Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
874
Κούνια που σε κούναγε κι εσένα, σιγά μην βλέπεις μακριά την νύχτα. :114:
Η πρεσβυωπία (πρόσεξε την ετοιμολογία της λέξης), ξεκινά από την στιγμή της γέννησής μας και σταματά (ευτυχώς) γύρω στα 60. ...
Ρε συ δεν πας καλά...Εγώ μιλάω για....ολονύχτιο άλλαγμα ταχυτήτων και μακρυές σχέσεις...και συ μου λες για πρεσβυωπία....Να σε κοιτάξει το αδερφάκι...Δεν πας καλά....:111:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Βρε άκου με που σε λέω. Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή... όχι άλλαγμα ταχυτήτων, ούτε για κλασικά εικονογραφημένα δεν θα είμαστε. :135:

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Βρε άκου με που σε λέω. Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή... όχι άλλαγμα ταχυτήτων, ούτε για κλασικά εικονογραφημένα δεν θα είμαστε. :135:

...
....
Nικολακι αυτα που λεγαν οι αρχαιοι για την περιπτωση των ασπρων μαλλιων και τα κακα μαντατα στην φλογερα ειναι μουφα!!!!!
Και μενα μου εχουν ασπρισει λιγο (στην πισω μερια φεγγοβολλει την νυχτα) και η φιλτατη συζυγος μου λεει συνεχως τι πινω!!!!!!Απορει που στα διαλα βρισκω την ορεξη για κουκουφρουκι μετα απο 12 ωρες δουλεια!!!
Αστους παλιους να λενε οτι θελουν.......την φλογερα μας εμεις καμαρωτη τουλαχιστον μεχρι τα 80.......αλλωστε κοβει η π...ο...υ...τ...α...ν...α το προσκυνημα??

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Γιατρέ μου...Έχω έναν πόνο στην άνω δεξιά κρανιοεγκεφαλική χώρα...συνοδευόμενο από ένα αλαφρώς ερυθριάζον οίδημα...(κοινώς καρούμπαλο)...Το έπαθα χθες που πήδηξα ίσαμε το νταβάνι...όταν η Καραγκούνα έβαλε το γκόλ και...
Η ΠΑΝΑΘΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE..... :607:
Αμααααααν....βαζελος εισαι πουλακι μου?
Και σε ειχα για εναν απο αυτους που ειναι συνεχεια στην κορυφη.....πως τους λενε-πως τους λενε βρε παιδι μου....αυτους με τα κοκκινα μωρε.....

Reaction score
8
Στην ακοή, μια ωραία ένδειξη είναι η μη αντίληψη των υψίσυχνων θορύβων διαφόρων οικιακών συσκευών. Φυσικά μετριέται άνετα σε ΩΡΛ.
καλυτερα γιατι δεν μου αρεσουν τα ανωτερα πριμα

Reaction score
8
Απορει που στα διαλα βρισκω την ορεξη για κουκουφρουκι μετα απο 12 ωρες δουλεια!!!
Εμενα το αντιθετο Βλασση.
Απορουσε που δεν καταλαβαινα οως δεν εχει ορεξη για κουκουφρουκι μετα απο 12 ωρες δουλεια.
Μεχρι που επιασαν κατι τα αυτια της περι γκομενας και την ξαναβρηκε ανεξαρτητου ωρας και εργασιας.

Reaction score
10
Σιγα ρε τζοβενα ολοι σας! Αναρωτιεμαι τα πιστευετε πραγματικα αυτα που γραφετε?:137:

Και αντε το Νικο να τον πιστεψω, περναει ακομα λιγο η μπογια του...Αντε και το Βλασση. Ειναι ειδικη περιπτωση!
Τους υπολοιπους?:143:

Παντως εγω το βραδυ δεν μπορω να κοιμηθω απο τον υψισυχνο θορυβο της LCD!:136:

Reaction score
6
Εγω παντως σαν πρεσβυς που ειμαι το πηρα αποφαση....

Απο τη στιγμη που αρχισα να διαβαζω με τ' αρ****α και να πηδαω με τα ματια.........ειπα........αντε, καλη ψυχη........... :110:

Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Χαμός !!

