- Reaction score
- 12.786
2 sub.
Ε, όχι, δεν είναι έτσι τραγικά τα πράγματα.Αν εμπλέξεις σαμπ σε ξύλινο δάπεδο ή σε τοποθέτηση κάτω από το γραφείο, περισσότερο θάχεις το νου σου στο κροσσάρισμα και στα στάσιμα, παρά να ακούς ευχάριστα τη μουσική σου.
Τραγικός είναι ο πόλεμος, όχι τα σαμπ.Ε, όχι, δεν είναι έτσι τραγικά τα πράγματα.
Ισχύει αυτό που γράφει ή όχι;
Μπορεί δηλαδή εφόσον κάποιος δεν θέλει μεγάλες εντάσεις να βολευτεί με 2 τέτοιου μεγέθους ηχεία χωρίς sub;
Ή πιθανότατα λόφω θέσης, ακυρώσεων κλπ αυτό δεν ισχύει;
Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως έκανα λακαμία που μπλέκω με sub, λογισμικό ενσωμάτωσης κλπ
Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά : Τα πρόσθετα αυτόνομα sub κρίνονται απαραίτητα ακόμα και για συνοδεία main που θα είχαν ωφέλιμη απόκριση στην πρώτη οκτάβα...Όχι τόσο για τα spl,όσο για την εξομάλυνση απόκρισης του ίδιου του δωματίου στη ζώνη κάτω των 100 Hz...Του δωματίου πρώτα αντί των ηχείων,αφού η δική του συμπεριφορά σε συνδυασμό με τη χωροταξία για ηχητικές πηγές και θέση ακρόασης/λήψης καθορίζει την απόκριση μέχρι 300 Hz περίπου...Για χάρη των ίδιων των ηχείων κρίνεται απαραίτητο και το υψιπερατό κροσάρισμα με διάφορα DSP ούτως ώστε να μη φορτώνονται τα main - ιδίως όσα μοντέλα δεν θα ήταν αρκετά στιβαρά - με τις πρώτες οκτάβες και να βγαίνουν καθαρότερα οι υπόλοιπες από τρίτη και άνω...Ο Αμιρ, όχι επειδή έτσι του 'ρθε αλλά βασισμένος σε μετρήσεις, σου λέει πως με τα συγκεκριμένα ηχεία, μπορεί κανείς κάλλιστα να μην έχει σαμπ. Και μάλιστα το λέει εμφατικά, δηλαδή δε μιλάει για συμβιβαστικές καταστάσεις τύπου "μπορεί κανείς να βολευτεί". Συνεπώς ισχύει, για τα συγκεκριμένα ηχεία, και άλλα αντίστοιχων επιδόσεων.
Τώρα, αν πρέπει σώνει και καλά να βλέπεις τα πράγματα δογματικά, βουλώνεις με τα δάχτυλα τα αυτιά σου και φωνάζεις: δεν-ισχύει-δεν-ισχύει-δεν-ισχύει-δεν-ισχύει
Τα κατοικίδια ναι, αρκεί να μη γαβγίζουν/νιαουρίζουν/τιτιβίζουν.Μπαίνουν σε κάποιου είδους κλουβί χωρίς σημαντική επίδραση στο ηχητικό αποτέλεσμα??
Εναλλακτικά, μπορείς να του το επισημάνεις αυτοπροσώπως.... Cut the middle man, ξέρεις....Όποιος έχει την καλοσύνη,ας το επισημάνει και στο ASR...
Άμα μπορείς να τα βάλεις (χωροταξικά) σε θέσεις που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν αυτόν τον σκοπό...Τα πρόσθετα αυτόνομα sub κρίνονται απαραίτητα ακόμα και για συνοδεία main που θα είχαν ωφέλιμη απόκριση στην πρώτη οκτάβα...Όχι τόσο για τα spl,όσο για την εξομάλυνση απόκρισης του ίδιου του δωματίου στη ζώνη κάτω των 100 Hz...Του δωματίου πρώτα αντί των ηχείων,αφού η δική του συμπεριφορά σε συνδυασμό με τη χωροταξία για ηχητικές πηγές και θέση ακρόασης/λήψης καθορίζει την απόκριση μέχρι 300 Hz περίπου..
Για τα ηχεία λέω.Τα κατοικίδια ναι, αρκεί να μη γαβγίζουν/νιαουρίζουν/τιτιβίζουν.
Ο ίδιος δεν είμαι μέλος του ASR και δεν προτίθεμαι να εγγραφώ εκεί ειδικά για τέτοιον σκοπό...Εναλλακτικά, μπορείς να του το επισημάνεις αυτοπροσώπως.... Cut the middle man, ξέρεις....
Εάν μπορείς να εγκαταστήσεις τα main ηχεία υπό όρους που έχω ο ίδιος παρουσιάσει,be my guest...Άμα μπορείς να τα βάλεις (χωροταξικά) σε θέσεις που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν αυτόν τον σκοπό...
Αν όχι... τότε προσπαθείς να λύσεις κάποια προβλήματα αλλά απλά τα πασαλείφεις και βάζεις και νέα στο κεφάλι σου...
Αν ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις... χρήμα άφθονο, χώρος ευέλικτος.... τότε ναι, sub σε κάθε περίπτωση...
Αν δεν ισχύουν (το πιο πιθανό), τότε αφού θα γίνουν και θα γίνουν συμβιβασμοί... υπάρχουν και περιπτώσεις που θα "δούλευαν" πιο εύκολα χωρίς sub...
