Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Εμας μας εβαζε ο δασκαλος τιμωρια να κοιταμε για ωρες ορθοιοι τον τοιχο (οπισθεν των θρανιων), οπου εκει ηταν αναρτημενοι σε μεγαλο μεγεθος ο χαρτης της Ελλαδας και διπλα ο παγκοσμιος χαρτης. Ετσι γιναμε σαινια στη γεωγραφια!Όταν ήμουν εγώ μικρός, είχαμε ένα τετράδιο μισό-μισό και κάθε εβδομάδα ζωγραφίζαμε μόνοι μας έναν χάρτη από πάνω. Όλη την Ελλάδα, τους νομούς, βάζαμε τις πόλεις, τα ποτάμια. Ε, και γεωγραφία μάθαμε και τεχνικές ιχνογραφίας.
Τα παιδιά μου δεν τα πάνε καλά με τη γεωγραφία... Όλο θεωρία κάνουνε, δεν έφτιαξαν ποτέ έναν χάρτη. Τα ίδια και στην γλώσσα. Μήνες πέρασαν μέχρι να μάθω ότι τους έχουν δώσει και βιβλίο γραμματικής, ποτέ δεν το χρησιμοποίησαν στην τάξη.
Εσύ έχεις παλιό firmware , δεν αλλάζεται .Κι εγώ αστέρι ήμουν στη γεωγραφία, αλλά στο Περιστέρι πάντα χάνομαι...
Οι συμμαθητές τη γη ξαναμοιραζουνΟ δάσκαλός μας στην Ε΄ δημοτικού, που είχαμε γεωγραφία Ευρώπης (το να γνωρίζεις απέξω κι ανακατωτά τους νομούς της χώρας μας ήταν αυτονόητο) μας είχε βάλει να πάρουμε ένα μεγάλο φύλλο κοντραπλακέ και να κολλήσουμε εκεί έναν χάρτη της Ευρώπης, μετά να τον κόψουμε τα κράτη με πριονάκι (αυτό που έχει μεταξύ δύο σημείων μια κορδέλα κοπής), και στο τέλος του μαθήματος είχαμε διαγωνισμό ποιος θα συναρμολογήσει αυτό το παζλ (το οποίο 3 στις 4 κέρδιζα).
Βέβαια ήταν πιο εύκολο από τώρα, ενιαία η ΕΣΣΔ (τελείωνε ο χάρτης κάπου στα Ουράλια), ενιαία η Γιουγκοσλαβία κλπ