Ενεργά ηχεία

Μηνύματα
557
Reaction score
523
Αφού μετα κόπων κσι βασανων βρήκα για ακρόαση αυτά: ATC SCM50ASL (Active)
Έβαλα σαν πηγή τo questyle qp 1 r με Αρχεια dsd.
Κσι από την άλλη...τα πεντακοσαρια μονομπλοκ, με τον πολωνό ενεργό προ, και τα παθητικά d'apollito μου.
Ο σκοπός ένας Α B .......
Με τη βοήθεια δυο φιλων, προσπαθησα να επιβεβαιώσω το σαφες προβάδισμα που επικαλούνται με σθένος, διακεκριμένοι και ιστορικοί γνώστες και συμφορουμίτες.
Αφού επιλέγησαν dire straits, pink floyd, diana krall, ξυδούς, φατμε.... τοποθέτησα στο κεφαλι μαύρη κουκούλα και έχοντας τα μάτια στραμμένα στο πάτωμα προχώρησα στο Α Β τεστ.
Το σίγουρο ήταν ότι ο ήχος από κάθε σύστημα...ήταν διακριτός. Διαφορετική σκηνή διαφορετικά δυναμικά διαφορετική διαύγεια. Δε μπορω να σας πω ποιο σύστημα ακουγόταν καλύτερα...υπήρχαν διαφορές...άνεση αέρας φυσικότητα το παθητικό. Ομοιογένεια, μονιτορ απόκριση το ενεργό.
Συγχωράτε με αλλά δε μπόρεσα να βγάλω νικητή...προφανώς κάτι δε θα γινόταν καλά από το ενεργό ή θα έπαιζαν τρομερά καλά τα παθητικά να υποθέσω...αλλά αυτή την άνετη κυριαρχία των ενεργών όχι μόνο την άκουσα...αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας...
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.666
Reaction score
80.804
Ποια ειναι τα παθητικά που χρησιμοποιείς;

Εχεις μετρησεις απο τον χώρο σου;
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.984
Reaction score
127.638
άνεση αέρας φυσικότητα το παθητικό. Ομοιογένεια, μονιτορ απόκριση το ενεργό.
Αν και έγραψες λίγα, συμπέρασμα βγαίνει.

Συγχωράτε με αλλά δε μπόρεσα να βγάλω νικητή...
Έβγαλες, αλλά δε το συνειδητοποίησες. ;)
Όσο μιλάμε για υποκειμενικά κριτήρια στο άκουσμα, έχει το ελεύθερο ο καθείς για το μακρύ του και το κοντό του. Τι του άρεσε, τι του ακούστηκε πιο φυσικό, πρατ, αέρας κι άλλα τέτοια. Αν πάμε αντικειμενικά το πράγμα, δεν ψάχνεις το φυσικό άκουσμα, ψάχνεις να βρεις ποιο αναπαράγει πιο σωστά το μουσικό αρχείο, όπως κι αν είναι αυτό, και σε καμία περίπτωση δεν ξέρεις αν εμπεριέχει φυσικότητα και πόση. Τα αντικειμενικά γνωρίσματα είναι γνωστό ποια είναι, η συχνοτική έκταση, η ομοιογένεια στο φάσμα χωρίς χρωματισμούς, η απόδοση των δυναμικών αντιθέσεων κλπ, κι όχι τι μας αρέσει ή τι μας ακούστηκε πιο φυσικά..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.984
Reaction score
127.638
Τώρα εγώ πως να το πω, ερρρ, μμμμμ, να μωρέ, τα φάντομ τα άκουσα, ε, και δεν είναι αυτό που περίμενα...Σα να έδωσαν οι τρελο-Γάλλοι όλη τους προσοχή στο πως θα βγει πολύ μπάσο από το αυγό και να ξέχασαν όλο το άλλο φάσμα. Να το είπα!
Μα αυτό έκαναν οι άνθρωποι! Βγάζουν μπάσο της προκοπής από το τίποτα, το εύκολο μικρό που μπαίνει σε κάθε χώρο, λόγω μεγέθους.
Μπόλικη ισχύ, επαρκής οδήγηση, κι ένα τουιτερ. Αυτά.
Μετά οι δυνατότητες σύνδεσης, πολύ σημαντικές.