Εμείς να μην έχουμε ...αγκυλώσεις!!! τύπου "χωρίς sub δε γίνεται", "αν το midrage δεν είναι θόλου δεν παίζει" κ.λπ.
Μια εγγραφούλα θα κάνεις και θα τον διορθώσεις και σ' αυτό και σε τόσα άλλα θέματα στα οποία - αργά ή γρήγορα - θα τον βρεις να κάνει λάθος...Ο ίδιος δεν είμαι μέλος του ASR και δεν προτίθεμαι να εγγραφώ εκεί ειδικά για τέτοιον σκοπό...
Μέσα έχεις πέσει,δεν είναι τόσο μια συγκεκριμένη περίπτωση,όσο οι υπόλοιπες όπου θα κρινόταν σκόπιμο να γίνουν επεμβάσεις αργά ή γρήγορα...Μια εγγραφούλα θα κάνεις και θα τον διορθώσεις και σ' αυτό και σε τόσα άλλα θέματα στα οποία - αργά ή γρήγορα - θα τον βρεις να κάνει λάθος...
Τέσπα δικό σου θέμα....
Εκεί ακριβώς είναι η "διαφωνία" μας !!Εάν μπορείς να εγκαταστήσεις τα main ηχεία υπό όρους που έχω ο ίδιος παρουσιάσει,be my guest...
Δεν χρειάζεται, ειναι ο Toole και τα εχει γράψει πολλάκις.Ο ίδιος δεν είμαι μέλος του ASR και δεν προτίθεμαι να εγγραφώ εκεί ειδικά για τέτοιον σκοπό...
στο 1 μετρο εχουν καλη τοποθετηση για το τριγωνο ακροατης ηχεια ειναι πανω σε αποροφητικες βασεις και η αληθεια ειναι οτι τα ηχεια οντως μου αρεσουν αρκετα δεν εχω καποιο σημαντικο παραπονο.. οποτε ναι το σκεφτομαι για το sub.. απο τα 2 sub καποια αποψη?Σωστά πάρε sub να έχεις χαμηλό, φτιάξε τον χώρο - στήσιμο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και αν μετά σου λείπει κάτι πάρε και δεύτερο sub...
Ε, αν ακόμα ''τρώγεσαι'' κοίτα και για ηχεία.
Αν τα αλλάξεις καλύτερα πάρε 6,5'' και πάνω..
Στο 1 μέτρο κοντά ακούς ή πιο πίσω?
Έχεις χώρο για μεγαλύτερα?
Πάντως πρώτα τα υπόλοιπα και μετά ηχεία αν δεν σε καλύπτουν ακόμα αυτά για κάποιο λόγο.
Μέχρι το 1,5 μέτρο πάντως και με λογικές εντάσεις θα είσαι οκ και με τα 5''+ sub.
ελεγα για 8 δεν θελω να μπουκωσει το δωματιοΠάρε ένα 10άρι sub συνοδεία για τα ηχεία σου. Θα σε καλύψει. Αν 1 στις 20 δε σε καλύψει και θες άλλα ηχεία, η αγορά του δε θα πάει χαμένη, αφού θα συμπληρώσει τα επόμενα.
Προτού αρχίσεις τις εκταμιεύσεις,συμβουλεύω να προμηθευτείς UMIK μικρόφωνο και με τη συμβολή του REW να κάνεις λήψεις από την τωρινή σου κατάσταση.Σκοπός είναι ν'αξιολογηθεί λίγο η σκληρή πραγματικότητα προτού περάσουμε στην...ακόμα σκληρότερη.στο 1 μετρο εχουν καλη τοποθετηση για το τριγωνο ακροατης ηχεια ειναι πανω σε αποροφητικες βασεις και η αληθεια ειναι οτι τα ηχεια οντως μου αρεσουν αρκετα δεν εχω καποιο σημαντικο παραπονο.. οποτε ναι το σκεφτομαι για το sub.. απο τα 2 sub καποια αποψη?
Presonus Eris Sub8
η
Mackie CR8S-XBT
ελεγα για 8 δεν θελω να μπουκωσει το δωματιο
Ούτε ο ίδιος θα τα θεωρούσα απαραίτητα,απλώς...αναντικατάστατα.Εκεί ακριβώς είναι η "διαφωνία" μας !!
Οι όροι που έχεις παρουσιάσει αφορούν εσένα, το χώρο σου και τους συμβιβασμούς που ο ίδιος επέλεξες!!!
Κατά τ' άλλα ναι... και εγώ αγαπάω τα subs και τα λογισμικά διαχείρισης, απλά δεν τα θεωρώ απαραίτητα για όλους και για όλες τις χρήσεις/χώρους.
Έφυγε ένα...μεγάλο βάρος από πάνω μου.Δεν χρειάζεται, ειναι ο Toole και τα εχει γράψει πολλάκις.
Αν ακούς από τόσο κοντά οκ για το μέγεθος των ηχείων..στο 1 μετρο εχουν καλη τοποθετηση για το τριγωνο ακροατης ηχεια ειναι πανω σε αποροφητικες βασεις και η αληθεια ειναι οτι τα ηχεια οντως μου αρεσουν αρκετα δεν εχω καποιο σημαντικο παραπονο.. οποτε ναι το σκεφτομαι για το sub.. απο τα 2 sub καποια αποψη?
Presonus Eris Sub8
η
Mackie CR8S-XBT
ελεγα για 8 δεν θελω να μπουκωσει το δωματιο