητης γυψοσανίδας, έχω διαπιστώσει κατ'επανάληψιν πως οδηγεί σε ΑΡΙΣΤΟ ηχητικά αποτέλεσμα, και βεβαίως ο πρώτος διδάξας ήταν ο wizzy, που ο χώρος του μετράει θανατερά σωστά, και όλες οι επιφάνειες σε αυτόν το χώρο είναι αποκλειστικά και μόνον από τέτοιες διάτρητες γυψοσανίδες.

Οικονομοτεχνικά, η χρήση διάτρητης είναι τελικά η πιο οικονομική επιλογή για να φτιάξεις ένα χώρο ηχητικά άψογο, διότι το κοστολογιο για διαχυτικές διατάξεις σε μεγάλο εμβαδό, επιπροσθέτως μιας απλής γυψοσανίδας, είναι πολλαπλάσιο.

Λόγου χάριν, για να φτιάξεις ένα άψογο ηχητικά ταβάνι επιφάνειας 20-25 τμ, η κάλυψή του με μια διάτρητη γυψοσανίδα (και κάποια πυκνή βαριά απορρόφηση από πίσω) είναι μακράν η φτηνότερη λύση με τέλειο αποτέλεσμα. Εξαφανίζει πλήρως και οριστικώς οποιοδήποτε φαινόμενο flutter echo σε όλο το εμβαδό του χώρου, εξαφανίζει κάθε ισχυρή πρώτη ανάκλαση, ισορροπεί όλη την ενέργεια από το δάπεδο, κλπ, μη το συζητάς. Με ελάχιστα χρήματα, φτιάχνει το χώρο.

Last edited:

Reaction score
2.409
επειδή μπερδεύτηκα τώρα, πίσω από την διάτρητη γυψοσανίδα (είτε σε τοίχο είτε σε ταβάνι) τι πρέπει να υπάρχει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.428
Απορρόφηση. Πχ 10-15 cm πάχους.
Άμα έχεις πρόβλημα χώρου, και 5 cm να βάλεις, κάτι θα κάνει.
Άλλος γνωστός ύποπτος, έβαλε 5cm φελλό.
Μετράει τέλεια.

Reaction score
5.776
Το θεμα ειναι τι ζητας
είναι καθαρά θέμα κόστους αλλά ποιο πολύ χώρου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.376
Members
38.549
Νεότερο μέλος