ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Reaction score
70
Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Θα μπορούσα να ρωτήσω κάτι για ένα cd player και ένα tuner??Πρόκειται για το Harman kardon hd-970 και το Technics st-610l .Χρειάζεται να ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε περι τίνος πρόκειται.

Υ.Γ Το technics έχει κάποια χρονιάκια. Το harman δεν το λες vintage.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Να θυμησω οτι απο τα περισσοτερα μηχανηματα που φτιαχνω εχω και τα σχηματικα τους οποιος συναδελφος η συμφορουμιτης ειναι καλοδεχουμενος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Καλησπέρα Σάκη,
Σήμερα παρέλαβες το sony ta-1066 για service. (Thanks Δημήτρη) Μπορεις να βάλεις ένα αντίστοιχο service walkthrough και γι αυτό? :105: Θα θελά πολύ να δω το πριν και το μετά. (Βασικά το πριν γιατι ο μετά θα το δω όταν το παραλάβω) Αν εχεις βέβαια ώρα...
Thanks

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

Φυσικα ... γιατι οχι ?

Τον ελυσαν κιολας τα παιδια ....θλιβερη κατασταση ...ωραιο μηχανακι αλλα ο χρονος δεν ηταν καθολου καλος μαζι του ...

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Δεκαπέντε χρόνια στο ράφι στο γραφείο του πατέρα μου ξεχασμένο. Το πήρα ως μέρος της συμφωνίας για να πάρω τους δίσκους του. Μου άρεσε όμως απο πάντα. Ελπίζω να μπορέσεις να το συνεφέρεις. Υπάρχει ελπίδα :122:?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
SERVICE SONY TA 1066

Η σειρα ΤΑ ειναι μια σειρα δευτερης γενιας οπου τα οποια σφαλματα υπηρχαν στα προηγουμενα μοντελα εχουν διορθωθει .

Σε γενικες γραμμες το μηχανημα εχει μεσα ταξη και σειρα επαρκεια υλικων το οποιο σημαινει οτι παρολο οτι ειναι μικρο σε ισχυ εχει ολα τα καλουδια και την ιδια τοπολογια με ενα μεγαλο μηχανημα .

Απο πλευρας ηχου το χαρακτιριζει η ποιοτητα λεπτομερεια στην αποδοση εκταση και πολυ γλυκο κυκλωμα τονων . Παραμενει σοβαρο μειονεκτημα οτι ειναι μικρο σε ισχυ αλλα για ενα δευετερυων συστημα με ενα ζευγαρακι ευαισθητα ηχεια θα παιζει μαγικα για πολλα χρονια ακομα .

Απο τεχνικης φυσεως ολη η πρωτοποριακη τοτε τεχνολογια ειναι αξαιρετικα απλη βασισμενη σε ποιτητας εξαρτημτα οπου ακομα και το phono stage ειναι βασισμενο σε απλοτητα ομορφα χρωματα και αρκετη ευαισθησια αλλα χωρις θορυβους μια και μεσα στο μηχανημα υπαρχει απολυτη ταξη .

Κανενας ηλετρολυτικος δεν ηταν καν κοντα σε προδιαγραφες απο την αρχικη τιμη .... και η σκονη ειχε κανει τα θαυματακια της .

----αλλαχτηκαν ολοι οι ηλεκτρολυτικοι ( μικροι )
---- αλαχτηκαν και οι μεγαλοι audio golden M απο 4700 στα 10,000
---- Τοποθετηθηκαν dnc μαλιστα της philips εταιρια την οποια κυριολεκτικα μισω πλην ομως το συγεκριμενο εξαρτημα κανει πολυ καλα την δουλεια του
---- γενικος καθαρισμος , ρυθμιση και good to go !!! πιστεψε με παιζει τουλαχιστον φανταστικα !!!!

enjoy

ο ενισχυτης οπως ηρθε

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

οι golden M 10000 στα 42 για το τροφοδοτικο

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

γενικη οψη καθαρισμενο με ολους τους ηλεκτρολυτικους αλλαγμενους

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

κατω απο την πλακετα ολα καθαρισμενα με ταξη και σειρα .... μαζι με τα DNC

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

ετοιμος για δραση καθαρος και ομορφος .....

Να προσθεσω εδω οτι γενικα αν ρωταει κανεις αν αξιζει να κανεις ολη αυτη την δουλεια σε ενα τετοιο μηχανημα η απαντηση ειναι ναι την αξιζει με 1000 !!!! αρκει να μην περιμενεις θαυματα τυπου ενας ενσιχυτης 2Χ30 θα γινει 2Χ300 ....:138: και απο την στιγμη που η τιμη ειναι σε λογικα πλαισια . Απο την αλλη ευγενικα μηχανηματα απο ευγενικους ανθρωπους αξιζουν τετοια μεταχειριση .

( το λεω αυτο γιοατι αμεσως μετα ακολουθει ενα χρεπι .... ζητω και την βοηθεια των μελων να κοιταξουν τον Μπαμπινιωτη να μας γραψουν με ακριβεια τι ειναι το ...χρεπι )

Reaction score
1.815

Μπράβο ρε Σάκη μπράβο! Η δουλειά σου είναι εκπληκτική! Από τεχνικής άποψης δε γνωρίζω αρκετά πράγματα, δεδομένου οτι θα πρέπει να είναι κάποιος ηλεκτρονικός για να καταλάβει αναλυτικά το τι κάνεις. Όμως μου αρέσει που με μεράκι στέκεσαι πάνω σε αυτά τα κοσμήματα που θέλει να σώσει ο καθένας μας από τη λαίλαπα του χρόνου:426:
Μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι τελικά να σου δώσω για έλεγχο το ραδιοενισχυτή μου Sansui 5900Z... Απ' ότι θυμάμαι έχεις την κυκλωματική του σχεδίαση, αλλά ακόμα κι αν δεν την κρατάς, την έχω εγώ, μπορώ να στη στείλω με mail.
Ευγε και πάλι!!!

