Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Κατανοητό, απλά με όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι ποτέ κανένας αναλογικάριος δεν επίτρεψε την διαφορετική άποψη. Και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, από αυτό της υποκειμενικής κρίσης που δόξα τον Θεό, όλοι έχουμε. :126:

Εγώ ξέρω ότι σαν μεγάλα παιδιά που είμαστε, έχουμε και ακριβά παιχνίδια. Και ναι, αξίζει να διαφωνούμε γι αυτά.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νομίζω το θέμα εξαντλήθηκε, εμένα με πείσατε και ήδη έχω αρχίσει να βάζω προς πώληση τους δίσκους μου.

Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τον G.Kar να μου πουλήσει τον σκληρό του με τα 30000 κομμάτια...

(κι από μένα τέλος γι' αυτό το θέμα. Αν ανοίξετε θέμα με ξανθιές θα συμμετάσχω...)

Reaction score
8
Το ELP παντως δεν ειναι πανακεια

Αν δεν έχετε σεβαστεί τους δίσκους σας και ο "καθαρισμός" είναι μία έννοια που νομίζετε ότι αφορά τον οδοντίατρο, την έχετε άσχημα. Η πολύ μικρή επιφάνεια σάρωσης του laser "σηκώνει" από τον δίσκο πολύ περισσότερες λεπτομέρειες -ανατριχιαστικά πολύ περισσότερες- αν μου επιρέπετε την έκφραση. Στις λεπτομέρειες αυτές περιλαμβάνεται και ο παραμικρός κόκκος σκόνης, με αποτέλεσμα ο θόρυβος, για τον ίδιο δίσκο, να είναι πολύ μεγαλύτερος στην περίπτωση του LT εν συγκρίσει με ένα συμβατικό σύστημα.

Reaction score
8
απο μια παλαιοτερη τοποθετηση του Θεμη της LOCATION SOUND

Είναι μάλλον οφθαλμοφανές οτι όταν έχεις ένα υλικό 24/96, το στείλλεις σε ένα DAC και κόψεις βινύλιο, θα είναι καλύτερο από το "πατημένο" και ντιθεραρισμένο αντίστοιχο CD, αλλά αρκετά χειρότερο από το άκουσμα που θα είχες ακούγωντάς το 24/96 από τον σκληρό σου. Αν η μήτρα είναι βέβαια 16/44.1 ούτε λόγος οτι το βινύλιο θα έχει όλες τις ανακρίβειες και χρωματισμούς του πλατώ-βραχίονα-κεφαλή-RIAA.
Εν ολίγοις στο δεδομένο βινύλιο ακούς, με όποια μειονεκτήματα, ένα HD υλικό το οποίο δεν μπορεί να είναι χειρότερο από το αντίστοιχο 16/44.1. (με καλό πικάπ φυσικά)
Θα φτάσει η μέρα που θα έχουμε αυτά που θέλουμε στον σκληρό μας έτσι ακριβώς όπως γράφτηκαν, χωρίς ούτε ανακρίβειες βινυλίου, ούτε τους σοβαρούς συμβιβασμούς του redbook.
Πάνω απ'όλα αυτά όμως μετράει η γνώση και το γούστο παραγωγού και ηχολήπτη, η καλή μουσική και μετά όλα τ'άλλα.

