Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
11.673
Τι αλλο θα διαβασω. Ακου ο δισκος χαλαει μετα απο 5-6 φορες...
Ασχημο πραγμα τελικα η ημιμαθεια. Τι να πω.
Δεν εννοούσα ότι χαλάει και δεν ακούγεται και σίγουρα όχι μετά από 5 φορές. Αλλά όταν μιλάμε για κορυφαία ηχητικά μηχανήματα, η διαφορά ενός δίσκου παιγμένου πολλές φορές φαντάζομαι (και μάλλον έτσι είναι) ότι είναι κατώτερη από έναν καινούριο.
Τι θα λέγατε για ένα πείραμα; Αγοράζουμε 2 δίσκους και τους ακούμε από μια φορά για να διαπιστώσουμε ότι παίζουν το ίδιο. Στη συνέχεια αποθηκεύουμε τον ένα και παίζουμε καμμιά εικοσαριά φορές τον άλλο. Μετά ξαναβάζουμε τον πρώτο και συγκρίνουμε το ηχητικό αποτέλεσμα. Θα παίζουν ίδια;
Όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά. Προσωπικά δεν έχω πρακτική εμπειρία.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ο δίσκος βινυλίου, κατά έναν μαγικό τρόπο έχει μάθει να αντιστέκεται όταν επάνω του σέρνεται το πιο σκληρό ορυκτό στον πλανήτη. :114:

...

Reaction score
8
Παλιοτερα που ειχα κανει αναλογη δοκιμη, μετα απο τρια τεσσερα χρονια, υπηρχαν διαφορες με τον πολυπαιγμενο να εχει ελαφρως πιο μαλακα πριμα

Reaction score
11.673
Παλιοτερα που ειχα κανει αναλογη δοκιμη, μετα απο τρια τεσσερα χρονια, υπηρχαν διαφορες με τον πολυπαιγμενο να εχει ελαφρως πιο μαλακα πριμα
Α γεια σου! Και φαντάζομαι ότι θα σερνόταν πάνω του κορυφαία βελόνα. Μια πιο φτηνή βελόνα, πιθανών να δημιουργούσε περισσότερη φθορά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πέραν του ερωτήματος ποιό μέσο παίζει καλύτερα, προσωπικά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι οπαδοί του αναλογικού μέσου είναι φετιχιστές και αθεράπευτοι μηχανάκηδες πολύ περισσότερο τουλάχιστον από ότι αυτοί του ψηφιακού, που τα έχουν και λίγο για τις κλωτσιές, δηλαδή δεν δένονται μαζί τους. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση γιατί εξακολουθούν να παλεύουν με πλατώ, βραχίονες και κεφαλές, ειδικά όταν υπάρχει σύστημα που εξαφανίζει δια παντός οποιοδήποτε μηχανικό και γεωμετρικό πρόβλημα, αφού διαβάζει το μέσο χωρίς μηχανική επαφή αλλά οπτικά, (χρησιμοποιώντας 5 δέσμες laser) και συνεπώς δεν το φθείρει ποτέ.

Είναι άξιον απορίας και για έναν ακόμη λόγο. Διότι εάν έδιναν σημασία σε αυτήν την προσέγγιση και δεν έκαναν τζούφια κριτική γραφικών επιχειρημάτων παιδιών του δημοτικού, του τύπου "το βινύλιο φτιάχτηκε για να διαβάζεται από βελόνες", θα είχαν δώσει μια τεράστια ώθηση στο αναλογικό μέσο και θα το είχαν αναστήσει πραγματικά. Αυτοί όμως εκεί, το βιολί τους. Βελόνες, κεφαλές, βραχίονες κλπ, που σημαίνει ότι δεν αγαπούν το μέσο, ούτε προφανώς τον ήχο. Μόνον την διαδικασία.

- Και άντε επειδή εγώ είμαι ντιτζιταλοφρίκουλας, παραθέτω μερικά συμπεράσματα από την παρουσίαση του ELP από τον Δημήτρη Σταματάκο:
Δημήτρης Σταματάκος/www.avmentor.gr said:
Και τώρα τα καλά νέα: Αν οι δίσκοι σας είναι καθαροί (ή μάλλον όταν καθαριστούν) το ηχητικό αποτέλεσμα του LT είναι μακράν καλύτερο οποιουδήποτε πλατό έχετε ακούσει. Κι όταν λέμε "μακράν" εννοούμε "μ α κ ρ ά ν". Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μία περίεργη θλίψη σκεπτόμενος ότι ένας ολόκληρος και ιδιαίτερα γοητευτικός κόσμος (των ρυθμίσεων, της μαύρης μαγείας με την VTA, των ειδικών πεφωτισμένων ιερέων της μυστικής τέχνης του βινυλίου και -γιατί όχι;- των προσωπικών ψευδαισθήσεων) παύει να υπάρχει σαν να ήταν μία οπτασία.
........
Είναι ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειρωνίες: Επι θεωρητικής βάσεως, το τέλος του κλασικού αναλογικού συστήματος δεν θα το σηματοδοτήσει από ότι φαίνεται το CD, μία τεχνολογία που προσπαθεί να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή από τα μέσα του 1980 με χαρακτηριστική αδυναμία, αλλά μία άλλη αναλογική τεχνολογία.
To ELP όμως δεν έχει βραχίονα και έναν σκασμό παραφερνάλια. Άντε πείσε τον φετιχιστή μηχανάκια χαϊεντά να πάρει ένα τέτοιο εργαλείο. Και τώρα μην βγείτε διάφοροι να μου πείτε ότι ακούσατε το ELP και το πλατώ σας έπαιζε καλύτερα. Αυτή η μανία με την κολοκυθόπιτα και τον υποκειμενισμό απορώ που βρίσκει θέση σε ένα χόμπι τεχνολογίας που λέγεται υψηλή πιστότητα.