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ Σάκη, έδωσες ζωή ξανα σε κάτι που αγαπάω πολύ

Reaction score
0

Και για το χρέπι
Το αυτοκίνητο (κυρίως), η μοτοσυκλέτα, το παπάκι ή ακόμα και το κινητό που έχει κάποιος και το οποίο θα ήταν διατεθειμένος να πουλήσει όσο όσο αρκεί να απαλλαγεί απο τα προβλήματα που του έχει προκαλέσει το πέρασμα του χρόνου. Κάτι σαν σαράβαλο αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και για γκόμενες που απλά δεν βλέπονται.

Reaction score
70

Μήπως πρέπει να αλλάξετε φωτογραφική???Είναι πολύ καλής ποιότητας. Και είναι πολύ ωραίο θέμα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Και για το χρέπι
Το αυτοκίνητο (κυρίως), η μοτοσυκλέτα, το παπάκι ή ακόμα και το κινητό που έχει κάποιος και το οποίο θα ήταν διατεθειμένος να πουλήσει όσο όσο αρκεί να απαλλαγεί απο τα προβλήματα που του έχει προκαλέσει το πέρασμα του χρόνου. Κάτι σαν σαράβαλο αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και για γκόμενες που απλά δεν βλέπονται.
εχω την εντυπωση οτι η περιγραφη για το χρεπι ειναι λιγο φτωχη ...θα προσθετα οτι χρεπι ειναι κατι το οποιο ειναι τοσο χαλια οπου του κρεμονται πραγματα απο πανω και ναι θα συμφωνησω οτι μπορει να ισχυει και για γκομενες .

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

εχω την εντυπωση οτι η περιγραφη για το χρεπι ειναι λιγο φτωχη ...θα προσθετα οτι χρεπι ειναι κατι το οποιο ειναι τοσο χαλια οπου του κρεμονται πραγματα απο πανω και ναι θα συμφωνησω οτι μπορει να ισχυει και για γκομενες .
Μάλλον θα ξέρεις κάτι παραπάνω :103:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
SERVΙCΕ XREPI ROTEL 202

δεν εχω γκρινιαξει ποτε εδω ( σε καποια αλλα φορουμ του δινω και καταλαβαινει ) τσπ ... Η φασαρια γινεται για εναν rotel 202 που εφερε πελατης αλλα και συφορουμιτης για "αναβαθμιση "

εν ταχει περιηραφω τι ειχε :

----47 ηλεκτρολυτικους για πεταμα
---- επικυνδυνες επεμβασεις για την αντικατασταση της ασφαλειας
του 220 με συρμα τηλεφωνου
---- ξηλωμενες βιδες
---- ξηλωμενα λαμπακια
---- αναμενομενες βρωμιες σκονες και αλλα μετα απο τοσα χρονια
---- επεμβασεις του παρελθοντος στον ενισχυτη
---- επεμβασεις στο σχοινακι του ραδιοφωνου του οποιου η επισκευη ηταν αθλος

και αφου μου βγηκε ο Χριστος αναποδα να τα φτιαξω ολα αυτα ανακαλυψα οτι το μηχανημα ειχε και καμμενο τον κεντρικο μετασχηματιστη τροφοδοσιας .

Φυσικα φτιαχτηκαν ολα και φυσικα φτιαχτηκαν για την τιμη των οπλων διοτι αν χρεωσω τον πελατη για ολα αυτα θα πρεπει να τον χρεωσω χαλαρα 200 ευρω μια και εχουμε φαει δυο ανθρωποι μια μερα πανω απο το μηχανημα αλλα δεν θα γινει ...

θελω να πιστευω οτι φυσικα και εχασα απο αυτη την επισκευη αλλα δεν βαριεσαι κερδιζω απο τις αλλες οποτε δεν πειραει χαλαλι ...απλα τσαντιζομαι γιατι μεσες ακριες ο πελατης που τα πειραξε αυτα καπου ξερει τι εχει γινει οποτε τι νοημα εχει να τον φερει για "αναβαθμιση" προφανως κανενα ... αυτο ηθελα ολικη επαναφορα οχι αναβαθμιση χα χα χα χ:143::143::143:

Για το τεχνικο μερος ειναι ενα μηχανημα της ROTEL απο τα πολυ απλα χωρις καμμια ιδιαιτερη επιδοση μετα απο ολους τους ηλεκτρολυτικους που αλλαχτηκαν οπου οι περισσοτεροι διπλασιατηκαν .... για παραδειγμα στην εξοδο που ειχε μολις 1,000 mfd εγιναν 2200 +DNC και στην τροφοδοσια που ειχε μολις 2,200 εκτιναχτηκε στα 5800 +DNC ....

μετα απο αυτα αποκατασταθηκε πληρως η λειτουργεια του με αποτελεσμα το TUNER του να ειναι πιο γλυκο και πιο ευαισθητο ακομα και απο το ψηφιακο μου PIONEER ..... απιστευτον !!!!:107:

enjoy

ΘΛΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΠΥΝΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΛΑΚΕΤΑ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

ολοι οι πυκνωτες αλλαγμενοι ετοιμοι για αλλαγες στον ....φωτισμο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.799
Members
38.239
Νεότερο μέλος
bkonar6