Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.480
Το
Το ηχόχρωμα είναι προφανώς άγνωστη λέξη σε σένα φίλε Σταύρο ε?
Λογικό...
Τόσα χρόνια χωρίς στημένο σύστημα στο χώρο σου είναι απόλυτα λογικό να έχεις ξεχάσει ότι υπάρχει και αυτό!
Και.. μάντεψε!
Κάθε εταιρία έχει το δικό της in house ηχόχρωμα!!
Ναι!!
Πχ της νιουμπερτ είναι προς το σκ@τουλι!
Ηχοχρώματα...Pipex.
Κυκλοφορούν και σε σαγρέ υφές; :sneaky:

Μια σατιρική συνδρομή είναι εξ ορισμού σουρεαλιστική.Ρεαλιστικός πυρήνας της το δεδομένο ότι εκτός από απαιτούμενη ισχύ πρέπει ν'αναζητάμε και στοιχειώδη τονική ισορροπία.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.931
Κάθε εταιρία έχει το δικό της in house ηχόχρωμα!!
Μέγα πλήθος ηχοχρωμάτων.
Τα έχεις μετρήσει φαντάζομαι (δεν εννοώ σπινοράματα και συναφή ποταπά, πόσα είναι εννοώ).
εκτός από απαιτούμενη ισχύ πρέπει ν'αναζητάμε και στοιχειώδη τονική ισορροπία.
Περιττά πράματα. Το ηχόχρωμα μετράει. 😍

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ηχοχρώματα...Pipex.
Κυκλοφορούν και σε σαγρέ υφές; :sneaky:
σε είχα για πιο σοβαρό bhutia m..
Αν όπως λες ΔΕΝ υπάρχει in house ηχόχρωμα, τότε όλα τα ηχεία της ίδιας κατηγορίας θα έπρεπε να παίζουν ακριβώς το ίδιο!
Δηλαδή το pmc του @gdresios θα έπρεπε να παίζει τα ίδια με ένα αντίστοιχο της koda...
Αλλά σε καταλαβαίνω, πως να πούμε στα φιλαράκια μας ότι υπάρχουν και καλύτερα ηχεία από αυτά που τους έχουμε προτείνει οι ίδιοι στο παρελθόν...!
Σε νιώθω!
Δύσκολη φάση περνάς!..

Reaction score
12.265
έστω σε μικρότερες στάθμες αν δε μας το επιτρέπει η τσέπη μας?
5K για ηχεία συν τα ενισχυτικά, δεν το λες κιόλας σαν ένα "ταπεινό" σύστημα που επιτρέπει η τσέπη μας, δηλαδή με υποχωρήσεις οικονομικές... Το θέμα είναι, τί μπορεί να αγοράσει κάποιος με τα ίδια χρήματα. Και όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, εσείς ( όπως κι εγώ στο μέχρι πριν ένα χρόνο ) έχετε χαϊεντάδικη άποψη πάνω στο θέμα. Έχετε προδιαγράψει τη πορεία σας στο χώρο, ζητάτε ηχόχρωμα ας πούμε ( άρα, χρώμα, χρωματισμό ). Οι νέοι όμως ζητάνε μια συμβουλή για το πώς θα ακούσουν όσο το δυνατόν καλύτερα με το budget που διαθέτουν, πως δηλαδή θα πάρουν το vfm. Πως δηλαδή θα στήσουν ένα giant killer σύστημα, όχι κόντρα σε πραγματικά giants, αλλά σε υπερτιμημένα συστήματα που θεοποιούνται απο μερικούς μερικούς,.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Αυτά τα Revel πως καταφέρνουν να είναι τόσο καλά χωρίς να είναι πολύ ακριβά; Δεν ξέρω αν τα ψωνίζει κόσμος, θα πρεπε.
Να πω και γω την π@π@ρι@ μου, πολύ παλιότερα, πολύ πριν τον Αμιρ, ακούσαμε κάποια παλιά F σε ένα ντεμο της ηχοδομής νομίζω. Mου είχαν αρέσει απείρως περισσότερο από πολύ πιο ακριβά που είχε το κατάστημα. Ειδικά η ουδετερότητα, ομοιογένεια και το μπάσο τους. Αλλά μπορεί να έτυχε. Ειδικά για ηχεία, αυτές οι τυχαίες ακροάσεις είναι λαχείο.

