Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

P

PMC

Guest
ειλικρινά διάλεξε μου μία καμπύλη που θα μπορούσες να ακούσεις ρεφερενς
δεν υπάρχει καμία άλλη απάντηση σε τόση επιμονή......πηγαινε να τα ακούσεις .
και στα 85 db και ακόμα πιο δυνατά τα Ηχεια παίζουν πανέμορφα.....είτε σου αρέσει είτε όχι.....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.114
κολλησες με το ρεφερενς...

941 ποστ.
ε αυτός δεν είναι ο σωστός στόχος ακρόασης μιας ηχογράφησης?
χθες κάναμε θέματα για 2-3 db και τώρα το λέμε κόλλημα?

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
δεν υπάρχει καμία άλλη απάντηση σε τόση επιμονή......πηγαινε να τα ακούσεις .
και στα 85 db και ακόμα πιο δυνατά τα Ηχεια παίζουν πανέμορφα.....είτε σου αρέσει είτε όχι.....
με τον Κώστα μιλάω...μην πετάγεσαι με εμμονή να αποδείξεις κάτι με το αυτί που δεν δείχνει το διάγραμμα

Last edited:

Reaction score
12.265
δεν στα ειπαν καλα....και την ΜΗ φλατ την κανεις οτι θελεις.. ;)
Με ανορθόδοξο τρόπο, καταλαβαίνω τί εννοείς. Βέβαια, απο'κει που συνήθως ακούω με το ποτενσιόμετρο στο "παρά τέταρτο", καταλήγω να παίζω στο "παρα πέντε".

Αν και αυτό που βλέπω απο τις καμπύλες είναι ότι ακολουθεί κάπως τη καμπύλη toole ( αν τη λέω σωστά ), με τόνωση χαμηλά και τσίτωμα ψηλά ( άρα, το πετσόκομμα θα το έτρωγε σε λιγότερο ενεργοβόρα περιοχή ).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.482
Υποθετικές στιχομυθίες με την κατάλληλη υπόκρουση...

Πάντα εγώ λιμπίζομαι Kondo καλωδιάκι
με τέτοια on-axis απόκριση τώρα τι να σου πω
πάντα immersive έλεγες με ηχεία παιχνιδάκι
κι εσύ μες το τρολάρισμα μου κανες τον Zorro

Γουστάρω το εξάμισο mid-woofer να μην αλλάξει
γουστάρω με το χιούμορ μου άναρχο τον χαμό
στον Ear moderation μη βρέξει και μη στάξει
σε hi-fi συμβουλές να `σαι πιο σοβαρός

Πόσα άκουσες πόσα άκουσα
τα όνειρά μου γυαλικά
τα όνειρά μου τζάμπα
setup μαζί που στήθηκαν
να κράζει και ο φαλακρός

Ήθελα να μην έπεφτες σε όσα like βάζω
ήθελα του παράλογου μη μένεις οπαδός
τα γούστα μου ν'ανέχεσαι κανέναν δεν πειράζω
γωνία να δεις αν έρχομαι μη σώσω να σε χαρώ

Τόσοι ζηλιαρόγατοι με πνίγει ο θυμός μου
πάνω που ετοιμαζόμουνα ψωνάρες να σας πω
μη θάβεις τα B&W ζωής είν'o σκοπός μου
εγώ να δεις με τι φτιάχνομαι μα πρώτα θα σε χαλώ

Πόσο έμπλεξες πόσο έμπλεξα
το όνειρό μου χέριασμα
το όνειρό μου Trinnov
σαν κρύσταλλα που τρίζουνε
κάνοντας νεύρα κρόςς...

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
μιλαγαμε για τα κουτακια που δεν παιζουν εκει αν θυμαμαι καλα....
και δικαιολογούσαμε το τι και πως μπορούν να παίξουν τελικά
αλλά η όλη κουβέντα παίχτηκε στις ρεφερενς στάθμες

P

PMC

Guest
τα ρε αλλού
..μην επεμβαίνεις σε κουβέντες άλλων
συγνώμη έκανα λάθος ....νόμιζα ότι ήταν φόρουμ εδώ....( ξέρεις ...ιντερνετικος χώρος που άνθρωποι λένε ελεύθερα την γνώμη τους....)

μαλλον έκανα λάθος......κύριε !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.744
ειναι όπως τα 120( δεν ξέρω γω ποσα ....) db που έχουν άνετα τα Neumann kh 310....:tongue::tongue::tongue:
Επιμένεις με τα Νιούμαν ενώ μιλάμε για PMC;

Ok.

Αφού γνωρίζεις περισσότερα από τη Νιούμαν, γιατί δε τους στέλνεις ένα email με την τεκμηρίωσή σου, να διορθώσουν τα δημοσιευμένα δεδομένα μετρήσεων που έχουν αναρτήσει στο site τους;

Εμένα να μου επιτρέπεις να χρησιμοποιώ ως στοιχεία στο διάλογο τα δημοσιευμένα μετρητικά δεδομένα από τις μεγάλες αυτές καταξιωμένες φίρμες.

Kαι μη ξεχάσεις το site του Θωμά να διορθώσεις, στείλε και σ'αυτούς.

Να, πες να το αλλάξουν:

Screenshot_20201117_004537_com.android.chrome~2.jpg

Βεβαίως, αν θες να υπολογίσεις τι ακριβώς στάθμη πιάνουν 11 ηχεία, εδώ θα βρεις τον τρόπο να το υπολογίσεις:

Screenshot_20201115_211256_com.android.chrome.jpg

Και μην ακούς τι λέει ο Μπάμπης ο σουγιάς, βγάλε κομπιουτεράκι να δεις τα νούμερα.

Τέλος, πες μας τη δική σου άποψη.

Εσένα σ'αρέσει ο φλατ μόνιτορ ήχος των δικών σου PMC, όπως παίζουν χωρίς τρινοβ λέμε, σκέτα με μπριστον, ή ο χρωματιστός ήχος των pmc που πήρε ο γκτρέσιος;

Ένα από τα δύο, δε μπορεί να σου αρέσουν και τα δύο, δε γίνεται, μη μας δουλεύετε τώρα..

Α, πες μας και τι στάθμες πιάνουν τα pmc του γκτρέσιος, με το 6.5-αρι τους, κι αν είναι υψηλότερες από τις στάθμες του Νιούμαν του 310 με το 8.25".

Πες κι αν για τα λεφτά τους, τα pmc του γκτρέσιος είναι καλύτερες αγορές από τα Νιούμαν τα 310, γιατί στα ίδια λεφτά με τα ηχεία του γκτρέσιος συν το κόστος ενισχυτικων, ξέρεις πόσα Νιούμαν με σαμπ παίρνεις; Πόσα λες;

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
συγνώμη έκανα λάθος ....νόμιζα ότι ήταν φόρουμ εδώ....( ξέρεις ...ιντερνετικος χώρος που άνθρωποι λένε ελεύθερα την γνώμη τους....)
και έχεις όλο το ελεύθερο να πεις ότι θέλεις...δεν σου το απαγόρευσε κανένας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.744
πηγαινε να τα ακούσεις .
Βεβαίως. Αντέχουν και πάνω από 85, και χωρίς σαμπ. Με κορυφές ξέρεις εσύ που.

Μόνο τα Νιούμαν τα 310 δεν αντέχουν, ακόμα και με σαμπ, δε βγάζουν τα γκάζια του pmc με το 6.5-αρι χωρίς σαμπ.

Γιεεεε

Πάντως να λέτε πως τα Νιούμαν τα 310 με σαμπ, δε φτάνουν ριφερενς στάθμες (που γελάει όλος ο πλανήτης με σας) και πως τα μικρά pmc παίζουν άνετα πάνω από 85 ντεσιμπέλ, χωρίς σαμπ, είναι πραγματικά αριστούργημα του παραλογισμού. Το τερματίσατε.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.482
Προτού σημειωθούν τίποτα μεταμεσονύκτιες εκρήξεις,να θυμόμαστε το εξής δεδομένο :
Το αίσθημα θυμού ιδίως όταν νιώθουμε πως μας αδικούν κατάφωρα είναι απλή αντίδραση - συχνά ασυνείδητη.
Η διαχείρισή του όμως στη συνέχεια είναι πάντα συνειδητή επιλογή...

Reaction score
15.543
και δικαιολογούσαμε το τι και πως μπορούν να παίξουν τελικά
αλλά η όλη κουβέντα παίχτηκε στις ρεφερενς στάθμες
παιχτηκε γιατι το ζητουμενο εκει ηταν αυτο...το ρεφερενς
......και οπως δειχνουν τα διαγραμματα 1μ δεν παιζει στα 2μ
θελουμε 102db και δινει 100db στο 1μ
....μιλαω για χαμηλες παραμορφωσεις ετσι(1%) αλλιως παιζει και 110db με 10% παραμορφωση...αν βαλεις και το eq που θελουν(σιγουρα κανα 5αρι db σε αυτες τις συχνοτητες) αντε γεια ....
Παραμορφωμενα ακουει οταν το προγραμμα φτανει σε αυτες τις σταθμες αλλα δεν το καταλαβαινει .... :roflmao:

Με ανορθόδοξο τρόπο, καταλαβαίνω τί εννοείς. Βέβαια, απο'κει που συνήθως ακούω με το ποτενσιόμετρο στο "παρά τέταρτο", καταλήγω να παίζω στο "παρα πέντε".

Αν και αυτό που βλέπω απο τις καμπύλες είναι ότι ακολουθεί κάπως τη καμπύλη toole ( αν τη λέω σωστά ), με τόνωση χαμηλά και τσίτωμα ψηλά ( άρα, το πετσόκομμα θα το έτρωγε σε λιγότερο ενεργοβόρα περιοχή ).
κοιτα, οταν εχεις eq κανεις οτι θελεις μια καμπυλη, οποτε ενα ηχειο ειτε ειναι αριστο ειτε οχι μπορεις και του αλλαξεις τα φωτα...
....καποιος που δεν θελει eq και οι σταθμες αρκουν για να ακουει μουσικη σε φυσιολογικες εντασεις που να μην βγαινουν τα προβληματα του χωρου λογω εντασης ετσι πρεπει να κανει.....
θεωρω οτι ηταν εξυπνη αγορα και μεσα στα στανταρ που πρεπει να ακουει σε αυτες τις εντασεις....τελειο δεν ειναι τιποτα.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
Προτού σημειωθούν τίποτα μεταμεσονύκτιες εκρήξεις,να θυμόμαστε το εξής δεδομένο :
Το αίσθημα θυμού ιδίως όταν νιώθουμε πως μας αδικούν είναι αντίδραση - συχνά ασυνείδητη.
Η διαχείρισή της όμως στη συνέχεια είναι πάντα συνειδητή επιλογή...
άντε ωραία ας αγαπηθούμε νυχτιάτικα....
ζητάω συγνώμη από τον Jiovani αν του μίλησα απότομα και τον στενοχώρησα...
πάμε παρακάτω

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
παιχτηκε γιατι το ζητουμενο εκει ηταν αυτο...το ρεφερενς
......και οπως δειχνουν τα διαγραμματα 1μ δεν παιζει στα 2μ
θελουμε 102db και δινει 100db.
....μιλαω για χαμηλες παραμορφωσεις ετσι(1%) αλλιως παιζει και 110db με 10% παραμορφωση...αν βαλεις και το eq που θελουν(σιγουρα κανα 5αρι db σε αυτες τις συχνοτητες) αντε γεια ....
Παραμορφωμενα ακουει οταν το προγραμμα φτανει σε αυτες τις σταθμες αλλα δεν το καταλαβαινει .... :roflmao:
ωραία...
άστο αυτό τώρα

στο συγκεκριμένο ηχείο που μιλάμε ρε Κώστα...μην παίζουμε την κολοκυθιά...
θεωρείς ότι θα ανταποκριθεί σε τέτοιες στάθμες επιτυχώς ?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Audiopain79