Εδώ τρέχουμε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.206
Αυτό με το hr με έχει σκίσει και στο ποδήλατο, θα πάει μακριά η βαλίτσα ως φαίνεται. Υπάρχουν σημάδια βελτίωσης αλλά δεν έχω επανέλθει. Στο καπάκι μόλις γύρσα από τρέξιμο, έβαλα bib καβάλτσα το ποδήλατο και έκανα 1:30 ώρα με 260 watt avg, λύσσα κακιά είχα εψέ...
Βάρσα διαλλειματικές και στις δγιό περιπτώσεις στο φουλ, μετά αγρυπνία και σήμερα στη δλειά με ένα καφέ στο χέρι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.206
Έτσι προς ενημέρωση, ο αθλητισμός ανεβάζει τη λίμπιντο...
Έρχετε τώρα και το vo2 max και με βγάζει ηλικία φυσικής κατάστασης τριαντάχρονου, τρώω και υγιεινά, φαντάς πως δουλεύει η μπάμιαμ :lolsign:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.599
Έτσι προς ενημέρωση, ο αθλητισμός ανεβάζει τη λίμπιντο...
Έρχετε τώρα και το vo2 max και με βγάζει ηλικία φυσικής κατάστασης τριαντάχρονου, τρώω και υγιεινά, φαντάς πως δουλεύει η μπάμιαμ :lolsign:

μια και την έχεις μόνο για ούρηση, σαν ποτιστικό φαντάζομαι

working overtime by S_end, on Flickr

Reaction score
23.483

Έλα ρε Φώτη παιχταρα!

Reaction score
23.483

2ος ο Φώτης με μεγάλη επίδοση , 10χλμ πίσω από το πιστόλι Σοροκιν.
Ο Φώτης δίνει πλέον το δικό του στίγμα στο παγκόσμιο ultra, άξιος διάδοχος του Γιάννη Κούρου

Reaction score
1.238
Σκέφτομαι να κάνω εργομετρικό περισσότερο για το χαβαλέ και να δω τι παίζει. Έχετε κάνει; Μπορεί να βοηθήσει κάποιον που δε κάνει πρωταθλητισμό;

Reaction score
23.483
εγώ όχι , αλλά αυτό που σίγουρα δίνει ένα βοήθημα είναι να δεις τις ζώνες ΚΠ και τον μέγιστο ρυθμό για να ξέρεις αν κινείσαι στα όρια του γκρεμού ή πέραν αυτών, γιατί προφανώς το 220-ηλικία είναι ασύμβατο με τους αθλητές έστω και ερασιτέχνες.

Reaction score
1.238
Ναι δεν ισχύει ούτε για μένα το 220 - ηλικία .Το θέμα που με ''προβληματίζει'' τελευταία είναι ωραία κάνουμε το εργομετρικό και δίνει 200 παλμούς max.Τι ακολουθούμε μετά για τη προπόνηση; Πάμε με βάση το εργομετρικό για τους παλμούς ή με βάση το τύπο; Υπάρχει ένας ακόμα λίγο ακριβέστερος υποτίθεται 206.9 – (0.67 x ηλικία) . Έγω τόσο καιρό πήγαινα με βάση τους μέγιστους παλμούς μου. Εδώ και 10 μέρες έκανα στροφή και πάω με βάση τους παλμους που έχω για την ηλικία μου(Έτσι μου ήρθε μη ρωτήσετε γιατί). Μου φαίνεται πως περπατάω βέβαια σε σχέση με πριν αλλά πάω γρήγορα...

Reaction score
23.483
αν είναι σωστή η διαδικασία θα ισχύει το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου, με τους τύπους που απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό δε θε έτρεχε κανένας μας. 175-176 μέγιστο σίγουρα δεν ισχύει σε μένα, έχω πάει σε αγώνα 178 μέση (και δεν πέθανα).

Reaction score
1.238
Απλά βλέπω μερικούς δεν ξέρω αν είναι αληθινά αυτά που δείχνουν με 130-150 παλμούς βαριά και τρέχουν και λέω εντάξει μας δουλεύουν; γι αυτό προβληματίζομαι....

Reaction score
23.483
και αυτοί υπάρχουν και ο Σάκης που έχει τους 190 για ζέσταμα, δεν βγάζεις άκρη.
ο πιστόλης ο Μιχάλης πχ έχει 4:15 με 160 μαξ για μία ώρα και παραπάνω , εγώ από την άλλη δεν παίζει να το κάνω αυτό με λιγότερους από 160 μέση τιμή (δηλαδή προς το τέλος κοντά 170)

Reaction score
1.238
Έτσι είμαι και εγώ. Στο 4:10 μέση 166 και στο τελείωμα έχω σίγουρα 175 αλλά το βγάζω άνετα... Θα κάνω ένα εργομετρικό να δω τι γίνεται. Διάβαζα μια έρευνα η οποία έλεγε πως είναι καλύτερο να κάνεις προπόνηση με χαμηλούς παλμούς και διαλλειματική απο ότι η προπόνηση με υψηλότερους παλμούς κοντά στο όριο της αερόβιας.Οπότε θα κρατήσω αυτο το μοτίβο για ένα μήνα να δω πως θα πάει...

Last edited:

Reaction score
23.483
υποτίθεται οτι το 80% των χλμ πρέπει να γίνεται στις ζώνες Z2/Z3 και όπως είπες να έχεις περιεχόμενο στα υπόλοιπα 20% σε tempo/intervals.
πχ αν μπορείς να κάνεις 2 ώρες LR σε ζώνη Ζ2, το συνδυάζεις με άλλη μια ώρα Ζ3 και άλλη μία είτε tempo είτε ανοίγματα και διαλλειματικές.
δουλεύει σίγουρα , το ψευτοέκανα στην προετοιμασία, απλά είναι βαρετό στην αρχή γιατί 2 ώρες Ζ2 σημαίνει κάπου 6λ+/χλμ. φυσικά αργότερα το Ζ2 θα είναι 5:30.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.206
Όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα, οπότε τι το ψάχνεται? :biggrin:

Όσο για τους μέγιστους παλμούς ανά ηλικία, δεν ισχύει για ένα δουλεμένο κορμί, ισχύει για ανθρώπους που αφήνουν το καναπέ και ξεκινάνε μια αθλητική δραστηριότητα.
Πχ. Εψές για μια ώρα έκανα το παρακάτ και μιλούσα στο τηλ. Δλδ είχα ανάσες κανονικά να συζητώ στο τηλ.
Screenshot_2023-12-07-14-48-59-268_com.zwift.android.prod-edit.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.580
Members
38.200
Νεότερο μέλος
danstefan