Reaction score
4.242
Προτού σημειωθούν τίποτα μεταμεσονύκτιες εκρήξεις,να θυμόμαστε το εξής δεδομένο :
Το αίσθημα θυμού ιδίως όταν νιώθουμε πως μας αδικούν κατάφωρα είναι απλή αντίδραση - συχνά ασυνείδητη.
Η διαχείρισή του όμως στη συνέχεια είναι πάντα συνειδητή επιλογή...
Εγραψες παλι! Like

Reaction score
12.265
Αν όπως λες ΔΕΝ υπάρχει in house ηχόχρωμα, τότε όλα τα ηχεία της ίδιας κατηγορίας θα έπρεπε να παίζουν ακριβώς το ίδιο!
Δηλαδή το pmc του @gdresios θα έπρεπε να παίζει τα ίδια με ένα αντίστοιχο της koda...
Αλλά σε καταλαβαίνω, πως να πούμε στα φιλαράκια μας ότι υπάρχουν και καλύτερα ηχεία από αυτά που τους έχουμε προτείνει οι ίδιοι στο παρελθόν...!
Σε νιώθω!
Δύσκολη φάση περνάς!..
Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά: για ποιο ηχόχρωμα μιλάς σε ένα μη φροντισμένο χώρο...?

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.931
μιλάει για δυναμικό εύρος
Είναι πλήρως μετρήσιμο μάναμ. Όπως ο πυρετός. Με θερμόμετρο τον μετράμε εδώ κι έναν αιώνα, όχι με το χέρι στο κούτελο. :gotcha:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
5K για ηχεία συν τα ενισχυτικά, δεν το λες κιόλας σαν ένα "ταπεινό" σύστημα που επιτρέπει η τσέπη μας, δηλαδή με υποχωρήσεις οικονομικές... Το θέμα είναι, τί μπορεί να αγοράσει κάποιος με τα ίδια χρήματα. Και όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, εσείς ( όπως κι εγώ στο μέχρι πριν ένα χρόνο ) έχετε χαϊεντάδικη άποψη πάνω στο θέμα. Έχετε προδιαγράψει τη πορεία σας στο χώρο, ζητάτε ηχόχρωμα ας πούμε ( άρα, χρώμα, χρωματισμό ). Οι νέοι όμως ζητάνε μια συμβουλή για το πώς θα ακούσουν όσο το δυνατόν καλύτερα με το budget που διαθέτουν, πως δηλαδή θα πάρουν το vfm. Πως δηλαδή θα στήσουν ένα giant killer σύστημα, όχι κόντρα σε πραγματικά giants, αλλά σε υπερτιμημένα συστήματα που θεοποιούνται απο μερικούς μερικούς,.
ρε συ @Astronaut Jr. , ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι έχει καμιά τύχη το..giant killer... της νιούμπερτ:gotcha::gotcha: δίπλα απ το pmc του @gdresios ?...ή απλά εκφράζεις ως είθισται αντίθετη θέση από μένα απλά γιατί το είπα εγώ?
Μια απορία μου τη δημιουργείς του άνθρωπου..:whistling:

• Like
Reactions: PMC

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Πως δηλαδή θα στήσουν ένα giant killer σύστημα, όχι κόντρα σε πραγματικά giants, αλλά σε υπερτιμημένα συστήματα που θεοποιούνται απο μερικούς μερικούς,.
Δεν υπάρχουν giant killers. Όποιος αναζητά κάτι τέτοιο, με λάθος χόμπι ασχολείται.