Ελπίζω τώρα πια, όταν ακούγεται η άποψη κάποιου να μην ρωτάτε :
"Από τι ακούς ? + Πόση εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής έχεις;" :132:

Αναρωτιέμαι όμως ποιος θα μπορούσε να πείσει μερικούς από εμάς που δεν ακούν αλλά μόνο λένε...!
Να είναι μουσικός είπαμε όχι.
Να είναι ηχολήπτης....δεν κάνει.
Να είναι χομπίστας χρόνια και ακούει από cd, δεν κάνει.
Να είναι φυσικός (να γνωρίζει ακουστική) δεν κάνει γιατί θα μιλήσει για μετρήσεις.

Ρε ποιος να'ναι ...., ποιος να'ναι ?

Ερώτηση προς ακροατές βινυλίου:
Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θα σεβαστείτε τις γνώσεις και την άποψή του ?

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Αληθεια bIlly μου ??? Εχεις ακουσει πολυ φλαουτο,ομποε,κορνο, κοντρα μπασο, τρομπετα, φιλικορνο???

Οπως ακριβως το ειπες...γρατζουνουσε

Ξερει η γιαγια σου πιανο, κλαρινο και μπουζουκι????????

Ισως...

Βασιληηηηηηηηηηη......Ετσι το λες τωρα ???? :126:
Συνονοματε αν ειναι προυποθεση για να μπω στο hi end να εχω ακουσει τα ανωτερω οργανα τοτε κοματια να γινει, αρχιζω απο αυριο ...ιδιαιτερα.

Για να καταλαβεις τον ηχο κιθαρας δεν χρειαζεται να εισαι κιθαριστας με διπλωμα. Αρκει να εχεις ακουσει καποιες φορες. Ε λοιπον σε πληροφορω οτι η γιαγια μου και ο παππους μου εχουν ακουσει τα οργανα που περιγραφω και μπορουν να ξεχωρισουν το νταουλι απο την ντραμς, το κλαρινο απο το κλαρινετο. Αν ομως επιμενεις οτι προυποθεση για να εκτιμησουμε ενα καλο συστημα ειναι να εχουμε προχωρημενες γνωσεις για οσα αναφερεις ε τοτε κοματια να γινει θα βγαλω ενα διαρκειας για το ....Μεγαρο.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Συνονοματε αν ειναι προυποθεση για να μπω στο hi end να εχω ακουσει τα ανωτερω οργανα τοτε κοματια να γινει, αρχιζω απο αυριο ...ιδιαιτερα.

Για να καταλαβεις τον ηχο κιθαρας δεν χρειαζεται να εισαι κιθαριστας με διπλωμα. Αρκει να εχεις ακουσει καποιες φορες. Ε λοιπον σε πληροφορω οτι η γιαγια μου και ο παππους μου εχουν ακουσει τα οργανα που περιγραφω και μπορουν να ξεχωρισουν το νταουλι απο την ντραμς, το κλαρινο απο το κλαρινετο. Αν ομως επιμενεις οτι προυποθεση για να εκτιμησουμε ενα καλο συστημα ειναι να εχουμε προχωρημενες γνωσεις για οσα αναφερεις ε τοτε κοματια να γινει θα βγαλω ενα διαρκειας για το ....Μεγαρο.
Billy μου καλαμπουρι κανω βρε...

Οπως εχω πει και σε προηγουμενα posts για να ακους με συστηματα hi end σαφεστατα δεν πρεπει να εχεις ειδικες γνωσεις.

Για να μπορεις ομως να κρινεις... φυσικα πρεπει να εχεις ...

Δεν σε ρωτησα αν η γιαγια σου εχει ακουσει κλαρινο μπουζουκι και drums ... σε ρωτησα αν ξερει...να παιζει.

Παντως αποκλειεται η περιπτωση η γιαγια σου να μπορει να ξεχωρισει το κλαρινο απο το κλαρινετο, για εναν απλο λογο. Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Κλαρινο η Ελληνικη (παραδοσιακη) ονομασια, Κlarinette ή Clarinet οι ξενες ονομασιες.

Φιλικα
Β.Β

Υ.Γ: Δεν μου ειπες τιποτα για το cd. Δεν ηταν καλο???

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Χαμός !!

Ελπίζω τώρα πια, όταν ακούγεται η άποψη κάποιου να μην ρωτάτε :
"Από τι ακούς ? + Πόση εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής έχεις;" :132:

Αναρωτιέμαι όμως ποιος θα μπορούσε να πείσει μερικούς από εμάς που δεν ακούν αλλά μόνο λένε...!
Να είναι μουσικός είπαμε όχι.
Να είναι ηχολήπτης....δεν κάνει.
Να είναι χομπίστας χρόνια και ακούει από cd, δεν κάνει.
Να είναι φυσικός (να γνωρίζει ακουστική) δεν κάνει γιατί θα μιλήσει για μετρήσεις.