...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Όχι δεν γράφουν σε λάθος site, μάλλον εσύ το κάνεις (off topic) όταν αναφέρεις μοντέλα και αξία που μεταφράζεται σε χρήμα.
Ο σκοπός είναι άλλος, είναι η μουσική.

Εγώ να καταλάβεις θέλω να ακούω μουσική όπως μου αρέσει.
Ακούω λοιπόν ένα πικαπ και ένα cdp, όταν πρόκειται να αγοράσω.
Το πικαπ είναι πολύ ανώτερο αλλά για να με εκδικηθώ αγοράζω το cd ! :138:
Δεν σας κάνει εντύπωση, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν πικαπ ? !!!

Μου ξύπνησε ερωτήματα που είχα πέρσι που πρωτομπήκα εδώ.
Το "από τι ακούς" έγινε......
Αναρωτιέμαι ποια απάντηση μπορεί να σε πείσει Λ.Σ.

Αν δηλαδή ο g.kar είναι μουσικός, θα κάνεις πάσο ?

Υ.Γ.
Για άλλη μια φορά με ενοχλεί που κάποιοι θεωρούν ότι επειδή έχουν δαπανήσει περισσότερα χρήματα για stereo, έχουν και άποψη μεγαλύτερης αξίας..... :407:
Καλα απο ολα αυτα αυτο καταλαβες? Οτι οσοι εχουν δαπανησει χρηματα εχουν και αποψη μεγαλυτερης αξιας? Καλα κρασια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πρέπει να σημειώσω ότι μοναδικές συλλογές βινυλίου όπως αυτή του Λουκά Στεφανίδη, είναι αμαρτία να μην συνοδεύονται από ένα ELP. Λουκά ίσως πρέπει να το ψάξεις σε κάποια φάση.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
πελατης μου με klipcsh και cary και esoteric και verdier? Ρε συ εχεις πιει τιποτα?
Βρε μπορεί να ήταν παλιότερα τι σημασία έχει; Το λέω γιατί ξέρω έναν με klipcsh που λέει ότι έχει ψωνίσει αρκετά από τον Ορφέα, στην Στουρνάρη αν δεν κάνω λάθος. Αλλά μάλλον δεν μιλάμε για τον ίδιο.

...

Reaction score
2
Πέραν του ερωτήματος ποιό μέσο παίζει καλύτερα, προσωπικά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι οπαδοί του αναλογικού μέσου είναι φετιχιστές και αθεράπευτοι μηχανάκηδες πολύ περισσότερο τουλάχιστον από ότι αυτοί του ψηφιακού, που τα έχουν και λίγο για τις κλωτσιές, δηλαδή δεν δένονται μαζί τους. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση γιατί εξακολουθούν να παλεύουν με πλατώ, βραχίονες και κεφαλές, ειδικά όταν υπάρχει σύστημα που εξαφανίζει δια παντός οποιοδήποτε μηχανικό και γεωμετρικό πρόβλημα, αφού διαβάζει το μέσο χωρίς μηχανική επαφή αλλά οπτικά, (χρησιμοποιώντας 5 δέσμες laser) και συνεπώς δεν το φθείρει ποτέ.

Είναι άξιον απορίας και για έναν ακόμη λόγο. Διότι εάν έδιναν σημασία σε αυτήν την προσέγγιση και δεν έκαναν τζούφια κριτική γραφικών επιχειρημάτων παιδιών του δημοτικού, του τύπου "το βινύλιο φτιάχτηκε για να διαβάζεται από βελόνες", θα είχαν δώσει μια τεράστια ώθηση στο αναλογικό μέσο και θα το είχαν αναστήσει πραγματικά. Αυτοί όμως εκεί, το βιολί τους. Βελόνες, κεφαλές, βραχίονες κλπ, που σημαίνει ότι δεν αγαπούν το μέσο, ούτε προφανώς τον ήχο. Μόνον την διαδικασία.

- Και άντε επειδή εγώ είμαι ντιτζιταλοφρίκουλας, παραθέτω μερικά συμπεράσματα από την παρουσίαση του ELP από τον Δημήτρη Σταματάκο:

To ELP όμως δεν έχει βραχίονα και έναν σκασμό παραφερνάλια. Άντε πείσε τον φετιχιστή μηχανάκια χαϊεντά να πάρει ένα τέτοιο εργαλείο. Και τώρα μην βγείτε διάφοροι να μου πείτε ότι ακούσατε το ELP και το πλατώ σας έπαιζε καλύτερα. Αυτή η μανία με την κολοκυθόπιτα και τον υποκειμενισμό απορώ που βρίσκει θέση σε ένα χόμπι τεχνολογίας που λέγεται υψηλή πιστότητα.

...
Ρε Νικο αυτη την στιγμη λες κουφο ολο τον κοσμο που προτιμα το πικαπ απο το cd. Ξερεις αυτοι ειναι περισσοτερο μουσικοφιλοι απο ολους εσας που κατεβαζετε μουσικη. Στην τελικη μαλλον ολοι εσεις που ασχοληστε με τις ψηφιακες μαλακιες εχετε καποιο προβλημα ακουστικο. Μηπως να το κοιταξετε?
Τωρα οσο για τον υποκειμενισμο και το χομπι τεχνολογιας επισης καλα κρασια! Φυσικα και υπαρχει υποκειμενισμος αλλιως ολοι θα ακουγαμε με το ιδιο συστημα και οσο για την τεχνολογια αστην για τα pc.

Reaction score
11.673
Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση γιατί εξακολουθούν να παλεύουν με πλατώ, βραχίονες και κεφαλές, ειδικά όταν υπάρχει σύστημα που εξαφανίζει δια παντός οποιοδήποτε μηχανικό και γεωμετρικό πρόβλημα, αφού διαβάζει το μέσο χωρίς μηχανική επαφή αλλά οπτικά, (χρησιμοποιώντας 5 δέσμες laser) και συνεπώς δεν το φθείρει ποτέ.

- Και άντε επειδή εγώ είμαι ντιτζιταλοφρίκουλας, παραθέτω μερικά συμπεράσματα από την παρουσίαση του ELP από τον Δημήτρη Σταματάκο
Μπράβο, το είχα ξεχάσει αυτό. Όλοι όσοι ακούνε βινύλια έπρεπε να έχουν ένα τέτοιο, αν όχι για να ακούνε τους ήδη παιγμένους δίσκους τους, μια και όπως λένε λίγο να έχει φθορά ο δίσκος, το ELP δεν παίζει καθόλου καλά, αλλά τους ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ. Φανταστείτε τι καλά που θα ήταν να ακούγατε όλους τους καινούριους δίσκους σας, πάντα όπως την πρώτη φορά!

Reaction score
2
τελοσπαντων για αλλα μια φορα δεν νομιζω οτι οδηγει καπου αυτη η κουβαντα οποτε την σταματαω εδω. Προσωπικα αυτη την στιγμη αγοραζω περιπου 4-5 βινυλια την εβδομαδα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ρε Νικο αυτη την στιγμη λες κουφο ολο τον κοσμο που προτιμα το πικαπ απο το cd. Ξερεις αυτοι ειναι περισσοτερο μουσικοφιλοι απο ολους εσας που κατεβαζετε μουσικη. Στην τελικη μαλλον ολοι εσεις που ασχοληστε με τις ψηφιακες μαλακιες εχετε καποιο προβλημα ακουστικο. Μηπως να το κοιταξετε?
Τωρα οσο για τον υποκειμενισμο και το χομπι τεχνολογιας επισης καλα κρασια! Φυσικα και υπαρχει υποκειμενισμος αλλιως ολοι θα ακουγαμε με το ιδιο συστημα και οσο για την τεχνολογια αστην για τα pc.
Γιάννη, δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι και χρησιμοποιείς άσχημη γλώσσα. Μακριά οι χαρακτηρισμοί από εμένα, άσε που το post μου που έκανες quote, αφορά στο ELP και ότι είπε γι αυτό, το είπε ο Σταματάκος όχι εγώ.

...

Reaction score
10
Παντως σε αυτα λεφτα πρεπει να παιζει πραγματικα καλα αλλιως δεν αξιζει, oταν με τα ιδια λεφτα αγοραζεις π.χ. ενα Simon Yorke.

Reaction score
2
Γιάννη, δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι και χρησιμοποιείς άσχημη γλώσσα. Μακριά οι χαρακτηρισμοί από εμένα, άσε που το post μου που έκανες quote, αφορά στο ELP και ότι είπε γι αυτό, το είπε ο Σταματάκος όχι εγώ.

...
Καλα βρε μην βαρας! Εγω παντως εσενα σε συμπαθω βρε παλιοντιτζιτοφρικουλα!:114::114::114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Δεν βαράω μάνα μ'. :114:
Το χόμπι μας δυστυχώς όμως, είναι κάτι περισσότερο από τις "απόψεις" του καθενός. Συνεπώς θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω την στάση που κρατάνε για το ELP στο Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής, παρά αυτήν ενός, δύο ή δέκα κολλημένων με τα αναλογικά τους παιχνιδάκια.

Είδες πουθενά να αναφέρω τίποτα για το cd ή τα format υψηλής ανάλυσης; :126:

...

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.280
Members
38.440
Νεότερο μέλος
GeorgekTheDJ