Reaction score
12.265
ρε συ @Astronaut Jr. , ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι έχει καμιά τύχη το..giant killer... της νιούμπερτ:gotcha::gotcha: δίπλα απ το pmc του @gdresios ?...ή απλά εκφράζεις ως είθισται αντίθετη θέση από μένα απλά γιατί το είπα εγώ?
Μια απορία μου τι δημιουργείς του άνθρωπου..:whistling:
α) Άσε τα νιούμπερτ και ασχολήσου με συστήματα ίσης αξίας. Μη το κάνουμε γαργάρα ότι ο gdresios έχει χώσει αρκετό χρήμα στα μονομπλόκια του, τα ηχεία και τα καλώδια του συστήματος... Για βάλ'τα κάτω, βγάλε τη σούμα και να δούμε τί παίρνει απο σύστημα ενεργών. Ή πάρε ένα πακέτο ενισχυτή και ηχείων στα 1000€ και σύγκρινέ το με αντίστοιχης αξίας ενεργά. Αυτό λέω.
β) έχω πάψει να ασχολούμαι με τα αυτιά μου. Μιλάς για ηχόχρωμα. Πάρτε μια μέτρηση του χώρου με τα συγκεκριμένα ηχεία, να δούμε τί ηχόχρωμα έχει ο Γιώργος στο χώρο του και κατά πόσο ακούει αυτό που έχει επιλέξει η PMC με βάση το στήσιμό τους. Χαίρομαι βέβαια που σκέφτεται τη φροντίδα χώρου, αν και διαφωνώ με τη σειρά που έχει ακολουθήσει στο στήσιμο του συστήματος. Μη τα ξαναλέμε όμως.,
γ) Δεν έχω κάτι μαζί σου σαν άτομο, άρα δεν μιλάω αντι-Λεανδρικά. Διαφωνώ όμως με τις απόψεις σου και εκφράζω αυτή τη διαφωνία ανεξάρτητα του ατόμου που τις υποστηρίζει.
Δεν υπάρχουν giant killers. Όποιος αναζητά κάτι τέτοιο, με λάθος χόμπι ασχολείται.
Υπάρχει όμως το value for money. Τι καλύτερο μπορεί να πάρει κάποιος σε ένα συγκεκριμένο budget. Kαι αν κάτι, θεοποιημένο θεωρείται giant, τότε το υποτιμημένο που μπορεί να παίζει ισάξια, δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο "giant killer"...? Όχι δηλαδή κλανίτσες ηχεία έναντι των PMC του Τζιο, αλλά κλανίτσες ηχεία έναντι εξίσου κλανιτσών ηχείων που όμως έχουν θεοποιηθεί. Γενικά μιλώντας και όχι ειδικά για τα PMC του gdresios.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.480
Σε νιώθω!
Δύσκολη φάση περνάς!..
Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και πιο...δύσκολα ν'αναρωτηθείς...

Για να μη γίνεται πάντως κατάχρηση νοημάτων,΄΄δύσκολη φάση΄΄ είναι λ.χ. να έχει κάποιος αναλάβει εθελοντικώς να εγκαταλείψει έναν τόπο με ασφαλείς συνθήκες προσωπικής του διαμονής προκειμένου να συνόδευε κοντινό σε αυτόν πρόσωπο με έκτακτο πρόβλημα υγείας σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα εν μέσω lockdown με τις τωρινές συνθήκες στην πρωτεύουσα...
Υπάρχουν αρκετοί όμως...΄΄γίγαντες με πήλινα πόδια΄΄...ενίοτε και από αβλεψίες κατά τη διευθέτησή τους.

Last edited:

Reaction score
3.628
Δεν ξέρω γιατί σου την μπαίνουν ,στεναχωριέμαι να σου πω την αλήθεια,δεν παρακολουθώ τα πάντα αλλά με αυτό το post χάνεις την αξιοπιστία σου.
View attachment 187212
Μηπως αλλαξες γνωμη τωρα;
20200924_192653.jpg
20200924_192717.jpg

Τα ακουσα στον ιδιο χωρο,στις ιδιες θεσεις και με τα ιδια κομματια σε ημιφροντισμενο χωρο.Μαντεψε τελικα ποια παιζανε πολυ καλυτερα και πηρα...;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
να σε πληροφορήσω ότι τα θηρία του Τζιοβάνι και τα pmc του @gdresios , μοιράζονται τον ίδιο house ήχο και το ηχόχρωμα τους είναι πολύ κοντά.
Ai re b..

ΥΓ.