Reaction score
59
Μερικοί δίνουν την εντύπωση ότι έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία από το βινύλιο, ότι το έχουν παραχωρτάσει και τόσο πολύ μπουχτίσει που τους κάνει να στρέφονται σε άλλα ψηφιακά μέσα. Το έχουν τόσο πολύ ξεπεράσει και δεν τους εκφράζει πλέον. Έχει τόσο πολύ ανέβη το επίπεδό τους και επιζητούν ακόμη υψηλότερο επίπεδο και γιαυτό στρέφονται κατά των αναλογικών.
Μόνο έτσι θα μπορούσα να το δεχτώ.
Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι όχι μόνο δεν έχουν ακούσει αλλά ούτε έχουν δει ή πιασει στα χέρια τους ένα δίσκο βινυλίου και μας αραδιάζουν διάφορες απόψεις ως οι πλέον ειδικοί.
Να μην πω ότι ποτέ τους δεν έχουν ακούσει ζωντανά μια συμφωνική ορχήστρα ή ένα κουαρτέτο και τολμούν κα μας μιλάν για το πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική από ένα σύστημα!!! και ταυτόχρονα θεωρούν τους εαυτούς τους φιλόμουσους!!!!! Επιτίθενται και θεωρούν μηχανάκηδες και όχι φιλόμουσους όλους εκείνους που και ακουστικές εμπειρίες έχουν αλλά και επειδή είναι πράγματι φιλόμουσοι, και όσο τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους επιδιώκουν το να ακούν όσο γίνεται καλύτερα και στο σπίτι τους την αγαπημένη τους μουσική.
Δεν τόξερα ρε παιδιά ότι είμαι μηχανάκιας. Πώς γίνεται και έχω τα ίδια μηχανήματα για 10 ή 20 χρόνια ενώ είμαι αντιπρόσωπος και έχω την οικονομική δυνατότητα και άνεση για αλλαγές;
Πώς γίνεται και έχτισα τη δισκοθήκη μου από το υστέρημά μου που κάποτε προτιμούσα να μην αγοράσω ένα ρούχο αλλά ένα δίσκο; Περίμενα κάποιους από εσάς για να μου το μάθετε!!!!
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι και ας μη λειτουργούμε ισοπεδωτικά. Υπάρχουν και μηχανάκηδες. Αλλά όσα δεν φτάνουν κάποιοι δεν είναι κρεμαστάρια.Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Το δύσκολο της υπόθεσης δεν είναι να πείσεις κάποιον για την ανωτερότητα του μέσου. Λίγο να σκαμπάζει από τεχνικά χαρακτηριστικά αυτό το καταλαβαίνει και μόνος του. Το δύσκολο/ανέφικτο είναι να πείσεις κάποιον ότι ύστερα από μια μακρόχρονη πορεία προς την μια κατεύθυνση, τελικά πρέπει να πάει από την άλλη μεριά. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα. Ας λέω εγώ, ο "x", ο "y", o Σταματάκος ή ο Σκωτσέζος της Linn ότι θέλουμε. Όλοι ηλίθιοι, άμουσοι, κουφοί και άπειροι είμαστε. :126:

...

Reaction score
3.290
Γιωργο εχεις παει σε αρκετα σπιτια και εχεις γραψει εντυπωσεις. Γιατι δεν ερχεσαι και μια βολτα κι απο το δικο μου και αν θελεις φερε οτι ψηφιακο θελεις σκληρο δισκο, μαλακο δισκο, mp3, οτι cd player θελεις να τα βαλουμε μια κοντρα με το ταπεινο πικαπ μου? Στα λογια μια χαρα τα παμε. Η μηπως ξεχνας σε σχετικα προσφατη κοντρα σε γνωστο και μη εξαιρεταιο προσωπο με κορυφαιο πλατο, οτι βαλαμε διπλα του απο ψηφιακο, ηταν τραγικα χειροτερο απο το πικαπ του. Τραγικα χειροτερο...30 κουφοι ειμασταν εκει με την ιδια αποψη.
Γιάννη, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ξεκινήσουμε μια δημόσια συζήτηση για το ποιο μέσο παίζει καλύτερα, το CD ή το βινύλιο. Και τα δύο παίζουν εξαιρετικά όταν στηθούν σωστά με το κατάλληλο υλικό αναφοράς.

Δεν βλέπω πάντως τον λόγο γιατί να μην μπορεί ένα " bit perfect" media player με σκληρό χωρητικότητας 1 Τera, που μπορεί ταυτόχρονα να αναπαράγει και άριστο υλικό audio υψηλής αναλυσης, να σταθεί δίπλα σε οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής δίσκων.
Δεν θέλω να γίνω συλλέκτης δίσκων, γιατί μου πιάνουν χώρο στη βιβλιοθήκη, προτιμώ η βιβλιοθήκη μου να έχει μόνο βιβλία.
Θέλω να έχω τη δυνατότητα να επιλέγω μουσικά θέματα με το remote control. Μου αρέσει να φτιάχνω και playlists :109: , να έχω πλούσιο υλικό και να μην περιορίζομαι μόνο σε 2-3 χιλιάδες δίσκους. Εννοείται ότι δεν ακούω πλέον audiophile δίσκους που αναφέρουν στην πίσω πλευρά του δίσκου τα καλώδια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση.

Θέλω να τα πούμε, να ακούσουμε μουσική και να ασχοληθούμε όσο γίνεται λιγοτερο με τα μηχανήματα. Με κουράζει η διαδικασία του εντοπισμού "ηχητικών διαφορών" από τη στιγμή που κανένας από εμάς δεν γνωρίζει πως ακούγεται το πρωτότυπο.
Κάνουμε όμως που και που και τα συγκριτικά μας σε μηχανάκια, για το χαβαλέ της παρέας ακούγοντας τον ίδιο δίσκο (δηλαδή ένα track) 50 φορές :142:

Reaction score
3.290
Παρεμπιπτόντως, τα νέα ψηφιακά media players (κυρίως αυτά με επεξεργαστή της Sigma Designs) των 100-200 ευρώ, αναπαράγουν μουσική απευθείας από το σκληρό δίσκο με εκπληκτικά αποτελέσματα υψηλού επιπέδου, αλλά προς το παρόν μόνο από την ψηφιακή τους έξοδο. Θα πέσει πολύ κλάμα !!!!
Δεν βλέπω το λόγο γιατί ένας μουσικόφιλος θα έπρεπε αύριο το πρωϊ να πληρώσει περισσότερα για να απολαύσει τη μουσική. Κάποια έρχονται με εσωτερικό σκληρό δίσκο των 500 GB οπότε μπορείτε να καταχωρήσετε περίπου 1.000 δίσκους σε wav ή 2.000 δισκους σε FLAC. (Προσοχή, δεν αναπαράγουν όλα τα media players αρχεία FLAC).
Υποστηρίζουν και δύο εξωτερικούς δισκους του ενός Terabyte έκαστος ( σύνολο= 2.000 + 4.000 + 4.000 = 10.000 δίσκους !!!!)

καλές ακροάσεις φίλοι μου .

Υ.Γ Χρησιμοποιώ εξωτερικό DAC 24/192 (ελαφρώς :139:τροποποιημένο)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Οι συσκευές που λες g.kar παίζουν θεϊκά. Ειδικά αν τους βάλεις καλό καλώδιο ρεύματος. :138:

...

Reaction score
59
Νίκο τι θα έλεγες και για καμία κόντρα με τα δύο απαρχαιομένα λαμπάτα Studer C-37; Εννοώ κόντρα δικό μου master tape με ψηφιακό βγαλμένο από το ίδιο σε σκληρό δισκο; Λ.Σ.
Υ.Γ Έχω και σούπερ καλώδια ρεύματος, αλλά δεν είναι ακριβά. Ελπίζω να σου κάνουν. Λ.Σ.

Reaction score
3.290
Οι συσκευές που λες g.kar παίζουν θεϊκά. Ειδικά αν τους βάλεις καλό καλώδιο ρεύματος. :138:

...
Πλάκα-πλάκα , το δικό μου το media-player αντιλαμβάνεται τις διαφορές στα καλωδια ρεύματος. Λες να είναι πιο high-end από το δικό σου ? :114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Λουκά δεν γίνεται να σου το φέρω σπίτι, είναι πολύ βαριές αυτές οι συσκευές και δεν μετακινούνται. Πιο βαριές κι από το πιο βαρύ πλατώ. Προτιμώ να κουβαλήσεις εσύ το πικάπ σου. :114:

Όσο για την κόντρα, γιατί να μην κάνουμε το δικό μου ψηφιακό master με την αναλογική version που θα προκύψει από αυτό; Έτσι θα έχει και περισσότερη χρηστική σημασία. Αλλά από την άλλη, ποιός έχει χρόνο για κόντρες τώρα...; Άστα βρε Λουκά! Αν δεν είχες αυτήν την υπέροχη δισκοθήκη σαν τον πρόεδρο θα ήσουν, μονίμως ανικανοποίητος με τα ηχεία του. :114:

Βράστα μωρέ τα τα media players και πες μου τι έγινε με αυτό που περιμένω (imagine), ήρθε; Να έρθω αύριο το απόγευμα να μου κάνω κανα δωράκι για τα Χριστούγεννα; :126:

...

Reaction score
3.290
Θα σας παραδεχτώ εάν καταφέρετε να παίξετε ταινία από βινύλιο. Μια καλή αρχή θα ήταν να πειραματιστείτε με ασπρόμαυρες ταινίες μικρού μήκους, π.χ. χοντρό και λιγνό

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πλάκα-πλάκα , το δικό μου το media-player αντιλαμβάνεται τις διαφορές στα καλωδια ρεύματος. Λες να είναι πιο high-end από το δικό σου ? :114:
Πρόσεχε σε παρακαλώ τι λες για το media player και τον σκληρό μου... δίσκο. Είναι και παρεξηγιάρης. :137:

...

Reaction score
3.290
Αν μας βλέπανε να βάζουμε τους σκληρούς μας δίπλα-δίπλα, λες να μας παρεξηγούσαν ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αν μας βλέπανε να βάζουμε τους σκληρούς μας δίπλα-δίπλα, λες να μας παρεξηγούσαν ?
Ρε δε πάνε να χεστούνε. Οι πραγματικοί άνδρες δεν τα φοβούνται αυτά. :142::142:

...

Reaction score
59
Νίκο εδώ καίγεται η χώρα κι΄εμείς το βιολί μας. Τα τελευταία 2 χρόνια η αστυνομία με κάνει όλο να σκέφτομαι τα χουντικά φοιτητικά μου χρόνια στην Αθήνα. Σαν ταξιδιώτης στο χρόνο πάω συνέχεια πίσω. Μάλλον αυτό θα φταίει που δεν μπορώ να πάω μπροστά και να ασπΑστώ τα ψηφιακά. Λ.Σ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.259
Members
38.436