Ρε ποιος να'ναι ...., ποιος να'ναι ?

Ερώτηση προς ακροατές βινυλίου:
Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θα σεβαστείτε τις γνώσεις και την άποψή του ?
Η ιδια απαντηση που δωθηκε στον Βασιλη ισχυει και για εσενα :107:

Reaction score
1

Παντως αποκλειεται η περιπτωση η γιαγια σου να μπορει να ξεχωρισει το κλαρινο απο το κλαρινετο, για εναν απλο λογο. Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Κλαρινο η Ελληνικη (παραδοσιακη) ονομασια, Κlarinette ή Clarinet οι ξενες ονομασιες.
Ωχ,ωχ ... πιάστηκα αδιάβαστος. Νόμιζα πως το κλαρινέτο είναι το μικρό κλαρίνο, βάση τόνου, κάτι δλδ σαν σοπράνο κλαρίνο.....:120:
Δηλαδή ανεξάρτητα από το "κούρδισμα" όλα κλαρίνα λέγονται?

Thnx for the tip ...

Reaction score
6

Ωχ,ωχ ... πιάστηκα αδιάβαστος. Νόμιζα πως το κλαρινέτο είναι το μικρό κλαρίνο, βάση τόνου, κάτι δλδ σαν σοπράνο κλαρίνο.....:120:
Δηλαδή ανεξάρτητα από το "κούρδισμα" όλα κλαρίνα λέγονται?

Thnx for the tip ...
Ναι αλλα οπως λες κι εσυ υπαρχουν σε διαφορες τονικοτητες.
Και δεν πιαστικες αδιαβαστος ...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Billy μου καλαμπουρι κανω βρε...

Υ.Γ: Δεν μου ειπες τιποτα για το cd. Δεν ηταν καλο???
Γαμωτο μερικες φορες νομιζω οτι μονο εγω κανω πλακα. Το cd ειναι πολυ καλο αν και αυτη η μεταφορικη μου πηρε 12 ευρω :120:. Οταν αλαζω τραγουδια απο το τηλεκοντρολ αρχιζει το επομενο αμεσως χωρις να μεσολαβησουν καποια λιγα δευτερολεπτα, για τα επομενα δεν ξερω αν μπορεις να το βελτιωσεις (δεν ξερω πως γινεται για να σε βοηθησω). Οι επιλογες συμφωνα με τον τιτλο παλιες και καλες ροκιες. Α και κατι ακομη, στο φυλαδιακι με τις φωτογραφιες απο μεσα μερια το εχεις αδειο. Επειδη εισαι και μερακλης αν βαλεις κατι δεν ξερω τι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι καλο μπορεις να σκεφτεις θα το ομορφαινεις ακομη περισσοτερο.
Ενα ευχαριστω για το κοπο σου και την ορεξη σου.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Γαμωτο μερικες φορες νομιζω οτι μονο εγω κανω πλακα. Το cd ειναι πολυ καλο αν και αυτη η μεταφορικη μου πηρε 12 ευρω :120:. Οταν αλαζω τραγουδια απο το τηλεκοντρολ αρχιζει το επομενο αμεσως χωρις να μεσολαβησουν καποια λιγα δευτερολεπτα, για τα επομενα δεν ξερω αν μπορεις να το βελτιωσεις (δεν ξερω πως γινεται για να σε βοηθησω). Οι επιλογες συμφωνα με τον τιτλο παλιες και καλες ροκιες. Α και κατι ακομη, στο φυλαδιακι με τις φωτογραφιες απο μεσα μερια το εχεις αδειο. Επειδη εισαι και μερακλης αν βαλεις κατι δεν ξερω τι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι καλο μπορεις να σκεφτεις θα το ομορφαινεις ακομη περισσοτερο.
Ενα ευχαριστω για το κοπο σου και την ορεξη σου.
To cd ειναι μιξαρισμενο, γιαυτο και σου παιζει χωρις κενο, πηγαινει ακριβως στην αρχη του αλλου (εκει που, εγω, εχω βαλει την αρχη για να μην πολυ-ακουγετε η μειξη με το προηγουμενο). Αν το ακουσεις συνεχομενο θα δεις οτι ετσι εχουν τα πραγματα. Δυστυχως οταν ειναι μειξαρισμενο δεν γινετε διαφορετικα.