Το ένα έχει ηχόχρωμα μόνιτορ μεγάλου δυναμικού εύρους (πολύ πάνω από αναφοράς), και το άλλο έχει ηχόχρωμα αναγουλας από τις ανηφοροκατηφόρες ενώ το δυναμικό εύρος του δεν αρκεί για αναφοράς.

Δεν μοιράζονται κανένα όμοιο μεγάφωνο, δε μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, παίζουν εντελώς διαφορετικά.

Το μεγάλο pmc του Τζιοβάνι έχει ηχόχρωμα σα το ρεβελ, ενώ το μικρό του γκτρέσιος σα το μπιενταμπλεγιου το φτηνό το σαπχιο.

, που θα μου πεις κιόλας ότι μοιάζουν στον ήχο.
Άϊ πάενε να πεις αλλού αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς, εκεί που σε πιστεύουν.

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.480
Μηπως αλλαξες γνωμη τωρα; View attachment 187217 View attachment 187218

Τα ακουσα στον ιδιο χωρο,στις ιδιες θεσεις και με τα ιδια κομματια σε ημιφροντισμενο χωρο.Μαντεψε τελικα ποια παιζανε που καλυτερα και πηρα...;)
Καλοάκουστα τα...ΤρElac...;)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.114
Μια απορία μου τη δημιουργείς του άνθρωπου..:whistling:
είπαμε θα μιλάς για τα Elac από εδώ και πέρα;)
αλλά ξέρω...είσαι σε δύσκολη θέση
σε καταλαβαίνω, πως να πούμε στα φιλαράκια μας ότι υπάρχουν και καλύτερα ηχεία από αυτά που τους έχουμε προτείνει οι ίδιοι στο παρελθόν...!
Σε νιώθω!
Δύσκολη φάση περνάς!..

P

PMC

Guest
Υπάρχουν αρκετοί όμως...΄΄γίγαντες με πήλινα πόδια΄΄...ενίοτε και από αβλεψίες κατά τη διευθέτησή τους.
δεν νομίζω...ο γίγαντας παντα γίγαντας θα είναι ....( αντε να μην πιάνει το απόλυτο και να χάνει ένα ελάχιστο ποσοστό...το οποίο με σωστή Διαχείριση από εξειδικευμένο καλιμπρατορα και ειδικό πρόγραμμα ισοσταθμίσεις τελικά....και να μην το χάνει....)

Γενικά μιλώντας έχουμε πει πάρα πολλές φορές για τις σωστές μέτρησεις που δεν ακούγονται και πρέπει να κάνεις υπομονή κι ας μη σου αρέσει αυτό που ακούς ......κάποια στιγμή θα το συνηθίσεις !!!
και αλλο να βρεις το ηχείο που σου ταιριάζει στο χώρο και στα αυτιά σου και σε γεμίζει ευχάριστες μουσικές .....δεν είναι ανάγκη να τσακωνόμαστε γι’ αυτό ούτε να επιμένουμε γιατί και οι δύο απόψεις έχουν δίκιο :drinks:

δεν υπάρχει άσπρο η μαύρο μόνο στην ζωή.....γιατί να υπάρχει στο οντιο?

Last edited by a moderator:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
είπαμε θα μιλάς για τα Elac από εδώ και πέρα;)
αλλά ξέρω...είσαι σε δύσκολη θέση
σε καταλαβαίνω, πως να πούμε στα φιλαράκια μας ότι υπάρχουν και καλύτερα ηχεία από αυτά που τους έχουμε προτείνει οι ίδιοι στο παρελθόν...!
Σε νιώθω!
Δύσκολη φάση περνάς!..
μιας και το θες ρε νταχ, να σου πω!
Άκουσα και τα elac, άκουσα και τα revel και πολλά άλλα ηχεία από τα 2000€ ως τα 5000€για το Γιάνννη μιας και μου το ζήτησε.... και του πρότεινα τα..pmc 22 twenty5 ή τα proac dt8 ως καλύτερα!
Επειδή ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη δε μπορούσε να ακούσει τα 2 παραπάνω, επέλεξε αυτό που του άρεσε παραπάνω από αυτά που άκουσε.
Ικανοποιήθηκες τώρα??

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79