Και όταν έλεγα τα παραπάνω στον dimifoot, εκείνος με αποστόμωσε με μία φοβερή ατάκα που δε τολμάω να την επαναλάβω εδώ στο φόρουμ ;-)
Για πες, για πες.. τι είπε ο ντιμιφουτ;
Α,
Το χρυσό άκουσες;
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.981
Reaction score
55.237
Τελικά ο φίλος τι ψώνισε;:p
Παθητικά, και γουστάρει.
Καλοάκουστα!
Τώρα όμως ΄΄ψάχνεται΄΄ για ενισχυτή σε γειτονικό νήμα...
Κουκλί είναι μόνο ηχητικά. ;)
...
Προσωπικώς νιώθω ανακούφιση για την αμφιλεγόμενη αισθητική τους.Εάν δεν υπήρχε κι εκείνη,τότε θα μπορούσε να σημειωθεί μέχρι και αύξηση της...εγκληματικότητας για να εξασφαλιστεί δυνατότητα απόκτησής τους.:unsure:
εδω ξεφευγει η κατασταση..μητσο μου:D:D... οση ωρα τα ακουγα..περνουσαν διαφορα απο το μυαλο μου..κατι φορτηγακια με οπισθεν βραδυ..και να τα φορτωσω..και κατι τετοια περιεργα...
΄΄Ρίξτε στο Γυαλί Φαρμάκι...΄΄:D
...
Συγχωράτε με αλλά δε μπόρεσα να βγάλω νικητή...προφανώς κάτι δε θα γινόταν καλά από το ενεργό ή θα έπαιζαν τρομερά καλά τα παθητικά να υποθέσω...αλλά αυτή την άνετη κυριαρχία των ενεργών όχι μόνο την άκουσα...αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας...
Άλλοι έχουν active και άλλοι έχουν...άχτι(β).:roflmao:
...Alert?:sneaky:
 




dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.884
Reaction score
11.205
Εγώ ακόμη έχω μείνει με την απορία πως στο καλό κατάφεραν να κάνουν το παραπάνω χωρίς την extreme τεχνολογία του beolab 90 ή του Kii. Χωρίς dsp, γούφερς που ακυρώνουν το ένα το άλλο, κλπ. Και μέχρι τα 32Hz; Δεν υπάρχει!

Και αφού γίνεται τέλος πάντων με κάποιον τρόπο, γιατί δεν το αντέγραψαν κι άλλοι τόσα χρόνια;

Έχουμε και το σοφό Ζαπ να μας δίνει μόνο ψίχουλα γνώσης: Damped "semi closed" "U-ish" frame. Καμία φωτό των οπίσθιων του ηχείου έχουμε; Κανένα pdf έστω; Καμία πατέντα, κάτι;
 
Last edited:



D

deleted user 10898

Guest
Σα καλόγρια που κατουράει ή σα μυτερο σκατό ελέφαντα.
Δεν χρειάζεται να τα ακούσω, έχουν ένα παθητικό ακτινοβολητη στο τουιτερ για να κάνει σαματα και πίσω από το ηχείο (όχι ευχαριστώ δε θα πάρω) και απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες..
Όϊ ρε δεν δουλεύουν έτσι...
Το tweeter ακτινοβολεί προς το ταβάνι και ο παθητικός ακτινοβολητης (acoustic lens) προκαλεί ομοιόμορφη ακτινοβολία 180 μοιρών προς τα εμπρός ΜΟΝΟ, με αποτέλεσμα την αντίστοιχα ομοιόμορφη συμμετοχή του χώρου καθώς δεν τονίζονται λιγότερο η περισσότερο κάποιους συχνότητες όπως με τους κλασικούς λοβούς ακτινοβολίας.
Επιπλέον μειώνεται έως μηδενίζεται η συμμετοχή του πατώματος και του ταβανιού (balcony perspective το λεει ο μεγάλος Linkwitz.)
 
Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.984
Reaction score
127.638
Ολοι ετσι το λενε:p

Τα ακουστικα λενς δε τα μπορω, βγαζω σπυργια.
Προτιμώ γουειβγκαιντ. :D
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.884
Reaction score
11.205
Ολοι ετσι το λενε:p

Τα ακουστικα λενς δε τα μπορω, βγαζω σπυργια.
Προτιμώ γουειβγκαιντ. :D
Τα γουειβγκαιντ είναι για το κάτω άκρο του tweeter, όχι για το πάνω που είναι ο φακός.
Οι περιθλάσεις του seas DXT που χρησιμοποιεί ο μπάρμπα-πούτσης δε σε ενοχλούν;
 

Y

Yiannis_B

Guest
Θα κάνω για λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, -έχω μόλις γυρίσει κι από κάμποσες ρακιές, οπότε μην με παρεξηγείτε - ή αν με παρεξηγείτε, μαύρο φίδι που σας έφαγε.:whistling:

Θα βάζω απορίες και εμπειρικά συμπεράσματα τουρλού, γιατί μόλις έβαλα κι ένα bushmills, και η διάυγεια έχει πάει περίπατο.

1. Απορία #1. Ο τίτλος του thread είναι ενεργά ηχεία, αλλά στην πορεία, έχουν μπει σχεδιάσεις που δεν αφορούν (?) τα ενεργά cross, αλλά τον τρόπο ακτινοβολίας. Οπότε η ερώτηση είναι προφανής : Σχετίζονται άμεσα τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά με τα ενεργά cross? Είναι δηλαδή απαραίτητα τα τελευταία για να υλοποιηθούν τα πρώτα?
2. Μετά από όσα έχουμε αναφέρει για την σημασία του χώρου και της παθητικής και ενεργούς ισοστάθμισης, πόση διαφορά θα κάνουν τα ενεργά cross? - Να υποθέσουμε εδώ ότι έχουμε τουλάχιστον +6db ισχυρότερους ενισχυτές για τα παθητικά.
3. Είχα σκοπό να γράψω κατεβατό αλλά άδειασε το ποτήρι...:rolleyes:

:roflmao:

Με λόγια, στα παραδείγματα των ενεργών που παρουσιάζονται, πόση συμμετοχή στο τελικό αποτέλεσμα, έχει το γεγονός ότι είναι ενεργά?
 
Last edited by a moderator:

D

deleted user 10898

Guest
Να μια περίπτωση που τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ακτινοβολίας απογειώνονται με το ψηφιακό cross/dsp.

Crossover Timing Correction

High and low frequencies should hit your ears at exactly the right time. This perfect time alignment was only an ideal case in theory previously, and perfectly accurate sound could only be experienced within a small 'sweet spot'. With LS50 Wireless’ advanced time correcting DSP crossover and the unique sound dispersion abilities of Uni-Q, time corrected accurate sound can be achieved in different types of rooms. This is a feat that cannot be reproduced by any other active speaker.
 

Y

Yiannis_B

Guest
....
High and low frequencies should hit your ears at exactly the right time....
O.K. Δεν με πείθεις όμως επαρκώς. DSP μπορείς να έχεις και πριν το ψηφιακό cross. Δεν μπορείς να πετύχεις χρονική ευθυγράμμιση πριν -γνωρίζοντας τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του cross, ή μετρώντας με ανάλογο software ?
-Άσε που δεν έχω πιστεί ούτε για την χρονική, ούτε για την φασική ευθυγράμμιση - εκτός των περιοχών του cross, όπου προφανώς είναι απαραίτητη - (η φασική ευθυγράμμιση).
 
Last edited by a moderator:


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.102
Μηνύματα
2.888.686
Members
37.990
Νεότερο μέλος
vproadie
Top