Ποσο σου πηρε???????????????????????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.490
Αυτό το «εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου» που λέει ο κ. Στεφανίδης , αρχίζω να μην το πολυκαταλαβαίνω. Η μάλλον δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του.
Ρε συ Ηλία, τί να πω! Μπορεί να έφταιγε το νερό που έπιναν μικροί, μπορεί κάτι να πέρασε τότε και να μας ράντισε –ρε πούστη μου, θα αρχίσω να πιστεύω την καταστροφολογία του Λιακόπουλου τώρα! Ετούτος εδώ είναι 57 και αποκαλεί σκατά ό,τι δεν του κάθεται στο μυαλό του –άσε που προ καιρού άκουγε μέχρι 32KHz! Ο άλλος είναι 53 και αποκαλεί τις μετρήσεις «μετρήσεις του κώλου», επειδή ενδεχομένως δεν συμφωνούν με το κακομαθημένο, υπερφύαλο εγώ του, και μιλάει για wow & flutter στα CD player. Τήρα τώρα ετούτον - αυτός είναι 58. Αν αναστρέψεις –λέει- την πολικότητα του μεγαφώνου, τότε ο τρομπετίστας ρουφάει αντί να φυσάει αέρα, και γι’ αυτό έχει όλα τα μεγάφωνά του «σε φάση». Πώς λέμε στοιχί-θείτε! Ε, έτσι! Ούτε καν έχει πάρει μυρωδιά τί γίνεται στον κόσμο! Και αν καταλαβαίνω σωστά αυτή τη λέξη, «pots», βάζει ποτενσιόμετρο εκεί που περνάνε αμπέρ, επειδή –λέει- αυτό δίνει ακρίβεια 1/20 του ντεσιμπέλ, και συχνά είναι μόνο τόσο που χρειάζεται για να «μαλακώσεις» τα πρίμα! Ένα εικοστό του ντεσιμπέλ! Δηλαδή, να τραβάς τα μαλλιά σου, για γέλια και για κλάμματα, τί να πω. Συνοικιακοί ποδηλατάδες και Mercedes γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Τελικά, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως το high end δεν είναι παρά εκείνο το κομμάτι του hi-fi, όπου δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς. Από πού να φυλαχτείς!

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

... Τελικά, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως το high end δεν είναι παρά εκείνο το κομμάτι του hi-fi, όπου δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς. Από πού να φυλαχτείς!
Και γιατί να φυλάγεσαι; :601:
Είναι εντελώς αντιχριστιανικό. Η θρησκεία λέει, όταν σε ραπίζουν να στρέφεις και την ετέρα παρειά ...
:105:

Reaction score
8
Άσφαλώς σήμερα η διαφορά μεταξύ κλαρίνου και κλαρινέτου είναι κατά βάση ονοματολογική. Αυτό το σημείο έχει πλέον διευκρινισθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η ονομασία "κλαρίνο" υπάρχει και στη δυτική ευρωπαϊκή μουσική. Από την εποχή του Μεσαίωνα και αργότερα στην Αναγέννηση απαντώνται οι όροι clario, claro, claron, clairon, clarone και άλλοι παρεμφερείς για να υποδηλώσουν διάφορα είδη τρομπέτας. Η ετυμολογία όλων αυτών των όρων είναι κοινή, το λατινικό επίθετο clarus που σημαίνει καθαρός, διαπεραστικός, δυνατός. (Εξ ου και οι λέξεις clear στα αγγλικά και clair στα γαλλικά). Στο πρώιμο μπαρόκ (αρχές του 17ου αιώνα) ως clarini προσδιορίζονται οι τρομπέτες που παρήγαγαν τον ψηλότερο ήχο (σε αντίθεση με τις βαθύφωνες που ονομαζόντουσαν principali). Ο όρος clarino χρησιμοποιείται από τους Γερμανούς συνθέτες από το 1630 και μετά ως συνώνυμο της τρομπέτας. Αυτός ο όρος ανευρίσκεται σε ορισμένα έργα του Μπαχ, χρησιμοποιείται ακόμη και στις συμφωνικές παρτιτούρες του Μπετόβεν στις αρχές του 19ου αιώνα. Η ονομασία clarino χρησιμοποιήθηκε -αν και σε πολύ μικρότερη έκταση- για ορισμένες πρώιμες μορφές του οργάνου που αργότερα ονομάστηκε κλαρινέτο -η πρώτη χρήση αυτού του τελευταίου όρου χρονολογείται στα 1710

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim